Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

hej, u mnie dzisiaj całkiem dobre samopoczucie.
Jakoś początek tygodnia miałam kryzysowy.
A jutro rano w końcu wizyta i usg - ciekawa jestem strasznie :)

witajcie :) jak Wasze samopoczucie? ja dziś robiłam morfologię i badania moczu, ciekawa jestem wyników bo w poprzedniej ciąży to miałam już bakterie w moczu z którymi walczyłam do końca .

Część dziewczyny

Ja będę rzadko zaglądać ale póki co (według ostatnich wieści) na razie zagoszczę w wątku :)
jupiiii
nie wszystko est w porządku, dalej jadę na lekach i dalej mam się oszczędzać, ale dzidziol rośnie

rozmawiałam z moim lekarzam i powiedział że on sam wykona prenatalne ale obowiązkowo z pappa
bo ma do tego pełne uprawnienia, bo ponoć nie każdy ma

co do 3d
to pamiętam z poprzedniej ciąży jak mi lekarz powiedział że przyszłam w najgorszym możliwym momencie (16tc) bo wtedy dziecko wygląda najbrzydziej
że najlepiej na 3d przyjśc 19-21tc

ale ja się chyba nie zdecyduję
chyba nie mam tym razem takiej potrzeby

póki co szykuję się prenatalnego za 2 tygodnie

odnośnie szokły rodzenia, poprzednia trafiłam nienajlepiej i nie nauczyłam się tam za dużo
podczas porodu i tak nic nie pomogło
więc nie mam przekonania aby tym razem chodzić :/

O jeju coraz więcej mamusiek-fajnie :)
Mi też baaardzo się Helenka podoba a mój mąż słyszeć nawet nie chce-niewiem co mu nie pasuje w tym,moja znajoma kilka lat temu też chciała dac córce tak na imię a jej mąż stanowczo się nie zgodził,niewiem co się facetom tak bardzo nie podoba ehhh
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli chodzi o imiona to z pierwszym synem byliśmy zgodni i jest Leon a właściwie Leonard po dziadku mojego męża. Teraz jeśli będzie chłopak to Antoni jeśli dziewczynka to Hanna lub Antonina. Mi bardzo podoba się Helena ale mąż niestety nie chce się zgodzić :(

nuska- dziękujemy:)
dziewczyny ja kupiłam rogala na allegro za jakieś 40 zł, i używałam go w ciąży+ 4 miesiące karmienia + potem był bezpieczną poduszką dla synka bo np nie był w stanie się z niej przeturlać np z łóżka więc też takie zabezpieczenie dla niego żeby nie spadł. Tewraz chyba kupię nową, bo przez te 2 lata miałam ją schowaną w kanapie i się spłaszczyła, ale wypiorę ją i zobaczę czy się jeszcze nada do drugiego dziecka.
Ale również szczerze polecam, mój mąż nawet na początku używał jej podczas trzymania małego, bo się bał samego go wziąć na ręce.

A chciałam się Was pytać czy macie już przygotowane imiona dla dzieci ?? :)

Też chętnie się dowiem, jakie firmy/ sklepy polecacie jeśli chodzi o zakup poduchy, ponieważ sama już myślałam o tym zakupie.
Czytam was dziewczyny i nie zdawałam sobie sprawy jakie mam szczęście- u mnie toaleta zdarza się raz w ciągu całej nocy, czasami nawet uda się przespać całą noc bez wstawania.

Dwupak zdrówka dla Ciebie i synka. My się już uporaliśmy z kaszlem młodego tez dzięki inhalacjom i od poniedziałku szczęśliwy wędruje co rano do przedszkola. Co do siusiania w nocy to ja chodzę co 1,5 godz ale już się do tego przyzwyczaiłam :) Jak dotąd nie miałam problemu ze spaniem a dziś od 3 rano już byłam wyspana i usnęłam dopiero ok 7 jak trzeba było wstać i młodzież do przedszkola wyszykować :/
w pierwszej ciąży nie używałam poduszki "rogala" ale teraz chyba zakupię- gdzie polecacie udać się na zakup takiej poduchy???

ja nie pytałam dr ale w aptece pani farmaceutka odradzała mi wszystko, powiedziała że najlepiej przeczekać wykwit z pęcherzykami a potem właśnie nawilżać :)

Cześć dziewczyny, witam wszystkie nóweczki :)

U nas ciągle chorowicie :( synek już lepiej, inhalacje działają cuda, gorzej u mnie, infekcja gardła nie znika i zatoki zawalone, w piątek do lekarza idę bo już się męczę a i boję się bo by to jakoś na dzidzię nie wpłynęło.
Gratuluję wszystkim którzy znają już płeć! sama nie mogę się doczekać, wizytę mam 4 grudnia, nie wiem wkoncu czy pójdę na 3d, bo z kasą ciężko, a teraz jeszcze święta :( zobaczę najpierw czy coś wyjdzie na tym 4 grudnia.

