Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Dzieki dziewczyny. Zastanawiam sie czy po cc pomoga wstac zeby sie umyc np bo wiem juz jak to jest.Mi ostatnio towarzyszyl maz przy tym pierwszym wstaniu bo ono jest najgorsze.Ile srednio kobiet jest na sali? Ja sie na luksusy nie nastawiam ale zalezy mi na minumum prywatnosci i ew pomocy ze strony pielegniarek

Warunki dla mnie dobre. Minusem dla mnie bylo tylko to ze mamy po cesarce maja łazienke na koncu korytarza. Ale przynajmniej się troche pochodzi

Ja tez rodzilam w Wojewódzkim. Trochę mnie przetrzymali bo chcieli by porod zakończył się naturalnie ale dla nich niedobrze skończyło się cesarka.
Ja na jedzenie nie narzekalam. Mi smakowało. Nie wiem jak jest teraz. To ze rodzina nie może wejsc do pokoju akurat dla mnie jest dobrym pomysłem. Po pierwsze nikt nie wnosi zarazkow. Po drugie tak jak pisze Amo nie trzeba sie krepowac czy stresowac przy karmieniu ze wejdzie maz czy brat koleżanki. Cycki na wierzchu dosłownie :-D Jak mowily polozne mamy maja tam odpocząć na ile mozna a nie co chwile przyjmować gosci
Na patologii i położnictwie położne ok. Jak wszędzie. Zalezy ktora. Lezalam dwa dni na patologii plus 5 dni po porodzie. Po cesarke uwazam opieka Super

Hej dziewczyny.

Witaminy - ja biore Pregnacare - complex B witamin, wapnia, kwasu foliowego I jeszcze kilku "rzeczy", 1 dziennie. Od nowego roku chyba sie przemoge do DHA co by mi wszystkich komorek mozgowych moje dziecie nie wyssalo ;)

Dzisiaj biore sie za gotowanie, zrobie salatke I przygotuje kilka innych skladnikow, podjade tez do Lidla po "ciezsze" zakupy, a te mniejsze to juz na piechote, w miasteczku.

Maz ma od jutra wolne, Swieta w domu, a 27go lecimy do Tesciow na niecaly tydzien, bedzie slonecznie I goraco, I przez 6 dni moze nawet Tesciowa mnie nie wkurzy za bardzo ;)

Przy cc to faktycznie najlepiej w Gdańsku do Wojewódzkiego ;-) warto im podnieść odsetek rodzących przez cc, bo chyba są jednym w Polsce ze szpitali przodujacych w naturalnych porodach - bodajże 90% :-P
Opieka - bardzo dobra, bo fajne położne i lekarze. Ale... Wiecie jak można trafić ze zmianą, do tego jak się rodzi np.10h to już nic nie jest fajne. Kierownikiem patologii ciazy - bo tam zapewne trafisz przy cc, jest właśnie p.Grzegorz Natora. Warunki - w miarę dobre, ba... Nawet dużo lepsze niż na Klinicznej. Jedzenie - do kitu, proś rodzinę, żeby coś Ci przynosiła... Zwłaszcza na patologii to bieda :-o
Na patologie i na położnictwo - rodzina nie wchodzi. Jest sala spotkań. Dzięki temu można rany po porodzie wierzyć i z cyckami do karmienia biegać na wierzchu. Bierz poprawki na to, że to szpital. Będą chcieli się Ciebie szybko pozbyć... A Ty lez tyle ile uważasz za słuszne. Jeśli z Maluszkiem będzie cos źle, lepiej poleżeć dwa dni dłużej niż później szukać pediatry na gwałt albo po Polankach w weekendy jeździć. I pamiętaj - to szpital... Nie ma luksusów ;-)

Witam przedświątecznie :)

Czytam forum codziennie ale nie ma ostatnio czasu pisać :)

Dysia ja teraz mam fobie że do mnie wpadną w nocy jak spać będziemy. W ogóle nawiedzają mnie dziwne myśli, zwłaszcza w nocy jak nie śpie ;/
Miałam takie przeziębienie że ledwo na czy widziałam a jeszcze zatoki trzymają więc kolorowo nie było.
Jeśli chodzi o samopoczucie to ja akurat nie mam drzemek ostatnio więc jest git :) mam momenty senne ale szybko mijają
Dowiedziałam się że moja ciąża na 80% będzie rozwiązana przez cc, ale podejrzewałam to.
Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Która z was, bo nie pamiętam dokładnie rodziła w Wojewódzkim? jak wygląda położniczy, jedzenie, odwiedziny?

