Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

No ja już 7 kg, w poprzedniej ciąży na tym etapie to dopiero były 3 a finalnie 10, a teraz aż strach sie bać :D
Aga M. Samochód nie odpalił :( fajnie że dołączyłas :)

Świat jest mały! Widzę, że znajdujemy starych znajomych? ;-)
Alez u nas dziś dzień, ledwo auto udało mi się uruchomić... tak zimno!! Dobrze, że jutro nie musze iść do pracy ;-)
Co do wagi w ciąży - zawsze pod koniec zaczyna galopowac w moim przypadku. Dotychczas mamy 17tydz.ciąży i zaledwie niecałe 3kg na plusie od wagi wyjściowej.

hej Aga tak cos kojarzyłam nick, ale nie byłam pewna oj czas leci bardzo widze, ze teraz mnie troszke wyprzedzisz:)

hej Kasiu a dzis zwagarowałaś z basenu, było kameralnie we 4:)

moi znajomi poczekaja z chrzcinami właśnie miesiac dłużej, zebym sie wyrobiła i ogarneła poporodowo

Cześć Weronika, Cześć Aga M. , jaki ten świat mały :) Aga pamiętam jak dziś jak Twoja pracownia przygotowywała mi kwiaty na ślub, wtedy byłaś w ciąży :)

Ja mam 6 kg na plusie, 22tc, w pierwszej ciąży ważyłam w okolicach 20tc 5 kg więcej więc bardzo podobnie, finalnie w dniu porodu miałam +21kg na liczniku, 15 zeszło w 2 tyg samo z siebie bez kp.

U nas powoli do przodu, czuje się już lepiej, nie dokuczają mi aż tak dolegliwości z 1trymestru, ruchy czuję regularnie, brzuszek już spory

zdrówka dla Was w Nowym Roku!

Ja przytyłam jakieś 6 kilo. Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi, ale ostatnio 17 grudnia było ponad 5 więc tak obstawiam.
Ja wolę nie myśleć o takich przykrych przypadkach.... Wierzę, że każda urodzi zdrowego maluszka. Chociaż wiadomo czarne myśli przechodzą przez głowę czasami niestety...

A ile przytyłyście? ja jestem 5kg na plusie.
Dziś byłam w Ikei a tam ludzi jakby coś za darmo rozdawali :P

Rozglądam się powoli za komodą z przebijakiem bo takie sobie wymyśliłam. W ikei mają fajne rozwiązanie bo potem można to w komodę całkiem zmienić i zostaje w pokoju dziecka. Jednak wyczaiłam też ładną komodę z przebijakiem w necie i chyba na nią się zdecyduję. No i na pewno z moim kręgosłupem wanienka ze stojakiem. W ost dzieckiem kombinowałam na podłodze, stole ale potem trzeba to tachać żeby wylać wodę, a to trochę waży.
Kupię też łóżeczko z dostawką do łóżka bo pamiętam że mój synuś nie spał w swoim łóżeczku właśnie przez odległość i to że musiałam się do niego schylać.
Co do trzymania dziecka na chrzcie to mnie w poprzedniej ciąży brat poprosił i odmówiłam bo wtedy nie miałam kościelnego ślubu.I też słyszałam o kobietach w ciąży. Niestety dziecko zmarło po 2 dniach bo urodziło się w 28 tyg :(

Dziękuję u nas po mału coraz lepiej. Też czuję się jak grubasek i właśnie jadę kupić sobie jakieś spodnie ciążowe bo nie mam w czym chodzić w te mrozy.
Co do tego zabobonu to ja właśnie miałam taką sytuację, że u siostry miałam być chrzestna jej synka, ale jednak zmienili zdanie jak okazało się że jestem w ciąży bo niby to nieszczęście.... Bo jedno z tych dzieci będzie chore itp. Mnie osobiście śmieszą takie wierzenia, ale nie narzucalam się :-)
Bóg przecież wie, że i jedno i drugie dziecko ma w swojej opiece :-) ale niektórym nie przetłumaczysz ;-)

Witam ciepło w nowym roku :)
Wszystkiego dobrego, zdrówka, szybkich, szczęśliwych porodow i oczywiście wmiare w terminie wszystkim nam życzę :)
Ja niestety ssporo już przytyłam, wiecznie chodzę glodna i czuje się już jak sloniatko i nawet mi już ciężko, ach :(
Dysia mam nadzieje ze już wszystko ok, współczuję
Witaj Aga M. :) my to się chyba znamy z basenu, chodzę z Martynka :) daj znać
Dziewczyny a słyszeliście o tym że kobieta w ciąży nie powinna być mama chrzestna, co o tym myślicie?

zyczenia sa rozne, a juz slyszałąm o akcjach, ze na porodówce okazywało sie co innego niz pokazywało usg i to sie dopiero mozna zdziwić, witajac chłopaka kompletem różowych ubranek:)

nie ma sie co przejmowac takimi komentarzami. tesciowa pewnie nawet nie wiedziala kogo urodzi bo w jej czasach usg nie było.

