Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Witam również wszystkie nowe mamusie. Dziewczyny mnie powróciły mdłości poranne i oraz wymioty!!! pozatym różne pobolewania i ciągnięcia w podbrzuszu. Dzidziolka chyba już odczuwam:) Ja wizytę mam na 4 grudnia więc mam nadz że się pupką nie odwróci dzidziol i potwierdzę płeć :) Narazie starszy braciszek nie wykazuje litości dla rodzeństwa i intensywnie próbuje zrobić sobie z jego "mieszkanka" trampolinę:)

Ja coraz częsicej po nocy mam okropne zawroty głowy, nie wiem co to oznacza ale chyba muszę sie powoli przyzwyczajać ;)
W tym tygodniu mam wizytę - mam nadzieję że wszystko jest ok!
Również witam nową mamę ;)

Witam nowa mamę :) u mnie dziś poranek ciężki, zawroty głowy, drżenie rąk jakbym za mocną kawę wypila. Ale już ok, nie miałam nawet siły obiadu ugotować więc mieliśmy wczorajszą pomidorową.
Co do polowkowego usg to chyba można między 18 a 24 zrobić, ja się wybieram jak będę miała 21 tc.

Witajcie dziewczyny!!!
Jestem w 16 tygodniu. To moja pierwsza ciąża i nie mogę narzekać. Pierwsze 3 miesiące w standardzie (mdłości, brak apetytu) Teraz czuję się naprawdę dobrze, więcej energii i świat jakiś piękniejszy. Chodzę do lekarza na nfz (dr Paszkiewicz) oraz prywatnie dr Boćkowski. Planuje rodzić na Klinicznej oraz zapisać się do nich na szkołę rodzenia. Termin mam na 7 maja, jak na razie tak wychodzi z OM jak i USG . Czy usg połówkowe musi być zrobione w 20 tyg czy może to być 19 lub 21 tydzień? Pozdrawiam Was serdecznie. Życzę dużo zdrówka i uśmiech każdego dnia :-)))))

Anja.d nie ma innej opcji- będzie dobrze 😊.
A duży wpływ na samopoczucie ma pogoda. Niestety ta jest ostatnio zgniła wiec nie dziwo ze mamy gorszy humor. Choć dziś słoneczko fajnie przebija- zatem dużo słoneczka Wam życzę !

image

hej Dziewczyny :) mnie od kilku dni pobolewa podbrzusze i mięśnie krocza ale to podobno całkiem normalne więc nie martwię się. Wpadłam za to wa jakiś dołek emocjonalny związany z moim wyglądem i choć wszyscy dookoła mówią, że wyglądam świetnie i wprost kwitnę to ja czuję się mega nieatrakcyjnie... od kilku lat leczę się na niedoczynność tarczycy więc prawidłowa waga zawsze była moim problemem ale ostatnio nie mogę nawet spojrzeć w lustro bo czuję się taka gruba :( mam nadzieję, że niedługo ten zły nastrój minie i poczuję się atrakcyjnie, a narazie na poprawę humoru zapisałam się do kosmetyczki, może one zdziała cuda!

@mariolka - trzymaj się ciepło i głowa do góry, troszkę sobie poleżysz a już niedługo znów będziesz szaleć, ważne że z Dzidzią jest ok!

No i prezentuje mój nowy suwaczek 😀
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwupak, lekarz powiedział, że na tym etapie nie podaje płci, bo to obarczone ryzykiem błędu. Za to na polowkowym podaje i wtedy jest już pewne, także nuska na pewno niedługo już się dowiesz ;)
Ja dzisiaj mam strasznie leniwy dzień, najchętniej to bym tylko leżała, ale tłumacze się, że po całym tygodniu pracy należy mi się :)

Dwupak - spodnie ciążowe i spódniczkę kupowałam używki na allegro. H&M mama ma na stronie rozmiarówkę dzięki temu trafiłam idealnie i w zasadzie za mniej niż pół ceny. Bluzki mam przejściowe po rodzinie i trochę moich z pierwszej ciąży wiec na razie wystarczy. Teraz mam wyzwanie co do kurtki zimowej. Jeszcze nie wiem jak to załatwię leżąc bo na allegro niewiele tego. Może macie jakieś strony do polecenia?

Cześć dziewczyny. Melduje sie po wczorajszej wizycie. Niestety musze leżeć i jeszcze raz leżeć aż się wszystko uspokoi. O Pracy na razie nie mam co myśleć dodatkowo włączone lekarstwa 😕 -wyniki mam ok z czego się ciesze . No i najważniejsze- to że prawdopodobnie będzie chłopczyk! Ja od początku zakładałam chłopczyka choć w rodzinie obstawiali dziewczynkę.😀Najważniejsze że wszystko z dzidzia ok!

justicia to super że ok, ja powoli zaklepuje termin na połówkowe do Augustyniaka :) moje samopoczucie dużo lepiej, mam więcej siły na cokolwiek, już nie przesypiam połowy dnia :) Mdłości zniknęły zupełnie, wyniki morfologi i moczu idealne- więc do przodu.
... ciekawi mnie tylko strasznie kto się tak wierci w tym moim brzuszku... ale może już we wtorek poznamy tą osóbkę :)

No to super Justicia!! :) a poznałaś płeć ? czy nic nie było widać ??

U mnie lepiej samopoczucie, bo praktycznie całkowicie minęły mdłości- więc też apetyt wrócił no i muszę uważać teraz co jem, bo u mnie to od razu waga w górę... :(

dziewczyny gdzie dostanę tanie ciuchy ciążowe ?? nie mam nigdy czasu latać po sklepach, a że na mniejscu nic nie mam to dla mnie też to cała wyprawa na pół dnia- zwykle kupuję w internecie, ale tym razem może sama się pofatyguję:) przy okazji Jarmarku jak się będę wybierać do Gdańska.
Pozdrawiam

image

Hej, ja po usg prenatalne. Wszystko w najlepszym porządku, więc bardzo się cieszę. Na opryszczke lekarz zalecił mi tylko pomadki nawilzajace.
A jak u was samopoczucie?

Na Jana Pawła zaspa

nuska a gdzie chodzisz, w sensie do którego lux ??

Ja chodzę w luxie do dr Matkowskiego, pracuje też w szpitalu na Zaspie- jak dla mnie super lekarz.polecam

Dziewczyny, a w lux medzie są spoko ginekolodzy ?? bo mam pakiet z pracy, ale nie korzystam.. tak bym miala ginekologa za darmo, ale kwestia czy oni sa ogarnieci ?

mi nie zawsze robił w luxmedzie, ale fakt że często byłam tylko po zwolnienie, wiec najbliższa wizyta zapowiada się na badanie i usg :)

nie nuska, chodzę do gabinetów przy Piecewskiej, ale jutro akurat mam usg prenatalne u Augustyniaka.
A u Matkowskiego ile razy byłam w ciąży- zawsze robił usg.
Bardzo jestem zadowolona z niego :)

justicia- chodzisz do luxmedu na wizyty? ciekawa jestem czy dr Matkowski robi za każdym razem usg? ja mam wizytę 25.11 i mam nadzieję że zrobi usg i uda się poznać pleć maleństwa :)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...