Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

A se zaloze bo tamten dlugasny :-)

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-22-t317451,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

A ja wreszcie wzięłam się za te okna...
oczywiście na raty...najgorsze, balkonowe za mną....teraz relaks z muffinem...potem biorę się za resztę...

ale jak zaczeni zaraz padać to się wścieknę :)

kurcze, a te koszule do karmienia to takie np. L na "normalną" osobę L czy na ciążową?
Mam kumpelę, która na codzien nosi S i kupiła sobie L...i w żałowała...bo nie przytyła dużo w czasie ciąży i w S spokojnie wchodziła

Dziwczyny a do porodu można mieć koszulkę na ramiączka? Bo nie chcę kupować a mam taką jedną starą w razie co można wyrzucić...:)

Jeszcze 17 minut i wyjmuję ciasto z piekarnika:)

agusia85 też myślę, że chyba lepiej mieć większą niż za małą..... teraz pewnie wlazłabym w M, ale jeszcze 3 miesiące zostały...a normalnie to rozmiarówkę S/M nosiłam.

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Biegli-matka-utopionej-dziewczynki-niepoczytalna-n56560.html pamiętacie??

Jola ja już zakupiłam sobie koszulę nocną właśnie z allegro :) A właściwie to zażyczyłam sobie na urodziny :) Ja wybrałam rozmiar L/XL, a normalne ubrania noszę M. Jest troszkę większa, ale w sumie za 3 miesiące ja też będę większa :) Lepiej chyba aby była trochę luźniejsza niż za obcisła.

Nie straszcie mnie tym remontem- ja mam jeszcze przed sobą- zaczynamy zaraz po świętach- czyli będę wtedy w 30tyg... mam nadzieję że damy radę :)

oooll ja już na szczęście od tygodnia na zwolnieniu :) Troszkę nudno ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia :) I cieszę się że jednak zdecydowałam się na odpoczynek :)

azura- no do concorda są i gondole ( 2 rodzaje ) i foteliki i sa adaptery na maxi cosi - a wózek się prowadzi marzenie ostatnio nie mogłam go wypuścić z rąk - jest też opcja tyle koła pompowane więc nie straszne nam wertepy hehehe

pogoda za oknem taka ładna ;)
a ja w pracy siedze - juz coraz mniej mi sie chce siedziec
jeszcze któraś z was pracuje????

Witam sie po akcji "malowanie"! Tym z Was, ktore planuja jakies remonty przed porodem po tym doswiadczeniu moge poradzic, byscie zrobily to jak najszybciej. Ja dzis koncze 33 tydzien i bylo to dla mnie bardzo meczace, a wlasciwie wciaz jest, bo co prawda juz pomalowane, okna umyte, firanki wisza, to mam jeszcze mnostwo kartonow z ksiazkami i innymi bibelotami do rozpakowania i pewnie do konca tygodnia bede doprowadzac dom do "normy". W weekend mam zamiar namowic meza na wypakowanie wozka z piwnicy, zeby go wreszcie wyprac, no i to samo z rzeczami dla malego, ktore kupilam. Wreszcie bede mogla zaczac to wszystko ogarniac i ukladac do szafki. W srode przed swietami przyjezdzaja juz do nas tesciowie i zostaja na tydzien, wiec chce wszystko zrobic przed ich przyjazdem-lacznie ze spakowaniem torby do szpitala, bo nie chce zeby "musieli mi pomagac" ;D Mam nadzieje,ze moj plan sie uda-zwlaszcza,ze bedzie to juz 36 tydzien i bede musiala zglosic sie w nim do szpitala na ustalenie terminu cesarki-az mi sie slabo robi, jak o tym pomysle.
Gratuluje posiadaczkom wozkow! Pamietam, jaka to byla radocha :DDD A jak juz w pokoju stanie lozeczko i przewijak...super-mimo,ze za pierwszym razem to byla po prostu euforia, to teraz tez bardzo sie ciesze i juz nie moge doczekac!
Pozdrowionka!

Hej laseczki, nie wiem jaki rozmiar koszuli zakupić do szpitala?? Znalazłam fajne na allegro i na prawdę tanie:) są rozmiary S/M i L/XL....

a teraz widzę że są też gondole do concorda :)

Super Akamara, zatem do zobaczenia :)

Azura dzisiaj będę-specjalnie nastawilam sobie przypomnienie w telefonie żeby nie zapomnieć:)

oooll, to poważnie :/ też uważam polemo że promieniowanie na łydkę i kostce to nie bardzo...ciągnęło by to raczej od pośladka i uda.

Ja się już męczę z bólem pleców, jak się obudzę w nocy to masakra, męczę się z 2h aby znów zasnąć. Ja niestety mam lekką lordozę lędźwiową, która teraz zapewne da mi w kość... :/

oooll, a ten concord neo to tylko spacerówka ? bo właśnie go oglądam. Bardzo fajny, leciutki , ja tylko bałabym się tych małych kółek z przodu :/

Witam się również, właśnie wszamałam z córą świeżutką bułeczkę. Mąż wracał z nocki i nam kupił, sam teraz smacznie śpi. A my dziś w planie również IKEA:)

pomelo - hymm jakmnei uciskał nerw to mnie bolała cała noga - nie tylk udo, ale mi tez brakowało siły - czy jakkolwiek to nazwać - nie mogłam się opierać na tej nodze, ale szłam szlam i nagle bach leżałam ... miałam tak od 7 m-ca ciązy ...
zaklinam się aby w tej tak nie było ... bo sama z domu nie mogłam wyjść po tym jak raz na ulicy wywaliłam się na pasach dla pieszych i nei miałam siły w nodze żeby wstac bleeee

co do wózków to wam zazdroszcze - ja jak nic czekam do maja ...innej opcji nie ma heheheh nie chciałabym zagracić sobie domku za wczesnie ;))
ale miło czytać co kto kupuje
mi coraz bardziej podoba się concord neo - a co wybiore się okaże heheheh

Witajcie Dziewczynki :)

Ja mam podobne zdanie jak dziewczyny powyżej, baza to nie tylko wygoda. To zwiększenie bezpieczeństwa i pewność że fotelik jest dobrze przymocowany. W naszym wypadku to dodatkowy wydatek ponad 400 zł, ale nawet przez myśl mi nie przeszło nie kupić.

