Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Mi sie zawsze mażyła sesja z brzuszkiem, ale mam w miare zdolnego męża to mi akurat wczoraj popstrykał kilka fotek i musze wam powiedziec,ze jestem bardzo zadowolona (zaraz poszperam to moze ktores sie nada zeby tu wrzucic), a kasiore, ktora miałabym wydac na sesje z brzuszkiem przeznacze na sesje z malutką Aurelką-przesliczne sa takie zdjecia z noworodkami-Nulka tez licze na jakis grupon:)

Ja z zusem nie pomoge, bo kase dostaje od pracodawcy, zawsze na czas.

Witajcie :) :) : )
No w końcu pojawiły się brzuszki :D Śliczności :o)

Mała757, no piękne zdjęcie Synka, super że tak ładnie się Wam ustawił :)

Nulka, daj znać co tam ustaliłaś z Pinio :) My mamy na razie 91 cm w brzusiu :P

W dzień jest ładnie, ale pod wieczór to można zmarznąć ...bryy

ja robiłam u siebie w domu - żarcie w większości poprzynosiły koleżanki - ja już nie byłam na siłach dużo robić :)

Było kilka konkursów ...

Makuszka dzięki za informacje :) Czasami to się czuje taka zielona we wszystkim :) Baby shower robi sie w domu, najlepiej kupić jakieś ciasteczka, słodkosci, ogórki:P Musi być przyjemnie a nie męcząco(stanie przy kuchni)_ można jakieś konkursy, piccolo:P Przede wszystkim super czas z koleżankami :)

image

Drewex i Klups to dwie glowne polskie firmy produkujace lozeczka (mebelki) dla dzieci. Obie maja bardzo dobre opinie.

Mi tez poczta nie chodzi na WP i zaraz mnie cos trafi - to sie stanowczo za czesto zdarza, wieczny problem z serwerem, gryyy

banka, raz dostaje 2 dni przed ostatnim dniem zwolnienia, raz dostaje 2-3 tygodnie poźniej :/ nie wiem od czego to zależy...

ja tez mysle, ze to fajny pomysl z babyshower, tylko zadna z moich kolezanek tego nie robila, wiec nigdy na takim nie bylam...
Taka nasiadowka w domu? Robi sie jakies specjalne zarcie, wystroj, konkursy..?:))

Sylwia, a duzo później mąż wraca ?

ja juz wczoraj bylam w adidasach ale pod wieczór troche zmarzłam :/

Właśnie zmierzylam sie w pępku- 100 !! :(

SylwiaAgnieszka, dobry pomysl z tym wzieciem kolezanki, tez mi sie zdarzylo, jak chodzilam na SR przed porodem Mai i bylo fajnie, bo Ona miala wiekszy dystans i bylo wesolo:)

Dziewczyny, w tym miesiacu pracodawca przeslal mi tylko czesc kwoty z wynagrodzenia chorobowego, a reszte powiedzial, ze da mi ZUS (skonczyly sie, te 33 pierwsze dni zwolnienia).
Orientujecie sie, jak to wyglada - tzn. jak dlugo to trwa nim dostane pieniazki z ZUS-u? I czy cos sama musze w zwiazku z tym zalatwiac..? Pamietam, ze juz ktoras z Was pisala, ze bardzo dlugo na to czekala...

Ja miałam babyshower - fajna imprezka z tego wyszła :), jeszcze nie wiem czy teraz zrobię ale raczej tak, czemu nie - dodatkowe spotkanie z przyjaciółkami - potem już czasu na takie plotki brakuje.

Ehhh- a mi się ostatnio nic nie chce - ani w pracy ani w domu, strasznie się rozleniwiłam i nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić :(.

Sylwia głowa do góry, ja pewnie też będę chodziła sama bo mąż pracuje całymi dniami...Gdzie chodzisz na SR?

image

Witam dziewczyny :)

W centrum Gdyni też zaczęło prószyć... A wczoraj pod wpływem słoneczka chciałam ciepłe buty chować :P Mi się wydaje że baby shower to świetna okazja na skompletowanie wyprawki czy ogólnie potrzebnych rzeczy a przy okazji takie babskie spotkanie:) Przecież później będziemy niedostępne przez jakiś czas i nie będziemy miały tyle czasu dla koleżanek...Przy okazji można odlew z gipsu zrobić, objeść się pysznymi słodkościami itd :P co do słodkiego to każda okazja jest dobra, nawet jej brak he he :) Co do mebelków, czy któraś z Was wie coś o firmie drewex? oni mają podobny zestaw do klupś safari..

image

Sylwia, lipa z przyjazdem meza :((((( wspolczuje
Moze wez jakas kolezanka na SR, zawsze razniej...

