Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Hej, ja we wtorek byłam na wizycie na usg i "badaniu podwozia" ;) i rozbawiło mnie jak gin stwierdziła że rozwarcia nie ma - nie sądziłam że tak wcześnie się to już sprawdza. Za 3 tygodnie idziemy na połówkowe.
Dysia co do łapania za brzuch to ja też mam alergię na macanie mnie i mój mąż idealnie radzi sobie z takimi przypadkami mówiąc każdemu żeby podotykał sobie jego brzuch bo też trochę urósł, zwłaszcza że jemu to sprawi przyjemność a mi nie bardzo :P Efekt rewelacyjny - 100% skuteczność:)
Karoluś, na gardło polecam tabletki do ssania Prenalen - u mnie w połączeniu z Tantum Verde pomogły.
Miłego dnia Wam życzę

Kurde pisałam do was ale nie zapisało się ;/

Dysia nie przejmuj się, niech sobie gadają. Mi z kolei mówią że mam mały brzuch jakbym w ciąży nie była i to tez jest wkurzające bo my z mężem jakoś widzimy i najważniejsze że wiemy że jest wszystko ok z maleństwem :)
Co do dotykania brzucha to mnie mało kto dotyka bo ludzie chyba wyczuwają mój dystans i nie przekraczają granicy mojej prywatności :)
Ja 3 noc z rzędu nie śpie przez zapchany nos a dziś doszedł ból zębów taki zatokowy :( kiszka dosłownie
Karoluś gratulacje dziewczynki, to dopiero niespodzianka :)
Ja niecierpliwie czekam na swoją wizytę

Zdrówka i cierpliwości dziewczyny :D

Dysia, olej to ;) pewnie zazdrość przez nią przemawiala, że tak super wyglądasz :)
Super dziewczyny, że wszystkie polowkowe poszły pomyślnie i jesteście szczęśliwe :)
Mnie dopadł katar :( ponieważ wczoraj byłam na pobraniu krwi o była moja gin to zajrzałam zapytać co mogę wziąć oprócz wody morskiej bo uszy mi się aż zaczęły zatykac :( no i można brać krople ale bez pseudoefedryny, żadnych tabletek na gardło ale w sprayu np tantum verde można :) Obiecałam sobie, że w ciągu dnia tylko woda morska, inhalacje i maść majerankowa a na noc krople. Dzisiejsza noc już jakoś przetrwałam :) no ale przy okazji pani dr zrobiła mi usg żeby zobaczyć jak tam serducho i to usg zmieniło wiele bo.... Okazało się, że w moim brzuchu wcale nie rośnie Borys, jak wyglądało do tej pory tylko Zuzia :D najprawdopodobniej poprzedni raz pepowina tak się zakrecila, z resztą wtedy też pani dr mówiła, że prawdopodobnie ale 100% pewności też nie miała. Niespodzianka niesamowita, mój mąż oszalał bo pp cichu chciał córkę i stwierdził, że trafił 6 w totka ;)

Ja dziś byłam na pobraniu krwi do morfologii i mnie baba wkurzyła. Pyta mnie na kiedy termin to mówię, że maj. A ona takie wielkie oczy na mnie zrobiła i mówi " o matko to co to za duże dziecko będzie jak już taki brzuch Pani ma". A co jej do tego jaki ja brzuch mam. Jak patrzę na zdjęcia moich koleżanek z połowy ciąży to też takie miały. A nawet gdybym wyglądała jak słoń to nic jej do tego....
A zresztą. Jakiś taki mam dziś humor, że chyba wszystko mnie irytuje. Albo to, że jak spotkam kogoś znajomego to każdy mówi mi cześć i łapie za brzuch i dotyka. No co to jakaś rzecz!? Hello to mój brzuch a nie coś co każdy może podotykac kiedy chce. Zaczne chyba niedługo robić to samo. Ktoś mnie złapie znowu bez pytania za brzuch na powitanie to ja go złapie też, albo i niżej. A co.
Ehhh musiałam się wyzalic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Babeczki, co tam u Was? Jakiś taki bezruch na forum...
Cieplej się zrobiło...

