Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Ale mojego wózka nie mają... tylko nie wiem czy na stronie czy w ogole...
Za to mega sie opłaca jak ktos ma po drodze Pruszcz, butelki duze z Aventu http://www.babypol.pl/pl/p/ZLOTA-BUTELKA-260ml-BUTELKA-KOLOR-260ml-Avent/1659

no jeszcze bobo wózki, to gdynia więc też można podjechać, no i w akpol, też na pewno dają zastępczy :)

No to może predzej... ;) ale póki co taka sama jest w mama i ja a to bliżej ;)
Zresztą mysle, ze robiąc duze zakupy w Mama i Ja dają tez jakies rabaty wiec wyjdzie pewnie podobnie ;)

Wózka zdecydowalismy sie nie kupować na allegro czy w innych internetowych sklepach, bo róznica w cenie jest +/- 150zł a PODOBNO w Mama i Ja w razie reklamacji dostajesz na ten czas wózek zastępczy ( musze jeszcze dopytac jak to wyglada, ale tak słyszałam) a tak to zanim sie wysle, zanim zrobią i odeśla ( a to tez dodatkowe koszta ) to dziecko jest napewno z tydzien bez wózka...

Nulka, tygrysek jest też w Rumi,
ja osobiście wybiorę się tam kolejką bo to znacznie mniejsze koszty i kupię tam małe rzeczy, które są tańsze niż w akpolu :)
poza tym samochodem średnio mi się jeżdzi ostatnio bo mam włączoną nieśmiertelność a to nie za bezpieczne
tygrysek jest 500 m od dworca więc na luzie można coś przywieść, np. laktator właśnie :)
i

Szkoda, ze Tygrysek jest az w Wejerowie... bo jak podlicze paliwo to nie opłaca mi sie tam jechać z drugiego końca Gdańska ;)
Jedyne miejsce gdzie pojedziemy to do Gdyni zobaczyc ten nasz wybrany komplecik mebli FINO... chociaz od wczoraj podoba mi sie jeszcze ten... http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby/modern/

U nas młodej pokoj ma 11m2 i wydaje mi sie, ze z tymi 3 rzeczami jak szafa,komoda i łożeczko bedzie biednie wygladał :P bo strasznie tam pusto...

W mama i ja tez byla promocja na latatory Aventu za 99zł.

mi się wydaje że w przypadku drugiego dziecka po prostu już jest u facetów mniejsze zainteresowanie - skoro pierwsze już biega po świecie i można się nim zajmować, to w brzuchu to bardziej wirtualne jest :).
No ale i ja - póki pracuję - jakoś mniej się skupiam na tej drugiej ciąży - poprzednio to co tydzień sprawdzałam na wszystkich portalach ciążowych co się dzieje w brzuchu, czytałam książki o ciąży itd - a teraz każdą wolną chwilę poświęcam mojemu małemu łobuziakowi, szczególnie mając świadomość że za chwilę czas będę musiała dzielić na dwójkę.

Azura w Mama i ja oglądaliśmy murę 4, ale to było już jakiś czas temu. Maxi cosi niestety mają słaby wybór kolorów, my bierzemy chyba brązowy.
Dzisiaj mierzyłam pokoik i planuję co gdzie będzie stało, pokoik jest malutki bo ma nieco ponad 7 m 2, ale jeśli moja koncepcja się sprawdzi to nie będzie tak źle:)

Hejka Dziewczyny :)

w moim przypadku wyprawka jest też zdecydowanie na mojej głowie, ale nie moge narzekać, jak gdzieś chce coś zobaczyć i podjechać...jedziemy.

Ze świadomością że w brzuchu jest synek u mojego partnera jest co raz lepiej, rośnie proporcjonalnie do mojego brzucha :D

Co do wózków, nikt mnie nie przekona do Mutsy, to czołg nie wózek ;]

Sylwia, a gdzie oglądaliście tą Murę ? ja też nie wykluczam 4, bo widzę że jest równie zwinna jak 3, a zawsze to bardziej stabilna wersja.
Też bierzemy zestaw 4w1 ( również fotelik cabrio i easy fix do mocowania na pasy).
A jaki wybieracie kolor ?, bo ja to mam dylemat, piękny jest ten fiolet, ale wyściółka wnętrza budki i daszku spacerówki jest jasno różowa :/ brązowy jest ładny, ale trochę za smutny...

