Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Ja tylko na monitorze widziałam bąbelka w 3D ale Pani dr mówiła, że ten sprzęt do 3D jest taki sobie no i przede wszystkim papier do wydruku jest słaby i zdjęcia ładne nie będą :( mogę iść gdzieś prywatnie ale trochę kasy szkoda :(
A powiedzcie usg połówkowe to, do którego tygodnia powinno być robione?

Same dobre wieści dzisiaj :) Dysiu gratuluję córeczki!

Karoluś u mnie na ostatniej wizycie dr włączyła obraz 3D, bo poprosiłam ją o ładną fotkę do ramki dla dziadków na święta :) To był 16 tydzień i widać takiego małego ufolka ale bardziej zarysy - główka, tyłów, rączki i nóżki.
Ja się cieszę, że na każdej wizycie dostaję jakąś fotkę z usg, bo na koniec będę miała z każdego miesiąca jakieś ujęcie i tak myślę czy albumu maluszka nie zacząć od tych zdjęć :)

No i ja już po :) z dzidzią wszystko ok chociaż dalej nie mam 100% pewności, że to chłopak bo miał skrzyżowane nogi jakby po turecku sobie siedział, co prawda coś tam mignęło ale to nie jest jeszcze takie pewne :)
Pani dr się smiała, że jedyne, co wiemy to, że ma ładne stopy :p
21.01 będę mieć połówkowe i na tą wizytę zabieram męża, pójdzie pierwszy raz więc pewnie będzie przeżywał ;)
Co, do wysokiego ciśnienia w ciąży to ja mam takowe przy każdej wizycie ;) tzn syndrom białego fartucha ale mierzę w domu i jest sobrze :)
Pani dr kazała mi się porządnie najeść w święta, odwiedzić mamę i teściową bo od początku ciąży prawie nic nie przytyłam :p
Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej zrobić swobie usg 3D? W przychodni, do któej chodzę nie mają za dobrego sprzętu więc myślę żeby gdzieś się udać bo chciałabym mieć pamiątkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Queen super że z dzidzią wszystko dobrze!! To najważniejsze!

Rzeczywiście dziś dzień kontroli i usg :) Dziewczyny dawajcie znać co i jak

Dysia gratuluje córeczki!!!!!! Ja choć nie mam parcia na płeć to też bym chciała już wiedzieć kto tam mieszka. A do 4 stycznia jeszcze daleko. Niedługo badania muszę zrobić, morfologię, mocz, toksoplazmozę i hiv. Tych 2 ostatnich nie miałam obowiązkowych przy synku, wszystko się zmienia

Amo niestety rodzice są różni, sama widzę jak nasza Pani Jola flaki wypluwa dla tych naszych dzieci, a niektórzy rodzice takie głupie komentarze czasami. Aż przykro słuchać, mam nadzieję, ze do niej nie dochodzą. Ja salę gimnastyczną mojego dziecka widzę z okna :) I wiem, że Pani Jola ciągle z nimi śpiewa, tańczy, skacze, Bartek dużo wynosi z przedszkola, też jest wymagająca, ale to chyba dobrze, weźcie taką 25 os grupę ogarnijcie!

Co do wózka to ostatnio moja koleżanka zapytała czy nie chcemy jej wózka, bo tylko w garażu jej zalega. Wózek fajny, Teutonia Cosmo. Granatowy. A wózek chce za Lego, więc kurcze lepiej trafić nie mogliśmy. Jak będzie dziewczynka to dam jakąś wstawkę czerwoną i będzie git :)

Cześć dziewczyny,

Ja jestem po wizycie kontrolnej, wszystko jest ok ale nie dowiedziałam się kto mieszka w moim brzuchu i przed świętami będę miała prezent :)

Połówkowe będę miała dopiero na koniec stycznia, chyba że zdecyduję się wcześniej.
Za wózkiem zacznę się rozglądać może na początku roku :)