Witam dziewczyny w Nowym Roku :)

Widzę że kobitki się na świat przygotowują :) moje gratulacje

Ja nie mogę doczekać się mojego połówkowego. Będę miała go dopiero w 23 tyg ciąży więc sobie poczekam.Teraz 20 tydz i te 3 tygodnie to dla mnie męka
W święta się nasłuchałam że życzą mi córeczki i na Nowy rok też (zwłaszcza teściowa) i powiem wam że zaczyna mnie to wkurzać. Zapytałam jej a co jak będzie chłopak? bo już mam chyba dość tych życzeń.

jak sie rodza dziewczynki to wojny nie bedzie:) u nas na razie giełda imion, zobaczymy, co wymyślimy.

Brawo Aga! Baby góra! U nas - Monika Agata, Olga Marianna, a teraz Renata Beata ;-)

hej Kobitki

u nas druga Córa w drodze. termin 24 -28 maja, wiec moze na dzień matki bedzie, imienia szukamy:)

Ooo proszę :-) nawet nie wiedziałam, że tam też robią :-) będę trzymać za Was kciuki.

Super pomysł, żeby synek zobaczył maluszka :-) napewno dobrze zareaguje- przecież będzie dumnym starszym bratem :-)

Hi Hi. To może się spotkamy :) Bo ja mam na 18.00 w Madisonie na przeciwko Invicty. Tak są gabinety prywatne :) Tylko czy o czasie wejdę to zobaczymy, bo czasem są opóźnienia

Nie mamy co z synkiem zobić, więc zabieramy go ze sobą. Zobaczy brata lub siostrę :) Mam nadzieję, ze to dobry pomysł :) On bardzo czeka na siostrę. Trochę się boje jak zareaguje jak będzie chłopczyk

A gdzie będziesz robiła to usg. My jedziemy do Invicty na 18:30 :-)

Na polowkowym napewno już się dowiesz :-) chyba, że ten Bąbelek będzie skutecznie się zasłaniać hehe

U nas też w porządku :) Dzidzia też ładnie kopie :) Pare razy dziennie czuje i to bardzo mocno :)

Dysia mamy połówkowe w tym samym czasie :) Mam nadzieję, ze bąbel się ujawni, bo ileż można mówić dzidzia czy bąbel?!

Witajcie w Nowym Roku :-)
Jak samopoczucia Wasze i maluszków? Ja w dalszym ciągu żywię się kleikami dla dzieci, ale przynajmniej lepiej się czuję :-)
Zuzia codziennie mnie kopie. Po mału chyba nabiera siły, bo odczuwam to coraz wyraźniej :-) dla mnie to niesamowite, nowe uczucie.
Pojutrze wieczorem połówkowe. Jak ten czas leci. Nie mogę się doczekać. Trzymajcie się ciepło i miłego dnia :-)

Skarga dużo nie pomoże. Niestety :-( masz prawo do wglądu w swoje wyniki badań, ale jeśli robiłaś je na nfz, to niestety - obowiązuje Cie wizyta u lekarza. Chodzi jak zwykle o pieniądze :-P
Kochane, życzę Wam krótkich i zdrowych rozwiązań ciążowych w Nowym Roku. Sobie z resztą tez ;-)
Dysia, dobrze, że jesteś już w domu z Zuzanna! Teraz - życzę Ci powrotu na Kliniczna dopiero w dniu porodu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te hormony w ciąży wykoncza człowieka. Czytam Wasze życzenia i się popłakałam! Chyba dlatego, że tak jakoś dotarło do mnie, że te nasze bobasy będą niedługo na świecie! Przecież prawie połowa za nami :) no ale trzeba wziąć się w garść :p my sylwester po części w domu a po części u znajomych ale bardzo kameralne w 4. Drogie kobitki życzę Wam samych pomyślności w Nowym roku, szczęśliwych rozwiązań i cudownych bobasow! Następny sylwester w większym gronie ;)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...