Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Martynka, gratulacje!!!!! ale Ci zazdraszczam!!!:D
ja jeszcze tydzien do wizyty, mam nadzieję, że coś będzie widać i że to coś to bedzie pipka :P

Amelia, współczuję Ci ogromu pracy, w takich chwilach dziękuję mojej "matce korporacji" że nie jestem niezastąpiona w pracy :)

pozdrawiam :*"

image

Hej :)
Ja w tym tygodniu miałam wizytę - dzidzia ładnie rośnie i machała do nas.
Trudny okres mamy teraz - dużo pracy, cały weekend też pracuję, po za tym remont. A zaczęły dokuczać mi bóle głowy i niestety zmora mojego życia czyli pęcherz. Najchętniej zwinęłabym się w kłębek i położyła do łóżka, ale nie ma szans.
Szminka21 - ja również mam usg przed Świętami (genetyczne). Bardzo niecierpliwie na nie czekam.
Spokojnego dnia! :)

hej Dziewczyny! nie było mnie dosłownie chwilę a Wy się już tak rozgadałyście - jest co nadrabiać :) witam nowe Mamy i gratulacje dla tych z Was, które znają już płeć! Ja psychicznie czuję się już znacznie lepiej. Przez ostatnie 2-3 dni już solidnie wypchnęło mi brzuszek i przyznam, że to fantastyczne uczucie :) niestety nie czuję jeszcze ruchów Maleństwa, ale mam nadzieję że to wkrótce nastąpi. Pisałyście, że nie możecie się już doczekać Świąt. Ja też to mam! Zawsze z utęsknieniem czekałam na tę porę roku, ale teraz wyjątkowo mocno czuję tę magiczną atmosferę i najchętniej już bym usiadła przy choince, zawinięta w koc, z kubkiem gorącej "zimowej" herbaty w jednej ręce i wciągającą powieścią w drugiej :) Co do mieszkania, to my też ciśniemy się w niecałych 40m2, ale jest bardzo przytulnie i przede wszystkim zaraz pod lasem i między innymi dlatego zostaniemy tu pewnie jeszcze jakiś czas. Za dwa tygodnie szykujemy mały remont-malowanie i zmiana mebli w dużym pokoju i już się nie mogę doczekać :] (tak przy okazji- sprzedaję komplet mebli, może znacie kogoś, kto akurat czegoś szuka http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-do-salonu-brw-CID628-ID7YlFj.html#b578958aff). Z zakupami dla dziecka jeszcze się wstrzymuję, dopóki nie poznamy płci.
Dzisiaj strasznie zimno, dlatego opatulcie się ciepło i uważajcie na siebie! pozdrawiam

Będziemy rodzicami dziewczynki :-))))od jutra zaczynam poszukiwania różności wszelakich :-))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny nie myślałam o tetrze tylko o wielorazówkach zapinanych jak pampersy z wkładami z mikrofibry :)
http://beat.org.uk/shop/index.php?route=product/product&product_id=77
coś w tym stylu :)

czesc laski :)
u mnie dziś nadzwyczajnie dobrze, czuję lekkie bóle podbrzusza, ale nie są jakieś mocno dokuczliwe.

Mariolka, my też mamy plan się wprowadzić za rok na BN 2015 :) ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :P trzymam w takim razei za was kciuk :*

co do tetry- zdecydowanie nie- też jestem zbyt wygodna- jednorazówki górą :)

tylko jedno mnie teraz martwi... jestem ciągle głodna :( tzn może nie głodna- ale wciąż mam na "Coś" ochotę i co rusz podjadam... czuję, że niedługo waga strzeli w górę jak nie wiem :(

Hejka. Ja dziś czuje się fatalnie i nic lepiej nie jest .Do tego pogoda dobija, eh trochę słońca by się przydało...

Dwupak mamy podobną sytuację mieszkaniową no i podobne perspektywy 😊 Może na następne Boże Narodzenie uda się wprowadzić?

Ja z pieluchami tetrowymi pasuje. Juz wiem ze nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć. Pomimo wszystkich zalet tetrowych jednorazowe przeważają bo to b.duża wygoda.

Cześć dziewczyny. Jak się dziś czujecie?

