Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Witam w nowym wątku :)
u mnie podobnie jak u Mikulki, młody za każdym razem rozkłada nogi na całego, także Curly macie tam skromnisia, albo widocznie pępowina tam się zawinęła ( może być różnej długości ) i nie idzie zobaczyć.

Mój Synuś wczoraj się tak wyciągał, że w końcu poczułam jego stópkę :D tak ją wystawił że aż mnie skóra zabolała ale jak zaczęłam masować prosząc aby mamy jeszcze nie rozrywał, schował nóżkę ;)

Mikulka, ja tez korzystałam z wyprzedazy i mam bluzy, sweterki do rozm 80 ;) i kurteczke jesienno-zimową... zalezy czy młoda sie wciśnie zimą czy nie ;)
I tez w lipcu zamierzam buszować ;)

curly, niektóre dzieci są bardziej 'wstydliwe'... moja na szczescie na kazdym USG pokazuje co ma, wiec kilku lekarzy potwierdziło dziewuszke :)
Jak raz nie chciała pokazać, to lekarz kazał mi polezec na boku z 5 min i wtedy faktycznie mloda zmienila lekko pozycje i bylo wszystko widać :) A rączki przy buźce, to chyba wiekszosc maluchów w brzuchu trzyma...

Zaraz spadam prasować, bo wczorajsze dwie pralki plus koszule męża czekają ;)

Cześć dziewczyny. Dusia dlatego ja właśnie postanowiłam, że nie będę materaca wypakowywać. Mała będzie spała po prostu na materacu w folii i prześcieradle. Co do suwaczków, to musisz klikąć na jakiś suwaczek kogoś innego, przechodzisz na stronę i tam Cię już prowadzi, potem wklejasz link i masz:)
Nasza mała na USG w 22 tygodniu też wypięła się d*pką, ale lekarka stwierdziła, że na 90% jest dziewuszka. A na ostatnim USG to podobno pełen rozkrok:)I nawet pokazywała mi co gdzie i jak, ale ja to nic nie widze na tym USG, dla mnie to szara plama, więc wierzę lekarce na słowo:)

kurcze sama nie wiem co mam robić :( bo koleżanek też materacyki nie śmierdzą.. wyrzuciłam gdzies paragon :( poczekam az będzie slońce i wystawie go na balkon..

moj materac wogole nie smierdzi, kupilam w sobote i dopiero rozpakowalam z worka bo piore ochraniacz i poszewke klina.

Cześć Dziewczyny wczoraj pisałam pod nickiem Dusia dziś sie zarejjestrowałam na forum jako Dusia-82 ale nie mogę znaleźć opcji? tzn gdzie mogę dodać suwaczek? :)

Ja materacyk kupiłam gryka-pianka-kokos w Mama i ja, ale muszę powiedzieć,żę po otwarciu a mija już tydzień, nadal strasznie śmierdzi po stronie kokosa??? też wasze brzydko pachną?

Curly moja kumpelka dowiedziala sie w 8 miesiacu ze bedzie cora, bo nue dawala sie podgladnac :)
Moj maluszek tez nie jest chetny do wspolpracy. Moj gin (p. Birkholz) do tej pory nie moze potwierdzic ze to synek,bo caly czas widac pepowine. Dowiedzialam sie w Invicie.
My nie mozemy skorzystac z USG 3D bo na nim ogladamy syrki maluszka. Mam lozysko na przedniej scianie + ulozenie naszego skrzata :)

curly5, no niestety tak jest czasami,
moja koleżanka rodzi za 20 dni i nadal nie ma potwierdzonego tak na 100% płci bo dziecko leży z wypiętą d*pką i za nic nie chce pokazać co tam ma :) ale lekarz też założył, że ptaszka było by widać więc zakłada raczej dzewczynkę. a chodzi do gościa, który ma bardzo dobry sprzęt i próbowała też u innego lekarza z podobno jednym z najlepszych sprzętów i to samo, pośledki do przodu i nic nie widać.

u mnie nie ma takiego problemu bo moja mała się rozkracza ja na fotelu ginekologicznym przy każdym badaniu więc w 16, 20 i 24 potwierdził panienkę :)

może kupuj poprostu takie bardziej neutrealne ciuszki, biała, żółte, jasno zielone, niebieskie...
:)
a jak urodzisz to i tak będą mega wyprzedaże więc wtedy dokupisz sobie tych typowo do płci :), zresztą podobno letnie wyprzedaże na ciuszki dla dzieci są mega i kupuje się za grosze, ja mam zamiar młodej nakupować na następny rok :) zresztą na zimowych kupiłam jej już kombinezon..... hehe

tez byłam wczoraj w swissmedzie na kolejnym usg i moja dzidzia bez problemu za każdym razem pokazjue co ma między nóżkami, tylko buźkę zakrywa. Wszelkie pmiary tez są bez problemu robione, więc to chyba zalezy od dziecka.

