Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

ostanio zwiększył mi dawkię, i znowu mam 11,87

glukoza spoko :)

a jakie masz TSH?

Cześć dziewczyny :)
Ja własnie odebrałam wyniki glukozy. Proszę o potwierdzenie , bo większkość z Was bardziej doświadczone, czy dobre mam wyniki nadczo 78,21 po dwóch godz 107,04.
Hormony tarczycy znowu mam do d*py , znowu dostanę wiekszą dawkie. Mam nadzieję ,że maleństwu nic nie będzie :(

Masia, a tamta druga SR jest bezpłatna i tak samo się odbywa-10 spotkań i w tym samym czasie???

Pyszotka pytałam bo koleżanka pojechała do szpitala i dostała ten numer co Ty podałaś i tam zajęcia dziś się zaczynają i dlatego zgłupiałam...

A co do porodu to jedna z mam marcowo-kwietniowych właśnie dodała dłuugi opis z dłuugiego porodu-rodziła w Redłowie (jeżeli to wazne dla którejs z mam) i troszkę się zaczelam bać.

Hej Dziewczynki :-)

Pogoda niby ładna,ale zdradliwa i wieje i tak ma być do świąt,a potem podobno po 17 stopni ;-)))

Masia,a czemu pytałaś o tą drugą SR???Jak dzwoniłaś na ten nr co podałaś to pytała Cię do której się zapisałaś,że masz wątpliwości???A i czy tego 16.04 na 17 to już jest pierwszy wykład,czy spotkanie organizacyjne? Może podała temat wykładu?

Podobno tą drugą prowadzi laktatorka z Klinicznej super babeczka dr Kiełbratowska,a jej nr to 501-965-533,ale nie mogłam się do dzwonić moja ginka mi ja polecała. Może Wam się uda zdobyć jakąś informację.

Ja tez się boje porodu ;-((( Bardzo.... Czasem płakać mi się chce z tego powodu-na samą myśl o bólu i nieznanym...

Dzięki kabor, bo właśnie zgłupiałam.
Ja miałam dzownić też przed świętami, ale zadzowniłam dzisiaj i zajęcia zaczynają się 16.04. w jednej ze szkół.

Na klinicznej są chyba dwie szkoły rodzenia. Ja chodziłam do tej co Ty Masia. SZkoła jest bezpłatna dla dziewczyn zameldowanych w Gdańsku,tatusiowie płacą 20 zł. Dla dziewczyn z poza GD 150 zł.

hm, no własnie, czy tam są dwie szkoły? ja tez dwoniłam na ten numer - babeczka kazała jeszcze potwierdzić przed swiętami dokladnie kiedy zaczynają się zajęcia, a wczesniej mówiła ze prawdopodobnie ok 11.04.

Dziewczyny, które chodziły do szkoły rodzenia na Kliniczną, czy tam są dwie szkoły? Czy ta szkoła jest bezpłatna? Numer telefonu pod który ja się zapisywałam to 502-156-827.

Mikulka to ja mam podobne zdanie, z góry zakładam że będę koło 8 godzin rodzić więc chcąć nie chcąc małżowinka zdąrzy, ale zawsze lepiej jakby był z boku było by na kogo pokrzyczeć ;)

Dzowniłam właśnie do babeczki do SR na Kliniczną i pierwsze spotkanie 16.04 o godzinie 17.00 pokój 14 na I piętrze

kurcze, ja jakoś nie mam stosunku emocjonalnego do porodu, jak Męża nie będzie to sobie zamówię taksówke i tyle, a on dojedzie jak zdąrzy i tyle,
no jakoś sobie w końcu dam radę, najwyżej taksówkarza zestresuję, heehe

a poza tym to mam wrażenie, że poród taki długi, że 100 razy ze wszystkim zdąrze - pewnie i do Berlina rodzić bym dojechała jak bym się uparła :)

a chodzi któraś z Was na zajęcia Mama w formie w Kolaseum w Sopocie w piątki ? Ile tam kosztują zajęcia?

hmm..jeżeli chodziło o Pruszcz, to pewnie pytanie do Akamary, nie do mnie :)

Ja wczoraj miałam pierwszy paskudny skurcz, w miarę szybko minął jak podniosłam nogi do góry, ale fajnie nie było :/

Dziś od rana kiepsko się czuję i mam co chwilę twardy brzuch także też daruję sobie dziś Medisona.

