Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Ja - nie miałam i nie mam zamiaru rodzić inaczej. Cesarka "na zimno" - mam jak najlepsze wspomnienia, i ja z kolei nie wyobrażam sobie porodu naturalnego, szczególnie obserwując post factum dziewczynę, która leżała ze mną obok w sali właśnie po porodzie sn.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam bardzo, ale na tym etapie ciąży bóle w podbrzuszu w większości przypadków są spowodowane powiększaniem się macicy, co jest typowe w tej fazie ciąży. Dziecko zaczyna intensywnie rosnąć i to są po prostu tego konsekwencje. Nie należy diagnozować przez neta, ale dziwię się, że lekarz pediatra nie może wspomnieć o tym - zakładam, że nie jest kiepskim lekarzem i wie, jakie objawy i co dzieje się w poszczególnych tygodniach/miesiącach ciąży.

Cześć wszystkim!
Dopisuję się do listy - mam termin na 14 maja.

Póki co 16 tydzień mija bezproblemowo. Płci jeszcze z mężem nie znamy...
Miałam trochę sensacji na początku ciąży: wymioty, mdłości, omdlenia. Ale z drugim trymestrem wszystko minęło :)
Mam 29 lat (kończę w grudniu) jestem z Gdyni i na koniec stycznia prawdopodobnie obronię doktorat. Więc póki co głównie siedzę w domu.
Aha i chodzę do gina i endokrynologa do Polmedu w Gdyni i póki co jestem zadowolona. To moja pierwsza ciąża więc nie mam za bardzo porównania.
Czy któraś z Was wie już, że będzie mieć cesarkę? Ja niestety mam problemy z kręgosłupem i mój ortopeda jak tylko dowiedział się o ciąży od razu powiedział mi, że mogę rodzić tylko przez cesarkę :/ Trochę się tego boję...

U mnie też ciężko ze snem ostatnio... dziś często się budziłam, miałam jakieś głupkowate sny... A w dzień nie mam jak odespać, więc są momenty, że chodzę jak zombi ;)

Ja mieszkam w Redzie od jakiegoś czasu.

Dziś mam USG genetyczne, ciekawa jestem czy się potwierdzi, że Piotruś tam siedzi :) Bo o to, że z dzieckiem jest wszystko ok jakoś jestem spokojna... :) Myślałam o Marcie i jej tragedii dzisiaj rano :( Ciekawe jak się teraz trzyma...

No to lecę dziś po fete :-) !
Ja zrobiłam jablecznik właśnie :-)
Co do nocy i spania to widzę, że nie tylko ja tak mam. Czasami ostatnio potrafię budzić się w nocy i zerkac na zegarek tylko, żeby odliczac kiedy mogę wstać już o jakiejś sensownej godzinie. Ale zdarza mi się o 4 rano być na nogach. A potem po południu koniecznie drzemka, bo inaczej bylabym w łóżku już po a nawet przed dobranocka.

kararinah gratuluje!!

Rany to fety nie można? Sery pleśniowe to wiem, że nie. Zaraz poszukam. Ale i tak musztarda po obiedzie bo już zjadłam, a dzis tez mi się strasznie chce...hmmmm

Ok, poczytałam, kiedyś rzeczywiście nie można było jeść fety bo była robiona z mleka niepasteryzowanego. Teraz już nie, więc mam czyste sumienie :)
http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/

Kurcze, szybko się zapomia czego wolno a czego nie. Dzięki dziewczyny za czujność :)

Ja dziś mega niewyspana, wstałam o 3 jakby był już ranek. Wierciłam się, kręciłam, a teraz oczy mi się zamykają

Dla poprawy humoru właśnie piecze się ciasto marchewkowe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mala757 witam sąsiadkę :-)

kararinah gratuluję!

Ja mam dziś wizytę i nie mogę się doczekać.

mała 757 jak rozwaliłas sobie żołądek od mandarynek? Nie strasz mnie...

Dusia ja też jestem z Moreny :-)
Ja ogolnie mialam jadlowstret ale teraz zaczynam jeść powoli.
zachcianek na razie nie mam ale przy poprzednich ciałach w sumie też nie miała.
przy córce jadłam tonami mandarynki aż sobie żołądek rozwalilam :-/ A przy synku musiał być chociaż jeden grejpfrut dziennie :-) teraz zobaczymy :-)
miłego dzionka

Ja z zachcianek tez smieciowe jedzenie - pizza, frytki, Coke Zero, no I slodycze - snickers przede wszystkim.

Mieszkam w UK.

Pozdrawiam z Barcelony, slabo spalam wiec ucielam sobie porzadny spacem o wschodzie slonca na plazy a teraz sniadanie w hotelu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówiłam, że będzie widać :-)
Gratulacje!

A ja mam 32
Jestem z oruni górnej, a z "zachcianek" kapustę kiszona, za taką dobrą prawdziwą dałabym się pokroić :) może wiecie gdzie dostane, bo łatwo nie jest znaleźć pyszną :)
No i najważniejsze, jestem po wizycie, pani dr nie miala watpliwosci, bedzie chłopak :)

A to można jeść fete? Mi ciągle powtarzają, że sery pleśniowe i typu feta są w ciąży zabronione... A ja uwielbiam :-/

Ja dopiero od tygodnia moge jesc ale strasznie mnie ciągnie do kebaba i bulki jarskiej. Pochlaniam z prędkością światła. Za to wczoraj feta! Cala zjadłam. Kurcze. Pomyslalam o fecie i znowu mi sie jej chce hi hi

Przesiewowe robilam w Madisonie na górze po prawej stronie u mojej ginki tylko prywatnie. Ale plyty nie ma. Zdjęcia jak najbardziej

aha ja z Gdańska Głównego-Srodmiescie

Ja cały czas bym jadła mandarynki. Codziennie kilo zaliczam:)
Robiłam wczoraj badanie moczu i przez tą witaminę C kwas askorbinowy podwyższony...

Ja mieszkam w Gdańsk Chełm z dzielnicami Południowymi.

A ja bym codziennie jadła kebaba. No tak mnie nachodzi na śmieciowe jedzenie jak nigdy.
Jestem z Gdańska - Morena.
:-)

Chmurka a gdzie robilas to badanie?
Za opis wrażeń dziękuję bo wiem o ci chodzi bardziej o cenę i miejsce mi chodziło.
Dziewczyny a jesteś cię z Gdańska, Gdyni czy Sopotu?
Ja mam wpłat i to moja 3pociecha będzie :-)

He, he... Przebijam wszystkie -37,5 lat ;-)

queen ja mam ciągle ochotę na frytki :) Poza tym jakoś do niczego mnie już specjalnie nie ciągnie.

Dysia, bardzo dobre wieści oby tak dalej:)

Ja też z tych Mam po trzydziestce. Obecnie mam 32 lata.

To prawda, że aby otrzymać znieczulenie w Wojewódzkim trzeba przejść godzinne szkolenie i podpisać dokumenty. Ja takowe przeszłam a znieczulenia i tak nie dostałam, bo stwierdzili, że już jest za późno.

Miłego Dnia Dziewczyny !!!

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...