Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Akpol nie zawsze jest tani niestety. dzisiaj chcialam smoki do butli dla Majki gemini- 12, akl 19, nawet z kartą - 3% czekam jednak do jutra, ale juz np taka mata antyposlizgowa do kąpania tam 15, w Auchan 42 podobna.

warto porównywac, bo czas jest, a jak sie wszystko podliczy to wychodzi spora sumka. mnie tego nauczylo polowanie na mleko bezlaktozowe dla Majki - zaraz jak odkryslimy nietolerancje laktozy w pierwszej atece zapronowali mi 70 zl za puszke, w drugiej 55, gemini mialo cene niska rzez tydzien o czym wskoczyl na 35 zl, rossmann tez, ja znalazłam w bialystoku i łodzi apteki sprzedajace to nierefundowane mleko za 25 zl za puszke. jk tam policze ze uszka na 3 dni razy 24 miesiące to wychodzi sporo do przodu, a przeciez kupić trzeba:)

Dysia chyba czas na kawke w bloku obok:) odezwe sie na prv:)

u mnie 6 na plusie, Mała wazy ok 1700 mam fotki jak wcina, albo ziewa, obstawiam jednak to pierwsze, bo w biedronce pojawila sie studencka, wiec pewnie podjada, co ja wciagne. niestety musze zaczac brac zelzo, wiec bedzie trudniej z produkcja, ale co zrobic, czekolady tez na pewno ne ogranicze:)

ja wszystko na allegro kupowalam, a co sie dalo w gemini. jesli chodzi o kocyki, ochraniacze i inne uszytki mam kumpelke , ktora pieknie szyje, wiec moge polecic Elę https://www.facebook.com/cafegalanteria/?ref=ts&fref=ts

Sylwa wyprawkę całą polecam kupić w Akpolu na Jaśkowej Dolinie. Naprawdę dobre ceny i duży wybór.

Co do bakterii w moczu u mnie była taka sama sytuacja, że w moczu wyszło mnóstwo bakterii i leukocytów a w posiewie nic. Brałam zapobiegawczo Urosept też. Ale generalnie żadnego bólu ani innych objawów nie miałam.
Polecam tak jak dziewczyny podjechać na IP. Lepiej się przekonać czy coś się z maluchem nie dzieje i skąd ten ból.

Ja pojechalabym na izbe przyjec na ginekologie w razie bolu.choc mnie boli ale lekarz w poniedzialek mnie zbadal i kazla lerzec i brac nospe.
Tak wiec ja nie szaleje ze sprzataniem,ciasto kupie w cukierni i zrobie jedynie obiad.Mam tez nadzieje na pomoc meza :)

Zabrałabym wszystkie wyniki badań i na izbę przyjęć. Może Cię zatrzymają na 2,3 dni, ale - od reki zrobią badania. I pomogą.

Kaśka, na pewno na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze dodatkowo posiew moczu. U mnie niedawno w badaniu ogólnym moczy wyszły liczne bakterie i leukocyty, a w posiewie nic się nie wyhodowało.
I na pewno każdy lekarz zleci Ci również to badanie.

Sylwa ja kupowałam wanienkę, przewijak, pieluchy tetrowe i tego typu rzeczy w akpolu na jaśkowej dolinie. Ceny mają w miarę przystępne.

Ja mam okna strasznie brudne, ale sama na pewno nie mam zamiaru ich myć. Nie mam na to siły... Chyba będę musiała zmotywować męża, żeby się za to wziął. A co do przygotowań do świąt, to niewiele będę robić, bo w sumie święta spędzimy u moich i męża rodziców po połowie, także nie muszę się męczyć w kuchni :-)

Cześć Dziewczyny,

Melduję się w nowym wątku. Nie miałam, kiedy napisać, ale czytam na bieżąco:)

Ja mam 9 kg na plusie, ale jest mi już tak bardzo ciężko nie wspominając o plecach i nieprzespanych nocach, więc jak najbardziej, co po niektóre z Was rozumiem i dołączam do grona cierpiących:) Ciąża z córką była o 100 razy fajniejsza.