Akamara, ja na rynek idę w piątek do babeczki z która się umawiałam na fajne koszule do karmienia, także zapraszam, może ładnie u niej utargujemy :)

Ja prawde mowiac nie boje sie tego ze moj maz nie zdarzy, bo nie dopuszczam mysli ze nie zdarzy :) U nas on bierze samochod i w razie w jedzie bezposrdnio do szpitala a ja taksowka albo sciagam tescia bo pracuje max 10 min od naszego domu.
A na tych warsztatach babeczka mowila ze najwiecej dzieciaczkow rodzi sie w miesiavach styczen i lipiec a akcje porodowe rozpoczynaja sie najczesciej w nocy, nad ranem albo rano ale mamusie pamietajmy ze wyjatek podkresla regule :)

Witam i ja po weekendzie :)

Czytałam was godzinę aby wszystko nadrobić :) Nawet śniadania jeszcze nie zjadłam :) Ale zaraz nadrabiam ten błąd i pędzę do kuchni :)

My mieliśmy fajny weekend- w piątek wymienili nam okna- także już coś jest zrobione, w sobotę ze względu na pogodę pojeździliśmy tylko po sklepach- ale w zasadzie oprócz jedzonka nic nie kupiliśmy, małemu kupiłam tylko super body na euro, w końcu jak się urodzi to trzeba będzie naszym kibicować :) A wieczorkiem mąż zabrał mnie do teatru muzycznego na Shreka- przedstawienie rewelacyjne- małemu tęż się chyba podobało bo wiercił się przez cały spektakl :)
A wczoraj byliśmy na długim spacerku w Rewie a potem na obiadku u moich rodziców :)

Wy piszecie że prawie wszystko macie a ja nadal w polu :) W zasadzie mamy tylko wózek, fotelik i kilka ubranek dla małego :) No ale bez sensu kupować wszystko przed remontem a potem wszystko czyścić. Także za 10 dni zaczynamy remont a potem wielkie zakupy :)

Miłego dnia brzuchatki!! Ja dzisiaj kiepsko spałam i wstałam zupełnie połamana chyba muszę się jakoś rozruszać- po śniadanku jakiś spacerek z psem a potem trzeba zrobić obiadek.

Dziewczyny ja też ostatnio myślę coraz więcej o porodzie i zaczynam się tego strasznie bać- do tego stopnia że nie mogę wieczorem zasnąć... ehh chciałabym już aby było po wszystkim i mieć małego w domku :)

:DDD Ja tez sie martwie, jakby maz mial dojechac, bo w ciagu dnia, to w godzine nie zdazy, a jeszcze od nas do szpitala to tez ponad godzie drogi w korkach. Ale licze na to,ze dotrzymam do terminu, jaki mi wyznacza, a jakby co to tez bede kombinowac z sasiadami. Jak zadzwonilam jakis czas temu do siasiadki, czy ma chwile i moglaby mnie gdzies podrzucic, to od razu zapytala "Rodzisz?" ;D

ja jakos na luzie podchodze do swojego cc;) wolalabym naturalnie, ale no niestety nie mozna to nie mozna... w kazdym badz razie nie boje sie;) czlowiek gorsze rzeczy w zyciu przeszedl i gorsze operacje;)
czas leci jak zwiariowany.. zaraz i na mnie przyjdzie pora szykowania wszystkiego...

No przy drugim dziecku to jest masakra, bo co z pierwszym ? A jeszcze jak akcja sie w nocy zacznie to w ogole...

Mój tez ma przy dobrych wiatrach 30 min ale jak trafi na korki to i w godzine moze nie dojechać...
Ale bedzie jeździł autobusem, co by auto stało pod domem w razie co, to sie jakiegos sąsiada poprosi (mamy dwie zaprzyjaźnione pary,które wiedzą ze w razie co maja byc gotowi :P ) Albo rodziców... niby maja swoje auto, ale jakby sie zepsuło to zeby drugie stalo ;)

ooolll: a w poprzednim porodzie uczestniczył?

Ja po poprzednim wiem jedno - sama nie rodzę ... Babki które rodziły same - rodziły na sali do której wszyscy wchodzili - w tym np. mój mąż po podkłady - on nie chciał - a położne i tak mu kazały ... Ja dziękuję za coś takiego.
Zupełnie inaczej mnie traktowały - tzn. musiały się liczyć z moim mężem - niż te kobiety które były same.
Może i trafiłam na akurat taką zmianę ale nie mam zamiaru ryzykować.

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...