Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Masia mnie tez ostatnio dopadły takie mysli : czy sobie poradzimy i w ogole, ale staram sie odganiac takie mysli od siebie i cieszyc sie tym ostatnim miesiącem:)

co do weekendu to oprocz przeziębienia które mnie dopadło moge go zaliczyc za baaaardzo udany, w sobote odebralismy wózek i jestem zachwycona naszym granderem jeszce bardzej niz w sklepie-mam nadzieje, ze bede tak samo zachwycona jak zaczniemy go uzywac:)

Do tego przyszły firanki no i spakowałam torbe-brakuje mi kilku rzeczy, ale to juz mamy pikus:)

Mikula powiedz mi czy w dni kiedy nie ma rynku jest sens tam jechac, beda te koszule?

hej, ja się właśnie zmierzyłam w brzuchu i mam 102 cm, a całkiem niedawno miałam 106, ale właśńie mi się przypomniało, że to było wieczorem a teraz jest rano :)
więc jeszcze wieczorem zobaczę,
co do rynku to tak jak pisze azura, to właśńie ten, mam zamiar jutro się tam wybrać i sobie zakupić koszulę więc obejrzę dokładnie co i jak mają i dam znać :)

ja mam drobną zmianę palnów i dzisaj popołudniu lecę po resztę wyprawki, całą noc nie spałam z wrażenia :)

czesc brzuszki :)
Kate88 to tak jak mi- zostaly duze rzeczy, dla mamy i apteczne :)
z tymi obwodami w brzuszku to tez ciezko powiedziec, bo kazda z nas zaczynala z innym obwodem :) najwazniejsze zeby udalo nam sie kazdy kg zgubic pozniej :)

A co do maluszka to powoli nie moge sie doczelac jak juz bedzie z nami, boje sie bardzo tego czy dam rade ale jednoczesnie chcialabym moc go przytulac ahhh :)

Dzis mam rychly plan kupic sobie cos ladnego na swieta do ubrania a co tam :)

Witam Was z rana :)
Chyba w końcu będzie pięknie za oknem, oby mnie poranne promyki nie zmyliły... :)

Faktycznie już nie długo część z nas będzie maleństwa trzymała na rękach, ale fajnie :)

w końcu się zdecydowałam na wózek :d tzn już wiem jaki chcę, teraz kwestia trafić na dobra ofertę ;) Emmaljunga Smart duo Combi :) i fotelik też z emmaljunga first class, mam nadzieję, że to nie najgorszy wybór... heh jak wiecie coś na ten temat to chętnie posłucham opinii :)

Obudziłam sie o 7 bo byłam głodna :| zjadłam już kanapeczki, mineło 30 min i znowu głodna ;/ Masakra jakaś:D Tak jeszcze nie miałam!!
A jak się wczoraj mierzyłam to mam 117 w pępku (przy czym nie należę do szczuplutkich), ale to i tak dużo więcej niż się spodziewałam :)

My też na allegro trochę pozamawialiśmy, trochę w akpolu zakupów sie zrobiło, i w sumie to stwierdzam, że jak tydzień temu praktycznie nic nie miałam, to teraz sporo się tego zrobiło :D Tzn brakuje nam tych "dużych" rzeczy typu łóżeczko i wózek, ale to już w kwietni, nom i kosmetyków i aptecznych rzeczy, ale na to jeszcze trochę czasu mam, i oczywiście nic dla mamy nie mam :D Czyli jak zwykle ja na końcu :P
Ale ubranek już sporo, jakieś nożyczeczki, buteleczki, szczoteczki i itp, a radocha taka, że całą sobotę siedziałam i przeglądałam milion razy wszystko, baaa nawet już sobie kolorystycznie pogrupowałam jak prać będę :D Choć do tego do dopiero w maju się przymierzam :P

Sypialnie mamy "odnowioną", czyli pomalowaną, i na ścianie gdzie ma stać łóżeczko namalowałam już delfinka :) Po świętach zamawiamy szafę, więc myślę, że do końca kwietnia powinna być, i na początku maja łóżeczko, i jakieś drobne dekoracja, więc na juniora będziemy chyba "przygotowani" pod koniec maja-początek czerwca, mam nadzieję, że zbyt dużych poślizgów nie będziemy mieć :)

Ochcho.. ależ się rozpisałam... Miłego dzionka!!

tyle napisałam a tu d..pa skasowało się:-(

Madziuska, postaram sie jutro sprawdzic i zobaczyc, bo na ten ryneczek za czesto nie chodze, wiec nie wiem. A kiedy bedziesz na Chelmie - moze umowimy sie na spacer?

