Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

A jeszcze weszłam na forum,a tu dziewczynki nie lubią Raczków,a Ja jestem Raczkiem :-( I mówię Wam jestem fajna...

Ja Raczek - Mąż Bliźniak,więc tak czy siak mały będzie z pod któregoś z Naszych znaków...

Hej Dziewczynki...

Ale mam dziś pechowy dzień... Nie zdążyłam zrobić glukozy, bo zmienili godziny pobierania i zabrakło Mi pół godziny na drugie pobranie,więc w poniedziałek czeka Mnie kolejna próba ;-((( A specjalnie zabrałam męża,bo miał zmianę popołudniową w pracy,a w poniedziałek już nie da rady ;-(,więc jak zejdę to Mnie nie wesprze ramieniem. Potem miałam problemu z kartą, bo mam abonament i nie mogli Mnie znaleźć w bazie,a nic, że chodzę tam od roku co chwilę. Następnie Moja endykronolog ma miesiąc urlopu i nie wiadomo czy będzie jeszcze w tej placówce pracować.Mówię Wam jakieś fatum ;-( Koniec tygodnia,a takie komplikacje... Dobrze,że chociaż słoneczko wyszło i wiosną zapachniało... No to się pożaliłam...

Dziękuję wam za info o połoznych, a ja z czerwca Bliźniak :)
Mam nadzieję, że trafi nam się ladne lato na spacerki z maluchami, później cały wrzesien i połowa października s ą jeszcze ładne i ciepłe, później byle do świat i maluszek bedzie brał prezenty do buzi :)

masia - ja zgłaszałam to w swojej rejonowej przychodzi w końcówce ciąży

co do terminów - matylda miesiąc wcześniej się pojawiła, teraz ostatnio na usg - wychodziło mi 2 tygodnie do przodu termin porodu ... więc wow
ciekawe jak będzie- ale powiem szczerze też wolałabym w czwerwcu niż w lipcu rodzić ... choć z drugiej strony uważam że lwy to najlepszy znak zodiaku hehehehhe
bo sama jestem lwem heheheh

Ja tez bym wolała w czerwcu urodzić i po cichu liczę, że uda się w Dzień Ojca trafić, bo nasz maluch jak tylko slyszy tatę, albo wyczuje taty dotyk to w brzuchu zaczyna się istne szleństwo :)

heh ja moja mama przenosiła mnie i mojego brata o 2 tyg. Ale ja nie chciałabym iść w jej ślady i urodzić blisko mojego terminu aby z małym już w lipcu śmigać na spacerki :)

Masia, w mnie w domu tez protestuja przeciw Rakowi...ale chyba bardziej w Bliznieta bede celowac :D

to teraz mi dalas do myslenia...hehehe...ale dziekuje slicznie za te informacje wszystkie

Ja przysżłam cały miesiac szybciej i od zawsze jestem w gorącej wodzie kąpana ;)
U mnie w domu moja mama zaciera rączki,żebym urodziła po terminie żeby na zodiakalnego Lwa trafić.

Zajęcia są w różnych godz. Na ćw. jesteśmy podzieleni na 2 grupy, I ma na 16:30, druga 17:30. Chusty i ratownictwo są na 17:00, reszta na 16:30. Ja też mam dużo bliżej do Cudu Narodzin, no ale to tylko 1 miesiąc i można się poświęcić. Szkołę Dobry Początek lub Cud Narodzin doradziła mi moja gin, ale z większym naciskiem na pierwszą, dlatego tam jestem. Do szpitala też zamierzam wybrać się na wycieczkę razem z mężem :) Na Klinicznej i Zaspie jest chyba za darmo SR.

Dzieki Sylwia, w Cudzie Narodzin 350 zl...zawsze te 50 na pieluchy zostaje...heheh

A moglabys jeszcze mi napisac w jakich godzinach sa zajecia???

W Cudzie jeszcze dodatkowo na plus jest 'zwiedzanie' szpitala..to na plus...ale mysle, ze na takie zwiedzanie mozna udac sie indywidualnie...z reszta i tak pewnie bede szla na to spotkanie z anestezjologiem ws. znieczulenia...

a z drugiej strony...daleko do tej Mamy i mnie :-p

A tam akurat 4 chłopakow przyszło wczesniej ;) wydaje mi sie ze to indywidualna sprawa- zobaczymy jak bedzie u nas ;)
Ja sie urodzilam 2 dni przed terminem, wiec mam nadzieje, ze młoda bedzie majowa bo czeka nas wesele 23 czerwca ;)
Dlatego sprzatanie, spacery i bieganie po schodach zaczne uskuteczniac od połowy maja ;P

Ja znam 2 położne z Zaspy ( mojej mamy znajoma i mojej kolezanki z liceum mama ) i mam nadzieje ze trafie na którąś z nich i jakos gładko pojdzie...