Akamara, mam nadzieje że dzis dotrzesz na zajęcia :)

Ja się zakochałam w butelkach i smoczkach Suavinex :)
http://www.suavinex.com/downloads/Suavinex.pdf

witam poniedziałkowo- ja nadal na zwolnieniu leczę przeziębienie, już mi co prawda lepiej ale boję się na razie wychodzić na dwór (zwłaszcza że dzisiaj dość mocno wieje)

Widzę że dużo z nas podjęło decyzję co do kupna wózka- ale będziemy latem śmigać na spacerki :) szczerze to już się doczekać nie mogę :)

Co do fotelików to ja też się nie znam- wózek kupiliśmy co prawda 3w1, ale chyba fotelik kupimy jeszcze osobno- zobaczę jak wózek przyjdzie i zamontuję fotelik w samochodzie. Wtedy podejmiemy decyzję :)

No i ja również mam wizytę w tym tygodniu- bardzo się cieszę bo małego ostatnio widziałam 4 tyg temu :) No ale do środy popołudnia muszę jeszcze zaczekać...

ja też kupiłam Tutka...i też spontanicznie podjęłam decyzję :):):):)

Hej dziewczynki. Ja mam fotelik po dzieciach mojej siostry bez bazy.
Byłam dzisiaj rano na badaniach morfologia+mocz+pta i idę zapytać się dzisiaj położnej co ona o tym sądzi bo moja pani ginekolog właśnie jest na tygodniowym zwolnieniu... rewelacja:(panie od pobierania krwi powiedziały że może to być tez ucisk na nerw ale coś mi się widzi, że wtedy bolałoby mnie udo a nie łydka i stopa. Chyba, że tak jak pisze Bożenka, że po prostu po złamaniu przy powiększającej się masie ciała coś jest, że ta noga puchnie i tyle. Wiecie da się z tym żyć, tyle że się boje żeby to nie było nic poważnego właśnie z żyłami... no nic pożyjemy zobaczymy. Dam znać po wizycie.

Czesc mamusie poniedzialkowo :)
Ja na temat foltelikow i baz wiem tyle ile sie dowiem od Was. Ale widac jakiego tempa nabieraja dzieciowe zakupy :)
Ja niedlugo smigam na pomiar szaf i mebli do lazienki...ahh nie moge sie doczekac kiedy juz skonczymy to mieszkanko i bedzie mozna spokojnie zabrac sie za zakupy dla maluszka.
Milego dnia brzucholki :)

I ja sie witam z rana. Co do fotelików to nie pomoge-laik ze mnie w tej kwesti:)

Musze się wam pochwalic -miałam bardzo udany weekend, zaczeło sie w piątek, ale od poczatku:) na SR bylismy oglądac porodówke i na Klinicznej jest ona naprawde bardzo ładna. Poźniej zaliczyliśmy zakupy dzieciowe w rosmanie i z racji promocji w realu na osowej wygralismy 50zł-cieszyłam sie jak głupia, bo nigdy nic nie wygrałam:) zaliczylismy tez ikee i tam tez kilka gratów do pokoju małęj kupilismy,a i mam tez z głowy zakupy apteczne, uff troche mam juz z głowy:)

a w sobote postanowilismy isc zamowic wózek, ktory ogladalismy od miesiaca i wiecie co poszlismy i zamówilismy zupelnie inny:) mąż sie smiał, ze nad tym pierwszym zastanawialismy sie miesiac, a ten kupilismy w ciągu godziny, heh:) i jestem szczeslliwą posiadaczką czarnego Tutek Grander, tzn bede bo do odbioru za jakies 2 tyg.

Nulka zazdroszcze dzisiejszej wizyty, bo ja mam dopiero w czwartek, a też jestem strasznie ciekawa ile Nasza juz wazy.

Cześć dziewczyny :) WItam z rana. mnie własnie też dopadło przeziembienie. znacie jakies sposoby na gardło, oprócz płukania wodą z solą, bo to znam. to tego ten straszny katar mam niby disne-mar, ale to nic nie pomaga.

No dla mnie tez bezpieczeństwo jest najważniejsze, stad myslimy nad zmianą fotelika, szczególnie, ze bedzie pewnie dość często wyciągany... i tez słyszałam, ze najlepiej jak dziecko jak najdlużej jeździ tyłem...
Dlatego jednak zastanawiamy sie nad zmianą fotelika na recaro... plus baza... troche to bedzie wiekszy koszt, ale jak mam jeździć( a pewnie duzo sama bede z małą jeździć) i sie zastanawiać czy dobrze przypiełam w pasy albo czy baza Cybexa w razie co wytrzyma to wole dopłacic te 200zł...
Tylko czekamy teraz na telefon z mama i ja,kiedy dostana adaptery do recaro, co by spr jak sie wpina w nasz wózek..
Jak ktoś mi powie, ze małe dzieci to mały kłopot... to az sie boje pomysleć, co bedzie poźniej ;)

A ja juz wypiłam z mezem herbtke i zaraz sie szykuje na wizyte do ginki :) Ciekawe ile mała juz waży :)

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...