U ginekologa byłam w poniedziałek synuś rośnie jak na drożdżach i już ma około 2500 g. Dostaliśmy zdjęcia, z usg i na nich widać, że będzie miał dużo włosków...ach już nie mogę doczekać się spotkania z nim :)

My od tygodnia mieszkamy u mojej Mamy i jeszcze z tydzień będziemy u niej mieszkać to i na święta się załapiemy. Przez tą sytuację przygotowania świąteczne mnie nie dotyczą, ale za to jak wrócimy do domu to z pewnością będę musiała nadrobić wszystko z nawiązką.

Powoli zaczynam kupować wyprawkę, ponieważ nic nie mam nawet wanienki. Zaczęłam od wczoraj i wózek w "mama i ja" już zamówiony. Dziś w planie zakupy w Aptece Geminii. Przed nami jeszcze meble, ale chyba skorzystamy z Ikei bo wszystko dostępne od ręki. Dziewczyny a gdzie kupujecie w Gdańsku takie rzeczy jak wanienka, przewijak, pieluchy tetrowe itp.?

hej dziewczyny, podczytuję Was od początku, troszkę się udzielałam jak powstał wątek. Piszę bo potrzebuję porady. Od ponad tygodnia mam bardzo silny ból w dole brzucha, uniemożliwiający chodzenie, po kilku metrach zwalniam i idę tiptopkami, wczoraj odebrałam wyniki badania og moczu i mam liczne bakterie i leukocyty. Podobnie miałam w drugiej ciąży, od tak silnego zapalenia też tak bolał brzuch i szyjka była zgładzona. Martwię się że teraz jest podobnie. Nie wiem gdzie się udać? gina mam dopiero za tydz w pt. Czy w innej przychodni mnie przyjmą do kogokolwiek poza kolejką?czy jechać na izbę przyjęć?Mam dwójkę małych dzieci przy których nie można odpoczywać dlatego tym bardziej boję się żeby nic się nie stało... chciałabym żeby ktoś sprawdził czy coś się dzieje czy to tylko przez te bakterie ten ból.

Dysia, dzięki za info :) muszę jeszcze tam się wybrać.
Trzymanie kciukow też się przyda, każdej z nas :)
U mnie przygotowań póki co brak bo mieliśmy święta spędzić u moich rodziców ale wczoraj się okazało, że moja mama dziś idzie do szpitala (ma zaplanowany zabieg, który miał być we wt po świętach) bo się lekarze obudzili, że muszą jeszcze badania zrobić i teraz jednak coś zrobić muszę. Z myciem okien na pewno nie zdążymy ale jakieś zakupy i jedzonko trzeba zrobić... Choć czuje, że z moim bólem pleców itd będą to raczej skromne święta ;)

Hej babeczki,
Jak Wasze przygotowania przed Świętami? Okna umyte? Patrze przez swoje... Ale syf! ;-) to się położę... Męża z dzieckiem na rower wysłałam. Jakiś film sobie obejrzę... Chwila odpoczynku ;-) i Wam polecam!
Co do pediatry - owszem, na porodowce należy podać przychodnie Maluszka, ja podałam - Jasień, ale od tagu byłam u nas, na Karczemkach. Mamy super lekarza na nfz! Pani Skowron. Wam polecam szukać kogoś dobrego blisko domu... Pierwsza wizyta w Przychodni - rejestrujecie Maleństwo jako dziecko zdrowe i prosilicie o skierowanie na usg bioderek. Trochę się czeka w kolejce... A trzeba zrobić do miesiąca. Polecam usg przy Rogalinskiej na Chełmie. Lekarz, który nam robił badania - miał fach w ręku! Dodatkowo - zrobił usg główki i d*pki Małej - moje córki rodzą się z dziwna przypadloscia - na kręgosłup, przy pośladkach mają taką kieszonkę ze skórki. Trzeba to monitorowac- czyścić, żeby bakterie się nie zbierały i sprawdzić czy z kręgosłupem nic się poważnego nie dzieje.

hej Dziewczyny,
myślę, że to normalne, że mamy już dosyć dolegliwości ciążowych, więc trzeba czasami sobie popłakać i ponarzekać. mam nadzieję, że szybko nam zleci czas do porodu, już bliżej niż dalej :)
trzymajcie się cieplutko!!!

