Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Martynka, gratulacje!!!!! ale Ci zazdraszczam!!!:D
ja jeszcze tydzien do wizyty, mam nadzieję, że coś będzie widać i że to coś to bedzie pipka :P

Amelia, współczuję Ci ogromu pracy, w takich chwilach dziękuję mojej "matce korporacji" że nie jestem niezastąpiona w pracy :)

pozdrawiam :*"

image

Hej :)
Ja w tym tygodniu miałam wizytę - dzidzia ładnie rośnie i machała do nas.
Trudny okres mamy teraz - dużo pracy, cały weekend też pracuję, po za tym remont. A zaczęły dokuczać mi bóle głowy i niestety zmora mojego życia czyli pęcherz. Najchętniej zwinęłabym się w kłębek i położyła do łóżka, ale nie ma szans.
Szminka21 - ja również mam usg przed Świętami (genetyczne). Bardzo niecierpliwie na nie czekam.
Spokojnego dnia! :)

hej Dziewczyny! nie było mnie dosłownie chwilę a Wy się już tak rozgadałyście - jest co nadrabiać :) witam nowe Mamy i gratulacje dla tych z Was, które znają już płeć! Ja psychicznie czuję się już znacznie lepiej. Przez ostatnie 2-3 dni już solidnie wypchnęło mi brzuszek i przyznam, że to fantastyczne uczucie :) niestety nie czuję jeszcze ruchów Maleństwa, ale mam nadzieję że to wkrótce nastąpi. Pisałyście, że nie możecie się już doczekać Świąt. Ja też to mam! Zawsze z utęsknieniem czekałam na tę porę roku, ale teraz wyjątkowo mocno czuję tę magiczną atmosferę i najchętniej już bym usiadła przy choince, zawinięta w koc, z kubkiem gorącej "zimowej" herbaty w jednej ręce i wciągającą powieścią w drugiej :) Co do mieszkania, to my też ciśniemy się w niecałych 40m2, ale jest bardzo przytulnie i przede wszystkim zaraz pod lasem i między innymi dlatego zostaniemy tu pewnie jeszcze jakiś czas. Za dwa tygodnie szykujemy mały remont-malowanie i zmiana mebli w dużym pokoju i już się nie mogę doczekać :] (tak przy okazji- sprzedaję komplet mebli, może znacie kogoś, kto akurat czegoś szuka http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-do-salonu-brw-CID628-ID7YlFj.html#b578958aff). Z zakupami dla dziecka jeszcze się wstrzymuję, dopóki nie poznamy płci.
Dzisiaj strasznie zimno, dlatego opatulcie się ciepło i uważajcie na siebie! pozdrawiam

Będziemy rodzicami dziewczynki :-))))od jutra zaczynam poszukiwania różności wszelakich :-))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny nie myślałam o tetrze tylko o wielorazówkach zapinanych jak pampersy z wkładami z mikrofibry :)
http://beat.org.uk/shop/index.php?route=product/product&product_id=77
coś w tym stylu :)

czesc laski :)
u mnie dziś nadzwyczajnie dobrze, czuję lekkie bóle podbrzusza, ale nie są jakieś mocno dokuczliwe.

Mariolka, my też mamy plan się wprowadzić za rok na BN 2015 :) ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :P trzymam w takim razei za was kciuk :*

co do tetry- zdecydowanie nie- też jestem zbyt wygodna- jednorazówki górą :)

tylko jedno mnie teraz martwi... jestem ciągle głodna :( tzn może nie głodna- ale wciąż mam na "Coś" ochotę i co rusz podjadam... czuję, że niedługo waga strzeli w górę jak nie wiem :(

Hejka. Ja dziś czuje się fatalnie i nic lepiej nie jest .Do tego pogoda dobija, eh trochę słońca by się przydało...

Dwupak mamy podobną sytuację mieszkaniową no i podobne perspektywy 😊 Może na następne Boże Narodzenie uda się wprowadzić?

Ja z pieluchami tetrowymi pasuje. Juz wiem ze nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć. Pomimo wszystkich zalet tetrowych jednorazowe przeważają bo to b.duża wygoda.

Cześć dziewczyny. Jak się dziś czujecie?

