Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-4-t653114,1,130.html

Ja już po połówkowym i dopisuję się do listy :)
Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

Kararinah faktycznie spory już ten Twój dzidziuś. Ale nie martw się na zapas, mi na dzisiejszej wizycie lekarka mówiła, że dzieciaczki często rosną skokowo, więc może podrósł a teraz trochę przystopuje.
Ja z kolei dziś na wizycie dałam ciała, bo zapomniałam spytać o wagę :( ostatnio dzidzia ważyła 370g, to było 2tyg temu, więc myślę, że do 500g dociągnęła...za to Mój po raz pierwszy widział swoją swoją córcię "na żywo" i bardzo mu się to podobało :) dostałam też w końcu skierowanie na glukozę i morfologię z moczem. Następną wizytę mam w połowie marca i od tego czasu chcę już iść na zwolnienie.
Co do wózków, to w końcu wybraliśmy: baby design dotty, taki dziewczyński beżowy :) złożyliśmy zamówienie i w marcu mamy odebrać. Kupiliśmy je w bobo wózki, w cenie internetowej - w sklepie był o 100zł droższy.
Jeśli chodzi o wózek mura, to ma go szwagier ze szwagierką i nie są zadowoleni. Narzekają na ciężar (wnoszą go na 2pietro), na małą budkę i płytką gondolę. Ogólnie nam go odradzali.

Cześć dziewczyny,
Ja po wizycie. Po pierwsze muszę więcej odpoczywać, ograniczyć spacery i brać nospe 3 razy dziennie a po drugie maluch nadal 3 tygodnie do przodu i w tej chwili waży okolo uwaga...2.100 także sylwa troche cie chyba ale ja jestem zalamana. Pytałam czemu, skoro witamin poza dha kwasem i jodem i d to nie lykam i mówiła ze po prostu ten typ tak ma i nawet jakbym teraz przeszła na dietę to ja schudnę ale on wyciagnie co potrzebuje. Mam nadzieje ze donosze do terminu ale nie przenosze

Karoluś ja też jadłam kilka razy wędzone makrele. Pierwsze słyszę, że nie można. I w sumie bardzo bym ubolewała nad tym, bo uwielbiam :-( jadłam też wędzonego na gorąco łososia dość często.

Dziewczyny ja też nie wiem co się dzieje ostatnio z moją energią - a raczej jej brakiem. Ja na nic kompletnie nie mam sił. Do tego ostatnio ostra wirusówka mnie złapała. Wymęczyło mnie totalnie... Bez szczegółów oczywiście ;-)
A jak już po dwóch dniach czułam się lepiej to znowu kręgosłup zaczął mnie tak boleć, że wystarczy krótki spacer czy trochę dłużej posiedzę przy stole z gośćmi np i już mam dość. Marzę o łóżku tylko. Ehhh te uroki ciąży... :-)

Hej dziewczyny, mam pytanie do Was: czy wolno nam jeść wedzona makrele? Zrobiłam sobie pastę, z takiej rybki, a kumpela mnie ochrzanila, że ciężarnym nie wolno jeść wędzonych ryb :/ na necie milion opinii na ten temat ale która jest prawdziwa?
Sylwa, swojej opinii na temat wózków nie mam ale znajomi z Quinny byli średnio zadowoleni, gondola była ok ale spacerówki szybko się pozbyli. My kupiliśmy mutsy Evo, że wzgledu na lekka wagę i polecenie tej marki przez innych znajomych :)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016

Cześć Dziewczyny melduję się i ja :)

Dziś jestem po badaniach u ginekologa. Z synkiem wszystko dobrze tylko, że mnie przeraża jego waga ok. 1600 gram a termin porodu przesuwa się na 24 kwietnia. Pytanie czy będzie taki duży czy faktycznie wcześniej się urodzi.

Groszkowa11 u mnie też problem z niedoczynnością tarczycy. W poniedziałek byłam u endokrynologa i przepisał mi Letrox75 codziennie pół tabletki rano. Dodatkowo przepisał też, Tardyferon bo z żelazem kiepsko.