Wow jakie fajne brzuchole :) Ja straciłam ochotę na cokolwiek, mam doła, mąż powiedział, że przełożyli mu powrót do domu. D...d...d..., znowu będę musiała iść sama na SR, wczoraj jako jedyna byłam w pojedynkę i przykro mi się zrobiło z tego powodu.

Też nie widziałam śniegu, ale jakoś nie smucę się z tego powodu, najchętniej zobaczyłabym go dopiero w listopadzie :P

Mój malutki od wczoraj rozbrykał się i prawie ciągle tryka mnie w prawy bok, kotka zaczęła się zastanawiać co się dzieje tam w środku, oby tylko polować nie zaczęła hehe.

Odstawiłam słodycze (czasami na coś się skuszę) i moja waga zaczęła stać w miejscu, wcześniej pochłaniałam tego naprawdę sporo zwłaszcza wieczorami.

Dobra, muszę wziąć się w garść i jechać na zakupy bo lodówka prawie pusta, choć nawet apetyt straciłam.

Hej laseczki :)

Brzuszki macie śliczne, ale jak tak patrze, to mój jest mniejszy a juz sie ledwo tocze ;) az strach pomyslec co bedzie poźniej ;)
Ale tez zmusze męża lada dzien, to pstryknie i wrzuce :)

Takiej typowej sesji z brzuchem raczej nie bede robic, ale fotki noworodka/niemowlaka na 100% tak :) choćbym miala nie jeść 2 tygodnie znajde te 200zł ;) albo może jakis groupon sie trafi ? :)

Te torty pieluchowe są fajne, my z kolezankami same taki zrobiłysmy dla 4 kolezanki i wyglądała na bardzo zadowloną :)
A baby shower.. raczej nie planuje, pępkowe planuje mąż, ale mówi, ze postawi alkohol, zamówi pizze i przyjedzie do mnie i do małej ;)

ej laski, działa wam poczta na wp ? bo odebrac moge ale kurcze wysłać maila nie, a prowadze konwersacje z panem z Pinio ;)

Witam :)
ja chyba za późno wstaję, żeby się na ten śniag załapać :)

hej Dziewczyny,

sliczne brzuszki! Musze tez sobie porobic fotki - juz mam tak przeogromny brzuch, ze moglibysmy sie juz umowic z mezem na zaplanowana sesje u kolezanki fotograf. Elfik, te zdjecia maluchow sa przepiekne! Troche moze karkolomne z takim noworodkiem, ale sliczne;)

A czy ktoras z Was zamierza robic babyshower..? Do tej pory widzialam tylko na amerykanskich filmach, ale w sumie to fajna rzecz i moznaby podostawac troche przydatnych rzeczy;)
Ostatnio bylam pierwszy raz w zyciu na pepkowym, ale to byla troche inna sytuacja, bo maluch - wczesniak jeszcze byl w szpitalu na obserwacji, a oboje rodzice w domu, wiec zaproszeni byli i faceci i babki:)

U mnie na Kowalach cały czas delikatnie prószy śnieżek , ale ja chcę już wiosnę !!! :-)

Cześć brzucholki,

co do tej glukozy, pisałam z lekarką i napisała, że będę musiała po prostu stosować dietę niskoglikemiczną, czy jakąś taką. Więc na spokojnie do tego podchodzę. Pierwsze badanie cukru na początku ciąży było w normie, więc liczę na to, że z czasem mi się unormuje, spadnie.
Najgorsze jest to, że podczas ciąży mam mega chęć na słodkie i sobie tego nie odpuszczałam, no a teraz będę musiała się kontrolować. No, ale nie ma tego złego...Dzisiaj na Oruni pruszył śnieg:P

Hej brzuchatki :-)
My wczoraj byliśmy w końcu na nagraniu w INVICCIE i było po prostu super :-)
Mały wyjątkowo współpracował i ładnie się pokazywał :-)
Trochę czasami zasłaniał buźkę ale za chwile odsłaniał i nawet kciuk przez chwilę ssał :-)
fotkę z nagrania wstawiłam tu wczoraj wieczorem :-)
Trochę nas "nastraszył" bo zauważył że nereczki są trochę za duże ale możliwe że jak mały zrobi siusiu to wszystko będzie ok ale kazał mi na to zwrócić uwagę przy następnym badaniu.
Przyszły tatuś strasznie się przejął i później o niczym innym nie myślał ale ja staram się być dobrej myśli i czekam na następną wizytę, Oczywiście się denerwuje ale nerwy nic tu nie pomogą więc staram się być spokojna.

Jeżeli chodzi o sesje z brzuszkiem to ja bardzo chciała bym mieć za około miesiąc, uwielbiam fotki i z córcią też miałam sesje- mam nadzieje że tym razem też się uda :-) a jak nie u znajomych to sami coś zrobimy :-)

Ale się rozpisałam :-)
Miłego dzionka życzę

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...