Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Co do tego bólu to dziś jakby troszkę mniej boli. Tak się domyślam, że to jest typowy objaw, ale jak mówicie- oczywiście jutro wspomnę o tym lekarzowi.
No i jak to ja... Już oczywiście nie mogę się doczekać jak ją zobaczymy :-)
Właśnie chyba wie, że o niej mowa bo zaczyna mi szaleć po brzuszku :-)

Czytałam o tym :-)
Mój mąż właśnie kilka dni temu podesłał mi taki link nawet. Ale trudno. Od dawien dawna jak tylko planowaliśmy maluszka to marzylismy oboje o Zuzi :-)
Później tylko czekaliśmy co wizyta czy się potwierdzi ta nasza dziewczynka na usg. Chociaż mąż od samego początku się śmiał, że on wie na 100 że będzie Zuzia. Jego słowa " kochanie ja wiem dokładnie co robiłem. Będzie Zuzia zobaczysz" hehe

AMO ja chodze do Jankowskiego juz druga ciaze :)
Teraz czekam na neurochirurga bo musze miec opinie specjalisty do mojego kregoslupa.oczywiscie godzinne opoznienie :/

No to moja Zuzia jest chyba niedożywiona ;) tydzień temu ważyła 260 g a to był ostatni dzień 20 tygodnia :)

Co, do spania to u mnie problmemu większego nie ma, tylko budzę się przy przekręcaniu na bok, ciężko mi już się obrócić, jeszcze tyle do końca a brzuchol już pokaźny.

Mała od paru dni wierci się niesamowicie, wczoraj jak mąż włączył jakąś muzykę to urządziła sobie balangę w brzuchu ;) nawet były efekty wizualne w postaci falującego brzuchola :)

Akurat tak się złożyło, że w tym roku musiała kupić zimową kurtę i wiedziałam już, że jestem w ciąży także wybrałam ciepłą parkę ze sznurkiem w pasie i pomalutku sobie tam popuszczam sznureczki :) tylko ja również będę miała problem na ten okres przejściowy przed ciepłem, kurtka i płaszcz będą za małe a tak jak piszecie, kupić tylko na chwilę? :(

Może przyda się jakieś mamie info, że w Mama i Ja w Gdyni mają wyprzedaż wuzków z ekspozycji i promocje do -40% :)

Dysia - ja też miała takie bóle tylko z lewej strony, nie mogłam wstać z kanapy ani nic. Ja miałam takie uczucie jakby ktoś mi szpile wbijał w jedno miejsce. Okazało się, że to więzadła. Oczywiście powiedz lekarzowi o tym ale zapewne okaże się, że to typowa ciążowa przypadłość ;)
ps: czytałaś, że nasze dzieci będą miały jedno z najbardziej popularnych imion? ;)

Ja na zime kurtkę mam. Chodzilam w niej jeszcze w ciąży z Bartkiem. Za to na bank nie będę miala nic na wiosnę i wtedy tez będę mieć dylemat. Bo co? Na dwa miesiące kurtkę kupować?

dziewczyny ka za to chcę kupic jeansy ciążowe. Mozecie mi polecić jakiś sklep? W I ciąży kupilam w h&m ake szybko mi się przedarly i teraz nie wiem

Hej Queen, a jakiego masz lekarza w Wojewódzkim? :-)
Ja tez tam raczej rodzic będę.
Co do kurtek - ja mam szerokie, wiec jakoś tego nie czuje... Ale ogólnie bym chyba kupiła mowa, większa, do wykorzystania na później, niekoniecznie na ciążę ;-)

Dysia, powiedz o tym bólu lekarzowi - niech sprawdzi. Ja też często czuję taki ból. Gdy byłam w poniedziałek u ginekologa on to dokładnie chciał sprawdzić. Jak mu palcem pokazałam na brzuchu gdzie najmocniej kłuje albo promienieje ból to na USG okazało się, że tam jest głowa Piotrusia. Kazał się nie stresować, mówił, że to normalne. Podczas USG też mnie tak zakuło i kazał mi zakaszleć. Przeszło :) Patent z kaszlem stosuję dalej i działa - mały się jakoś obraca, przemieszcza czy nie wiem co jak czuje mój kaszel, bo nim lekko zatrzęsie. I ból mija.