Co do wyprawki to jeszcze nic nie mam ani dla siebie ani dla dziecka. Przed nami jeszcze remont. Jakoś mnie dziś strach obleciał czy my ze wszystkim zdążymy.

Czy któraś z Was może wyrazić opinię na temat wózków a mianowicie Mutsy Evo, Maxi-Cosi Mura 4 oraz Quinny - Buzz 4 ?

To widzę, ze moj mały nie jest tali mały. W 27 tg wazyl 1080 gram! Musze sprawdzić ile w tym czasie ważył pierwszy

Groszkowa moja Mała w 26 tygodniu też ważyła dokładnie 850 gram. Spokojnie będzie chyba ok :-)

Dziewczyny melduję się po badaniach i wizycie wczoraj. Piątkową glukozę przeszłam nie najgorzej - miałam chwile słabości gdzieś po godzinie ale udało się przetrwać :) Cukier w normie więc bardzo się cieszę.
Pozostałe wyniki też ok oprócz tarczycy - hormony mam na dolnej granicy i dr zleciła przyjmowanie Euthyrox żeby niedoczynność się nie pogłębiła. Dobrze że zrobiłam te badania bo ostatnio chodziłam bardzo ospała i nie miała energii na nic, a tu się okazuje że hormony sobie zluzowały...
Na USG maluszek zasłonił buzię rączkami i niewiele zobaczyliśmy - waży ok 850 gram :) A jak tam u Waz z rozmiarami maleństw? Mam nadzieję, że nie wyrośnie mi wielki smok do tego 40 tygodnia :P

To prawda, poza tym sprzedawcy są tam naprawdę dobrze zorientowani i pomocni. Pojechałam do bobowózków i to była kompletna klapa- pani nie orientowała się w niczym, z tego czego szukaliśmy nic nie mieli do pokazania, oczywiście mozna zamówić ale to minimum 4 tyg i wogóle... w mama i ja miło przyjemnie wózek możemy mieć za klika dni i nie ma człowiek wrażenia że jest wrogiem sprzedawcy bo przyjechal pół godziny przed zamknięciem sklepu... Ale przede wszystki w mama i ja potrafia odpowiedzieć na pytania:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wozki najepiej w mama i ja i trzeba znalezc cene w necie, zejda do niej, pytac tez o gratisy.

ja od wczoraj jeslitowka, masakra, Mąż wyrobil sie w weekend. mam tylko nadzieje, ze Mała nie zlapie. tymczasem wracam pod kołdre

Hejka,
ja tez jakaś śnięta jestem, zmęczona, bez energii a przy moim niespełna 1,5 latku energii coraz wiecej potrzebuje :P

zamowienie z gemini już przyszło, tak naprawdę mam prawie wszystko, teraz zastanawiam się nad whisbearem tym misiem szumisiem, przy synku używałam suszarki dosłownie kilka h dziennie, aż głowa bolała ..

chmurka mój syn po wywoływanym porodzie wyszedł w 41tc, też chciałabym szybciej tym razem :P byłam wielka jak orka naprawde :)

a ja sobie snuje plany co będę robić w ciepłe wieczory wieczorem jak dzieci pójdą spać a mąż da się wyrwać z chaty :P pomysłów mam mnóstwo :P

Witam serdecznie wszystkie mamusie majowo - czerwcowe :-)

Ja co prawda nie jestem w ciąży, ale mam 9 miesięcznego synka, który urodził się pod koniec maja 2015 r.
Piszę do Was, ponieważ będę miała trochę rzeczy na sprzedaż po moim synku. Niektóre z nich przydają się do tej pory, ale chcę je sprzedać ze względu na planowany wyjazd za granicę.

Jak wiadomo, w przypadku dzieci i ubranek dla nich istotna jest data urodzenia dziecka ze względu na różne rozmiary ubranek letnich, zimowych itd, więc jeżeli Wasze dziecko urodzi się na przełomie maja/czerwca, to wszystkie oferowane przeze mnie ubrania będą odpowiednie rozmiarowo do aktualnej pory roku.