Ale to jest tak,że zapisałyście maluszka do przychodni i potem przyszła?

Ale się maluszki śpieszą :) Ja wg OM mam 04.07., a wg USG waha się między 20 a 27.06, ale mój lekarz mówił,żeby się nie nastawiać, bo pierworódki najczęściej rodzą po terminie zwłaszcza panów :)

hymm
wiecie co ja przy matyldzie miałam super babke połozna - bardzo dużo jej zawdzieczam- jak młoda leżała na patologii noworodka i nie mogłam z nią być babeczka przychodziła do mnie do domu i mi dawała wsparcie i gadała gadała - jej słowa do dziś sa ze mną ;)
miałam to szczęście- że był kiedyś, nie wiem czy jest jeszcze konkurs na położną roku - przez miesięcznik mama i ja ( czy coś w tym stylu) i "moja" połozna była położną roku heheheh
to się pochwaliłam ;)))

więc można niekiedy nie wiedząc można trafić na perełkę ;)))))
i może przez te pozytywne wspomnienia z pierwszej ciazy i opieki jestem optymistycznie nastawiona
gorzej jak dostnę kubeł zimnej wody na głowe hehehehhehe

W ramach SR w Dobry początek jest 10 zajęć (250zł) i dodatkowo 1 zajęcia z pierwszej pomocy prowadzone przez ratowników ze szp.wojewódzkiego (50zł). Pq a już teraz wybierasz się na SR? Może poczekaj jak będę miała więcej zajęć i może ktoś się znajdzie z Cudu Narodzin, wtedy dowiesz się więcej i zdecydujesz:)
Plan zajęć:
1. Spotkanie organizacyjne. Kiedy do porodu. Co zabrać do porodu.
2. Poród.
3. Ćwiczenia (podział na grupy, u nas wyjdzie po 7 par na zajęcia)
4. Kąpiel i pielęgnacja noworodka.
5. Logopeda.
6. Masaż. Pediatra.
7. Karmienie.
8. Chusty.
9. Ćwiczenia.
10. Połóg. Psycholog.
11. Ratownictwo.

Na I zajęciach babeczki opowiadały o dokumentach jakie zabrać do szpitala i co spakować ze sobą. Rozmawialiśmy o skurczach, odejściu wód płodowych, krwawieniu. Dowiedzieliśmy się też gdzie najlepiej zaparkować auto ;) Na początku każdy musiał się przedstawić i powiedzieć parę słów o sobie. W trakcie zajęć bez problemu można zadawać pytania. Niekoniecznie trzeba wpłacać 250zł od razu.

Położna ma obowiązek porzyjść do domu po porodzie, tylko trzeba ten fakt zgłosić do przychodni. Mnie przy pierwszym porodzie znieczulali przed szyciem krocza.

właśnie sobie poczytalam co u marcowych i 4 dziewczyny urodziły w lutym :P
ja mam termin z OM na 1.06 wg położnej, wg siebie na 28-29 maja a wg usg na 22 maja... i gdzies od 15 zamierzam chodzic na długie spacery co by nie urodzić klopsa ;) 23 maja moja babcia m urodziny i to by był najwspanialszy prezent dla niej, wiec moze sie uda ;)))

jest położna środowiskowa i pielęgniarka środowiskowa
Odwiedziły mnie obie ...

Położną u mnie w przychodni jest pani Guć i tę wizytę wspominam mile, kilka rzeczy wytłumaczyła, doradziła - minus że dość długo na tę wizytę czekałam, na dodatek się jeszcze spóźniła.
A pielęgniarka środowiskowa przyszła kichająca - wrrr - do noworodka !!!, nic nie doradzała, tylko pytania zadawała i sobie poszła. Tej to już teraz raczej do domu nie wpuszczę, bo po co ?

Laski ja Wam powiem, o pordzie w ogóle nie myślę i się go nie boję, ale bardzosię boję,że nie dam sobie rady z maluszkiem, albo ze cos zrobię zle :(

Czy któras z Was wie jak to jest z siostra środowiskowa? Chodzą jeszcze takie i sprawdzaja, pomagają?

Mamusie które już rodziły: Czy znieczulają podczas zszywania po porodzie?

Jonka, no tak słyszałam że tego się nie czuje :D całe szczęście :P

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...