Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

A se zaloze bo tamten dlugasny :-)

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-22-t317451,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

jej cały dzień do zczytania ;)

ja dzisiaj dzień na szkoleniu spędziłam - najbardziej mnie wkurzyło - ze na moje wątpliwości i tak prowadzący nei znał odpowiedzi - a tak na to liczyłam hehehhe

no nic - ;icze tylko na to ze z macierzyńskiego nie beda mnie ściągac jak przyjdzie kontrola hehehe

banka- moim głównym pożywnieniem był ryż z cynamonem i cukrem od czasu do czasu z jabłkami .... nie chcialabym tego powtarzać ....

ja własnie pożegnałam na tydzień moje kochanie - spłakałam się jak bóbr - przez te wszystkie katastrofy mam głupie myśli że coś się mu stanie ..... te hormonowe historie w ciązy mnie wykańczają momentami
jedno dobrze ze w pracy nie bede miala czasu myslec ... źle tylko ze teraz 10 dni jestem zdana na komunikacje miejska ...... a coraz ciężej mi idzie poruszanie się .....
no to się wam pożaliłam .......

my też chorzy a właściwie ja, młody się trzyma dzielnie, najgorzej że za wiele wziąć nie można no i trzeba dzieckiem się zająć, ale mam nadzieję że przejdzie niedługo i pogoda się nie popsuje :)

zapisaliśmy młodego na piłkę nożną dla maluchów może któraś mama się zainteresuje, za tydzień chłopaki idą na lekcję pokazową :)
http://www.socatots.pl/

nulka dopiero teraz widzę jaki ja mam wielki brzuch w porównaniu do ciebie!!!

ja taki miałam w 25 tc... masakra!!!

no to jestem grubas;/

A to pamiątka z dzisiejszego spacerowania :)) Olcia z łąbędziem ;)

image

Mnie tez dzis gardzioł bolal, przez wczorajszy dzień w klimie :/ ale dzis herbatka, isla i juz jest lepiej wiec jeszcze dzis i jutro pobiore i mam nadzieje, ze bedzie ok :)
Nie miej jednak strasznie współczuje chorób :/ szczególnie, jak teraz coraz cieplej i pogoda sprzyja spacerkom...

Mi w ciąży na szczęście udało się uniknąć jakichkolwiek leków. Zawsze jak mnie coś brało to domowe sposoby: herba z miodem i cytryną, miodzik, syropek z cebulki i czoch:):)i do łóżka od razu, katar zawsze przechodził po tygodniu albo po 7 dniach w zależności od tego czy leczony:):)
Ale te sposoby tylko działają jak od razu się zareaguje. Natomiast skoro już dostałaś antybiotyk to śmigaj do łóżka i się kuruj:)

ojej, to wspolczuje antybiotyku. Mi sie udalo wylizac bez niego.
Na katar polecam wode morska w spayu, ja akurat uzywam Nos Drill (jakos tak sie pisze) - latwiej sie po tym wydmuchuje. Na gardlo Isla, propolki i inhalacje z wody z soda oczyszczona. Z syropow polecam Stodal.

Ale dzis pieknie. Lepiej sie czuje wiec poszlam na mini mini spacerek. Normanie wiosna.

a ja właśnie wróciłam od lekarza :( Mam ostre zapalenie górnych dróg oddechowych no i dostałam antybiotyk :( Rovamycynę- niby można brać ją na tym etapie ciąży, zadzwoniłam jeszcze do mojego gina i powiedział że mogę wziąć. Więc biorę i zmykam pod kołdrę :(

no i dopadł mnie katar:-(

Ja polecam krople sinupret - można w ciąży, mi szybko pomogły na katar. I robiłam też inhalację z soli morskiej

Dzięki dziewczyny za odpowiedz.

Agusia jak ja byłam chora to na katar miałam zakraplać nos woda morska-Quixx, ale nie było tego w aptece a chorubsko przeszło po jakis 5 dniach wiec nie kupiłam i nie wiem czy dobre, ale to jedyne niby co mozemy do nosa.

do masażu krocza wykorzystujemy olej ze słodkich migdałów z witaminą E ( kaspułka), tak poleciła Akamarze położna ze SR Kliniczna.

Witam się dziewczyny z rana, ostatnio trochę później bo na zwolnieniu sobie odsypiam pracę :)

Co do nacinania krocza to uważam tak jak wy że lepiej dobre nacięcie niż pęknięcie. No ale oczywiście wolałabym uniknąć :)

Ja jestem załamana- już siedzę w domu czwarty dzień i zamiast lepiej to czuję się gorzej :( Mam łep jak sklep i już nie słyszę na jedno ucho :( Kochane forumki podpowiedzcie coś na katar bo normalnie nie wytrzymam :(

A okna mi mamusia umyje :) Także nie mam problemu :)

Dziewczyny, na gwałt potrzebuje jakis kotakt do Azury !! Ma któraś nr telefonu ????

Masia ja robie masaż zwykłą oliwą z oliwek taką, którą używam w kuchni. Pamiętam, że Azura chyba coś pisała o jakiejś oliwie migdałowej??dobrze kojarzę??

...myć okna?
W zaawansowanej ciąży należy unikać wykonywania czynności, które wymagają podnoszenia wysoko rąk przez dłuższy czas. Podnosząc ręce naciąga się bowiem zawartość brzucha (czyli m.in. naczynia krwionośne) i może dojść do krwawienia albo nawet porodu. Odpada więc mycie okien czy też wieszanie firanek! Poza tym zwykle wykonuje się takie czynności stojąc na krzesełku, drabinie albo parapecie okiennym, co wiąże się z dużym ryzykiem upadku (w ciąży środek ciężkości jest w innym miejscu i kobiecie trudniej utrzymać równowagę).
Źródło: Rodzice 9/07
Autor: lek. med. Anna Jaworska

Ale każdy robi jak uważa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tak w ogóle za chwilę w DD TVN będzie o modnym brzuszku za małe pieniadze czyli ubraniach ciązowych :)

Bożenka o Tygrysku już dziewczyny pisały, ale wiekszość jest z Gdańska dlatego oblegane są bardziej gdańskie hurtownie :)

A przypomnijcie czym robić ten masaż? oliwką dla dzieci?

http://www.modanabrzuszek.pl/ moze któras sie bedzie chciała zapisać :) Ja sie zastanawiam ;)

Hejka Dziewczyny :)

no widzisz Nulka, nam gadała że kanapka może z fermentować, bo będzie ciepło i nie wiadomo jak długo to będzie trwać więc wyraźnie wskazała produkty co mogą sobie spokojnie leżeć.
Co do USG, ktoś powiedział ostatnie, to ona a jak coś się w ciąży działo ?...że lepiej wziąć istotne badania USG, ja wezmę wszystkie z istotnym opisem.

Ja też się decyduję na Pinio :) nulka oblookała, że są drewniane także ja już swojego typu nie zmieniam :)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...