Do sprzedaży będę miała między innymi:
- różne ubranka (od urodzenia aż po chwilę obecną, czyli 9 miesiąc)
- kombinezonek zimowy
- śpiworki, ochraniacze na łóżko, ręczniczki, kocyki
- wózek Jedo Fynn gondola/spacerówka w kolorze ciemna zieleń/khaki
- przewijak z Ikei plus dwa kosze pasujące do przewijaka
- duża wanienka idealnie pasująca do postawienia na przewijak
- kosz na zużyte pieluchy
- zabawki dla niemowlaka
- nosidełko
- zestaw kosmetyków Hipp
- wkładki laktacyjne, woreczki do przechowywania pokarmu
- kilka ubrań ciążowych

Najchętniej sprzedam wyżej wymienione rzeczy w większych zestawach.
Jak jeszcze mi się coś przypomni, to dopiszę.
Jestem z Sopotu.
Zainteresowane kobietki proszę o kontakt na maila sukebann@wp.pl, wyślę zdjęcia i dodatkowe opisy w razie potrzeby.

Pozdrawiam serdecznie, Ania

Och już myślałam, że tylko ja mam taki totalny brak energii. Ciągle bym tylko spała, ewentualnie jadła ;) Na szczęście większość wyprawki już jest, jeszcze tylko zamówienie z gemini :)

Hej dziewczyny. Ja jestem totalnie bez energii ostatnimi dniami. Dzisiaj od samego rana mam zawroty głowy straszne, nawet jak siedzę. Ciśnienie mam w normie, więc to pewnie kolejna standardowa "atrakcja" ciąży.

Kurcze dziewczyny trzymam kciuki żeby tym razem maluchy wyszły trochę później

Ja za to trzymam za siebie kciuki żeby drugi syn wyszedł wcześniej, nie w 42 tc po wywoływaniu wstrętnym balonikiem, a po 24h oksytocyną

Ja rodziłam w 36 tc , udało sie bez inkubatora , ale Kaj i tak był bardzo słaby i ciagle spał :/

Ja właśnie w to kółeczko muszę sie zaopatrzyć, bo ostatnio pękł mi szew po nacinania krocza i nie mogłam normalnie usiedzieć , a wcześniej zbyt pewna siebie myślałam ze bez kolka sie obejdzie .

Ja 2 tyg temu robiłam glukozę i przechodziłam to badanie naprawdę duzo gorzej niż w pierwszej ciazy. Ta ciąża jest pod każdym względem bardziej mecząca.

Miłego dnia mamusie :)

kararinah też zastanawiałam się co tutaj tak cicho :)
Mnie ta dzisiejsza pogoda odbiera chęć do czegokolwiek... Dosłownie NIC mi się nie chce :) Mój dwulatek poszedł spać, a ja sobie miejsca w domu nie mogę znaleźć dziś...
Jutro mam glukozę i już się boję czy jej na starcie nie zwrócę bllleee

dziewczyny a co tutaj taka cisza? co tam u was?
coś mi się przypomniało, do listy zakupów proponuję dopisać kółeczko do pływania takie dziecięce, wspaniale się nadaje do siedzenia po porodzie naturalnym, nie trzeba kupować tego specjalnego, to wystarczy i nawet chyba lepsze, a kosztuje koło 3 zł

weronikaz a w którym tygodniu urodziłaś? ja w 35 tygodniu i boję się powtórki z rozrywki :(

mam wizytę w środę, zobaczymy ile ten mój bąbel waży, moja waga w końcu przystopowała, mimo że jej tak samo, nie wiem czemu tak, od czego to zależy, ale spojrzałam do karty z poprzedniej ciaży i miałam tak samo, dużo na początku, a potem już tylko kg miesięcznie

Byłam w poniedziałek u kardiologa i muszę jeszcze zrobić echo, ale mówi że jego zdaniem wszystko ok, EKG nic nie wykazało.

Bosa to może się przez przypadek spotkamy bo ja też planuje dziś bobowozki odwiedzic:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)