Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Rozpakowane:
Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, 3150g, 51 cm SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

Zapatrzona 02.06.2016 Piotruś, 3860g 58 cm, SN, Wejherowo
AMO 03.06.2016 Renatka, 3900g, 61 cm, SN, Wojewódzki
KasiaQ 6.06.06.2016, Staś,3500g i 53 cm, SN, Redłowo
Groszkowa11 11.06.2016 Franek, 3460g, 51cm, CC, Zaspa
bosa1 16.06.2016 Martynka, 2750g, 52cm, CC, Zaspa
Michalowa 20.06.2016 Piotruś, 3380g, 54cm, SN, Redłowo
Sierpniowa 20.06.2016 synek, 3350, 55 cm, SN, Kliniczna

Nadal w Dwupaku !!! :)

Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Zakładam nowy wątek, standardowo ciężko już na telefonie przewijać ;)

Link do starego wątku w razie czego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=677180&c=1&k=16#post11761711
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Mąż był po becikowe u Starszej i teraz tez go wysłałam.Musze się dowiedzieć jakie dokumenty potrzebne. Na razie przyniósł zestaw tego co standardowo dają na Powstańców Warszawskich. Musimy to odłożyć, za 2 tyg.do tego wrócimy.
A któraś z Was miała w Panoramie, w Zieleniaku? Planujemy tak na 13-17 osób. Drogo?
Te 3,4 godz.w naszym przypadku to pewni dlatego, że na sztucznym. Wasze Maluchy tez tyle śpią? Ja już zapomniałam jak to było ze Starszą. Młodsza tylko je, śpi, sika i kolki :-P i śpi i kołki i kupa i śpi. Teoretycznie powinnam się cieszyć... Ale to dziwne, dużo tego snu. I kilku pepowinowy ciągle mamy, a to juz 3 tyg po porodzie. Wisi na włosku, ale tak głęboko w brzuchu, że bieda...

Malinowy Ogród na Osowie tez super, ale dla nas za daleko

My robimy w hotelu Focus na Elblaskiej bo jest rzut beretem od Kościoła a i ceny w miarę. Zastanawialismy się jeszcze nad Krolewskim i nad Panoramą w zieleniaku. A fajnie tez robia w Chlopskiej Zagrodzie na Placu Zebrań Ludowych i w Oliwce w Oliwie

Też podpinam się pod pytanie o lokal :-)

jaka macie restauracje chmurko? pytam bo tez szukam.

Amo wow-4,5 godziny! !! Zazdroszczę. U nas max 3 godz ale to i tak rzadko

Ka wniosek skladalam na Powstańców Warszawskich razem z becikowym, ktore tez wczoraj przelali. Tez na Chrzciny będzie :-D Restauracje tez juz mamy zarezerwowana. Małymi kroczkami do przodu

Współczuję kolek. U nas na razie cisza. Małego gazy męczą. Szczególnie nad ranem :-(

Chmurka, AMO dzieki za słowa otuchy, mam nadzieję, że lada dzień coś sie ruszy i już nie będziemy marudzić ;)

AMO daj znać, czy składając wniosek o becikowe trzeba mieć te wszystkie zaświadczenia dotyczące składek, wysokości dochodów itp czy oni sami sobie to 'wyciągają' z ZUS/US?

Chnurka, myśmy tez składali przez aplikację z banku WBK, ale żadnych pieniędzy jeszcze nie ma, a szkoda... Bo przydałoby się na chrzciny.
Ta końcówka najgorzej, trzymam za Was kciuki dziewczyny!! I sił Wam życzę.
U nas noce juz znosniejsze - Renia robi sobie 4,5h przerwy między jedzeniem. Wiec... Idzie pospać. Tylko jak się już obudzi, to pół bloku ja słyszy, tak wyje :-P
No i walczymy z kolkami.
A i męża musze po becikowe wysłać.
Ci do szczepień - sanepid plus płatne meningokoki. Taki sam zestaw był przy Starszej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Groszkowa super, ze jesteście juz w domku i najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Choc rzeczywiście dziwne, ze Was tak trzymali. Ale cóż. ..niektóre rzeczy w tym kraju sa bez sensu

A ja złożylam wniosek na 500+ jakos niedawno i ku mojemu zaskoczeniu wczoraj dostałam przelew ;-) Super! Kasa sie przyda. Pieluchy ida z predkoscia swiatla!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jusia, Buba jeszcze troszeczkę! wiem ,że ta końcówka ciężka, szczególnie ta niepewnośc! Brrrr

Vo do szczepień my idziemy w czwartek. Bierzemy 5 w1 + pneumokoki

Nadal nic, wybiorę się dziś na dłuższy spacer z psem to może pogoni małą. A tak to od kilku dni jestem tak spuchnięta, że wyglądam jak ludzik michelin, nawet spać w nocy nie idzie bo od razu puchną i drętwieją kończyny, masakra.