Adelajla w pierwszej ciąży też byłam wiecznie głodna i w dodatku ciągle mogłam jeść pączki, które normalnie specjalnie mnie nie ciągną. Recepty na to nie znalazłam niestety ;)

Ja też przytyłam dopiero 1kg, a to już prawie połowa ciąży. Ale jakoś specjalnie mnie to nie martwi, bo też jem zdecydowanie więcej niż przed ciążą. W poprzedniej przytyłam 18 kg i teraz wolałabym jednak by było mniej na końcówce do dźwigania :) Z ciekawości zajrzałam właśnie do karty ciąży z pierwszego maleństwa i widzę, że ostatnio na tym etapie miałam 3 kg na plusie, a waga mi zaczęła skakać po 25 tygodniu. Strach pomyśleć co to będzie przed porodem - mam nadzieję, że będę szła, a nie toczyła się na porodówkę ;)

Dziewczyny, dzięki za wieści z badań! Super, że u Was wszystko ok! Ja mam wizytę z USG w najbliższy poniedziałek i też się już doczekać nie mogę :)

Gratuluję :-) U nas też wszystko ok :-) Zuzia jest zdrowa i wszystko ładnie się rozwija. Potwierdziła Pani oczywiście, że to dziewczynka.zrobiła film i kilka cudownych fotek. Zakochałam się już w tej Małej :-)

Ja po wizycie. W brzuszku u mnie caly i zdrowy CHLOPCZYK!!! Juz zwariowalam. I wszystko jest dobrze :-D Skubany tak się ruszał, ze nie udało się ladnej fotki zrobić. Za to mam sliczna fotke stopki

Dysia jak u Ciebie?

Aha. Tak jak się bałam. Narobilam tylko stresa synkowi. Poplakal sie ze to nie dziewczynka. Biedny. Ale poszliśmy na lody. Potem sushi i juz chyba jest dobrze. Ale widze ze obawia sie ze jego pozycja jest zagrożona. Musze teraz duuuuzo z nim rozmawiać

Witajcie Kochane w Nowym Roku :) Dawno mnie tu nie było, a i teraz czasu brakuje żeby przeczytać wszystkie zaległości. Przeleciałam tylko tak po łebkach. Przede wszystkim dużo, dużo zdrówka Wam życzę, bo widzę, że część z Was dopadło jakieś cholerstwo :( Mnie odpukać, na razie nic nie bierze, ale w domu wszyscy chorzy juz od 2 tygodni, wiec obawiam się ze I mnie w końcu chwyci, ile można się bronić :) :) :) Za to ostatnio trudno mi się w nocy oddycha, czy Wy tez tak macie?

Gratuluje dziewczyny Wam tych małych słodkich synów i córeczek :) u mnie na razie nie wiadomo, w 13 tc dr mówiła ze chyba chłopak, dziś miałam wizytę, to na początku mówiła, że dziewczynka, później ze niby jednak widzi siusiaka, wiec dalej pozostaje jedna wielka niewiadoma :) Trzeba się wstrzymać z zakupami, hehe :)

Zazdroszczę Wam, że wy juz w połowie, i czujecie jak wasze maluchy wariuja w brzuszkach. Ja niestety musze jeszcze poczekać, a następna wizyta dopiero w lutym :( Chyba oszaleje do tego czasu :)

A co do wagi to nie załamujcie się, ja dopiero w 17 tc a już mam 4 kg na plusie :) ale to akurat wynik obszarstwa, nie mogę się pohamowac, jestem wiecznie głodna :( Nie wiem jak z tym walczyć, pomożecie ? :)

Dziewczyny, trzymajcie się ciepło!

No ziimno :) moje auto odpalilo ale ciezko bylo biegi zmienic zanim sie samochod nie rozgrzal :) ja pale w kominku to cieplej w domu jest,inaczej byloby zimnawo.
Dysia 6kg to nie jest wcale duzo w porownaniu chocby ze mna a ja mam duzo wiekszy apetyt wiec byc moze szybko cie dogonie.Maluch dzis fika w brzuchu od rana ale jakos tak nisko, smiesznie :)

