Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Tak jak przypuszczałam... Angina, to trochę polezy. Sił Wam życzę i zdrowia!
Jeszcze bawcie się w kuchni dziewczyny, czy już wszystko zrobione?

Wczoraj juz nie miałam siły pisać. Bartuś ma angine😩. Dostal antybiotyk. Na razie nie widzę poprawy. Lezy bidulek. Nic nie je. Brzuch i gardlo go bolą. Tak czekal na Mikołaja a tak to nie wiem czy w ogóle będzie w stanie się cieszyć. Przykro mi alr mam nadzieje ze do wieczora choc trochę mu się poprawi

Za to nasz babęl w brzuszku zrobił tacie prezent i rano pierwszy raz maz dostał mini kopniaczka w rękę :-D

Dziewczyny zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia. Samych pieknych chwil. Zdrowia dla nas, naszych dzieci czy tych w brzuszkach czy tych które sa juz z nami, dla naszych najbliższych. Życzę więcej czasu i radości z każdego momentu

Dziewczyny,

Z okazji Świąt życzę Wam wszystkim, Waszym bliskim i tym kochanym perełkom, które nosicie pod sercem wszystkiego co najpiękniejsze. Aby te nadchodzące dni i każdy następny były przepełnione miłością. A w maju/czerwcu aby przyszły na świat cudowne małe i zdrowe szczęścia :-)

AMO u nas miała być córunia tatunia a będzie synus mamusi :) ale u was przewaga kobiet jest miażdżaca ;)
W kwestii brania witamin to ja na swoim przypadku mogę stwierdzić, że po odstawieniu d*phastonu poczułam się o niebo lepiej. Teraz biorę vita miner prenatal z kwasami dha i co 2gi dzień dodatkowo żelazo.
Drogie Brzuchatki chciałabym Wam życzyć zdrowych, wesołych Świąt. I aby problemy trawienne nie dopadly nas po tych wszystkich pysznosciach, które skonsumujemy przez te parę dni :D

Spokojnie, rodzimy w pierwszej połowie roku ;-) wtedy nfz ma jeszcze pieniądze. Kliniczny szpital w Gdańsku juz od dawna funkcjonuje prawie jak prywatna klinika :-P
Kurde, Mała leży mi jakoś krzywo w brzuchu. Coś mi uciska po mojej lewej stronie, ból taki, że nawet leżeć nie idzie, a tu jeszcze mycie Kozy...

Ja rodziłam w zeszłym roku we wrześniu na klinicznej i sobie bardzo chwalę. Byłam na patologii ciąży, na porodówce, potem na sali pooperacyjnej, potem na położnictwie, a mój syn na neonatologii, także wszystkie odziały były nasze :) uratowali mi dziecko taka prawda, co prawda można sie czepnąć, że długo męczyli sn, ale to w ogóle nie jest wpół mierne do nagrody w postaci bobasa. Ja podobnie jak Dysia podchodzę zadaniowo, luksusów to nie ma to nie prywatny szpital :) chwalę sobie opiekę, Pani na każdy guzik, a naprawdę było różnie i czasem potrzebowałam tej pomocy, mimo, że mojego brzdąca ze mną nie było, Nie ważne gdzie ważne aby zdrowe bobasy urodzić, tego życzę nam wszystkim!

Nie no to cudownie. Wcale się już na nowo nie stresuje ;-)

Dokładnie! Ja rodziłam w październiku. Gdyby nie znajoma pani doktor, to bym się nie dostała. Potrafią zamówić taryfę z nakazem jazdy do Wojewódzkiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z kliniczna jest tylko jeden odwieczny problem jest spore ryzyko ze mogą odesłać wiec tez nie warto się filmowa ze na 100% to musi być ten anie inny szpital bo wtedy dopiero może być spory stres

Chmurka - angina szaleje :-P daj znać co po wizycie. Dobrze, że dziś jeszcze lekarza dorwaliscie, myśmy poprosili nasza pediatre o wypisanie recepty na antybiotyki... W razie Niemca :-P bo u nas już tydzień zapalenie oskrzeli..

