Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *22

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-21-t315596,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *22

Moja kolezanka dzis kupiła/odebrała http://www.sklepydlarodzicow.pl/wozek-baby-active-elipso-p-361.html ... ale nie wiem co z fotelikiem, bo nawet nie ma o nim na fotelik.info ... wiec dla mnie to dziwne :/

Dziewczyny, czy wiecie cos o tych targach brzuszek i maluszek ? Bo w ergo arenie są odwołane, ale tzn, ze w ogole są odwołane czy tylko miejsce zmienione... ? http://www.portaldzieciecy.com.pl/wydarzenia,20/Brzuszek_i_Maluszek_w_Gdansku.htm

dziewczyny , czytam na temat wózków co piszecie. Mi się podoba wózek Impastu, Bolder Sd. zna go ktoś,. macie jakieś opinie. Będę wdzieczna za opinie. bardzo mi się podoba ten wózek.
A moja mała to mały klopsik już waży już 520 gram, to chyba po mamusi :))

Dzięki Azura,
powiem Wam, że w ciąży czuję jakiś przypływ przeciwciał...:) nawet jak mnie coś bierze to szybko zwalczam...no i oczywiście bez antybiotyków...a wcześniej to bywało róznie.

Mam nadzieję, że teraz też przejdzie rykoszetem.

Eh! Trudno był "pielęgniarką" męża, jak ma się duży brzuszek...

Dziewczyny po tych omplementach to na pewno mi pojdzie w boczki:)

co do wózków to dla mnie narazie najtrudniejsza decyzja i niestety cały czas niepodjeta:(

pq, trzymajcie sie tam, oby tylko Ciebie taka gorączka nie siekła:-\

fotelik maxi cosi cabrio to jak narazie najbezpieczniejszy fotelik, my pod uwagę bierzemy
tylko ten:-) ja mam dylemat jaki kolor, bo jasny to może za jasny, z drugiej strony po co dziecko gotować w tym foteliku podczas podróży w ciemnym, facet mówił ze ten pierwszy nie jest tak brudzący wiec chyba zaszaleje z jasnym:-)

Witam nową Mamę.

Ja kupiłam wózek 3 w 1, ponieważ wychodzę z założenia, że ten pierwszy fotelik to i tak na rok...i podejrzewam, że przez ten czas nie będziemy się z Majką w jakieś dalekie podróże wybierać...lekarz, może Starówka, Babcie...i też pewnie rzadko... co innego następny fotelik...tutaj na pewno nie będziemy oszczędzać i kupimy coś porządnego.

majlazz25a... a Ty nad jakim kolorem Tutka się zastanawiasz??

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta

Cześć dziewczyny:) czytam Was od jakis 2 tygodni , chciałabym się do Was dołączyć. Mam rodzić 20 lipca. dziś się dowiedziałam , że to ma być dziewczynka prawdopodbnie będzie mieć na imię Jogódka :) Proszę o dopisanie. pozdrawiam

Tak was czytam i się zastanawiam jak to będzie gdy my w końcu wybierzemy się na zakupy dla malucha :)
Ja ogólnie jestem bardzo niezdecydowana i zawsze dzwonię do mamy i pytam ją o zdanie :) A mój mąż się wścieka że bez mamusi nie mogę podjąć decyzji :)
Ja chyba też się jednak zdecyduję na wózek 2w1 a fotelik osobno, bo jakoś te 3w1 wydają mi się mało bezpieczne.

Zazdroszczę spacerków- ja leżę cały dzionek w domu pod kołdrą i mam wrażenie jak by mi się odleżyny zrobiły :D Wszystkie gnaty mnie bolą :( Męża nie ma i jakoś tak smutno nie wiem czym się zająć i na nic nie mam siły :( Ehh ciężkie życie...

Pożalę Wam się dziewczyny...miałam w tym momencie być na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia...ale mój mąż wylądował z 40-sto stopniową gorączką i jelitówką ...a najgorsze jest to, że czuję, że mnie też zaczyna brać...masakra! A tak się cieszyłam na te zajęcia :(:(

podobało mi się wiele kolorów, ale ostatecznie wybór padł na G10 tj fioletowo-srebrny...i tak...zamówiłam go dzisiaj...i jestem przeszczęsliwa :):):):):) Mam nadzieję, że przyjdzie do piątku...

~pq a jaki kolor Tutka Grandera wybralas? I czy juz zakuoilam wozek? Tez nad nim sie zastanawiamy...

