Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z parciem na pęcherz też mam problem. Budzę się czasem w nocy z bólem i muszę pędzić do wc (oczywiście w tępię ciążowym;-)
A jak się schylam, np buty ubieram to zawsze mi sie siusiu zachce... Ehhh już mam dość.

Cześć Dziewczyny
Przepraszam, że trochę spamuję, ale może któraś z Was byłaby zainteresowana ciążową sesją zdjęciową w promocyjnej cenie: 9 obrobionych zdjęć, 3 stylizacje (do wyboru 6 różnych), 100zł
Więcej informacji znajdziecie tutaj: https://www.facebook.com/najweselej.eu/

Mnie też czasami zakłuje coś w kroczu. Dziś w nocy to dodatkowo takie miałam parcie na pęcherz, że aż bolało. Raz myślałam, że chyba nie dojdę do WC ;-) tak mi się ta moja córka tam wierciła na dole, że co chwila biegałam.
Co do chrapania to też tak raz miałam, że mnie obudziło. Ale najbardziej śmiałam się jak rano mój mąż dał mi do odsłuchania nagranie z mojego nocnego "koncertu". Nie chciałam mu wierzyć, że aż tak mogę chrapać. Jaki wstyd heh Co ta ciąża robi z kobietą hehe

A dziś mieliśmy te sesje zdjęciową z Panią Magda. Przesympatyczna osoba i fajnie się z nią pracowało :-) już nie mogę się doczekać efektów :-)

Mnie nie kuje tylko boli krocze. Ale to przez miednice która przygotowuje się do porodu od dłuższego czasu.
Ja wam powiem, że dziś mnie własne chrapanie obudziło. Aż parsknęłam śmiechem w nocy bo ja nie chrapie to też dla mnie nowość. W pierwszej ciąży też chrapałam na końcówce :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wlasnie troche za duzo przegialam :)teraz musze uwazac:) dziekuje dziewczyny:)

Tez mialam takie wrazenie klocia w krocze. Moj gin mowil, ze to szyjka wlasnie albo przeciazenie. Nie dzwigalas czegos ostatnio? U mnie to sie okazalo od przemęczenia.

Jeju dziewczyny to się nadenerwowałyście! Też mnie dziwi, że tak po prostu wypuścili Was domu, ciekawe jakby coś się stało kto by wziął za to odpowiedzialność. Też chyba następnym razem pojechałabym w inne miejsce tak tylko sprawdzić czy rzeczywiście tak samo zareagują

Co do kłóć niestety nie pomogę, mnie oc 3 dni od czasu do czasu coś w podrzuszu pobolewa

Ja w pierwszej ciąży miałam takie ukłucia pod koniec ciąży (3-4 tygodnie przed porodem). I wydaje mi się, że to był objaw skracania i rozwierania się szyjki macicy, bo na 2 tygodnie przed porodem miałam juz 2 cm rozwarcia. I dzięki temu chyba mój poród trwał łącznie 2,5 h

Witam
mam do Was pytanie. Pamietacie moze czy ktoras mial takie jakby ukocia w pochwie. Ciezko mi to wytlumaczyc. W sumie to ne pierwsza moja ciaza ale juz nie pamietam.

Dziewczyny trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.Jesli bedzie wam dalej skakac cisnienie proponuje pojechac moze na inny IP
Mnie wczoraj tez mega glowa bolala,przez chwile nie widzialam na jedno oko i przypomnialy mi sie moje migreny :/ na szczescie cisnienie bylo ok.
Trzymajcie sie i jesli was cos niepokoi nadal,jechac w inne miejsce

No to mam tylko nadzieję, że jak już będziemy rodzić to będzie lepsza "obsługa" :-)

Mną facet. Smiejewski

Ja do tej pory byłam przekonana co do Klinicznej....
Widzisz mnie też tak zbyli trochę. Może akurat ta sama osoba nami się zajmowała. Zmęczona pani doktor.

nie ma żartów to prawda, też się Dysia zdziwiłam troche mimo, że nie chciałam tam jechać. Powiedział mi o zagrożeniach, o odklejających się łożyskach, o tym, że do szpitala mogę nie zdążyć .. niby miejsc nie mieli, a na IP zero ludzi. Nieee szkoda gadać, mimo, że 2 lata temu tam rodziłam, nie wiem czy chce tam wracać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja właśnie te zawroty i mdłości mam często i doszedł ból głowy więc zaczęłam mierzyć ciśnienie. Ale dziwi mnie, że takich wysokich Twoich wyników nie chcieli dokładniej obserwować :-/
Z takimi skokami nie ma żartów.

