Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Dziś jest równo 30 tc :) wiecZosia musi wytrzymać jeszcze 10 tygodni fajnie by było gdyby dala radę

Wszystkie kobiety, które znam przyjmowały takie lub inne witaminy, a dzieci rodziły o normalne. Od 3 do maks 4 kg. Jak dla mnie to bzdura.

Za to znam jedną, co nie brała żadnych wit. a dzieci urodziła prawie 5 kg. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie to bzdura w 1 ciazy brałam witaminy kosztowały za opakowaniem ponad 50 zł a Weronika urodziła sie z masa 2750 g ;) wiec zależy to chyba od masy urodzeniowej matki albo to co zapisała w genach

W szpitalu na klinicznej powiedzieli ze jak nie ma miejsca to proponują zaspę

Agawera - ja myślę, że powinnaś iść tam gdzie pokierował Cię lekarz. Ale tylko moje zdanie. 3mam kciuki!!!!

Ja się zastanawiam nad tą suplementacją... Sama nic nie biorę, mam dobre wyniki badań i lekarz nie widzi potrzeby. Dodatkowo słyszy się, że od dodatkowej suplementacji dzieci rodza się dużo większe - zauważyłyście taką zależność w poprzednich ciążach/wśród znajomych? Ale może powinnam o czymś pomyśleć? ...

Chodzi o szpitale 3 kategori chodzi o diagnostykę wczesnej ciąży no i z tego co wiem inny szpital mogę wybrać jeżeli plus ma powyżej 1500 g

Agawera a o wojewódzkim nie myslslas? Mają tam specow od dzieciecych serduszek w razie co, oczywiście nie życzę żeby byli potrzebni. Mojemu maluszkowi dr m. Wykrył wadę serca i właśnie dlatego mam zamiar rodzic w wojewodzkim. A dla spokoju możesz się zgłosić na echo serca płodu ale robią to w invictcie i koszt to 200 zł niestety. Mam nadz ze z dzidzia okaże się wszystko ok o nic nie będzie potrzebne.

agawera szpital Ci wystawi zwolnienie spokojnie :) Może jak nie chcesz na zaspę to pojedź jednak na kliniczną (ja leżałam tam dwa razy, w tym raz nie było miejsca i dali mi na izbie przyjęć kartkę po zapoznaniu się z moim przypadkiem, że ze względu na brak miejsc przyjmą mnie na następny dzień). Ogólnie Kliniczną polecam.

Teraz tylko nie wiem co zrobić bo l4 mam do 22 kwietnia i nie wiem czy w szpitalu jeżeli by mnie przyjęli to wystawia zwolnienie lekarskie czy będę musiała coś kombinować wypisać sie na życzenie czy coś w tym stylu

Ogarnia mnie przerażenie jak mam pójść na zaspę
Pewnie macie racje ale mi to jest trudno przyznać na pewno dziś i zastanawiam sie czy nie spakować już torby do szpitala z wszystkim co potrzebne , powoli sytuacja zaczyna mnie przerastać liczyłam ze powie ze ze waga ok1200 to ok ze przybiera i ze jest dobrze a tu coś takiego i jeszcze serduszko :( a na tym punkcie miałam fioła co wizytę i giną pytałam dopytywałam sie i lipa , zwalcza ze Weronika urodziła sie przez CC z powodu braku tętna na ktg
A lekarz prowadzący mógł powiedziec ze będzie mi potrzebne opis usg z 1 trymestru a nie poprzednie usg zdjęcia

agawera- nie szkodzi, że chaotycznie- wszystko zrozumiałyśmy :) dobrze,że poszłaś do innego lekarza, żeby to sprawdzić, będziesz miała spokojną głowę, a w szpitalu się wszystkimi badaniami zajmą i też sprawdzą- 3mam kciuki :)

Agawera - najważniejsze, że jesteś zadowolona z lekarza. Rzeczywiście bez wcześniejszych wyników to miał utrudnione zadanie... Ale rzeczywiście najlepiej w szpitalu sprawdzić wszystko. Dużo spokoju dla ciebie, bo to chyba terwz najważniejsze!

Amelia - ja również biorę femibion Natal 2 plus. Chcę się podpytać dalej lekarza, czy brać je podczas karmienia piersią, bo niby też są zalecane.

Ja jestem straszny nerwus, ale do porodu podchodzę jakoś spokojnie. Może taki spokój, bo nie wiem do końca co mnie czeka ;)

Będzie dobrze. W szpitalu na pewno przebadaja was wzdłuż i wszerz ;) I wyjdziesz spokojna. :)