Kończe 23 tydzień i jestem 4 kg na plusie- strasznie mnie wkurzaja teksty od niektórych osób w rodzinie ooo no już widać że masz brzuch- no trudno żeby nie było widać w 6 miesiącu!!! tak jak po pierwszej ciąży odwiedzali mnie w pierwszym tygodniu po porodzie i ooo ale brzuszek to ci jeszcze został.... Tak się musiałam wyżalić:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mróz trzyma a ja zaraz idę spróbować odpalić auto bo chciałabym do rodziców pojechać. Zobaczymy czy się uda :)
Co, do wagi to u mnie leci 20 tydzień a ja mam ledwo 1 kg na plusie. Ostatnio doktor pytała czy cokolwiek jem, a ja wręcz pochlaniam jedzenie :D brzuszek mam spory i chyba ten mój lokator tyle ze mnie wyciąga ;)
Fajnie, że macie już polowkowe, ja idę dopiero 21.01 a jestem już ogromnie ciekawa co tam słychać w brzuchu :)
Czekamy na relacje z Waszych Dzisiejszych badań ;)

Chmurka dziś nasz dzień :-) ja też od rana tylko o tyk myślę :-)

Ps. Dziewczyny jak piszecie jak mało niektóre przytyłyście to ja jestem przerażona jak ja będę wyglądać na koniec jak już teraz plus 6 mam ;-)

Witam. Witam

My tez problemy z autem. Kable poszły w ruch. Inaczej byśmy byli uziemieni. W pracy dzis mega zimno. Ratuje się gorąca herbataico chwile

u mnie ok 5 kg do przodu. Bardzo podobnie jak w I ciąży. Dzis polowkowe :-D:-D:-D:-D Nie mogę się doczekać. Ale juz mam stresa czy tam wszystko dobrze

wyniki odebrałam u położnej. Oczywiście bez problemu. Wszystko w porządku :-D całe szczęście

co do przeziębien to chyba jeszcze imbir, syrop malinowy. Mi ten Prenalen pomagał

Hej dziewczyny, my wróciliśmy w przerwy świąteczno-noworocznej. Miałam obawy co do podróży, bo mieliśmy ponad 700 km ale okazało się, że wszystko w porządku - jedynie potrzebne było więcej przerw na siku :) Cała rodzina dowiedziała się o maluszku i było ogromne zdziwienie i radość. Niektórzy nawet trochę źli, że przez 4 miesiące trzymaliśmy tajemnicę - no ale przez telefon bez sensu nowinę ogłaszać ;)
Niestety przez duże tempo i górskie powietrze złapałam przeziębienie, które trzyma mnie już drugi tydzień. Najgorszy jest kaszel, który nie daje spać - łykam Prenalen, syrop z cebuli, inhalacje z vicka i płuczę gardło. Nie wiem jak jeszcze mogę sobie pomóc - może macie jakieś doświadczenia?

Co do wagi to u mnie jest +1 kg ale brzuszek rośnie, więc myślę że teraz się rozpędzi :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Cześć Dziewczyny!
U mnie mróz straszny, ale na szczęście w domu jest ciepło. :) Co prawda później planuję wyjść na małe zakupy i spacer z Jaśkiem, ale to pewnie jakiś krótkodystansowy wypad będzie :) Nam w czwartek samochód nie odpalił ;) Więc widać mróz daje w kość. Mąż się wkurzył, kupił nowy akumulator (bo stary to już była nędza...) i odpala teraz bez problemu. Tylko to skrobanie na mrozie brrrrr

Kararinah też słyszałam o tym przesądzie z chrztem i matką chrzestną w ciąży. Ja powiem tam - nie dalej jak wczoraj gadałam o tym z mężem :) A to dlatego, że chcemy poprosić na chrzestną naszego urwisa naszą przyjaciółkę, która też planuje maleństwo. I jeśli plany im wypalą to będzie w ciąży, gdy mój Piotruś będzie miał chrzest. Mój mąż nie znał tego przesądu, ale moja MEGA przesądna teściowa na pewno. I już zapowiedziałam, że jak ktoś coś wypali z matką chrzestną w ciąży to zabiję śmiechem. Albo uduszę gołymi rękoma :D Bo wkurzają mnie te ludowe "mądrości", które ktoś rzuca, gdy mówi o moich dzieciach. Ja wierzę w Jezusa, nie w zabobony, inaczej nie chrzciłabym dziecka :) I tyle w temacie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrego dnia dziewczyny, marzniecie?

dzięki Dysia :)

Proszę

http://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

Podrzuccie proszę link do suwaczka bo stale się zastanawiam który to tydzień :)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...