Nie zostawili mnie co mnie cieszyło, nawet jechać tam nie chciałam, tyle, że mój gin kazał się stawić. Miałam holtera na sobie i co 15min badał mi ciśnienie i naprawde byłam przerażona wynikami, skontaktowałam się z ginem i pojechałam wieczorem. U nich na miejscu miałam 160/110 i jakoś nikt się nie przejął ( w domu nawet 180/150, po czym spadało mega i znow rosło), biorę leki, jest lepiej. Ja miałam czasem zawroty, bóle głowy, mdłości, często żadnych objawówi. W 1c nie miałam tak wysokiego ciśnienia, jeszcze kilka dni temu wzorowe 120/80. Badajcie dziewczyny ciśnienie,często nie daje w goóle znac, a może się w ciagu kilku h mega zmienić w ciązy, tym bardziej na końcówce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga ja też wczoraj byłam na IP na Klinicznej. Cała noc ciśnienie mi skakało. Raz 90/60 za chwilę 140/100. Do tego ból głowy z tyłu głowy, dretwienie rąk, duszności itp. No i po południu pojechałam na IP sprawdzić co jest. No ale powiedzieli mi, że dopiero przy ciśnieniu 150 czy 160 mam się martwić. I że wszystko jest póki co ok.
A Ciebie zostawili? Jakie objawy w ogóle to daje?

No i niestety wylądowałam na IP na klinicznej, zdiagnozowano u mnie PIH, z tego powodu m.in. miałam pierwsze cc. Jestem troche zniesmaczona po tej wizycie i rozważam innym szpital na drugi poród.

W końcu wiosnaaaa :) pogoda cudna, brakuje tylko naszych maluszków :) już niedługo

Rany dziewczyny tak Was podczytuje i coraz bardziej dochodzi do mnie, ze to już naprawdę niedługo urodzą sie te nasze bąbelki! Nie mogę sie już doczekać! Ciekawa jestem jak ten mój Szymek wygląda, czy podobny będzie do brata, czy będzie spokojny czy płaczuś :) Jeszcze troszkę i się przekonam :)
Ciuszki poprane, połowa poprasowana i ułożona w szafce :) W przyszłym tygodniu muszę kupić rzeczy do szpitala. No i powoli musimy zwieźć fotelik i łóżeczko od teściowej

Mi też ostatnio coraz gorzej się oddycha no i te plecy a raczej krzyż. Dziś trochę posprzątałam i musiałam potem godzinę leżeć bo nie mogłam się ruszać, ale poza tym to jest ok :)

Mnie poród wywoływali, więc tak naprawdę też nie wiem jak to jest, jak się samo zacznie. Czop pewnie odszedł, ale go nie zauważyłam, więc dla mnie niby 2-gi poród, ale jakby 1-wszy

Dziewczyny zawsze jak dzieje sie cos co Was niepokoi, mozna jechać na IP i sprawdzić. Ja 3 razy byłam w 1c i 2 razy mnie zatrzymali. Za drugim razem skończyło sie porodem. Tym razem mam nadzieje ze jak zacznie sie akcja to juz urodzę, bez patologii ciazy, bo z opieka do synka słabo.

Ale to prawda, tych właściwych skurczy nie da sie z niczym pomylić :)

Mnie ostatnio coraz ciężej sie oddycha, masakra. Ale brzuch nie jest jakiś strasznie wielki wiec mieszczę sie nawet w kurtkę wiosenna z zeszłej wiosny , rozm S czy M;)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...