Cieszę się, że wszystko ok :-)
No właśnie jak patrzę na inne dzieci to ta moja Zuzia też narazie taką kropeczka się wydaje... Ale z kolei jak patrzę na brzuch to dziwię się, że to tylko 400 gram jakieś heh
My wizytę mamy jutro rano. Szczerze mówiąc to jakoś dziwnie spokojna pierwszy raz jestem, ale jedno mnie martwi. Że od kilku dni tak bardzo czasami boli mnie po prawej stronie brzuch. Nie jest to ciągle, ale np jak chcę wstać z krzesła czy łóżka to czuje taki ból że znowu muszę się położyć. Nie wiem czy to więzadła czy macica się rozciąga czy mała gdzieś uciska.

Ja mam zimową kurtkę do kolan. Też mi się ciasna w brzuchu robi, ale jest mega ciepła i wygodna, więc narazie jej nie zamieniam na inną. Mam cieńszą z poprzedniej ciąży, ale to raczej na wyższe niż teraz temperatury, choć w poprzedniej ciąży nosiłam ją do dnia porodu, a rodziłam w grudniu. Choć wtedy już miałam co dźwigać i może stad mi zimno nie było ;) Teraz jeśli muszę w niej usiąść, np.w kościele to zwyczajnie trochę ją podciągam do góry, ale to przywilej jej długości do kolan. Ja raczej ostatnio zastanawiam się nad jakąś ładną cieplejszą bluzą, taką bardziej elegancką... I też szukałam w necie, ale nędza w używanych - tak jak piszecie - ceny strasznie wysokie jak na używany ciuch.

Wczoraj i w poniedziałek miałam maraton w przychodni - najpierw ginekolog, potem endokrynolog. Na szczęście wszystko ze mną i Piotrusiem ok :) Mały waży już całe 300 gram :) śmiesznie to brzmi, gdy patrzę na mojego wielkiego dwulatka :)

Ja kupiłam nową kurtkę. Zainwestowałam trochę kasy, ale jestem zadowolona, bo tak jak mówisz za używane też kupę kasy chcą a tak to mam nową i napewno zostawię ją sobie np na drugie dziecko gdyby też przyszło mi w zime brzuszek nosić :-)

Ja raczej w wojewodzkim bo mam tam lekarza.
Dziewczyny jak u was z kurtkami? Ja juz ledwo sie w swoja mieszcze a zimy jeszcze dwa miesiace.Mam dylemat czy kupowac na dwa miesiace a uzywane tez sobie babeczki licza tak ze wole nowa kupic. Jak u was?

U mnie też ze spaniem tak sobie. Raz nie mogę spać, a jak śpię to budzą mnie skurcze :( Ach...ciągle coś. Pocieszam się, ze od pojutra wolne i jak mały będzie w przedszkolu to może w dzień dam radę się zdrzemnąć

Kurcze, a ja same superlatywy słyszałam o Zaspie, ale rodzic tam nie chciałam. Adelajda współczuję przeżyć :( Waham się między Kliniczną a Wojewódzkim

Co do chusty to ja nosiłam synka! REWELACJA! Polecam z całego serca. Spacery, zakupy, super sprawa. Nawet jak mały był płaczliwy czy niespokojny to nosiłam go w domu. Bliskość mamy jest dla malucha naprawdę uspakajające. Także ja na bank będę chustować :)

Ja nawet nie wiem czy śpię i jak... Wszystko mnie boli, ale jak wchodzę do łóżka, to zaraz jest 5rano na zegarze, córka się nam do wyra pakuje i tyle. Dziś zleciala mi centralnie po 5 wchodząc do łóżka na brzuch. 17kg... Boli do tej chwili...
Co do chust - są szkoły chustonoszenia. Polecam... Ale... Tez nie jest to dla każdego dziecka. Jeśli dzieciak ma asymetrie albo słabe natężenie miesniowe- to odpada.
Co do szpitali - Zaspa jest tragiczna... Ale to moje doświadczenia ;-)

Jeśli chodzi o spanie to ja obłędnie tęsknie do spania na brzuchu!!! Dziewczyny a używałyście chusty? Ja trochę teraz chciałabym więcej, ale szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy dobrze ja wiązałam- nauczyłam sie z jakiejś instrukcji jednego sposobu i tyle (mam wrażenie żr nie ściągałam tej chusty odpowiednio mocno:P)

Ja tez bym poszła, żeby spać spokojnie. U mnie ginekolog na nfz zauważyła zmianę "wpuklającą" się do jamy macicy i dała skierowanie do szpitala. W szpitalu potraktowali mnie jak g****, argumentując, że nawet jeżeli taka jest, to oni i tak nie mają na to wpływu, i mogą jedynie trzymać kciuki żeby z dzieciatkiem wszystko było ok. Tak więc nawet nie zrobili mi usg, bo po co, skoro dzień wcześniej było robione ?
Tak było w szpitalu na zaspie, czym bardzo mnie zniechęcili, a zastanawiałam się nad porodem właśnie tam, zaś na Klinicznej mogliby mnie zatrzymać, ale musiałabym leżeć tydzień zaś tylko po to, żeby zrobili mi usg bo nie mieli sprzętu :/ ale za to podeszli do mnie jak do człowieka, wszystko wytłumaczyli i poradzili co dalej mogę zrobić.

