Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Jest już ktoś? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Marta witamy, rany współczuję dolegliwości

Alidana wyobrażam sobie ile nerwów miałaś, ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło w jednej dzień! Zdrówka!

Mój synek już wie o ciąży. Widzi jak matka ciągle leży, żle się czuje, brzuch już mam taki mały (10 tc, jakoś dziwne). No i nie mogę już go brać na ręcę. Nie wiem na ile on to rozumie, ale mówi, że chciałby siostrzyczkę :) :) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alidano, jestem w szoku!! Gratuluje Ci pomysłu i szybkiej reakcji. Brawo!! Po takich sytuacjach zaczynam się martwić o swojego KULFONA ;-) ja biorę Luteine od samego początku...

Alisana a możesz powiedzieć od czego lub po czym jest ten krwiak?

hej :)

ja po dwóch USG wczoraj...

pierwszy lekarz stwierdził że jest zarodek, ale nie ma echa płodu, krwiak i do tego odklejanie się czegoś tam - dostałam skierowanie do szpitala ze wstępną diagnozą "poronienie" !!!!!!! 7 tydzień ciązy...
więc poszłam od razu do innej placówki i innego lekarza...
jest serduszko, zarodek prawidłowy... krwiak niewielki, odklejanie się tez nieznaczne - dostałam luteinę i tyle - powinno być wszystko w porządku..

to był wyczerpujący dzień i na prawde nie rozumiem decyzji pierwszego lekarza, który wydał tak drastyczna diagnozę mając tak niewielkie ku temu podstawy...

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny, cieszę się że nas przybywa:)
Marta-ja też mam częste omdlenia, bardzo mi to dokucza, boję się wychodzić z domu jak się słabo czuję, że gdzieś padnę a mój 3-latek przecież nie pomoże:( wydaje mi się że u mnie jest to związane z bardzo niskim ciśnieniem krwi, normalnie mam niskie a w ciążach zawsze mi spadało a przy 80/60 chodzę jak zobmie... z rana jest najgorzej. Mam nadzieję że to tylko kwestia ciśnienia a nie jak AMO pisała-cukrzycy ciążowej.

No, dzieci mają wyjątkowe wyczucie czasu i miejsca. Wstają przed 6 (u nas to norma!), kopia po brzuchach... Mnie moja starsza tez waliła nogami, pytałam się lekarza, czy oby nic się przez to nie dzieje malenstwu? Uwierz mi, trzeba nieźle walnąć, żeby było groźnie, wiec spokojnie!
Marto, a może te omdlenia to cukrzyca ciążowa? Spytaj się lekarza, czy da Ci skierowanie na bad.krwi.

Witaj Marta! :) Ja często mówię do mojego szkraba, że mam w brzuchu "dzidzię", bo on wierzga nogami przy ubieraniu i jeszcze przed ciążą kilka razy porządnie mnie kopnął w brzuch. Więc teraz go na to uczulam, choć raczej ma małą świadomość tego co do niego mówię ;)

Cześć Dziewczyny! Witam się i ja - mam termin na 30 maja, ale ponieważ owulacja była opóźniona to pewnie będzie później, koło 10 czerwca. Teraz to 8 tydzień ciąży. Dziecko rozwija się prawidłowo, widziałam mały pulsujący punkcik - serduszko, choć było za wcześnie na pomiar tętna. także wszystko z dzidzią ok, ale niestety mój organizm się buntuje. Mam już jedną świetną córcię (3 lata 9 miesięcy). Obie ciąże zagrożone, w tej drugiej wszystko jest jak w pierwszej, w tej samej kolejności to samo: plamienia, bóle, skurcze, mdłości, na szczęście bez wymiotów. Nie mam takich bólów głowy co w pierwszej, ale za to mdleję - nie tracę świadomości, nie urywa mi sie film, ale padam tam gdzie stoję - kafle w kuchni, schody, wanna, wszędzie. Jednego dnia aż się poryczałam z bezsilności - zasłabłam tak 14 razy tego samego dnia. Nie wiem dlaczego nazywają ciążę stanem błogosławionym - ja czuję się fatalnie i nie mogę nic robić. Tęsknię za pracą, ale lekarz powiedział że "na zwolnienie bez dyskusji". Są dni kiedy czuję się dobrze i mam wrażenie że mogłabym śmiało iść do pracy. raz w taki dzień pojechałam posprzątać grób - popołudnie i następny dzień przeleżałam, tak mnie wszystko bolało, mimo że tylko starłam z nagrobka i ułożyłam znicze:-/ Jutro idę na kolejna wizytę, sama nie wiem co powiedzieć lekarzowi - czuję się tak źle że chętnie poszłabym do pracy chociażby po to, by zapomnieć o mdłościach i omdleniach - może gdybym była w ferworze pracy znosiłabym to lepiej? Ale boję się że jednak nie i co wtedy? Gdyby coś stało się dziecku przez moje pójście do pracy to nie wybaczyłabym sobie tego do końca życia. Czekam na jutrzejszą wizytę, na słuchanie serduszka, ciekawa jestem co już będzie widać na usg;) Czy Wasze starsze dzieci już wiedzą o ciąży? Jak reagują?