witam z rana :)
ja właśńie po badaniach, co jak co ale robię je coraz wcześniej bo jestem głodna i mogłabym nie dotrwać.
dzisaj niestety muszę się zabrać za napisanie pracy :( no ale jak mus to mus, dzisaj napiszę, jutro poprawię w czwartek lekarz i będę miała spokojną głowę :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Hej dziewczyny! Powiedzcie mi jak to jest z tą płcią maluszka?
Patrząc na powyższą liste praktycznie 95% wiec co ma...
Ostatnio na USG połówkowym lekarz pół godziny badał i mierzył dziecko ale przez niekorzystne ułożenie nie mógł jednoznacznie stwierdzić chłopiec czy dziewczynka. Dlatego tez dla "świętego spokoju" powiedział że skoro nic nie widać to prawdopodobnie jest to dziewczynka, ale żeby jeszcze nie szaleć z kupowaniem różowych ciuchów ;p
Wczoraj kolejna wizyta. Zaczął sie 25 tydzień - gin robi USG i znów to samo. Dziecko wywaliło pupe i nic więcej nie widać.
Nie można ani dobrze go zmierzyć, a tym bardziej poznać płci.
Byłam nawet w innej klinice na USG 3D i nic to nie dało!
Wszędzie pełno pępowiny, nogi zaciśnięte, a na buźce dwie łapki. Nawet noska nie można zmierzyć :(
Czytałam ze dużo zależy od sprzętu na jakim gin pracuje. Ale ja chodzę do Swissmedu i wg.mnie mają tam dobry sprzęt bo pamiętam usg z 3 miesiąca jak doskonale wszystko było widac a teraz NIC.
Czy wasze maluchy też były takie TAJEMNICZE???????

kupilismy w Tygrysku w Rumi. Do zakupow babka nam wrzucila smoczek. Kapnelam sie w domu. Maly gadzet ale mily :-)

ja tylko się melduję
i spadam spać

miłych snów ;)

O no właśnie tez chce ten kupić :) http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=materace-do-lozeczek&ProductID=1205&producer=fiki-miki ??

Pewnie gdzies w Gdyni kupowałaś ??

nulka - materac gryka pianka kokos Fiki Miki. W zestawie z materacem sprzedawali ochraniacz i twardy klin.

Bożenka :/ daj znac jak bedziesz coś wiedziała ! Mam nadzieje, ze to nic poważnego !!

Makuszka, faktycznie Twój maluszek to pulpecik :D Chociaz moja za wiele nie odstaje w tyle :P
A jaki kupiliscie materacyk ??

U mnie sie zaczał syndrom wicia gniazda ;) wszystkie mebelki pomyte... pierwszy raz pewnie z kilku, bo i kurz sie zdąży nagromadzic no i drewno musi sie porzadnie wywietrzyć...
No i lampki dziś zamówiłam, 6-8dni roboczych i powinny przyjsc... a jutro chyba zamówie materac, pościel i termometr- wszystko z jednej strony wiec oszczedność na przesyłce ;)
No i po świetach zaczynam pranie i prasowanie malusińskich ciuszków :D

Witam z wieczorka. Dusia ja też mam ten sam wózek- ale mam wszystkie koła pompowane. Może wejdź na stronkę babyactive i zadzwoń do punktu w którym mieli te wózki- z tego co zdążyłam się zorientować to w tej chwili nigdzie nie mają tych wózków na stanie, ale może są w stanie zamówić koła.

My za to kupiliśmy dzisiaj fotelik Maxi Cosi CabrioFix + bazę EasyFix (Isofix)- kupiliśmy zielony z pomarańczowym obrzeżem. No i chyba na ten miesiąc wydatków nam starczy :) Wózek jest, fotelik jest a po świętach będziemy rozglądać się za łóżeczkiem :)

jeszcze nie wrócił:-(

napisał mi smska, że pod kroplówką leży i czeka na prześwietlenie, zobaczymy czy go wypuszczą dzisiaj. Najgorsze, że ja nie dość że bez auta zostałam to jeszcze z 7-latką i nawet nie mam jak być przy nim, a jak wiadomo jak facet chory to żałoba w domu:-P

Witam w nowym wątku i po dłuższej ciszy :D

Cóż mi brakuje tego chyba co wszystkim :P od spania na brzuchu (jedyna pozycja w jakiej spałam...), po wygodną pozycję na bara-bara, gry w siatkę, rowerku, i tego że jak się po coś na ziemię schylałam to bez problemu, a teraz...

Byliśmy wczoraj na całodziennym wypadzie ze znajomymi na Żuławce, rewelacja, choć momentami zimno było :) Tatusiek pobiegł, postrzelał na paintballu, poćwiczył na samoobronie a ja za fotografa robiłam :D
Potem ognicho i strzelaliśmy z wiatrówki :)
Heh póki co wszyscy znajomi się deklarują, że będą pomagać:) Że przyjdą i zostaną jakbyśmy chcieli gdzieś wyjść czy coś, jestem ciekawa czy wiedzą na co się piszą :P
Ogólnie cały dzień na świeżym powietrzu i spałam dziś do 11... nie pamiętam kiedy ostatnio junior pozwolił mi się tak wyspać :) Widocznie też się wymęczył :D

Bożenka83 coś wiadomo u męża?
Mam nadzieję, że nic poważnego...
Daj znać

Dziękuję Wam Dziewczyny za opinie o Zaspie... Nawet nie wiedziałam,że trojmiasto.pl ma takie forum gdyby nie to, że koleżanka wczoraj mi powiedziała pewnie bym sama na to nie wpadła :)

Jestem ciekawa co z tą Kliniczną, że tak dużo z Was tam chce rodzic??

Mam takie jeszcze pytanie kupiłam jakiś czas temu wózek ACTIVE BABY JET i teraz tak z tyłu ma koła pompowane a z przodu skrętne piankowe, chciałabym gdzieś dokupić i wymienic na pompowane z przodu tylko jak i gdzie mam to zrobić bardzo prosze o jakieś sugestie z góry b.dziekuje! :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...