Adelajla i co tam u Was, jak synek? :-)
Buba jak wygląda sytuacja u Ciebie, coś się ruszyło?

U mnie nadal nic, chyba osiwieję... :-(

Adelajla trzymam mocno kciuki - wiem co przeżywasz, ale za chwile a może już masz maluszka wtulonego w siebie :)
My w południe wróciliśmy do domku - tak jak podejrzewałam wyniki krwi wyszły prawidłowo i od razu nas wypisali. Nawet pielęgniarki mówiły że te nowe przepisy nfz są beznadziejne bo wiele jest takich przypadków jak my, które bezsensownie spędzają 3 dni w szpitalu...
Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry i ciekawa jestem czy juz będziemy poruszać temat szczepień - cały czas się wahamy jaki system wybrać. Jedynie jesteśmy pewni że nie chcemy brać tych pełno komórkowych. A jak to u Was wygląda? Jesteście już zdecydowane?

Adelajla trzymam kciuki, żebyś szybciutko trzymała już swoje szczęscie na rękach

Dysia Ty to biedna jesteś, wszystko Ci się przyplątuje

Co do asymetrii to u mojego starszego była. Teraz ma 5 lat a itak raz w roku mamy kontrolę+ćwiczenia. Pierwszy rok jego życia to był sajgon, rehabilitacja, ćwiczenia na nfz+prywatnie co wyczyściło wszystkie nasze oszczędności. Teraz już chyba panikuje, bo przy małym już wyszukuje chyba na siłę. Wydaje mi się, że woli trzmać główkę na jedną stronę, ale mąż mówi, że szukam na siłę, bo na drugą stronę równie często bierze główkę. Człowiek już przewrażliwiony

Co do neurologa polecam dr Preiss na Polankach, super jest. Takie maluchy starają się wciskać

Adelajla trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!

Adelajla ja właśnie wczoraj mojej koleżance opowiadałam, że jak rodziłam tyle godzin w mekach to najgorsze były te krzyki kobiet i zaraz płacze dzieci a ja nic... Nadal wiele godzin płakałam z bólu w skurczach. Ale po 24 h usłyszałam płacz mojej Zuzi i wtedy uwierz, że miałam gdzieś ten cały ból i czas, który siedziałam tam na porodówce. Także kochana trzymam kciuki i wierzę że szybko w miarę pójdzie.

Dzięki dziewczyny!
Jestem juz na porodowce, szyjka skrócona ale rozwarcie dalej na opuszek.
Nie chce mi się tu juz być, słyszę ciągle krzyki kobiet, po chwili płacze Maluszków, a u mnie nic się nie dzieje, i może tak być jesacze przez długie godziny, a siedzę tu juz od 6 :(
Do tego jestem głodna, a jeść nie powalaja :(

Życzę wszystkim nierozpakowanym, żeby u Was zaczęło się od skurczy, i w miarę szybko poszło.

Będę meldowala dalej co i jak ;)

Adelajla powodzenia życzę! :)

Ja dziś mam 2 dzień po terminie, nadal brak objawów zbliżającego się porodu :( jakoś strasznie zaczęłam się stresować i denerwować, nie potrafię niczym się zająć tylko siedzę i się zamartwiam :/ ehhhh

No to Adelajla trzymam kciuki kochana :-)

Wiem cos więcej, ale tylko dlatego, że w tym szpitalu pracuje położna, która jest sąsiadka moich teściów i przyszła mnie odwiedzić.

Generalnie jeżeli jest się po terminie i odchodzą wody, to nawet jeżeli akcji skurczowej nie ma to od razu podają oksytocyne, wcale nie czekając, wiec jak tylko miejsce się zwolni to od razu mnie biora i wywołują.
Gdybym była przed termine, to podtrzymywaliby ile się da.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...