Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Sylwiaagnieszka,
ta moja koleżanka pediatra w ciąży pracowała przceciesz normalnie i miała notorycznie kontakt z dzićmi z aktywną cytomegalią i nic jej nie było, wniosek, że nie tak prosto się zarazić.

a kolejna rzecz jest taka, że na początku cytomegalia jeśli płód się zraził daje mocne powikłania i na USG to by wyszło, a po 16 tygodniu już dla płodu jest całkiem spoko.

hej dziewczynki
jak zwykle sporo do nadrabiania :-)
mój mały od paru dni od samego rana strasznie szaleje i mam okopany cały prawy bok w połowie dnia :-/
Najgorsze jest to że od paru dni co jakiś czas miewam skórcze i zastanawiam się czy to z przemęczenia czy to te przepowiadające
Do gin idę dopiero 23marca
Z małą w tym czasie było tak ze ona siedziała już mi dość nisko(teraz też mam takie wrażenie) i lekarka kazała mi się wtedy oszczędzać a w rezultacie i tak przenosiłam 9dni córcie :-)
ciekawe jak teraz będzie

Miłego wieczorku życzę

sylwiaagnieszka, napewno sie nie denerwuj :) a po 2 zrób cyto, chyba na własną ręke mozesz, bo z tego co wiem, na to nie potrzeba skierowania bo i tak jest odpłatne- dla własnego spokoju :) ale trzeba wierzyc ze wszystko jest ok :)

Ja mialam dzis pracowity dzien az mnie wszystko boli, umyłam wszystkie okna, odkurzylam, zmieniłam posciel, zrobilam pranie i zrobilam zakupy- padam ! jutro tylko jeszcze musze umyc podłoge i z lekka ogarnac łazienke i bedzie błysk ;)

Psiapsiółka ma aktywną cytomegalię i prawdopodobnie dlatego ok.miesiąc temu poroniła :( Ona sama już się wywiedziała u swojego lekarza i dała mi znać, mam nie panikować i przy nast.wizycie poprosić o skierowanie na badanie cytomeg. IgG i IgM, bo w listopadzie miałam robione tylko IgM. Jednakże dzięki Mikulka za radę :)
Jejjjj nie mogę przestać jeść, od 18:00 złapał mnie wilczy głód a młody daje po żebrach jak nigdy.

Dziewczyny nie wiem czy mówimy o tej samej szkole rodzenia w Redłowie. Ale zawsze p. Iwona Guć miała w Redłowie szkołę rodzenia w szpitalu. Ale z powodu remontu szpitala zajęcia odbywaja się w Galerii Malucha na ul. Traugutta. No chyba, że ona się teraz przeniosła na stałe do galerii a otworzyli w szpitalu coś nowego.

hej dzewczyny, ja jednak nie pojechałam na IP, była umnie koleżanka lekarka i powiedziała, że ja środę było super to czemu w piatek ma być żle szczegónie, że nic się nie wydarzyło.
poza tym jak była to zapomniałam o dolegliwościach, a teraz młoda jak by ciut wyżej podeszła, na razie sobie poleguje.

sylwiaagnieszka, dowiedz się czy ona jest nosicielką czy ma aktyweną chorobę, jak aktywną zrób dla własnego spokoju igm.

agusia85 możesz podać numer telefonu do Szkoły rodzenia w Redłowie? kto prowadzi w ogóle te zajęcia i ile kosztują?

cos mi ucieło:) 5 to teoria, 5 to cwiczenia. Teoria jest 2 razy w tygodniu w poniedziałki i srody godzina uzależniona od grupy albo 17, albo 18:30, co do cwiczen to jeszcze nie wiem bo dobiero w poniedziałek konczymy teorie i wtyedy położna podzieli nas na mniejsze grupy i powie jak i kiedy przychodzic, ale godziny i dni powinny byc zblizone do tych z teori. Za panów jest opłata 20zł za 1 spotkanie. Same babeczki były tylko na teori z karmienia i bede na cwiczeniach z masazu krocza, a tak to sa zawsze mile widziani. Ja jestem bardzo zadowolona, połozna super prowadzi, ostatnio było spotkanie z ordynator oddziału neonatologicznego z polanek-tez bardzo ciekawe.

SR na klinicznej nie jest refundowana tylko finasnowana prez miasto i dlatego dla mieszkanek gdańska jest bezpłatna. Jest łącznie 10 zajęc 5 to teoria i 5 to

Hej dziewczynki. Jeżeli chodzi o plan porodu to p. Iwona mówiła, że najlepiej zastanowić się na czym nam najbardziej zależy i wypisać 4-5 punktów. Twierdzi, że jeżeli rodzi parę babek i każda z nich przyniesie 2-3 stronicowy plan porodu, to nikt nie będzie pamiętał co i jak. Co do nacinania, to jak wpisze się w planie porodu a nie da się tego uniknąć to i tak będą ciąć. Bo to na czym nam zależy to jedna sprawa, a druga sprawa to to, czy jest możliwość wykonania tego bez krzywdy dla mamy i dziecka.