U mnie kicha. Myślałam, że mdłości się kończą, a tu już wczoraj nad ranem - niespodzianka... ;)

Przed Świętami mamy kolejną wizytę (14 tydzień). Ciekawe, czy uda się podejrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka. ;))) Przy pierwszym dziecku płeć poznaliśmy w 12 tygodniu i potem tylko się potwierdzała.

ciśnienie ok 80/120 może to brak jakiś witamin, dlatego zaczęłam suplementację od wczoraj witaminami matruelle pharmaton- zobaczymy

Może masz problemy z ciśnieniem- mierzysz sobie?
Ja dzisiaj brzuch konkretnie czuję, niefajnie uczucie...
Co do pieluch wielorazowych - nie mam zdania. Ale raczej dla wygody będą 1-razowe.

justicia- ja nic innego nie robię jak odpoczynek :) nie pracuje więc leniuchuje całymi dniami :) wzięłam paracetamol, wypiłam słabą kawę i jakoś przeszło, ciekawe tylko na jak długo???
Mnie w okolicach brzucha jeszcze nic nie boli,zdarzają się małe ciągnięcia w pachwinach ale to normalne.
Dziś napaliłam się na pieluchy wielorazowe dla maleństwa, z poprzednim synem próbowałam jak miał ok roku i szybko spasowałam. Strasznie mi się podobają, teraz młody będzie latem więc i z suszeniem będzie łatwiej, co o tym myślicie?

nuska, ja też miałam kilka razy bóle głowy, ale nie takie, żeby wymiotować.
Może odpoczynek najlepszy?
Wczoraj z kolei bolała mnie kość ogonowa, niesamowite kłusie, jakby mi na nerw uciskało -miałyście coś podobnego?

dziewczyny umieram, od wczoraj mam straszne bóle głowy pól nocy nie spałam, rano wymioty (od tej głowy chyba), a lekarz doradził tylko paracetamol doraźnie :( co kilka dni męczą mnie takie migreny i nie bardzo cokolwiek pomaga :(

Hej dziewczynki!
My z mężem mieszkamy w kawalerce 30 metrowej, ale jest dobrze zaprojektowana i na łóżeczko znajdzie się miejsce. A co zresztą jakoś się pomieścimy. To mieszkanie jeszcze z czasów " kawalersko-panieńskich" dobrze nam się mieszka i dopóki maleństwo nie podrośnie to tu zostajemy :-) tyle serca włożyłam w urządzanie, że będzie żal zostawić.... Ale jak przyjdzie czas to się zrobię :-))) jutro idziemy na wizytę i może poznamy płeć ;-))) odebrałam wyniki morfologii i troszke mi się pogorszyły, spadła hemoglobina, leokocyty ..... Nie przejmuje się na zapas, jutro o wszystko zapytam lekarza :-))) dobrej nocki:-)))

hehe superowo :)
my długo zastanawialismy się nad imieniem i mówilismy "Junior" jak był inside :)
teraz to Leo wołamy,
ma juz 6 miesiecy i rosnie mega szybko.
Jejku jak ten czas leci.... ale fajnie było chodzić z brzuszkiem :)
czasami do Was zagladam z sentymentu :)
zyczę Wam wszystkiego dobrego przede wszystkim żdrowia!!!
trzymajcie się!!!

hej Kinham widzę że mamy synków o tym samym imieniu :) ja mam 4letniego leonarda :)

dziewczyny zazdrosze Wam tych przygotowan i emocji :)
jestem z watku mamusie majowo czerwcowe 2014 i Was serdecznie pozdrawiam

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-11.06.2015
Szminka21 15.06.201

dziewczyny aktualizujcie listę bo chyba wszystkich nie ma tu wpisanych :)

Ja po synku mam wszystko, bo zachowaliśmy na drugiego bobasa także zakupy będą niewielkie jeśli chodzi o duże sprzęty :) My od maja w większym mieszkaniu bo do tej pory też na 40 m byliśmy wiec znam Twój ból Dwupak :)

Budowa domu - super! Będziecie mieli wynagrodzone to "kiszenie" się :)

ja też narazie nie nic nie przeglądam, czekam na poznanie płci.. ale tak w 100%, bo po synu mam wszystkie rzeczy zachowane, a jak będzie córcia to będę zmuszona kupować nowe i część dostanę od koleżanki :)

Łóżeczko, wózek, kołdrę i poduszkę oraz nosidełko, bujaczek i pewnie jeszcze kilka pierdół mam po synu, więc trochę tych zakupów mi odejdzie :)

Zastanawiam się właśnie tylko gdzie to łóżeczko wstawię, bo mamy 40m mieszkanie i już w tym momencie jest zastawione ma maxa, będzie trzeba zrobić generalne przemeblowanie.
Mam nadzieję, że nie pomieszkamy tu długo, bo jesteśmy w trakcie budowy domu, ale pewnie około pół-do roku po porodzie tu jeszcze bedziemy się kisić :(

image

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...