Co do siusiania w nocy- również się męczę- 3 razy co noc chodzę :(
Zaczynam znów cierpieć na bezsenność- w pierwszej ciąży też tak miałam.
Mam tylko wrażenie, że te wszystkie dolegliwości w 2 ciąży przychodzą wcześniej o jakieś 2 miesiące :( masakra...

Poduszka dla ciężarnych jest wspaniała! Sama mam takiego rogala i nie wyobrażam sobie spania bez niego, a dodatkowo później przydaje się przy karmieniu dziecka. Polecam Wam wszystkim :)

ja miaam na samym początku ciąży opryszczkę i maść cynkowa zdziałała cuda w ciągu 1,5 dnia:) i na szczęście nie wraca. Zastanawiam się czy iść na usg jeszcze do Deringa skoro lekarz zmierzył przeziernośc karkową wszystko widzieliśmy to czy jest sens jeszcze iść i płacić. Z pierwszą córką byłamale dlatego że mój lekarz nie mierzył przezierności. A teraz sama nie wiem. U mnie też jak nigdy latanie z pęcherzem w nocy... mam zamiar na dniach uszyć sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży żałowałam przy pierwszej córce że nie miałam. A teraz za wczasu sobie zrobię będę się lepiej wysypiała.

nuska83 - "nasz" ginekolog napisał mi, że spokojnie mogę zovirax, ale obawiałam się mimo wszystko i mocno nawilżam i smaruję zwykłymi balsamami do ust. Mam nadzieję, że niedługo to paskudztwo zniknie.

Justicia- ja też niestety zaliczyłam opryszczkę, mi zawsze wyskakuje jak jestem przeziębiona i chora, na szczęście już się zagoiła i nie powróciła. Niestety chyba wszelkie dostępne leki na opryszczkę są zakazane w ciąży.

Oj zazdroszczę Wam z tym usg, ja muszę czekać jeszcze tydzień...
Ja z opryszczką nie mam problemu, ale za to bardzo dokucza mi pęcherz - pobolewa, w nocy wstaję do łazienki 2-3 razy...

Witaj Justyna :)
U mnie za 2 dni USG i już się nie mogę doczekać, chociaż idę do innego lekarza i zobaczymy jak będzie. I raczej nie chcę nastawiać się, że poznamy już płać chociaż byłoby miło :)
Dziewczyny ostatnio mam problem z opryszczkami- co jedna zniknie to za parę dni kolejna - miałyście może podobnie?

witaj Justyna!
Dziewczyny, ja byłam w zeszłym tygodniu na USG - lekarka powiedziała, że to 10 tydzień i już było widać płeć - dziewczynka. Nie mogłam uwierzyć ze już widać, ale mąż potwierdził. Teraz mam 2 letnią córeczkę więc będzie miała siostrzyczkę do zabaw.
Czuję się dość dobrze, tylko sił mi brakuje i już sapię przy chodzeniu, brzuch już mi spuchł, a w pierwszej ciąży widać było dopiero w 5 miesiącu... jeszcze nie mówiłam w pracy o ciąży ale zaczynam się bać, że sami zauważą. Chciałabym popracować do końca roku, ale zobaczę jak będzie dalej.
pozdrawiam serdecznie przyszłe mamusie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja byłam wczoraj na usg genetycznym, leżałam ponad godzinę, aż cała zdrętwiałam, a to wszystko przez to, że dzidzia się bardzo wierciła:-) jestem teraz w 13 tygodniu i 2 dniu,a dzidzia mierzy 73mm i najprawdopodobniej będzie dziewczynka. Lekarz powiedział, że to informacja pewna na 80%. Dzidźka zdrowa,a ja mam dość duże ryzyko nadciśnienia indukowanego ciążą, ale to w bardziej zaawansowanej ciąży,więc na razie się nie martwię.
Piękne uczucie widzieć taka maleńką istotkę, która przykłada sobie rączkędo buzi, rusza usteczkami, prostuje nóżki i to wszystko się dzieje w moim brzuchu - niesamowite! ;-)

Anja szkoda ze się nie dowiedzieliscie ale na polowkowym powinno byc juz widac chyba ze dzidzia jak na zlosc nie bedzie chciala pokazac: )

Czesc Justyna! ; ) Fajnie że coraz wiecej nas: ) Gratuluję synka! Ja chodzilam na zaspe na S.R jak byla za darmo 5 lat temu ponad.. i w sumie nie mam zdania na temat tej szkoly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wszystkie mamy :)dzięki koleżance dowiedziałam się o forum i z chęcią się dołączę do grona. Mam na imię Justyna i jestem z Gdańska. Jest to moją pierwsza ciąża i termin mam na 21.05. Byłam już na USG prenatalnym w 12 tyg i się dowiedzieliśmy, że będziemy mieli synka tak się pięknie ułożył. Ja z chęcią zapiszę się do szkoły rodzenia bo to pierwsza ciąża i pewnie będą przydatne wiadomości o maluszku. Kiedyś słyszałam, że na zaspie była szkoła rodzenia za darmo a teraz doczytałam, że kosztuje 300 zł.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....