Poszłam następnego dnia prywatnie i w końcu mogłam odetchnąć. Dwa dni z rzędu miałam wyjęte z życia, a okazało się, że żadnej zmiany nie ma ... nikt nie potrafił wytłumaczyć co to na tym zdjęciu usg było. :)

Także idź to sprawdzić dla świętego spokoju, może wcale nic się nie dzieje :) Na pewno wszystko jest ok!

Co do spania, to ja na 1 przespaną, mam 3 noce nie przespane :(
Jak nie latanie na siku, to albo pozycja nie ta, albo ręce dretwieja, albo po prostu się budzę i nie mogę zasnąć (chociaż za dnia, oczywiście kiedy nie mogę, mogłabym zasnąć na stojąco...) Także U mnie też nie najlepiej :/

A jeżeli chodzi o skurcze, to wczoraj byłam u kardiologa, bo wykryli u mnie zaburzenia rytmu serca, to przepisał mi właśnie ten aspargin ( czy jakoś tak). Zawiera potas i magnez, także śmiało można go przyjmować w ciazyl

No ja też poszłabym dla świętego spokoju.

Mnie też boli podbrzusze, tak kuje i zastanawiam się czy to jest ok. Ostatnio nerka mnie bolała ale ewidentnie od tego że maleństwo mi parę dni po lewej stronie się ułożyło. Na szczęście przeszło.
Jak z waszym spaniem? Ja niestety od tygodnia nie śpie tzn budzę się ok 3 i koniec. O 6 muszę wstać bo dziecko do przedszkola zawieźć a jestem nieprzytomna i słabo mi aż od zmęczenia. Mąż od dwóch dni dziecko wozi. Mam nadzieję że mi przejdzie bo potem chodzę resztę dnia jak zombie i czekam do wieczora a w nocy znowu kiszka ;/

Oj. Dziwne z ta przegroda. Jak masz możliwość idz prywatnie. Sprzet o niebo lepszy a jak dziewczyny polecaja lekarza to na bank będziesz zadowolona a co najważniejsze spokojniejsza

ja natomiast mam dziwny ból z jednej strony pidbrzusza jak wiecej chodzę. Wydaje mi się, że to w jednym miejscu na bliźnie po cesarce. Moze jakis zrost? Musze powiedzieć przy następnej wizycie

amo super ze u Was wszystko dobrze

a ja dzis przedostatni dzien w pracy. Od czwartku zalegly urlop i potem jyznie wracam. dosyc tego dobrego

Hej, doczekalam się... Spóźnił się...
Z Mala wszystko jest ok. Od 26 pewnie wezmę L4 o ile mi położna wystawi ;-)
Co do Gamety- polecam! Sliwinski jest bardzo dobrym specjalista i sprzęt tez maja dobry, wiec - warto wydać te 150zł.
Jak chodziłam do Dr Joanny Sudary 2lata temu, to za wizytę z usg placilam 120zl.

W Gdyni polecam z całą pewnością dr śliwińskiego z Gamety. Prywatnie koszt 150 zł ale o kompetencje nie musisz się martwić

Dzięki za dopisanie mnie do listy :)
Dziewczyny mam problem i potrzebuję porady. Byłam dziś u swojej ginki na NFZ, bo miałam jakieś dziwne skurcze ale okazało się że z dzidzią wszystko ok. Natomiast lekarka znalazła w mojej macicy jakąś przegrodę. Mówi, że nie wie co to jest, ale trzeba obserwować i tyle. Na moje pyt czy to groźne, stwierdziła: i tak i nie, nie chcę Pani stresować. Ale ja i tak się stresuję bo poczytałam trochę na ten temat. Czy któraś z Was miała coś takiego? Zastanawiam się też czy nie iść do innego gina na konsultację. Polecicie mi jakiegoś z Gdyni? Ciekawe jest to, że od początku ciązy miałam wiele razy usg, u 3 różnych lekarzy i do tej pory nikt tego nie zauważył...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...