hej dziewczyny :)
ja dzisaj mimo śniegu po długim spacerku w parku oliwskim z kuzynką mojego męża i jej dzieckiem,
dla zainteresowanych, wózek jedo 4fun prowadzi się naprawdę doskonale, na pewno o niebo lepiej niż osławiony mutsy (te 2 testowałam na 2h spacerkach w tym tygodniu :))

jeśli chodzi o ceny to mam w excelu spisaną cenę wypraki z akpolu - chodziłam z kartką i pisałam więc jest wiarygodna:

nazwa produktu cena akpol min.
materac 70
prześcieradło 16
podkład pod prześcieradło 20
ceratka pod prześcieradło 9
wałeczki do spania 32
kocyki 20
rożek 30
śpiworek 40
przewijak na łóżeczko 50
pieluch pampers new born 47
chusteczki nawilżające pampers 7
pieluchy tetrowe 3
pileuch flanelowe 6
śmietnik na pieluch z 3 wkładami 129
wkłady do śmietnika na pieluchy 3 szt. 59
woreczki na pieluszki (perfumowane) 30 szt. 5,6
wanienka 19
ręcznik 20
termometr do wody 7
smoczek aventa 2 sztuki 24
butelka aventa 25
leżaczek 200
płyn do mycia hipp 21,5
mleczko do ciała hipp 18
zasypka 10
sudocrem 250 ml 30
spirytus
sól fizjologiczna
oliwka hipp 15
szczotka do włosów 19
gruszka do noska 4,9
frida 25
nożyczki, cążki i pilnik 15
patyczki do uszu 3
wyjałowione gazy 1,5
termometr dla dziecka 86
proszek do prania lovella 1.8 kg 25
proszek do prania jelp 2.4 kg 33
laktator avent 119
wkłady poporodowe 4,8
wkładki laktacyjne gerber 36 szt. 13,75
wkładki laktacyjne ballla 80 szt. 22

w mama i ja na pewno wyszło by drożej,
w tygrysku jest raczej taniej, np. laktator jest za 99 zł więc mam plan, że trochę kupię tam a trochę w akpolu :)

nie ma tam jeszcze wszystkich pozycji ale większość głownych jest :)
a co do męża i wyprawki to to co nas cieszy cieszyć jego nie musi,
kompletnie inne potrzeby ma, poza tym mało który facet wierzy że ten rosnący brzuch to dziecko.

na zakupy to lepiej z przyjaciółką albo z mamą, one aż piszczą na samą myśl o takiej wycieczce.
moja przyjaciółka już zapowiedziała, że się do mnie nigdy nie odezwie jak wyprawkę bez niej kupię :)

Hej, nie pamiętam która z Was mówiła że chce kupić wózek B-smart 4, nie wiem kompletnie jakie ceny są tego modelu, ale w akpolu mają promocje :) 1299 zł
http://www.akpolbaby.pl/luty-marzec.pdf

chyba juz ze dwa razy sie tam wybieralismy i w koncu nie dotarlismy..;) moze kiedys;)

banka - w dolinie charlotty chyba zawsze jest sporo ludzi hehehhehe
przynajmniej zawsze jak byłam (4 razy) to było trochę ludzi ...
jedzenia jak dla mnie full wypas - jeżeli wykupisz pakiet żywnościowy to właściwie od 16 do 19 mozesz siedzieć i jeść i pić hehehhe
podobnie ze śniadaniem ;)))

co do dziecito teraz jest opiekunka i pokój opieki dla dzieci od 12 do 20 i moi znajomi z ktorymi bylismy sobie to chwalili ;)))

spa jak dla mnie bardzo fajne, spory basen ... ceny też sa dość rozsądne

Dziewczyny, ja polecam Boboraj na Szarej (rownolegla do Kartuskiej) na zakupy tetr, flaneli, poscieli, recznikow, rozkow, myjek, przescieradel - maja naprawde fajne ceny:
http://boboraj.pl/

ja na razie jeszcze nie robie duzych przygotowan, bo najpierw czeka nas remont pokoju, wiec staram sie do tego czasu zbytnio go nie zagracac..;) Na razie tylko zrobilam selekcje "rozowego"; w koncu juz 3 lekarzy wypowiedzialo sie, ze bedzie chlopak:)
Moje odczucia sa takie, ze moj partner mniej przezywa ta druga ciaze niz pierwsza - ale moze to naturalne..? Teraz zaczal sie troche bardziej angazowac od kiedy moj brzuch zrobil sie naprawde spory, ale wczesniej nawet nie chcial dyskutowac imienia..;) Z drugiej strony co chwile lekarze nas straszyli, ze cos jest nie tak, wiec moze to taki mechanizm obronny...

ja dzis zupelnie bez energii - to chyba przez to cisnienie i snieg

oooll, a duzo ludzi bylo w dolinie charlotty? jak jedzenie?! polecasz?:)

taaa - na samym materacu z prześcieradłem :) (pomiędzy mamy podkład Motherhood taki nieprzemakający i przewiewny) w śpiworku (a w pierwszym miesiącu tylko w rożku) - dopiero ostatnio dostała poduszkę ale i tak najczęściej śpi zupełnie płasko.