Taaak skądś znam 6 rano młody gotowy podbija świat! A mdłości mi nie przeszły jeszcze choć zaczynam juz 13 tydzień ( no dobrze żeby nie kłamać są juz okresy kiedy jest nieźle)

Mięta ja też bym chętnie ciągle spała... Ale mam strasznie niskie ciśnienie momentami i to pewnie ma z tym związek. A mój dwulatek niestety nie daje zbyt długo pospać. Taki poranny ptaszek z niego - wstaje max przed 6 :D No i mnie mdli ciągle choć to jest jeszcze jakoś do wytrzymania.

Ja w pierwszej ciąży dosyć długo ćwiczyłam (fitness), dopóki rwa kulszowa mnie nie złapała. Chyba do 6 czy 7 miesiąca i świetnie sie czułam. Teraz boję się, ze zabraknie mi czasu. Praca, dom, mój 4 latek w domu. Ale bardzo bym chciała ćwiczyć. Pewnie w domku jak sie lepiej poczuje jakieś ćwiczenia włączę

Juz nie mogę się doczekać kiedy skończy się pierwszy trymestr. Mam taki problem ze zmotywowaniem siędo czego kolwiek ze aż mi wstyd:P sama siebie nie poznaje wiecznie bym spała, chociaż zzdążają się okresy ze pół nocy nie mogęsobie miejsca zznaleźć w łóżku ( przez drugie półmi miejsca nie możezznaleźć sobie mój synek wiec w ogólnym rozrachunku ilości snu wychodzi wtedy slabo) myślicie o jakiejś gimnastyce? Strasznie brakuje mi ruchu

Oj, dziewczyny... Życzę i Wam i sobie, żeby tylko takie dolegliwości zostały.
Sywa, brawo! Widzisz, Bóg czy Natura wie co robi. Organizm Tobie odpocząć po poronieniu, nabrałas sił i... Jest! Ze mną to trochę gorzej, boleśnie, że 3miesiace przerwy to trochę mało... Ale, czas nas goni... ;-)
Byłam dziś u ginekologa, jutro - badanie krwi, pod koniec miesiąca kolejna wizyta na lepszym usg. Wiadomo jak to jest na nfz :-P i następna wizyta za miesiąc u lekarza. Nasz KULFON sobie siedzi, serduszko mu bije, a lekarz wyliczył termin ma 11 czerwca, średnio wierze, ale...zobaczymy ;-)

Dziękuję Chmurka :) Z tym spanie 3-4 godziny to nie jest norma. Ja tyle śpię, że aż nie do wiary i cały czas chodzę senna. W pierwszej ciąży też dużo spałam, ale nie aż tyle :) Z dolegliwości ciążowych to jak na razie tylko senność i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Sylwa to witamy. Trzymam kciuki żeby krwiak się szybko wchłonął i maluszek ładnie się rozwijał

Ja czuję się już lepiej :) Fajne te tabletki. Z drugiej strony dziś znowu cały dzień mdłości, a już od paru dni było lepiej. Dziś po 2 tyg byłam w pracy i powiem szczerze jakoś nie mogłam się ogarnąć. może jutro będzie lepiej

Jeżeli chodzi o wymioty to mi położna poleciła PREVOMIT, to taki preparat podobno przeciwymiotny z imbirem.

Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Ja śpie do 3-4, budzę się, spać nie mogę, a potem cały dzień zaspana chodzę. Norma??

Zapatrzona to szybko mleko z miodem!! Lub herbatka z cytryną i miodem. A i witamina C :)

Cześć dziewczyny,
To melduję się i ja :) Termin porodu mam na 11.05. Mam już 5-letnia córkę... Jest to moja trzecia ciąża... Druga ciąża poroniona 03.04.2015 r. w 12 tygodniu ciąży Mam nadzieję, że to będzie ciąża trzecia i szczęśliwie rozwiązana, chociaż od samego początku jest to ciąża zagrożona ze względu na krwiaka (podobno powoli zanika). Trzecia ciąża bardzo nas zaskoczyła, ponieważ nie do końca psychicznie czułam się na następną ciąże, ale myślę, że hormony szalejące we mnie po drugiej ciąży ułatwiły zajście w trzecią Trzymam kciuki za Nas wszystkie :)

Kamyczek, ja niestety nie mam doświadczenia (albo NA SZCZĘŚCIE) z wymiotami, więc nie pomogę. Ale koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi. Moja koleżanka dostawała jakieś środku na zatrzymanie wymiotów, bo była już skrajnie wyczerpana. Więc myślę, że warto byś zagadała z lekarzem...
AMO, cieszę się,że mogłaś przeżyć chrzest pragnienia... Daj znać jak u lekarza :)
Chmurka, a jak Twoje zdrówko? Mnie też coś łamie od rana, ale to raczej pogoda - mam przynajmniej taką nadzieję ;)

Ja już się ucieszyłam, że coś nowego w "naszym" wątku, a tu już wątek 2016... Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnych ciąż i łatwych porodów!
Czerwcówka 2015 :)

Kamyczku. Nie ma normy. To kwestia żołądka i progesteronu ;-) schludnie trochę, ale na początku to norma. Musisz wytrzymać do 16go tygodnia...

Dziewczyny czy jest jakaś norma co do wymiotów... Kiedy się martwić? Ja dziś już 3 razy, a czuję że to nie koniec.... Potwornie jestem wymęczona i w brzuchu ciągle pusto ehh :/

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...