Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

konstancjamarta, będę znać w środę płeć, więc jeśli będzie dziewczynka to chętnie obejrze ciuszki, skąd jesteś?

hej hej,
ja dzisaj mam lenia. tz. lenia na pisenie po podczytuję was od rano,
w między czasie oczywiście byłam na spacerku i Azura, nie zazdroszczą bo teraz faktycznie ciężko będzie spać, no ale może jakiś dobry film będzie :)

mi się wydaje, że lepiej kupować coś co można zobaczyć bo to trochę sporo kasy jak na zakupy w ciemno, co nie zmienia faktu, że te mebelki piękne, ale vox też b. ładny no i porządnie zrobiony, i tak mam wrażenie, że weselszy :)

nulka, te paso double z bellamy jest takie słabe http://cokupic.pl/produkt/Bellamy-Lozeczko-Paso-Doble-60X120

te robione przez Drewnostyl, czyli Pinio według opisu to lite drewno http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3215&%3CosCsid%3E

między nimi jest 200 zł różnicy...ale już sama nie wiem i dla świętego spokoju kupię meble, które mi się podobają i mogę zobaczyć czyli voxa http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby/evolve/

Byliśmy na spacerze i tak mnie po nim zmogło że poszłam spać na 3 h, super...ciekawe jak ja dziś zasnę :/

Azura, ale o których mówisz ?
Bo te z Pinio jest napisane konstrukcja z litego drewna sosnowego, i szafa i lozeczko...

Te tez mi sie podobały http://www.amko.com.pl/lozeczko-120x60-i-komoda-amelia-baby-uo-sauthon-cat-1277-id-6722.aspx , samo łożeczko i komoda 3 tys a tez jest napisane ' Kolekcja wykonana z płyty MDF oraz płyty drewnopochodnej okleinowanej i lakierowanej na kolor satynowo-biały, z płyty drewnopochodnej okleinowanej na kolor biały (środki) oraz z litego buku i sosny lakierowanych na kolor satynowo-biały. Uchwyty (kwadratowe lub okrągłe)z buku lakierowane na kolor satynowo-biały. '

tu zestaw za 7 tys i tekst ten sam http://www.amko.com.pl/odysse-komplet-sauthon-cat-1159-id-4709.aspx

a tu zestaw za 12 tys i tez płyta mdf i drewno... http://www.babyvip.pl/pl/p/Meble-dla-niemowlat-ELODIE-PLUS-nowosc/2176

Mysle, ze wszystkie mebelki są z podonych materiałów, nie są całe zrobione z drewna... ciężki wybór :/

Co do kłuc to tez sie zdarza, ale to albo macica sie rozciąga albo maluch jakis nerw ucisnie i tez takie głupie uczucie jest...

Cześć Dziewczyny!

Mnie od wczoraj mały tak pokopał że szok. I od wczoraj kłuje mnie coś w prawym boku :/ jak się nie ruszam to jest ok ale jak chodzę itp to boli. Uczucie jakby kolki. Też coś takiego macie? W necie wyczytałam że to normalne bo wszystko się rozciąga, napina itd. No ale wiadomo że człowiek się od razu zastanawia czy wszystko ok.

Hej Dziewczyny, czy kompletujecie już wyprawkę dla swoich Maluchów? moja córeczka urodziła się w czerwcu zeszłego roku i mam po niej mnóstwo ślicznych, niezniszczonych ciuszków - body, pajace, rampersy, sukienki, spodenki, bluzeczki, wszystko świetnej jakości - sprzedam za grosze, bo nie mam gdzie trzymać, a wakacyjnych dzieci w okolicy brak. może któraś z Was chciałaby obejrzeć?
proszę o kontakt na prv, przepraszam za zaśmiecanie. trzymajcie się!

Sylwia- więc przy odrobinie szczęścia i my na którąś z nich trafimy :-)

Mebelki..... -temat rzeka i ostatnio moja zmora :) Ceny wielu kompletów są... bez komentarza. Nie spodziewałam się, że tyle kasy będzie trzeba na nie przeznaczyć. Chociaż z drugiej strony - akurat to będzie inwestycją na kilka ładnych lat.

http://www.opinie.egospodarka.pl/firma/Bellamy tu widać ile osob poleca, ile nie poleca konkretne produkty tej firmy...
http://www.ceneo.pl/;0152630797-10.htm
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1822/tab/opinie/bellamy,fino.html

oczywiscie, sa to pojdyńcze opinie...

