Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Ja muszę zobaczyć co w moim wózku jest, bo jakoś nie wykazałam wiekszego zainteresowania, ale prześcieradełku nie mówię nie :)

Co do ruchu to u mnie w grę wchodzi tylko spacer albo leżenie wiec wybieram spacer tak na 4 godziny dziennie. I my mieszkamy na 2 piętrze bez windy i czasami jest cieżko wejść.

A co do niani to ja kupiłam taką:
http://www.tommeetippee.pl/product/cyfrowa_niania_elektroniczna_dect/
byłą w Akpolu za 299zł + laktator TT za 1 grosz wiec nie opłacało się nie wziąc :)

mi się Elizka tylko na początku potrafiła przemoczyć - ale może to wina Hugisów była - teraz to już w ogóle się coś takiego nie zdarza ...
Więc z mojego doświadczenia to odwrotnie - tylko na początku zdarzały się nam przecieki - chyba max do 2 miesiąca.

Ja prześcieradła do wózka nie miałam - ale to też było troszkę inaczej, bo mała urodziła się pod koniec września więc na spacery to już cieplej ubrana była ...Ale tak sobie myślę że pieluszka flanelowa wystarczy, raczej nie będę dokupywała prześcieradełka, choć to całkiem fajny wynalazek.

Melduję się również w nowym wątku i witam we wtorkowy poranek. ja dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze, raz tylko obudziłam się w nocy, bo znowu przekręciłam się na brzuszek, bardzo cierpię z tego powodu, że nie moge spać na brzuchu bo tak najbardziej lubiałam. Podkładam sobie w nocy poduszki, ale i tak zdarza mi się przekręcić delikatnie na brzuch i wtedy panika co ja robię. Na 11.30 mam wizytę u ginekologa więc powoli się zbieram bo spacerkiem, nie wiem ja wy dziewczyny, ale ja mało chodzę na spacery tyle co do pracy z pracy, a mam całe 5 minut drogi, jakieś tam zakupy i czasem coś tam się jeszcze przytrafi ale to tyle. koleżanki wszystkie mi mówią, że mam więcej się ruszać, bo i poród będzie szybszy, ale ja się zrobiłam leniwa. Więc dzisiaj do lekarza idę spacerkiem :) a i zapomniałam dodać, ze pare razy dziennie wchodzę do domu po schodach, bo mieszkam na 3 piętrze bez windy, ale powoli to się już robi bardzo męczące, beż zadyszki się nie obędzie

witam z rana też niewyspana :) Kurcze coraz gorzej mi się śpi, przewracam się z boku na bok a z tym brzuchem to już nielada wyczyn, potem nad ranem to już czuję jak mnie ciągnie pod brzuchem. No i jeszcze tak min 2-3 razy siusiu w ciągu nocki ehh. No i od 7 dzisiaj mały trenuje karate :)

Ja akurat na warsztaty się nie wybiorę bo mam w tym czasie SR :( Także nie dam rady.

Dziewczyny ja wczoraj szukałam niani elektronicznej- nie chcę kupować za drogiej i chciałam was podpytać jakiej firmy wy kupiłyście. Dzięki za odpowiedzi

Ja nawet nie wiem co Jedo ma ;) zobacze jak juz go odbierzemy i wtedy bede myslec czy dokupić to przescieradelko czy nie :)

To ja tez sie zapisuje na te warsztaty :) Moze bedzie kolejna okazja do spotkania :)

nulka, te prześcieradełka są uniwersalne i na gumce więc nie powinno być problemu, myślę, że do wszystkich pasuje.
co do ceratki to myślałam o tym ale kurcze nie chcę Młodej w upały odparzać tak więc chyba spobie podaruje,
ja mam w gondoli wyjmowany cieniutki materacyk więc w razie mega awari to przepiorę a jak nie zdąrzy wyschnąć to na jeden spacer zamiast na tateracu zabiorę ją na kocyku :)
poza tym podobno takaie maluszki nie często aż tak zasikują, żeby przeciekło przez pieluchę :)

Dziewczyny, a jakąś ceratkę do wózka też się wkłada??

Cześć mamuśki,
Ja dziś w nocy też się obudziłam, bo znowu było mi za gorąco i leżałam tak do 5, a później wstałam bardziej zmęczona niż wyspana ;)

Wczoraj na chwilę wylądowlaiśmy w Carefurze i byliśmy tam 20 min max i jak wyszliśmy to oniemieliśmy z tym śniegiem.

