Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

super brzusio mała :)

próbuje jeszcze raz :-)

Uploaded with ImageShack.us

oj ale miałam czytania... Naoglądałam się dziś mebelków aż mam wrażenie że cały internet przeczytałam :P Mi również podoba się klupś safari i te z misiem, no i cena nie zabija:)Drugą część dnia spędziłam na szykowaniu słodkich pieluszek :P Jak mi sie uda to pojawi się zdjęcie :P Jakby któraś z Was zechciała to te są do kupienia :) taki fajny prezent na baby shover, chrzciny czy roczek :)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

ciekawe czy udało mi się fotke wkleić ;-)
Jeżeli tak to to jest 28tc

http://img707.imageshack.us/img707/5624/img0032male.jpg

a ja pozdrawiam z Bydgoszczy ;))
jakoś dałam radę pkp dojechać
chociaż ciężko było ze względu na tłok

czytam i czytam i mam mętlik w głowie
byłam już prawie zdecydowana na bellamame a tu prosze taka analiza i mi prawie przeszłoheheheh

ja dzisiaj zakupiłam sobie w c7a spodnie na wyprzedazy i sie ciesze
a mama mi z dojczów przywiozła całą wyprawkę ... jest tylko jeden zdecydowany szkopuł .... wyprawka dla malucha urodzonego jesienią hehehehehhehe łącznie z puchatym misiowym kombinezonem hehheheh
na 50 cm i co ja z tym teraz rzrobie hehehheheh

Kate88 no ja mam z żyrafką ;) szafa tez jest w planie ale jeszcze mamy na to czas ;) łóżeczko też chcialam z szufladą ale mam bez i sprawdziło.

Agusia85 my też będziemy na porodówce w czwartek:) Już się nie mogę doczekać:) Może Madzia w końcu urodzi-ma termin na 8 marca:)
Wiecie dziewczyny tak czytam i powiem Wam, że te szkoły rodzenia to dobra sprawa, naprawdę można się dowiedzieć tam wielu rzeczy i rozwiać wątpliwości:) Oczywiście jak słyszę teksty, że kiedyś nie było szkół rodzenia i też jakoś sie rodziło to mi się włosy jeżą na głowie:)
Jeżeli chodzi o tą cukrzycę to nie martw się... na pewno lekarz bedzie wiedział co robić i myślę, że ten wynik nie jest jakiś gigantyczny, tak czasem bywa, ale głowa do góry:)

Akamara BPH?
U nas też dzisiaj na SR mówili, że dzieciaczek leży 2h na mamie :)
W ogóle podoba mi się w tej SR, jeśli taka atmosfera panuje na porodówce to ja żałuję, że będę miała cesarkę. Dzisiaj mieliśmy o porodzie, trochę śmiechu było, zwłaszcza jak babka opowiadała o dziwacznych sytuacjach z porodówki. Znowu dostaliśmy gratisy- butelkę lovi, wkładki laktacyjne + ulotki.
W czwartek będziemy ćwiczyć, tatusiowie też :P
Endokrynolog-gin. (ta o którą mam mieszane zdanie) jak mnie zobaczyła to powiedziała, że na pewno mam cukrzyce, bez badania zabroniła jeść słodyczy, a stwierdziła to po lekko spuchniętych dłoniach...

agusia85, mogłabym prosić nr telefonu do SR p.Guć? czy to trzeba bezpośrednio w szpitalu się zapisywać?

Dzięki Akamara, ciekawe czemu mi nie wyskoczył, może że pisałam "olejek" :/

Ale dziś ludu w tym szpitalu, no szok...
za dużo to się nowego nie dowiedziałam, cieszy mnie tylko że dzidziuś leży skóra do skóry przez 2 godziny, bez badania, zależało mi na tym.

Jola,
nie martw się za bardzo tym wynikiem,
przede wszystkim jest dość niski, a co za tym idzie do regulacji dietą :)
a dieta jest naprawdę spoko i do przeżycia.
moje 3 koleżanki mają cukrzycę ciążową, i wszystko bez problemu,
cukrzyca zasadniczo nie wpływa na malucha, szczególnie taka kontrolowana.

Jolaa nic sie nie denerwuj- duzo kobiet w ciązy cierpi na cukrzyce ciążową-na pewno bedzie dobrze.