Cześć dziewczyny !

Jeju tu się tyle działo, że nie dam rady wszystkiego napisać :p

Dysia jak czytałam Twojego posta aż mnie ciary przeszły ja bym umarła na zawał, jesteś mega dzielna :) no i podobnie jak dziewczyny myślę, że spłoszyłaś ich, już nie przyjdą

Sierpniowa moja ginka też mowiła że d*phaston potęguje dolegliwości 1trymestru, ja brałam do 14 tc , w 1 c do 20 tc

aktualnie biore kwasy DHA i magnez, witaminy dołączę lada chwila

Ja nie jestem w świątecznym szale, prezenty tylko dzieciom robimy, a Wigilię spędzamy u rodziców i teściów, choć do końca przekonana nie jestem do mojego bobasa jakieś cholerstwo się przypałętało

Jakbyśmy się nie usłyszały Zdrowych, Spokojnych Świąt w gronie rodzinnym i bezbolesnych i szybkich porodów w 2016 roku ! i zdrowych różowych bobasków :)

Sylwa, Grzesiek prowadził i prowadzi wszystkie 3 moje ciąże. będziesz miała wesoło ;-) na pewno będziesz zadowolona. Ty do niego na Stogi jeździsz??
Niech Cię nie żyli jego lajtowe podejście do wszystkiego... Ma lekkiego zeza, lysine, jest leworęczny i ma duże serce...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kwestie zabezpieczenia mieszkania mamy już załatwione, więc spokojnie możemy jechać na święta :-)

Gotuję właśnie rosół i tak sobie przypominam jak w 1 trymestrze zapach jakiejkolwiek zupy wywolywal u mnie tylko jedno... ;-)
Z tym jeszcze dodatkowo, że ja właśnie musiałam brać mnóstwo tabletek i od tego nie miałam siły na nic. Leżałam plackiem zresztą tak jak zalecił lekarz.
Brałam d*phaston 2x3 i luteine 2x3 dziennie. Do tego witaminy wiadomo. Potem stopniowo odstawialam i brałam tylko d*phaston 1 tabletkę do 17 tygodnia. No a teraz same witaminy :-)

Także wszystko się kiedyś kończy na szczęście i te wszystkie mdłości odchodzą w zapomnienie.
Za to wczoraj zdarzyło mi się pierwszy raz prawie zemdlec w tramwaju. Nie było jakoś dużo ludzi nawet a ja w sekunde nagle zaslablam. Jak wyszłam na zewnątrz było ok. Ale dziwne to było...

Sierpniowa jak byłam na ostatniej wizycie to mój lekarz ginekolog kazał mi nadal brać d*phaston stwierdzając, że pojawiają się u mnie mocne napięcia macicy a endokrynolog jak najbardziej też podpisał się pod tym pomysłem.

Przed chwilą otrzymałam telefon, że mój ginekolog jest w szpitalu z powodów zdrowotnych i przekazał chwilowo pacjentki, które muszą mieć przedłużone zwolnienie do lekarza Grzegorza Natory. Dzwoniłam do niego i mam być dziś, do 16: 30, więc teraz stres jeszcze większy, bo na dodatek nie znam tego lekarza :( Może któraś z Was dziewczyny go zna?

