Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-4-t653114,1,130.html

Ja już po połówkowym i dopisuję się do listy :)
Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

Nie ma problemu. Będę wysyłać :)
Ja tę listę tworzyłam na podstawie różnych książek, ulotek ze szkoły rodzenia i doświadczenia moich koleżanek :-)
Nie jest na pewno idealna, ale myślę, że jest tam chyba wszystko co potrzebne i nie ma raczej niepotrzebnych rzeczy.

Dysia, ja też chętnie przygarnę listę :)
Trzeba było od razu zrobić zapisy, to byś za jednym zamachem wszystkim wysłała :D
adrianna.radzik@interia.pl

No niestety nie wpuścił mnie nikt. Mało tego pani recepcjonistka weszła "na sekunde" i siedziała tam 10 minut
Ja nie mam ochoty się denerwować bo kiedyś mi pani powiedziała że"wszyscy są w ciąży" Z labolatorium usłyszałam że mam się prosić ludzi, bo małe dzieci i osoby starsze też mają pierwszeństwo a większość to osoby starsze zazwyczaj. Potrafię się kłócić ale szkoda mi nerwów i maluszka w moim brzuchu.
Niestety brak empatii ze strony ludzi. Jedynie ostatnio jedna babka w kolejce do ubikacji mnie wpuściła widząc że przystępuję z nogi na noge

Możemy się jedynie w cierpliwość uzbroić. Jeszcze dwe wizyty w labolatorium i na szczęście koniec :)

Dysia masz rację - niestety ja też z reguły odpuszczam jak ktoś na mnie wsiądzie i nie potrafię zawalczyć o swoje :( Jak byłam na glukozie w Invicie to na pobranie po godzinie chciała wejść dziewczyna bo już jej czas minął i jakaś "uprzejma" pani naskoczyła na nią że ona czeka i ma grupę inwalidzką i jak ona śmie się wpychać. Po dość głośnej wymianie zdań wszystkich uciszyła pielęgniarka i już później wołały po nazwisku jak minął czas, ale naprawdę było to żenujące.
Ja w ubiegłym tygodniu byłam na mega zakupach w Tygrysku w Wejherowie i mamy już prawie wszystko kupione, łącznie z misiem szumisiem od przyszłej babci :) Zostały mi jeszcze zakupy w gemini, dla mnie koszule i staniki, kosmetyki dla maluszka i ewentualnie pod koniec jakieś ciuszki jak będzie brakowało. Liczę, że jeszcze może od jakiś znajomych albo rodziny coś w spadku przyjdzie...
Teraz wszystko leży w pudłach, bo czekamy na trochę cieplejszą pogodę żeby pomalować mieszkanie.
Dysia czy mogłabyś mi też podesłać listę to bym porównała z tą swoją :) mój mail: kasia.fort@gmail.com

A i jeszcze ciekawostka - kupiliśmy wózek Jedo i po rozpakowaniu okazało się, że mamy 2 tylne koła lewe, tzn jak się je założy to bieżniki są w różne strony. Zadzwoniłam wczoraj do Mama i ja i powiedzieli mi, że to standard w Jedo i niestety albo zostaje mi złożenie reklamacji albo żebym podjechała do ich serwisu to mi przełożą tą oponę.
Nie spodziewałam się takich niespodzianek :(

Basiula- nie ma za co :-)
OC
Co do kolejek w laboratorium... Ja byłam w poniedziałek w Swissmedzie na Jaśkowej Dolinie. Jak tylko weszłam to od razu zobaczyłam dziewczynę w ciąży na glukozie. Czekała na drugie pobranie. Biedna męczyła się chyba tak jak ja- blada jak ściana z kubkiem wody w ręku... Mam nadzieję, że dała radę. Ja za to grzecznie podeszłam do rejestracji i ruszyłam w stronę laboratorium. Już mi było słabo bo tak bez śniadania znowu rano to dla mnie męka teraz w ciąży. Kolejka długa, przede mną jakieś babki około 55 lat. Pytam czy jest ktoś w środku bo chce wejść. Nawet nie pytajcie jak na mnie wsiadły. Że one też czekają przecież itp. A ja potulnie usiadłam głupia i czekałam w kolejce. Teraz żałuję. I następnym razem choćby nie wiem co to wchodzę bez kolejki. Ludzie nie mają wychowania, żeby ciężarna puścić pierwsza ( chociaż to się nam należy po prostu). I stwierdziłam, że ostatni raz taka grzeczna byłam. Jak kiedyś zemdleję tam i zrobię krzywdę dziecku to będzie dopiero.
Dlatego dziewczyny korzystajmy że swoich praw. A to, że ludzie niektórzy po prostu ominęli kolejkę, w której się stało po kulturę osobista to już nie nasz problem.

Dysia - bardzo dziękuję! :) Już nie pamiętałam wielu rzeczy po pierwszym porodzie :)

Cześć dziewczyny :)
Queen - mam nadzieje, ze ktoś Ci jednak okazał trochę zrozumienia :)
Ale fakt - świat schodzi na psy - ludzie traktują kobiety w ciąży lekcewazaco (bo ciaza to nie choroba) i udają , że nie widzą.

Powinnyśmy korzystać z naszych praw, w wielu miejscach przecież kobiety w ciąży mają pierwszeństwo - ja jednak tak nie potrafię, zawsze cierpliwie czekam na swoją kolej ;)

A jak jest u Was dziewczyny ?