Widzę, że sporo z Was zwraca uwagę na znak zodiaku. Szczerze to mnie i mojego męża nie obchodzi jaki kto ma znak. Oboje uważamy, że jest to do niczego nie potrzebne.

Co do planu porodu to ja mam zamiar wypisać kilka ważnych punktów. Póki co mam 2 czyli uniknięcie nacinania krocza i jakby jednak trafiła mi się cesarka to żeby mąż był od początku z małym, żeby Tolek czuł bliskość któregoś rodzica.

Dziewczyny właśnie zadzwoniła do mnie psiapsiółka z info, że ma cytomegalię a widziałyśmy się parę razy odkąd jestem w ciąży, raz spała u mnie. Patrze, że badania dot.tej choroby miałam tylko IGm, czyli obecność wirusa w danym momencie w organizmie i było to robione w listopadzie. Kurka, nie wiem co o tym myśleć, mam tylko nadzieję, że się nie zaraziłam :(

A, no i zapisywac tylko osobiscie, od 15-15:50 od pon do pr, wchodzisz głównym wejsciem, idziesz prosto, po lewej masz ginekologie i obok windy jest pokoj z napisem SR
Ah, ten tydzien ciązy może być poźniej, bo na moich ćw ja jestem 'najmłodsza' dziewczyny są koło 30-31 tygodnia :)

Zapisywac sie można w okolic 25-26 tydzien najlepiej, bo zajęcia z regóły zaczynasz od najbliższego wykladu, wiec szybko to idzie... i na dzien dobry musisz miec wszystkie zaswiadczenia...
A jesli chodzi o takie pytania, to zawsze możesz tam zadzwonic, bo ja z racji montazu szafy nie bede na najbliższych ćw, a na wykladzie bedzie pediatra- nie wiem czy położna tez..

Dzięki Nulka ;-) A powiedz Mi kiedy można się zapisać-w którym tygodniu,jaki dzień,godzina i gdzie???Czy trzeba mieć od razu wszystkie dokumenty przy zapisie,czy można donieść np. zaświadczenie od ginki,bo idę dopiero 9 marce to by Mi wystawiła???I czy mogłabyś spytać się na następnych zajęciach położnej,czy można chodzić np. do SR na Zaspie,a potem na Kliniczną,czy refundowana jest tylko jedna SR wtedy???Będę bardzo wdzięczna... Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu oczywiście...

Wyklady są przez 8 tygodni, w poniedzialki na 17, ćwiczenia są 2 razy w tygodniu, ale to zalezy na jaka grupe trafisz, ja chodze we wtorki i czwartki na 16, są tez chyba na 17:30 i tak samo w środy i piątki.
Za męża nie płacisz, na wyklady moze chodzić zawsze, na cwiczeniach jest mile widziany 3 razy, jak są ćw z przewijania, kąpania i porodu rodzinnego na pozostałych jest głównie gimnastyka wiec i tak panowie by siedzieli i sie nudzili.
Potrzebne zaswiadczenie od gin, karta ciąży i dowód ubezp.

Ja jestem byczkiem ;) mąż lwem, córeczka wodnikiem, a synek bedzie hmmmm bliźnieta albo raczek ;)

A i jeszcze jedno pytanko wiecie może,czy można zapisać się do SR i na Zaspę i na Kliniczną???Czy można wybrać tylko jedną bezpłatną i refundowaną???Bo teraz mogłabym chodzić na Zaspę,a od połowy kwietnia na Kliniczną...

Nulka przybliż jak jest w SR na Zaspie.Kiedy zajęcia teoria i ćwiczenia?Ile trwa kurs?Kiedy i jakie dokumenty trzeba złożyć?Będę wdzięczna za każde info...

Buziaczki...

Ja tez jestem bliźniak i młoda jak sie nie pospieszy za bardzo to tez bedzie bliźniakiem ;) Ciekawe w jakim odstępie bedziemy swietowac urodzinki, bo ja z 21 czerwca ;)
Kurcze, mógłby by juz byc maaaaj :)

A właśnie dziewczynki, które chodzą do SR na Kliniczną mogłybyście przypomnieć jak odbywają się tam zajęcia w tygodniu-dni-godziny?Czy jesteście zadowolone-warto?Jak teoria,a jak ćwiczenia?Czy chodzicie z Mężami i ile za Nich płacicie?Będę wdzięczna za wszystkie info...

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?