Tak już jestem , po wizycie jeszcze bardziej zdołowana niż przed po prostu już sama nie wiem co robić i myślec o lekarzu prowadzącym i wygoleniem o sytuacji
Lekarz w sumie ok miły , sympatyczny widział ze jestem spięta i próbował obniżyć jakoś poziom mojego stresu , wywar na mnie dobre wrażenie i chyba poprowadzi mi ciąże dalej bo do tego lekarza z falka nie mam ochoty chodzić
Wiec oczywiście zebrał wywiad spytał co i jak o co chodzi i poprosił o usg z 11-12 tygodnia oczywiście nie miałam bo lekarz prowadzący nie potrafił wydrukować i przez tyle czasu wydruku tez nie miałam wiec nie mógł sprecyzować dokładnie wagi czy jest dobra czy nie powiedział ze waga szacunkowa wskazuje miedzy ok 1100-1200g ale każde usg robi inne pomiary wiec nie może odpowiedzieć mi na pytanie czy dzidzia przybiera czy tez nie :( za to powiedział ze sprawdzi naczynia i anatomię chociaż w tak późnej ciąży to trudne , sprawdził przepływy i powiedział ze są ok no i zaczął badać serduszko kilka razy , stroić miny ale zaznaczy ze on tak ma i wtedy powiedział ze jego zdaniem prawa komora jest dtroszeczke , minimalnie większa i powiedział ze trzeba będzie sie skonsultować ze szpitalem klinicznym , i tu zrobił mi sie jeszcze większy dół i moje załamanie . Spytał czy mam jakieś pytania w tam tej chwili nic sie nie nasuwała a teraz chyba tak
Po wyjściu zadzwoniłam na recepcje do lekarza prowadzącego ze potrzebuje usg z 11-12 tc opisu położna powiedziała ze sie włamie do komputera i do mnie zadzwoni które dokładnie usg potrzebuje I już go mam :)
Zadzwoniłam na kliniczna przedstawiłam jak sprawa wyglada i pani powiedziała mi ze łóżek wolnych nie ma ze na izbę mogę przyjechać a jeżeli lekarz zdecyduje ze powinnam być na oddziale żeby zrobić diagnostykę trzeba zostać sie w zeszycie i czekać na kolejkę :(
Wiec wsiadłam w taksówkę pojechałam do przychodni po opis usg a ze przychodnia jest nie daleko szpitala na zaspie poszłam tak (nielubie tamtego miejsca jakoś mnie nie przekonuje , zwłaszcza ze teraz maja remont i patologia jest na ginekologi , szczerze mówiąc nie chce tam rodzic dla mnie to szpital jakby z PRL-u ) w końcu znalazłam izbę przyjęć patologi po wielkim trudzi bo niektórzy ludzie pracownicy szpitalu na pytanie gdzie jest izba przyjęć albo mówili proszę pójść na 1 piętro albo na parterze albo nie wiem aż skończ gdzy błądziliśmy kobieta powiedziała jak tam dojść i okazało sie na -1 tam przedstawiłam sprawę i położna powiedziała ze trzeba czekać w poczekalni były 4 pary ze trzeba założyć kartę a ze lekarza nie ma tylko jest lekarz od wszystkiego cięć obchodów patologi to długo trwa bo w każdej chwili może być wezwany na ginekologię :( ze najlepiej przyjechać 8.30-9 bo wtedy jeżeli trafi sie na oddział to zaliczy sie obchód ale decyzja należy do mnie czy chce zostać czy nie
Na koniec jeszcze poszłam odebrać paczkę z rzeczami dla Zosi i Weronika naciągnęła mnie na McDonalda , i sie trochę uspokoiłam przy frytkach i cheesburgerze no i jestem
Skorki jak pisałam chaotycznie , ale muszę przyznać ze fajny ten wasz lekarz dr. Matkowski i przystojniak ;)

Amelia, ja wciąż biorę Femibion Natal 2 pro czy jakoś tak.

Heeksa 4300? Wow. Faktycznie spory maluch. :) będziesz miała cc?

Waga 4300g? Wow ;)

Dziewczyny a powiedzcie czy się sumplemetujecie jakoś? Jakieś Falvit mama czy coś takiego?
Agawera - jak tam?

dziewczyny ja też boję się bardziej niż przy pierwszym porodzie, i mimo, że 1 poród był szybki i sprawny, to wiem co mnie czeka! i chyba to jest najbardziej przerażające! :):)

a ja po wizycie- synek waży 2074g, z usg termin wychodzi na 3 czerwca (z miesiączki 1 czerwca) więc b.mała rozbieżność. Wyniki mam bardzo dobre-hbs i wr ujemne, pobrał też wymaz na GBS. Jedyne co mnie wkurza to to, że on nie widzi konieczności badania "manualnego"- i tak leżałam rozkraczona dziś na fotelu żeby pobrał gbs, a nawet przy okazji mnie nie zbadał. dziwny jakiś... kolejna wizyta 7 maja.

agawera jesteś już po wizycie ?? daj znać.

U mnie jutro rozpoczyna się 39 tydz. A stresik przed porodem większy niż przy pierwszym...

Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

To ja też coś od siebie :) agawera - ja się boję, jak nie wiem co a to mój drugi poród :( Wczoraj zaczęłam 38 tydzień. Bobas w zeszły piątek ważył 4300, obwód brzucha 135 cm. Jak nic urodzę wielkoluda :) 26 kwietnia mam się stawić w szpitalu jeżeli nic sie nie wydarzy do tego czasu. Ehhh najgorsze to czekanie.

Właśnie Agawera, napisz jak najszybciej co powiedział lekarz. :)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...