Ja dzis pierwsza ;) siedze w labolatorium.przyjechalam wczesniej zeby kolejki uniknac.oczywiscie kolejka juz byla.sami faceci.myslicie ze ktos mnie wpuscil? Ten swiat spada na psy :(

Dysia poproszę dlugakasiula@buziaczek.pl :)

Ja do szkoly rodzenia w tej ciazy nie chodze,jakos mi sie temat rozmyl.myle ze cos tam po pierworodnym pamietam ;)
Co do bolu kregoslupa to ja mialam ost taki ostry bol w plecach(nie kregoslup) ze zastanawialam sie nad karerka bo oddychac nie moglam.maz mi wlaczyl inhalator z sola i wzielam paracetamol.przeszlo ale od czasu do czasu bol wraca choc nie tak silny.
U mnie dalej utrzymuje sie bol krocza i posladkow.zostanie prwnie ze mna do porodu,tak jak z pierwszym dzieckiem
Widze ze dziewczyny juz przygotowane,zakupy zrobione.ja musze liste zrobic, o pomyslec o pakowaniu do szpitala :) kurcze leci czas

Sesja fotograficzna:My sami bedziemy kilka fotek robic,moze o noworodkowej pomysle

Aga, Basiula, Justyna - wysłałam Wam maile.

Dysia, jesli to nie problem również proszę o podesłanie listy na maila: justyna_871@op.pl z góry serdecznie dziekuje! :)

Basia ja miałam usg prenatalne dopochwowe

A czy jako mama z watku wrzesniowego tez moge prosic? :-) garpik@wp.pl
Pozdrawiam

Hejka,
sierpniowa oby wszystko było ok! 3 mam kciuki !

Dysia ja odczuwałam bóle kręgosłupa, teraz już coraz wieksze non stop się schylać musze przy moim 1,5 latku oj naprawdę ciężko. Mi sie wydaje, że te bole mogą być związane z powiekszaqjaca sie macica, kręgosłup się troche "odkształca" tam na dole i robi wiecej miejsca, tak samo organy wewnetrzne się przesuwaja. W szkole rodzenia na obrazkach widziałam :)

ja aktualnie do sr nie chodze, chodziłam w 1c. Kapanie lalek tez mi sie podobało:) najbardziej sie zdziwiłam w szpitalu jak Pani myła mojego syna pod kranem, ciach ciach obrót i umyty :) poćwiczyłabym oddychanie przeponą, ale nadzwyczajnie w świecie nie mam kiedy chodzić na takie zajęcia. Może na youtube popatrze :)

koszule do karmienia mam z 1c, pozbyłam się za to staników do kp, także coś bedę musiała kupić. oo ja tez poproszę o liste wsbagnieszka@gmail.com

Dysia.ja też od kilku dni mam taki ból, na wysokości wątroby i w sumie nie mam pojęcia czemu boli i w takim miejscu. Najlepsze, że dziś byłam u lekarza zapytałam o wszystko oprócz tego dziwnego bolu. Jeśli będziesz coś wiedzieć proszę o radę.

Tak mam swoją listę. Podaj maila to Ci podeślę :-)

Dysia a masz jakąś listę na podstawie ktorej robiłaś zakupy?

Cześć mamuśki.
Co u Was? Jakaś cisza nastała tutaj.
Jak idą przygotowania? Ja jestem po wielkim szale zakupowym. Mam wszystko oprócz koszul do karmienia i zapasu Pampersów. Zostaje drobne pranie jeszcze i można układać wszystko w szafach i torbach do porodu. Pokój już umeblowany i ściany nawet ozdobione, więc cała najgorsza robota za mną. I szczerze Wam powiem, że bardzo się cieszę, że tak szybko się za to zabrałam bo nie miałabym siły później latać... Nie wiem co się dzieje, ale od tygodnia codziennie czuje niesamowity ból w plecach. Co najdziwniejsze bolą mnie plecy z prawej strony tylko i to nie w lędźwiach tylko wyżej. Nie wiem czy to jakiś ucisk czy coś. No bo chyba jakby ciążył mi brzuch to chyba niżej by mnie bolało i to plecy po obu stronach kręgosłupa a nie po jednej. Czy chodzę czy leżę czy masuje czy nie to i tak jest to nie do zniesienia czasami. Nawet ostatnio już płakałam z bólu bo nie wiedziałam co robić. Czy któraś z Was tak miała? Nie wiem co z tym robić a będzie pewnie jeszcze gorzej z dnia na dzień. Aż się boję.

Cześć dziewczyny :)
podczytuje mamy marcowo kwietniowe, troszkę się tam dzieje, no u nas mam nadzieję że dopiero za dwa miesiące :)
ja powolutku wszystko ogarniam wg planu, dzisiaj przyjedzie zamówienie gemini, zostało kupienie ręcznika, kilku pieluch, buteki i popranie oczywiście, ale czekam nadal na szafę, miała być po 1,5 tygodnia i już mijają 3 :(, no i jeszcze wózek został, ale to na samym końcu.

sesję zdjęciową na pewno chcemy zrobić po porodzie, a teraz to sami chcemy trochę zdjęć porobić, muszę się za to zabrać, no i w sprawie fotografa czekam na wasze podpowiedzi :)

Biorę codziennie nospę i jest duuuużo lepiej, mogę spokojnie zaprowadzać mała do przedszkola.

Wiem że to inne forum, ale czy któraś z was ma dziecko w przedszkolu publicznym?

Miłego dnia :)

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...