dziewczyny na Allegro najtaniej :) i tu, na forum ;)
wielu sprzedawców ma właśnie tylko dzieciowe rzeczy no i dla mam też często - podkłady poporodowe itd, my tak z Tysią kupowaliśmy (też z racji tego, że nie mogłam po sklepach łazić) a z kasą było cieniuteńko - tylko studencka pensja Męża i daliśmy radę :) wózek kupiliśmy używany (bujany właśnie, bo pod lasem mieszkamy) za 600zł 3w1 i dopiero teraz na lżejszą spacerówkę się przerzuciliśmy. Nie ma co przesadzać z tymi rzeczami, bo to dużo uwagi zaprząta, a tego powinnyśmy mieć najwięcej dla dziecka :)

Kate Twój synuś cały czas na uwagę taty czekał, żeby zacząć żyć pełnią życia i fikać :]

mój Mąż dziś też zaczął (na kibelku go natchnęło :P) myśleć o przemeblowaniu, miejscu na przewijak itd, bo takie szczegółowe zakupy to wiadomo, że go nie interesują, faceci bardziej z zewnątrz troszczą się o rodzinę, to my jesteśmy od ogarniania tych szczególików ;)

olll to nie u mnie bo nam dwóch lekarzy synka wróży :) Ale jak kołderka i poduszeczka niepotrzebna to tylko na materacyku maluchy leża? Boszzzz jeszcze tyle musze sie nauczyc i dowiedziec...

Mamaija jest dość drogie - ale z kolei wózki i foteliki w sklepie internetowym są u nich często tańsze niż na allegro (właśnie przymierzam się do zakupu fotelika dla starszej córki Besafa i ostatnio sprawdzałam ceny)

Warto obserwować gazetki - bo często Akapol ma niezłe promocje - ale tak zazwyczaj ma przeciętne ceny, Mapu ma całkiem dobre ceny, w Tygrysku nie byłam - nie był mi po drodze.
Poza tym wiadomo - allegro :)

Azura my kupujemy maxi cosi maura ale 4, cały komplet: stelaż, gondola,spacerówka, fotelik cabro, bazę easy fix. To był nasz I typ i już zostanie, mąż nie chce słyszeć o innym ;)
Mój bardzo się angażuje, co prawda w tej chwili na odległość, ale nie mogę narzekać.
Lista się przyda, też zamierzam spisać wszystko w excelu. W II poł.marca zaczynamy urządzanie pokoiku i zbieranie akcesoriów, przede wszystkim "grubsze" rzeczy tj.łóżeczko, mebelki (komodę), przewijak, wózek i inne. Następnym razem mąż wróci ok. 30 maja i to może być dla mnie ciężko łazić po sklepach, po za tym różnie bywa, być może wróci i dzieciaczka będzie miał już łóżeczku ;)
Dzisiaj w kościele młody dał konkretnie o sobie znać, nie wiem czy dobrze czy źle się tam czuł, diabełek mały:)

ależcie napisały przez weekend ;))
ja się wySPAłam - zabieg amma deva - kompletnie niesamowity - byłam zaskoczona przebiegiem i tego ze to tak niesamowite przeżycie .... z czystym sumieniem polecam!

co do zakupów - to proponuje zainwestować w niezły krem z filtrami mineralnymi dla maluszków - jeżeli będzie lato tak jak zapowiadają to moze być słonecznie ;))
do wózka moskitiere lub parasolke
a co do kołdry i poduszki - to ja zaczęłam używać z młodą jak skończyła z pół roku więc nie trzeba tego od razu kupować ;))

co do faceta - mój nawet pojedzie i obejrzy ... ale gadac nie che - bo za wcześnie .... i w ogóle ... - też jestem zła
najbardziej na to że - podobnei chyba było u ciebei Masiu, o ile pamiętam- odkąd okazało się że to dziewczynka - jego zainteresowanie ciążą wybitnie spadło ;(
już nawet nei chce rozmawiać o imieniu dla dziewczynki - więc ja stwierdziłam ze sama sobei imie wymyśliłam i niech się wypcha - jak za 3 m-ce mus ie przypomni to juz za późno będzie ....

ja sprawdzałam ceny w sklepach internetowych i najtaniej chyba wychodziło w rodzyneczkach i z tego co czytałam na forum to sporo dziewczyn robiło u nich zakupy: http://www.babypol.pl/ ale ostatnio byłam tez w realu i warto zajrzec tez do takich hipermarketów.

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...