Pomelo, ja caly czas o tym mysle, ze juz zaraz maj i zaczniemy sie powoli rozpakowywac..!:) Spokojnej nocki!

tak, to ten rynek:-)

ja dziś poczyniłam zakupy na allegro w końcu i w sumie większość rzeczy mam, mam nadzieje że w 400zł zmieszczę się z całą wyprawką dla siebie i dla małej, no ale przy drugim dziecku to łatwiej jak jest taka mała różnica bo właściwie większość rzeczy mam, co nie zmienia faktu że trochę drobiazgów pokupowałam a już 200zł nie ma :)

dziewczyny ten rynek we Wrzeszczu to jest ten na Miszewskiego co koszule do karmienia kupowałyście??

banka na Chełmie na tym rynku też są do karmienia koszule? bo bym gdzieś podjechała tylko nie chcę na darmo jechać :)

Hej Dziewczyny! Pogoda dziś okropna, chyba ciśnienie niskie bo jakoś słabo czuje się cały dzień. Mnie wczoraj mąż zmierzył w pasie i mam 97 cm. Masakra:D a miesiąc temu miałam ok 88cm także sporo urosłam. No ale w końcu zostały już tylko 2 m-ce.
Z jednej strony to chciałabym już urodzić bo coraz ciężej mi, zwłaszcza założyć buty a z drugiej to trochę się boję. Ale to chyba normalne przy pierwszym dziecku :)
Lece oglądać Prawo Agaty.

Irongirl napisz do mnie na priv to podam Ci namiary na dziewczyne, która do mnie napisała, że ma ciuszki dla dziewczynki od najmniejszych. Ja nie skorzystałam, bo chyba do roczku mam pełne szafy dla małej:) Dziewczyny pogoda dzisiaj ujdzie, ale jakoś słabo się dzisiaj czuje... leżałam pół dnia, trochę mi lepiej ale nie jest to jakaś rewelacja. Dziewczyny jutro zaczynam 37 tydzień. Jak sobie pomyślę, że to ostatni tydzień spokoju a potem to już będę jak tykająca bomba...nie wiem sama czy bardziej się cieszę, że już mała wyjdzie i ją zobaczę, czy bardziej jestem przerażona porodem...no ale nic jakoś damy radę:)miłego dnia:)

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi!!
I witam nową lipcową mamusię
W brzuchu mam od jakiegoś czasu 95cm.

a tak w ogóle to teraz zwróciłam uwagę, że na suwaczku mam 25 tydzień i 3 dzień a wg mojego lekarza jutro zaczynam dopiero 25 tydzień :)

Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Termin porodu mam na 13 lipca. no i oczywiście zacząć w końcu się udzielać :)

Ode mnie również najlepsze życzenia dla małej Gabrysi !

Azura - dzięki za wrzucenie fotki tematów wykładów! :-)

100 LAT DLA GABRYSI:)

u mnie od dawna widać że to brzuch ciążowy ...- a mam 94 cm

Nulka moj maluch tak ma od dwoch tygodni ze sie wypina i to czasami tak bardzo ze to boli. Ale ostatnio jechalam autobusem i na pezeciwko mnie stal jakis pijaczek i jak Franus zaczal sie wypinac to nie mogl wzroku oderwac :)

Ja zmierzylam wlasnie i jest 88cm ale tez jeszcze niedawno zartowali sobie nasi znajomi: Aga Ty znowu najedzona... ;) bo wygladal jakbym sie najadla :) ale kupuje sobie topy w sieciowkach w rozmiarze m i nawet kiecke mierzylam w reserved w rozm 38 na swieta zeby moc sie w cokolwiek ubrac wiec najgorzej nie jest, chociaz mezowi dramatyzuje ze pojde w jego jakims t-shirtcie ;)

hejka, ja długo miałam 91, teraz mam 92 cm, ale brzuszek to mam duży, może wielki nie jest, ale nie wygląda jak wzdęcie :P

PLAN WYKŁADÓW NA ZASPIE NA KWIECIEŃ

http://imageshack.us/photo/my-images/37/img20120330155747.jpg/

I ode mnie sto lat ! :)

Ja mialam jakis tydzien temu 103cm... ale w 22 tyg tez wyglądlądałam jakby mnie wzdelo a w 24 ciąży bym sie nie wyparła ;)
A dzis mała wypina wszystkie czesci jakie ma i robią mi sie pagórki z kazdej strony brzucha ;)
Mąż dzis na uczelni wiec ja dzis ogarnełam kuchnie, zrobiłam obiadek, deser i czekam az wróci, może jeszcze zdarzymy na jakis spacerek na słoneczku :))

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...