Hejka.
Dysia zazdraszczam ze już wiesz na 100% kto się u ciebie kryje w brzuszku :-)
Ruchy to w tych tygodniach nie są regularne więc nie przejmujcie się.
Ja też z niecierpliwością czekam na takie porządniejsze kopniaki :-)
Amo staraj się myśleć pozytywnie bo niestety nerwy w niczym nie pomagają :-/ Wiem że łatwo mówić ale postaraj się dla maluszka.
Jeżeli chodzi o wózek to my napaliliśmy się na głęboki na dużych kołach typu retro i mam nadzieje że uda nam s ie taki dostać i nie zbankrutować :-) Już więcej nie będę miała szansy wybierać wózeczka więc teraz chce taki fajniusi :-) Zwłaszcza że mąż też takie lubi a później ewentualnie jakąś spacerówkę osobno kupimy żeby lżej i wygodniej było :-)
Ostatnio mieliśmy bebecar ale nie pamiętam jaki model ale byliśmy mega zadowoleni z niego więc tera coś podobnego ale większe koła ale i tak zobaczymy na czym się skończy bo to się zmienia u mnie ciągle :-D
miłęgo dzionka
A ja mam wolne pare dni więc teraz sobie mogę odpocząć :-)

Zuzia jest zdrowa jak ryba :-) no i na 100 to dziewczynka :-)

Trzymam kciuki za pozostałe maluchy dziś :-)

To dzisiaj dzień kontroli:) ja mam dziś polowkowe:)

Ja dzis na 15 mam usg genetyczne. Też czuję niepokój. W ogóle poryczałam się wczoraj jak oglądałam reportaż o wcześniaku... Strasznie mnie takie historie wzruszają.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!

Hej dziewczyny :)
Ja już po, nie mam się co martwić, łożysko napewno się podniesie, bo schodzi z jednej strony, no ale wiadomo że muszę się oszczędzać :)
U mnie z nerwami różnie, za to mój mąż jest nie do zniesienia, niby wie że powinnam odpoczywać, ale obraża się że coś nie zrobione, tak mam gi dość że najchętniej pojechała bym do rodziców, on niestety z tych vo nie lubią w domu nic robić :( to sie wyzalilam, od razu lepiej.
trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Dzięki dziewczyny za info o wózkach - zaczyanmy skłaniać się do Jedo Nevo, ale decyzję podejmiemy po nowym roku.

Co do stresu to ja przed każdą wizytą się denerwuję, ale największy stres miałam przed usg genetycznym miesiąc temu. Wtedy pielęgniarka nie mogła zmierzyć ciśnienia - takie wysokie było, po odczekaniu 15 minut "spadło" do 160/95. Wcześniej nie robiłam pomiarów bo nigdy z ciśnieniem nic się nie działo, pani doktor trochę postraszyła, ja poszłam na zwolnienie (choć planowałam pracować do końca roku), kupiliśmy ciśnieniomierz, robię codziennie pomiary ale oczywiście średnio wychodzi 120/70. Tak więc największą robotę robi głowa i troska o maluszka - czy aby wszystko z nim w porządku.

A co do spania to dziś cała noc przespana!!! Pierwszy raz od prawie 2 miesięcy. Chyba Franek poczuł magię świąt i dał mi prezent :)

Czekam na informacje po Waszych wizytach i trzymam kciuki :)

Ja nie śpię już od 5. Zawsze przed wizytą mam stresa i śpię jak na czuwaniu. Mam na 12 więc napiszę później :-)
Powodzenia!

Dziewczyny, dajcie znać co Wam lekarze powiedzą :*

Hej Dziewczynki! Ja dziś od wczesnych godzin nie śpię, na 9:00 mam Wizytę o jakoś Dziwnie zdenerwowana jestem. Wczoraj zrobiłam mężowi awanturę za nic czując napływający stres i jakaś bezradność. Zawsze był lekki stresik przed Wizytą ale dziś to mi jakas szajba odbija :( Wy też tak macie? Po wizycie jadę do pracy ze zwolnieniem no i odwiedzić koleżanki, na zwolnieniu jestem już prawie 2 miesiące właśnie ze Względu na stresy w pracy. Widzę, że powrócił temat wózków i Zaczynam mieć wątpliwości, co do swojego wyboru.... Tak mi się podoba ten mutsy Evo ale boję się tej mej gondoli :( prezenty załatwione, łatwo poszło bo tylko dla chrzesniaka a prezent wybrany z listu do Mikołaja ;) Sorki, za niektóre duże litery ale pisze z telefonu i coś mi tu nadaje swój rytm ;)

Cześć dziewczyny!