Dużo zdrówka dla niego w takim razie :-)

Dobrze Dysia ze napisałaś dobrze o Klinicznej bo moja szwagierka rodzila tam półtora miesiąca temu i mi odradza bardzo. Ja juz glupieje czy Wojewódzki czy Kliniczna

a dzieci choruja w najmniej dpowiednim momencie. Bartek ponad 38 stopni, przelykac nie moze. Na 17 zamiast robic salatki i miesa jedziemy do lekarza. Bidulek widac ze bardzo zle się czuje. Wiec pewnie Swieta spedzamy w domu. Trudno. Oby tylko szybko mu się polepszylo

Ooo a to nie miałam pojęcia :-)

Dysia, Ty na Szkole Rodzenia będziesz mieć wizytę na porodowce ;-)

Ja będę rodzić napewno na Klinicznej, bo akurat koleżanki niedawno właśnie tam rodziły i sobie chwalą. Wiadomo, że nie ma luksusów. To tylko szpital i trzeba nastawić się ogólnie zadaniowo na te parę dni i już :-) przynajmniej narazie tak optymistycznie podchodzę. Mam tam też kolegę, który jest już kilka lat położnym. Obiecał mi, że przed porodem oprowadzi mnie po oddziale i oswoi z tematem, bo ja z moim pierwszym porodem to będę pewnie panikować jak się zacznie i lepiej żebym wiedziała gdzie po co iść i jak to będzie wyglądało :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może to i lepiej, ja rodziłam 2lata temu na Klinicznej, ciasne sale, zaduch, 3babki leżące i kupa gości przy łóżku. Bez ograniczeń czasowych.

Hej. Moja przyjaciółka miała cc na klinicznej w lipscu. W tej sali co leżą pacjentki moze ktos byc ale sa tylko 2 godziny w ciagu dnia kiedy jest to mozliwe. W innych godzinach w sali osobnej sa odwiedziny. I moim zdaniem to ok :-)

Nie wiem jak jest teraz ale dwa lata temu na klinicznej też nikt nie miał wstępu na oddział- do dyspozycji był malutki pokoik a generalnie wszyscy stali na korytarzu przy schodach. Może i troche brakowało mi pomocy męża ale z drugiej strony jak widziałam tłumy które non stopy przychodziły do mojej sąsiadki to byłam mega zadowolona że nie siedzą u nas na sali

Sala dla mam po cc w Wojewódzkim jest 3 osobowa ale naprawde przestronna. Mi pielęgniarka pomagala wstac i byla przy mnie bo bardzo krecilo mi się w głowie. Straszne jest uruchomianie. Ale następnego dnia byla inna pielęgniarka i tak średnio pomagala kolezance mowiac ze lepiej by sama wstala. Ale wudac bylo trochę znieczulice. Nie wiem moze miala zly dzień. Ale pielęgniarki sa na naciśnięcie guzika. Bardzo sa nastawionena kkarmienie piersią. Jedna to caly dzień siedziala przy koleżance bo maly nie chcial zaciągnąć. Oczywiście w miarę możliwości. Nie wiem nnatomiast jak tam jest po sn. Ciekawe jak teraz uds mi się urodzic. Nie wiem sama co bym wolala. Na pewno szybko hi hi

U mnie na Klinicznej dziewczyna w pokoju była po cc, jej druga ciąża... Bardzo płakała. Gdyby nie mąż, który karmil i przewijal Mała, to chyba byśmy nocy nie przespali ;-) przez ten płacz... Pielęgniarka żadna jej nie pomogła, nawet nie przyszła z pomocą - możliwe, że sugerowaly się obecnością męża właśnie. Przelezala 4 dni, najgorszy był ten drugi. Dziecko, wyjce, pokarmu nie było. Ale wiadomo- każdy poród inny. Podejrzewam, że w Wojewódzkim, skoro nie ma możliwości wchodzenia osób postronnych, to położne pomagają bardziej...

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?