U mnie kicha. Myślałam, że mdłości się kończą, a tu już wczoraj nad ranem - niespodzianka... ;)

Przed Świętami mamy kolejną wizytę (14 tydzień). Ciekawe, czy uda się podejrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka. ;))) Przy pierwszym dziecku płeć poznaliśmy w 12 tygodniu i potem tylko się potwierdzała.

ciśnienie ok 80/120 może to brak jakiś witamin, dlatego zaczęłam suplementację od wczoraj witaminami matruelle pharmaton- zobaczymy

Może masz problemy z ciśnieniem- mierzysz sobie?
Ja dzisiaj brzuch konkretnie czuję, niefajnie uczucie...
Co do pieluch wielorazowych - nie mam zdania. Ale raczej dla wygody będą 1-razowe.

justicia- ja nic innego nie robię jak odpoczynek :) nie pracuje więc leniuchuje całymi dniami :) wzięłam paracetamol, wypiłam słabą kawę i jakoś przeszło, ciekawe tylko na jak długo???
Mnie w okolicach brzucha jeszcze nic nie boli,zdarzają się małe ciągnięcia w pachwinach ale to normalne.
Dziś napaliłam się na pieluchy wielorazowe dla maleństwa, z poprzednim synem próbowałam jak miał ok roku i szybko spasowałam. Strasznie mi się podobają, teraz młody będzie latem więc i z suszeniem będzie łatwiej, co o tym myślicie?

nuska, ja też miałam kilka razy bóle głowy, ale nie takie, żeby wymiotować.
Może odpoczynek najlepszy?
Wczoraj z kolei bolała mnie kość ogonowa, niesamowite kłusie, jakby mi na nerw uciskało -miałyście coś podobnego?

dziewczyny umieram, od wczoraj mam straszne bóle głowy pól nocy nie spałam, rano wymioty (od tej głowy chyba), a lekarz doradził tylko paracetamol doraźnie :( co kilka dni męczą mnie takie migreny i nie bardzo cokolwiek pomaga :(

Hej dziewczynki!
My z mężem mieszkamy w kawalerce 30 metrowej, ale jest dobrze zaprojektowana i na łóżeczko znajdzie się miejsce. A co zresztą jakoś się pomieścimy. To mieszkanie jeszcze z czasów " kawalersko-panieńskich" dobrze nam się mieszka i dopóki maleństwo nie podrośnie to tu zostajemy :-) tyle serca włożyłam w urządzanie, że będzie żal zostawić.... Ale jak przyjdzie czas to się zrobię :-))) jutro idziemy na wizytę i może poznamy płeć ;-))) odebrałam wyniki morfologii i troszke mi się pogorszyły, spadła hemoglobina, leokocyty ..... Nie przejmuje się na zapas, jutro o wszystko zapytam lekarza :-))) dobrej nocki:-)))

hehe superowo :)
my długo zastanawialismy się nad imieniem i mówilismy "Junior" jak był inside :)
teraz to Leo wołamy,
ma juz 6 miesiecy i rosnie mega szybko.
Jejku jak ten czas leci.... ale fajnie było chodzić z brzuszkiem :)
czasami do Was zagladam z sentymentu :)
zyczę Wam wszystkiego dobrego przede wszystkim żdrowia!!!
trzymajcie się!!!

hej Kinham widzę że mamy synków o tym samym imieniu :) ja mam 4letniego leonarda :)

dziewczyny zazdrosze Wam tych przygotowan i emocji :)
jestem z watku mamusie majowo czerwcowe 2014 i Was serdecznie pozdrawiam

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-11.06.2015
Szminka21 15.06.201

dziewczyny aktualizujcie listę bo chyba wszystkich nie ma tu wpisanych :)

Ja po synku mam wszystko, bo zachowaliśmy na drugiego bobasa także zakupy będą niewielkie jeśli chodzi o duże sprzęty :) My od maja w większym mieszkaniu bo do tej pory też na 40 m byliśmy wiec znam Twój ból Dwupak :)

Budowa domu - super! Będziecie mieli wynagrodzone to "kiszenie" się :)

ja też narazie nie nic nie przeglądam, czekam na poznanie płci.. ale tak w 100%, bo po synu mam wszystkie rzeczy zachowane, a jak będzie córcia to będę zmuszona kupować nowe i część dostanę od koleżanki :)

Łóżeczko, wózek, kołdrę i poduszkę oraz nosidełko, bujaczek i pewnie jeszcze kilka pierdół mam po synu, więc trochę tych zakupów mi odejdzie :)

Zastanawiam się właśnie tylko gdzie to łóżeczko wstawię, bo mamy 40m mieszkanie i już w tym momencie jest zastawione ma maxa, będzie trzeba zrobić generalne przemeblowanie.
Mam nadzieję, że nie pomieszkamy tu długo, bo jesteśmy w trakcie budowy domu, ale pewnie około pół-do roku po porodzie tu jeszcze bedziemy się kisić :(

image

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...