Ostatnio rzadko bywam bo strasznie zalatana jestem. Praca, dom - przygotowania do świąt, ciągłe latanie po lekarzach i sklepach - u nas każdy każdemu robi prezent, a jest nas dosyć sporo ... a ja nawet połowy jeszcze nie mam :/ nienawidzę tego zastanawiania się co i komu ...
Prezenty powinno się robić tylko dzieciom :) to już i tak wystarczająco duży wydatek :)

Co do wózków to z żadnym do czynienia nie miałam, ale już parę lat temu wymarzyłam sobie Emmaljunge i zawsze twierdziłam ze taki właśnie będziemy mieli :) - Moje marzenia to jedno, ale poza tym ma bardzo dobre opinie. Co prawda nie jest lekki, ale mi to osobiście nie przeszkadza - jestem przyzwyczajona do dźwigania :) No i cena jest powalająca ... ale od kilku lat odkładałam "piątki", i sobie na niego uzbierałam :) Tak więc spełnię swoje drugie marzenie :)

A Ty AMO uciekaj na zwolnienie! Odpoczywaj póki mozesz :)

No - chwila odpoczynku była, to biorę się dalej za robotę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja akurat jeśli mielibyśmy synka to chciałam Krzysia ale mąż powiedział NIE! Tylko nie Krzysiek. Hehe no i co mam z nim walczyć :-) każdy ma swoje jakieś tam uprzedzenia widać :-)

Co do ruchów to wiem na 100% że to była moja mała, bo jelita to czuję czasami tak po prostu i wiem, że to nie to. A kiedy ona mnie kopnęła czy się przekrecila to nagle zamarzlam. Tak mi się w środku wszystko napielo nagle i czułam jakby coś od środka mi tam przeplynelo :-) więc już wątpliwości nie miałam :-) mam nadzieję, że jutro okaże się że ma się dobrze :-)

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję ze jutro dowiem się więcej od mojej pani dr.
podziwiam że chcecie tak długo pracować, ja już na zwolnieniu, z uwagi na nerwy, daleką drogę, przy córce pracowałam bardzo dlugo, a potem nawet torby nie mialam spakowane bo córcia postanowiła szybciej wyjść.
My z gondoli korzystaliśmy do 10 m-ca bo miała obniżone napięcie mięśniowe i nie w głowie jej było siadanie :)
Dysia a może to nie tyle były ruchy dziecka co jelita się układały? U mnie tak było, akurat bylam na usg i pani dr powiedziała ze to jelita :)
Ale teraz to już ruchy czuję bardzo dobrze, jak sie najem to szaleje. A no i imię mamy wybrane, Aleksander, chociaż córcia wszystkim mówi że będzie miała braciszka Krzysia :)

Co do łożyska, to tak jak pisze Mieta - zero seksu i wyczynów ;-) zostaje czekać aż się przekrece samo, co bardzo często się zdarza.
Co do wozka- tak jak pisze Groszkowa - gdzie się mieszka, co się nosi i ile kupuje i czy ma się auto, czy nie... Dużo wytycznych. Ale też polecałbym duża gondole- my używaliśmy do 8mies, bo nasza Mała się nie dzwigala - problem z mięśniami i asymetria, mieliśmy Emajunge i mamy! Nasz wózek ma ok.17 lat. Wymienilabym go tylko ze względu na kolka- bieżnik juz zjechany... I ciężko spakować go do Matiza ;-) Szukaj kół pompowanych! Duża wygoda...
Dysia, Ty kochana masz jutro lekarza, to spokojnie! Obyś tylko usg miała.
My mamy jutro genetyka w Gamecie... Się pewnie znów naslucham. Pewnie będą mi proponować amniopunkcje... Chyba zabiorę ze sobą wyniki sekcji zwłok mojej Małej, to się znowu czegoś dowiem... Teorii śmierci jest tyle, że można wybierać jak w ulegalkach... Apeluje do Was Babki, proście i wyraźnie zaznaczajcie podczas usg po 32tyg, żeby Wam lekarze dopplerem przepływy w łożysku sprawdzali i mówili czy wszystko ok.
A prócz tego mam dziś tyle nerwów... Jedna matka głupoty o mnie w szkole opowiada. Człowiek chce pomóc, a później jeszcze się denerwuje niepotrzebnie... Po prostu jestem zbyt wymagająca, trzeba mieć wszystko w nosie, przyjść do roboty, zrobić minimum i pracy do domu nie zabierać. Człowiek tyle lat w tym zawodzie pracuje, a taki głupi jest... Wam życzę mniej nerwów.Trzeba brać zwolnienie i odpoczywać w domu ;-)

Sorry za przekroczenie nicka kararinah ale pisze z tel i on oczywiście wie lepiej co chce napisac:P

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...