Ja je znalazłam w ten vitalii, ale tam niewiadomo kiedy sie skończy remont, zresztą tych2 konkretnych modeli,które mnie interesują i tak na stanie nie mieli..
Jak bedzie z Pinio= nie wiem... dzis jest niedziela, wiec i tak duzo nie załatwie, wstrzymuje sie do jutra...
Poza tym mąż intuicyjnie od początku był do bellamy na nie, pomimo, ze z wyglądu bardzo mi sie podobały to jakos do jakosci nie bardzo.. mimo, ze ich nie widział ;)

Nie wiem, nie wiem,nie wiem... dla mnie wybieranie mebelkow okazało sie prawie karą anie przyjemnoscią... bo ciężko znaleźć cos co mi sie podoba w cenie ' normalnej ' ... jak widze komplety mebelków za 7 tysiecy... to mnie skreca, bo są sliczne... :P

Nieska właśnie moja kumpela raz trafiła na jedną babkę z SR a raz na drugą ;)

No właśnie czytam że to same płyty i nic drewna...tylko szczebelki :/ ale numer, też bym się zrobiła że to, to samo łóżeczko tylko inny producent.

a w Bobowóżkach jest na zasadzie zamówienia.

Witajcie Mamuśki :)
Dziękujemy pięknie, tak, tak...rośniemy na całego :)

Nulka mebelki przepiękne, a gdzie czytałaś że Bellamy są do niczego ?
to właśnie tutaj zobaczyłam te łóżeczko z komodą , na które zachorowałam. http://www.pinio.com.pl/kolekcja/carpenter/4, a Ty je znalazłaś w Gdyni (producent Bellamy )

Nadal waham się nad tym 140 voxem, czy takie 120 z komodą, ehh. tylko Pinio nie jest do zobaczenia w pomorskim, można zamawiać u producenta, a Bellamy robi takie same łóżeczko i jest z gorszych materiałów ?

Cześć mamuśki.
Azura-super brzusio :)

Sylwia-my już zdecydowani na wojewódzki jesteśmy, po 1. -ze względu na gin, po drugie - najbliższy szpital :-) a nie chce ryzykować, że z klinicznej nas odeślą. Też słyszałam ostatnio kilka dobrych opinii o wojewódzkim, więc mam nadzieję, że będzie dobrze, a jak jeszcze trafi się położna z SR to dodatkowy plus :)

Azura brzuszek rośnie, widać różnicę :)
Ja dzisiaj jadę na Kinderparty- roczek synka przyjaciół, jak ten czas szybko leci nie tak dawno jeszcze siedział w brzuszku u mamy a już kończy rok.
Nieska a Ty myślisz by rodzić w wojewódzkim?
Rozmawiałam z koleżanką, która 2 lata temu rodziła w wojew. i teraz jakoś w połowie lutego i ponoć dużo się pozmieniało na plus, była bardzo zadowolona z opieki w trakcie jak i po porodzie. Liczę na to, że nie będzie tak strasznie jak niektóre kobitki opowiadają :)

dzieki:) a faktycznie lepiej podzwonic niz jechac na darmo.

Witam brzucholki w ten piękny, słoneczny dzionek:)

To Wszystkiego naj ;) jakbym zapomniała ;)

Troche mnie zmartwiłaś, ze nie maja tam mebli, ale jutro usiąde na telefonie i bede dzwonic do roznych hurtowni, sklepów- moze gdzies w trójmiescie bedzie :))) musi byc, bo juz sie napalilam :P

a my dzisiaj przygotowujemy sie do imprezy urodzinowej- w sumie jestesmy wygodni bo robimy 2w1:) mąż miał urodziny 1, a ja bede miała 7, takze za jednym zamachem postanowilismy zrobic po srodku:)

Nulka mebelki piękne, ale szczerze mówiąc to jak byłam w bobo wózkach to tam zadnych mebelków do ogladania nie było, same wózki, a to i tak bardzo okrojony wybór w porównaniu do tego co na stronie.

Nieska, gratuluje synka :)

Azura, pięknie hodujesz brzuszek :))) ja jeszcze sie wstrzymam 1.5 tygodnia i wtedy zrobie fotke, regularnie raz na miesiac ;)

Myśmy ostatecznie podjeli decyzje ( chyba upadłam na głowe !! ) i zdecydowalismy sie na mebelki ... http://www.pinio.com.pl/kolekcja/barcelona/3 ...( mam nadzieje, ze są w bobowózkach do zobaczenia ) ale jak juz sie zdecydowalismy na te z bellamy w ciemno, to jak zaczełam czytać opinie w necie, ze beznadzieja, a ze nie można ich nigdzie zobaczyc, to wole dołożyć i miec dobre drewniane niz taniej , kupowane w ciemno i jeszcze kiepskiej jakosci...
Takie mebelki spokojnie wystarcza na 6 lat wiec nie ma tragedii ;)

Co do ciuszkowania to mi wczoraj nawaliła nawigacja w telefonie, a ja Gdańsk znam tyle o ile mi potrzeba, więc niestety nie znaleźliśmy tego miejsca mimo najszczerszych chęci.
Na szczęście jest dziś jeszcze jedna wyprzedaż w Gdyni i na nią się właśnie powoli zbieramy, a w międzyczasie spacer po Sopotkowie i może jakiegoś gofra uda mi się upolować na Monciaku ;)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...