Karoluś ja Dzidziusia płyny kupiłam w Akpolu.

Trzymam za Ciebie i cała resztę mocno kciuki. Już niedługo babki :-)
Ale to pomaga to forum serio. Przynajmniej ja tak mam.

Mnie też bolą plecy i tylek. Czasem już nie mogę siedzieć bo czuje jak kość ogonowa mi się wbija w kręgosłup. Od zeszłego czwartku, jak tylko usłyszałam hasło o możliwym zatruciu ciążowym czuje się fatalnie. Opadlam z sił, mam wrażenie jakby mi ze 100 kg przybyło. Nie cieszy mnie nawet to, że świeci słońce bo co mi po tym jak nie mam siły iść na spacer. Póki co ganiam po lekarzach i każdy umywa ręce - skoro jest Pani w ciąży to tylko ginekolog, w razie czego hospitalizacja - tyle każdy potrafi powiedzieć. Ehh... Jutro kolejne badania i ginekolog więc zobaczymy co powie. Miałam robić pranie ciuszków a nie mogę nigdzie dostać płynu do prania Dzidziuś. Jakoś uparlam się na niego, również po recenzji Sroka o i chcąc mieć wszystko z jednej marki wybrałam tę ale kupienie graniczy z cudem :( jedyne co to zakupy z apteki Gemini jadą.
Dysia, co do Twoich rozterek to ka też mam podobne, szczególnie wieczorami kiedy nie mam już siły się schylic, kiedy wszystko mnie tak boli, że nawet majtek sama nie mogę zalozyc. Do tego czasem zdarzy mi się fuknac na męża a potem płacze bo mam wyrzuty sumienia bo ten biedak nie jest winny... W takich sytuacjach też mam już dosyć, dosyć swojej nieporadbnosci, nastrojów i nawet wkurza mnie to, że nie mogę sobie nawet nic nowego kupić bo specjalnie na ciążę nie potrzebuje a na czas po ciąży też bez sensu.... Jakby tego było mało to od dwóch dni tak mnie boli w kroku że nie mogę czasem chodzić i bujam się jak pingwin :)

Tak Mała mi, w szpitalu pytają o przychodnie do której będzie należało dziecko, pediatrę spokojnie możesz wybrać później, na miejscu
Dysia doskonale Cie rozumiem, ja w sumie jak uważam jak leżę to plecy mi nie dokuczają i spać mogę, ale jestem mega zdołowana, bez energii a do tego uświadomiłam sobie że chyba jednak mam traumę związaną z pierwszym przedwczesnym porodem, że tak bardzo się boję że tylko odliczam ile mi zostało do 36 tygodnia, chciałabym mieć 35 już za sobą i brzuch ostatnio się napina a ja już wariuję, chociaż wiem że na tym etapie i przy jego wielkości to normalne, ale... chyba przez to przesilenie wiosenne, hormony nie myślę racjonalnie :(
jak się człowiek wygada, od razu lepiej :)

A właśnie... Ja też z Moreny. Dołączam się do pytania.

Widzę, że nie tylko mnie dzisiejsza pogoda dobija :( Zastanawiam się nad pediatra, mamusie z Moreny może polecicie mi kogoś, bo z tego co się orientuje to muszę podać dane poradni jeszcze w szpitalu?

Ps. Chmurko mam nadzieję, że jeszcze zdąży się Twoje maleństwo obrócić :-)

No to dobrze, że mnie rozumiecie...
Właśnie mój mąż też dużo mi pomaga. Wiele obowiązków w domu wziął na siebie. Ale fakt jest taki, że wyżalić się nie mogę też za bardzo, bo wiem, że on tego nie zrozumie... Chociaż się stara.
Także dziewczyny musimy być silne dla naszych maluszków no i tyle w temacie. A popłakać też wolno jeśli taka potrzeba jest. :-)

Dysia, w 100% zgadzam się z Przedmówczyniami :)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...