Azura ja zamówiłam taki: http://www.doz.pl/apteka/p5801-Olej_ze_slodkich_migdalow_Profarm_100_ml - ciekawe czu zuzyje całe 100ml:)

sylwiaagnieszka mam wrazenie,że pracujemy w tej samej firmie, pakiet w lux-med, a do tego jak piszesz o kadrach to tak jakbym czytała o swoich:)

heh ja jeszcze nie myślę nad wózkiem- jak będzie wiosna to wtedy zrobimy rundę po wszystkich sklepach i coś znajdziemy. Na razie el nino z babyactive jest moim faworytem ale może mi się odmieni :)

Jestem po pierwszym dniu szkolenia mojej zastępczyni- miała być jutro pierwszy dzień ale przyjechała dzisiaj- chyba jest z lekka przerażona :) Na dzień dobry dostała dużo suchych wiadomości i chyba troszkę się wystraszyła :) mam nadzieję jednak że sobie poradzi i będę mogła spokojnie odpoczywać na L4 no nic mamy 2 tyg i 3 dni musimy dać radę :)

Na razie szukamy okna do pokoju malucha i wybieramy kolor ścian :) Jak fajnie że zaczyna się już coś dziać :)

kate, dobre z tym wóżkiem, to myślałam że ja jestem tą wymyślającą :P

dobraaa, już mnie nie ma :D

Witam kobitki :) Ale dziś pięknie na dworze, um... nawet skusiłam się na śniadanko na balkonie :D W płaszczyku i po 7 min zimna herbata, ale podobało mi się :P Tatusiek jak wrócił z pracy (pracuje przeważnie od 3 do 11, a dziś sobie poleniuchowałam dłużej :D ) to tylko stwierdził, że ewidentnie mnie nie potrafi zrozumieć :D Ale do towarzystwa dołączył :)

Jolaa- spokojnie nie denerwuj się, stres nie jest wskazany :) Tak jak wcześniej dziewczyny pisały, zrób tą drugą glukozę. Tylko się nie denerwuj!!

Akamara- oj co mętliku wózkowego to mój facet stwierdził, ze on już się na wszystko zgadza co wybiorę, byle bym wybrała :D
Najpierw chciałam wózek 2w1 na wahaczach, potem stwierdziłam, że dużo miejsca w aucie zajmować będzie, więc stwierdziłam ze może coś typu Xlander Xa, ale zdania mi się odmieniły i znowu wróciłam do wózków na wahaczach, przy czym nowym pomysłem był zamysł kupna drugiego wózka mniejszego na wyjazdy (mieszkamy daleko od jednych i drugich rodziców, więc wyjazdy będą dość częste), a teraz znowu doszłam do wniosku, ze bez sensu kupować dwa wózki, tym bardziej że te małe mają mniejsze kółka a u rodzinki to i do parku, nad jeziora i na działeczkę można iść- małe kółka się nie sprawdzą w tym terenie. Więc dziś znowu wróciłam do xlandera :D A chłop przy śniadaniu stwierdził tylko, że on już się na wszystko zgadza :D

Jonka 6- własnie chcemy kupić tą komodę i łóżeczko z szufladą firmy Klupś Safari, te z żyrafką, albo ewentualnie w misie :) Podoba mi się jeszcze regałek, ale to może w przyszłość, bo potrzebny nie jest, tylko mi się podoba :p i fajnie, że serię można rozbudowywać :) Więc jak już dzidzia będzie starsza i zrezygnujemy z sypialni na rzecz bzyka, to będzie można z tej samej serii dobierać, choć z drugiej strony motyw misia/żyrafy do ilu lat będzie dziecku odpowiadał? Ale to już odległaaa przyszłość :D Póki co kochamy nasze wielkie łoże i tatusiek nawet nie chce słyszeć że kiedyś będzie się go trzeba pozbyć i zadowolić się kanapą/sofą w dużym pokoju (mamy2pok mieszkanie :) )

Olala ale się rozpisałam :D

Tak jak pisze nilkaa zrób może sobie glukozę 75g po dwóch godzinach, bo Doktorka to i tak Cię pewnie wyśle na powtórkę.
A jeżeli dalej będziesz miała podwyższony wynik to z tego co się orientuję będziesz najpewniej na diecie cukrzycowej i chyba będziesz musiała badać sobie poziom cukru.

Co prawda nie wiem jak wysoki poziom cukru może wpływać na dziecko, ale może do wizyty postaraj się wyeliminować z diety cukry, pieczywo, smażone mięso i zbędny tłuszczyk (masło, olej).

Jolaa, zrób dokładnie jak mówi nikaa, od 50 juz się odchodzi, najbardziej miarodajne jest 75.
W środę zapewne lekarz Ci zleci zrobienie 75, także jak go ubiegniesz wyjaśni sie czy to cukrzyca ciążowa czy nie i w razie czego przejdziesz na dietę i będziesz badać pozom cukru.

Ja biorę się za porządki i parę rzeczy przestawić, muszę zacząć spać po drugiej stronie łóżka, bo mam już problem aby się przekręcić z zaporą w postaci kojca vel. kochanka...moje Kochanie robi się chyba zazdrosne że tak go ściskam między nogami ;) hahaha

Lekarka odpisała mi, że czeka mnie dieta niskoglikemiczna, a reszta podczas wizyty lekarskiej...

Jolaaa głowa do góry!
Czytałam o cukrzycy ciążowej, że jeśli jesteś pod stałą opieką lekarza to nie jest to wielki problem, na pewno odpowiednia dieta i częste kontrole. Nie martw się, na pewno będziesz miała jeszcze badanie 75g glukozy i wtedy się okaże.

jestem załamana, mam nadzieję, że mojemu dziecku nic złego się nie dzieje............

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...