Czesc dziewczyny

rany Dysia wspolczuje. Nie zazdroszczę. Ale tez myślę, że dwavrazy w jedno miejsce nie przyjda

ja tez nie mam mocy. W ogóle. Spac mi się ciagle chce. A w nocy spie kiepsko. Chyba trzeba się juz przyzwyczaić

ja biore prenatal duo. Witaminy plus kwasy dha. Ale muszę się przyznać, że witaminy to biore codziennie ale te kwasy to średnio raz na 3-4 dni. Jest mi po nich mega niedobrze

Sylwia, moja ginka sugerowała, że d*phaston może potęgować objawy ciążowe typu mdłości, senność. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem, czy musisz jeszcze go przyjmować.

U mnie niby powoli ustępują objawy I trymestru, ale miewam gorsze dni, dzisiaj jest mi jakoś mdło.

Cześć dziewczyny dawno nie zaglądałam jakoś czasu brak na wszystko, a widzę, że sporo się dzieje :)

AMO trzymam kciuki musi być dobrze!

Karoluś i Dysia współczuję nerwów.

Ja dziś mam wizytę i już od rana bezsenność. Jestem bardzo ciekawa czy potwierdzi się synek. Dziecko na razie daje mi tak popalić z kopniaczkami, aż nie do wiary. Z niczym nie można ich pomylić :)

Do świąt przygotowujemy się na spokojnie. Wigilię w tym roku pierwszy raz spędzamy w domu z mężem i córeczką. W pierwszy dzień świąt przyjeżdża moja Mama a w drugi dzień świąt jedziemy do Teściów. Z prezentami też u Nas nie ma jakiegoś szału, ponieważ tak naprawdę kupujemy prezent dla naszej córeczki, dla córki szwagierki i mojej chrześnicy no i oczywiście dla siebie :)

A jak Wasze samopoczucie? Ja od dwóch dni czuję się fatalnie jak bym nie miała mocy. Ciągle mi słabo, najchętniej bym spała.

Dziewczyny czy już bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Ja od pół miesiąca biorę Pharmaton Matruelle, Szelazo, Vigantoletten 2000, d*phaston(od początku ciąży). Tak się zastanawiam czy może po tych wszystkich lekach tak dziwnie się czuję, bo na pewno nie lepiej:(

Miłego dnia !

Zawsze może być Monik ;-)
Mój Mąż czeka na syna, a tu... Surpriza! Trzecia dziewczynka... A miał być Ryszard.

AMO musiałabym tą kwestię przedyskutować z Mężem bo od dawna stawialiśmy na Zuzię, co i tak najprawdopodoniej się nie spełni bo nasz Szkrab na 95% ma między nogami siusiaka ;) - ale nie zmienia to faktu, że zawsze będę mieć Cię w pamięci :)
Rzeczywiście końcówka roku jest dla nas ciężka... Niestety uroki nowych osiedli są takie, tak na dobrą sprawę nawet człowiek nie wie czy osoba, którą się mija na klatce to sąsiad czy może złodziej :(
Dysia, myślę, że skoro ich spłoszyłaś to raczej nie będą kolejny raz próbować.

hej brzuchatki :-)
ja w weekend miałam siostrzenice w domu więc trochę łatwiej bo dzieciaki mnie nie męczyły :-) dzisiaj robiliśmy pierniczki i zaraz będę balkon ubierać a w srodę wraca mężuś więc nie możemy się już doczekać. :-)

Ok dzięki wielkie.
Miłej niedzieli :-)

Czekam ciągle na przesyłkę.. Gdyby nie śmierć córki - pewnie wcale bym w to nie inwestowala - 90zł plus koszty przesyłki. Ale trochę mam strachu i dla spokojnosci go kupiłam, czy raczej - zamówiłam, bo go nadal brak..
Babki różnie piszą, problem polega na tym, żeby dobrze interpretować puls. Bo czasem zanika. Podejrzewam, że zależy to od ułożenia dziecka. Jak juz przyjdzie, to Dysia napisze więcej.

AMO mam pytanie do Ciebie o ten detektor, który kupiłaś na allegro. Już pewnie testowałaś. Jakie wrażenia? I jaki to był dokładnie model i za jaką cenę. Zastanawiam się nad kupnem.

Miłej niedzieli :)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...