Po wczorajszych warsztatach, ktore odbyly sie w Scandicu i prezentacji przedstawiciela firmy Recaro, zdecydujemy sie chyba na osobne kupno fotelika ...

Moze maxi cosi?

noo ja niestety rowniez drugie pietro i bez windy.... nie wyobrazam sobie tego poki co...

Ja ze względu na moje 2 piętro bez windy zdecydowałam się na Tutek Grander... ale jakbym dostała jakikolwiek za free to na pewno bym nie wybrzydzała...kupa kasy leci na tę wyprawkę :(:(

Tak cena też jest ważna. Wszystkie wózki, które mi odpowiadają a jest ich 5 spełniają moje wymagania. Różnica jest w wadze i cenie. To będą główne kryteria wyboru. A potem kolory :)

jak sie nie ma to sie cieszy z tego co sie ma. ten co dostalam tez ma pompowane kola. a moja siostra miala piankowe kola i sobie bardzo chwalila. najpierw miala pompowane, a pozniej piankowe i powiedziala ze w zyciu pompowanych by juz nie wziela;) wiec to tez zaley. ja mowie ze pierwszy lepszy, ale tylko ten ktory wam sie spodoba;)

wózek pierwszy lepszy? nie nie ;)

Lepiej chyba zrobić listę co jest dla ciebie ważne.
Dla mnie np. koła pompowane, duży kosz na zakupy, wieksza gondola, i możliwość spacerówki w obie strony to takie najwazniejsze no i cena ;)

ja dostalam wozek tako od znajomej, bardzo mi sie podoba i na pewno sie sprawdzi;) najwazniejsze zeby byl, a reszta sama sie ulozy, a wozkow jest tyle, ze to skoda czasu chodzic i szukac;) najlepiej jak sie kupuje to wejsc i brac pierwszy ktory sie spodoba.

fajnie ze warsztaty sie udaly i bardzo zaluje, ze mi sie nie udalo na nic byc,

zapisalam sie do SR na morenie w przychodni, ktoras z was moze tam chodzi?

Dziewczyny jak ja się zdecyduję na wózek to będzie święto. Dziś byłam w Akpolu w Gdyni i spodobał mi się kolejny model, a mianowicie Tako Laret. Zaczynam wariować z tego powodu. Tym dziewczynom, które mają już wózek lub są w 100% zdecydowane naprawdę zazdroszczę.

Dziś trochę pospacerowałam po Gdyni w słoneczku i z każdej strony atakowały mnie wózki z dziećmi :) Wszystkie mamy korzystają z pogody :)

Hej dziewczynki:) cieszę się, że warsztaty się podobały, ale tyle godzin nawet bez wody to trochę przeginka:( Gratuluje wygranych:)Dostałam potwierdzenie na MAMO NADCHODZĘ i jest już cały dokładny spis na ich stronie. Co do porodów to chyba większość mam i położnych zwraca uwagę, aby tatuś siedział przy głowie. Żałuję strasznie, że wczoraj ominął mnie spacerek z Wami, ale może któregoś razu po ćwiczeniach się przewietrzymy i zjemy lody:):):) (lody za mną chodzą cały czas:)).

Powiem Wam, że mam ostatnio jakieś wahania nastrojów... miałam tak w I trymestrze, że cały czas chciało mi się ryczeć i teraz czuję się podobnie...wiem, że to te cholerne hormony... ale nie jest mi z tym dobrze. Ja wczoraj weszłam na forum marcowo-kwietniowych i czytałam jak opisują porody. I wiecie myślę sobie, że co komu pisane to pisane, szpital i inne sprawy nie mają na to wpływu. Aaa i jeszcze wracając do hormonów to jakoś strach przed porodem mnie powoli ogarnia...Jak nie urok to s****zka... no nic, miłego dnia dziewczynki:)

luxtorpeda, to w takim razie nie wiem która to Ty ;) ale może pan Łukasz Tokarski wrzuci fotki, to moze siebie pooglądamy ;)

Minika, cybex zdecydowanie gładko sie wsuwa i wyciąga w adaptery.. a miejscu maja tylko kolor turkusowy, reszta na zamowienie, ale czas oczekiwania podobny do wózka.
No i jeszcze Pan z recaro na warsztatach go polecał, powiedział, ze jest szeroki, wiec spokojnie nasza mała wejdzie do niego w kombinezonie czy kurtce zima... jedyną rzeczą nad którą sie zastanawiam, to czy kupić baze czy zapinać na pasy... bo zeby faktycznie fotelik miał te 4*, to musi byc naprawde dobrze zapięty, pasy scisniete... jednak baza ułatwia zycie...

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....