Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Mnie również męczą zaparcia, a do tego mam zapalenie pęcherza :(
Co do kawy - nie trzeba z niej rezygnować przecież, kubek kawy dziennie nie powinien zaszkodzić maleńswu. Ja odstawiłam, bo niestety mam ogromną zgagę po niej.
Prędko na L4 nie planuję iść, tak długo jak mi lekarz pozwoli będę pracować. W końcu ciąża to nie choroba (chyba ;)).

Cześć dziewczyny
Po odstawieniu kawy miałam to samo. Pomogło kefir/mleko acidofilne ale najlepszy efekt po suszonej kalifornijskiej śliwce no i do kawy nie musiałam wracać😀
Ja od tygodnia czuję ruchy Maleństwa. Wspaniałe uczucie😀

mnie wczoraj również bolała głowa :( ale nie brałąm leków, poleżałam i przeszło.
Ja już nie pracuję od miesiąca- a ogółem pracuję w korporacji więc nie jestem nie zastąpiona :)

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki- gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to rzuciłam palenie i odstawiłąm kawę, ale teraz mam ogromny problem z zaparciami... jak jest z tym u Was? jak sobie radzicie ?? dzisiaj zrobiłam sobie kawkę, bo już się męczyłam i od razu był efekt :)
Poza tym jestem strasznie odwodniona- piję naprawdę dużo płynów, a czasem ręce mam takie suche, że aż szorstkie i nie przyjemne.

A mi kawa + spacer po lesie/parku.

nuska83 - mi to tylko leżenie i sen pomaga na ból głowy oprócz tabletek

Dziewczyny a ja od wczoraj nie radzę sobie z bólem głowy :( macie jakieś sposoby żeby przetrwać bez apapu?

Jak tam u was po weekendzie?
Ja w końcu się wyspałam i czuję się od razu lepiej:)
mam pytanie do wszystkich mam pracujących- czy rozważałyście już do którego miesiąca chcecie pracować, a od kiedy na zwolnienie?

Mi teraz leci 10ty tydzień i ogólnie czuje się taka... większa. Piersi nabrzmiałe, brzuch opuchnięty. Już wybieram ubrania luźniejsze (które teraz robią się powoli opięte)... Strach pomyśleć co będzie dalej...

Marta mialam tak samo a teraz brzuch juz mi troche wywalilo jeszcze mieszcze sie w normalne spodnie ale cos czuje ze jeszcze chwila i bede zmuszona wybrac sie po zakup ciazowych spodni, w kolejnych ciazach podobno tak jest ze szybciej brzuszek sie pokazuje; )
W 1 ciazy mialam tak maly brzuch ze moja sasiadka jak urodzilam i przemieszczalam sie z wozkiem juz spytala sie czy sobie dorabiam opiekowaniem sie nad dzieckiem jak jej powiedziałam ze to moje to oczy wybaluszyla i przezyla lekki szok; D

u mnie pierwsza ciąże było widać dopiero między 5-6 miesiącem. A teraz mam wrażenie że dużo szybciej brzuch się pokazał...

u mnie też widoczna ciąża, aż się dziwią, że to dopiero 12 tc :)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pomykam już w ciazowych spodniach bo brzuszek w normalnych się nie mieści :)

O tak... koncze 12 tydzien wiec niby wczesnie, a brzuch mam juz bardzo jednoznaczny :)
W sumie wolalabym, zeby bylo widac pozniej, ale widac taka uroda ;)

Dziewczyny, a widać wam już brzuszki?
U mnie jutro zacznie się 4 miesiąc, w sumie prawie od zapłodnienia mam "spuchnięty" brzuch, ale mam wrażenie że w ostatnie 2-3 dni mi go jeszcze bardziej wywaliło. Chyba nadszedł już czas na "chwalenie się" ciążą ;)

Hej a ja też z tego powodu co justicia85 wybiorę zaspie, mamy tego samego lekarza, mieszkam tuż obok szpitala i podobno sprzęt maja najlepszy( mój mąż osobiście oglądał oddział noworodków bo jego bank kredytowal zakup sprzętu)

Witam po małej przerwie:)
U mnie nudności niby ustąpiły, ale dzisiaj zjadłam surową marchewkę -to już któryś raz, kiedy mam po marchewce, dopiero teraz skojarzyłam fakty.

Co do porodu to ja zamierzam na Zaspie. Jest stamtąd też mój lekarz prowadzący i najlepszy sprzęt mnie przekonuje.
Będzie to mój pierwszy poród, więc może łatwiej podjąć decyzje nie mając żadnego porównania ;)

Cześć dziewczyny. Niewiarygodne, ale od kilku dni mam poranne wymioty!! a to juz 15tydz !! naszczęście przechodzi w ciągu dnia. Co do porodu to ja chyba na zaspie zamierzam, tak jak za pierwszym razem.
Ale mam na coś ochotę do jedzenia a nie wiem na co:P Najlepiej to na fast fooda chyba. Co ugotuję w domu to nei chce mi się tego jeść, nie mam pomysłów na obiady!

jak dziecko ma infekcje bakteryjna to sam inhalator z sola nie wyleczy, wtedy niestety niezbedny antybiotyk, jeszcze nam sie nie zdarzylo aby zapalenie oskrzeli czy pluc przeszlo samo. raz syn przechodzil tez atypowe zapalenie pluc, rtg nic nie wykazal, crp podwyszone, ale nie jakos strasznie, straszny kaszel od dluzszego czasu, leczenie objawowe nie przynosilo skutku, lekarka z polanek wypisala klacid i po 2-3 dawkach byla znaczna poprawa. Na szzescie w szkole znacznie mniej choruje niz w przedszkolu. Jak sie mala urodzila to nonstop cos przynosil, w pierwszym roku zycia przeszla zapalenie oskrzeli, pluc, angine, ucho, chyba z 5 razy anybiotyk brala. Teraz poszla do p-kola i jak na razie poza drobnymi przeziebieniami jest ok. Tran chetnie wypija, wogole leki trzeba chowac bo wszystko by zjadla:)
co do porodu, to czy ktoras rodzila na klinicznej? ja oba na zaspie, ale teraz nie jestem pewna.

nam doktor w szpitalu kazała samą solą fizjol, ewentualnie jak będzie pogorszenie to berodual włączyć do inhalacji. Ale ten inhalator to świetna sprawa, kilka dni i dziecko zdrowe bez faszerowania antybiotykami.

MMM90 Myślę, że to dobty pomysł, może już poznasz płeć- ja mam zamiar też za ok 2 tygodnie iść na 3D i sprawdzić czy coś będzie widać :)

Byłam wczoraj na wizycie u gino- fasolka miała badaną przeizerność karkową- wszystko jest ok i w normie :) już są rozwinięte wszystkie kończyny, dzidzia machała mi z ekranu jakby chciała się przywitać :)

U Nas swietnie się sprawdza mucosolvan inhalacje,moja też do zerówki chodzi ale od wczoraj jakaś chrypa dziwna ale dziś ją puściłam normalnie do zerówki i zauważyłam że bardzo mało dzieci jest ;/
CO MYSLICIE O TYM ŻEBY W 16 TYG ZROBIĆ USG 3d u mnie będzie to akurat przed samymi świętami i chciałam tak sobie podejrzeć dokładniej jest sens?

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...