Dziś mam wizytę u dentysty i to jest to czego boje się duuuzo bardziej niż porodu... :(

A na warsztaty się zapiszę, ale nie wiem czy pójdę bo chyba 26.04. będą nam montowali kuchnię więc cały dzień z bańki. Wczoraj potwredzili,że będzie to albo 26 albo 27.04.

Mikulka, pewnie masz racje,ale ja myslalam, zeby małą trzymać na pieluszce flanelowej... a te przescieradełka są w miare uniwersalne ? Jaki masz wózio ?

Ta wczorajsza śniezyca to porażka nad porażki... ja w samej marynarce, bo tylko ciągle gdzies z auta i do auta a wszedzie dosc ciepło... a tu pod domem nie moglam drzwi od auta otworzyc, tak wiatr i snieg... szok ! Dzis jeszcze jest lekko biało, ale wiatru az takiego nie ma, wiec mam nadzieje, ze pogoda wraca do normy :)

Hej ja chodzę do Cudu Narodzin i generalnie jest ok. Ja generalnie nie lubię takich zajęć...ale nie jest źle. Też wybrałam ze względu na odległość...

Witam Mamuśki!!

Też się zapisałam na te warsztaty, ale jeszcze się okaże czy pójdę :)
Co do szkoły rodzenia, to właśnie zastanawiam się nad tymi dwiema :D Cud Narodzin i Dobry Początek :) O jednej i drugiej słyszałam dobre opinie, więc sama nie wiem :) Do Cud Narodzin mam teoretycznie bliżej :P
A co do wczorajszej popołudniowej śnieżycy to mnie wmurowało!! Poszłam do sklepu (nawet słoneczko świeciło) w sklepie spędziłam ok 15-20 min, wychodzę a tu normalnie zamieć, stanęłam jak wryta w drzwiach, na co ludzie którzy chcieli wejść - "my też się zdziwiliśmy" :D

nulka,
no mam wrażenie, że prześcieradło mi się przyda, łtwiej odświeżyć niż cału materac, a jak będzie gorąco to na pewno się będzie Młoda pocić a wtedy na kocyku nie będe jej trzymać (a takie prześcieradło kosztuje chyba 9 zł więc nie jest to wydatek :))

ja się zapisałąm na warsztaty, jestem ciekawa czy usiedzę czy tak jak oststnio się zmyję :)

kurcze, wczorajsza snieżyca mnie rozwaliła :)
ja zaraz śmigam na rynek poszukać koszul :)

Cześć Mamuśki:)
No ja dziś też mega nie wyspana obudziłam się o 3,30 i do piątej nie spałam. usnełam jeszcze na 1,5 godz . I jestem mega zmęczona, ale smieje się , że się przyzwyczajam :)
Ta pogoda mnie wykończy , a liczyłam na taki ładny świąteczny weekend.
Miłego Dnia

Witam z rana! Ja w sumie dziś dobrze spałam, ale całą noc śniły mi się wózki i obudziłam się z dylematem, że nie wiem który wybrać.

Witam wtorkowo,
u mnie dziś koszmarna noc, nie mogę zasnąć już od 5, mam przynajmniej nadzieję że w dzień chociaż trochę odeśpię.
Miłego dnia :)

Hejka,

ale numer z tym podwojnym watkiem!:)

Madziuska, nie wychodzilam dzis w ogole z domu - najpierw mielismy gosci, a potem Maja mi sie pospala - postaram sie podejsc na rynek jutro, po lekarzu. Tak, ryneczek na Chelmie jest otwarty codziennie w tyg i malo tam sklepow, ale moze cos sie akurat znajdzie:)

Sylwiaagnieszka, wspolczuje nieprzyjemnego szefostwa u meza - myslalam, ze dyskryminacja ciazowa na rynku pracy tyczy sie glownie kobiet...

Spijcie dobrze!

Nulka - musiałyśmy zakładać wątek w tym samym czasie, bo generalnie forum nie przepuszcza raczej wątków o tej samej nazwie :/

Co do warsztatów - ja się zapisałam, tylko mam nadzieję, że będzie kilka przerw, bo mi już ciężko nawet 1h w jednym miejscu wysiedzieć :(

Co do ratownictwa: przyszedł ratownik, wytłumaczył, pokazał i ćwiczyliśmy na lalce, przy okazji odpowiedział na wiele pytań. Szczerze to niewiele nowego się dowiedziałam, ale to nie był mój pierwszy kurs pierwszej pomocy :)

Tak, właśnie się skumałam że namerdałam z tymi SR, sorki. Wcześniej napisałam o Dobrym Początku na Grunwaldzkiej.

hejka, melduje się w nowym wątku :-)
ja może bym i poszła na te warsztaty.

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...