Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

A ja do tego robiłam jeszcze bodajże enzymy wątrobowe.

ja jeszcze robiłam anty- HBS, ale np. nie robiłam HIV, teraz na kolejną wizytę mam do zrobienia ostatnią morfologię i myślę czy nie dopłacić na ten HIV, nie wiem czemu mój lekarz to pomija, czy któraś z Was nie miała tego badania ?

Agusia ja robilam te same badania co Ty oprocz posiewu a dodatkowo WR, i tarczyca TSH i FT4.

Hejka w czwartek :) Fajnie że już zbliżamy się do końca tyg, jednak tak jakoś fajniej jak mężulek jest cały dzień w domu :)

Dziękuję za info w sprawie hurtowni, w akpolu byłam ale tylko odebrać smoczek i butelkę, w zasadzie nie patrzałam na ceny bo była sobota wieczór i właściwie sklep był już prawie zamykany. Co do tygryska to wiem że jest w rumii i w wejherowie- powiedzcie mi proszę który jest lepiej wyposażony?

Co do wyjazdu do Turcji to pewnie bym bardzo chciała ale bym sobie podarowała, myśmy mieli pod koniec roku jechać do Hiszpanii, byłam wtedy w 3 miesiącu i też zrezygnowałam. Ale ja to ze względu że pierwsze dzieciątko poroniłam i o tą ciążę bardzo się bałam. Stwierdziłam że Hiszpania nie ucieknie a dziecko jest dla mnie najważniejsze. Ale jeśli twój lekarz mówi że wszystko w porządku, a z samolotu Cię nie wyrzucą to w zasadzie czemu nie?? Decyzja należy do was :)

Ja mam jeszcze inne pytanie- bardzo ważne dla mnie, wydaje mi się że mój lekarz zleca mi zbyt mało badań. Jutro idę na pobranie krwi i może sama bym coś zrobiła dodatkowo.
Do tej pory miałam: krew, mocz, cyto Igm Igg, toxo Igm Igg, glukozę zwykłą, glukozę z obciążeniem, posiew z szyjki macicy, cytologię, tarczycę (ale przed zajściem w ciążę), HIV i to w zasadzie wszystko. Jak myślicie co jeszcze powinnam zrobić? Jakie badania wam zlecali??

Jezeli chodzi o magnez to twz biore MagneB6. Wczoraj zgrzeszylam i diete diabli wzieli- zjadlam nalesnika z malinami w Manekinie.. ciezko na tej diecie :(
Wczoraj kupilismy farbe dla Franusua do pokoju i dzis malowanie a w przyszym tygodniu mam nadzieje ze juz kupimy komode i zaczniemy szukac lozeczka :)
Czy ktoras z Was idzie w pon 16.04 do SR na Kliniczna?

Co do wyjazdu do Turcji, to najważniejsze musisz się upewnić czy możesz lecieć, i tu jest problem bo linie lotnicze moga się zmienić. Możesz lecieć do turcji innymi i wracać innymi.
Warunki sanitarne są ok, byłam kilka razy w Turcji, tylko tam się zaczynają upały i jest inny klimat nie wiem jak zniesiesz własnie to.
A szpitale w razie w pozostają wiele do życzenia, nawet jak wykupisz ubezpieczenie zrowotne to nie wiem czy obejmuje kobietę w ciąży. Pamiętam ,że moja znajoma miała własnie taki problem, była w niższej ciąży niż Ty, i źle się coś poczuła, poszli do lekarza a tam się okazało , że ich polisa nie obejmuję cieżarnej , bo to nie nagłe zachorowanie ,czy jakoś tak. Więc warto się zastanowieć i sprawdzić wszystko.

Dzien dobry Dziewczyny,

ja tez dzis bez energii jestem od rana - chyba to ta pogoda, niskie cisnienie...

ja biore Magne B6 Max i lekarz powiedzial, ze mozna do 3 dziennie, jesli skurcze lapia...

A z innej beczki - wybieram sie dzisiaj na spotkanie z anastezjologiem dla ciezarnych w sprawie ZOP-u do wojewodzkiego na 13sta. Moze ktoras z Was chcialaby dolaczyc?:)

anavaw, ja mam Maglek, ten jest jednym z tych najlepiej przyswajalnych.

A ja dzis świętuje dzień czekolady i wcinam na śniadanie czekoladowego zająca :D

Hmm, oferta z wycieczką kusząca, ale kurcze nie wiem czy bym sie odwazyla... wiec niestety nie pomoge, bo sama ze sobą bym miala wielki dylemat... ;)

Płyn mam z firmy Oillan ale krem na buźke kupie ten co chyba Akamara wczoraj wrzuciła, z Ziajki. Maść do pupy mam Sudocrem, ale mam nadzieje, ze nie skorzystam :) Zadnych oliwek, balsamów nie kupuje, ewentualnie pomysle o jakims szamponie do włosków, ale to zalezy jak młoda bedzie owłosiona ;)

Szlafrok mam taki gruby, misiowy ale krótki... jednak mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie go nosic i chodzenie w koszuli wystarczy... ale wziać wezme... a klapki mam japonki, 2 w 1 ( i do chodzenia i pod prysznic )

i ja się witam,
coś dzisaj pogoda słaba, nawet Młoda cicho siedzi :) pewnie też podsypia.
ja dzisaj obudziłam się dzięki budzikowi :)
teraz czekam na mamę, bo mnie odwiedzi.
MIłego dnia dziewczyny

i ja się witam,
coś dzisaj pogoda słaba, nawet Młoda cicho siedzi :) pewnie też podsypia.
ja dzisaj obudziłam się dzięki budzikowi :)
teraz czekam na mamę, bo mnie odwiedzi.
MIłego dnia dziewczyny

Cześć Mamuśki :)

Dziewczyny pisałyście, że uzywacie magnez , jaki , bo musze dziś kupić.
Proszę o informację, z góry dziękuję.

A moja wyprawka to sporo zostało, ale dziś złożymy szafę i w sobotę przywiozę komodę dla małej to będę mogła po woli kupować jak budżet pozwoli, bo będę mieć gdzie to układać.
Miłego słonecznego dnia :)

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam strasznie słaby dzień. Nie wiem czy to wina pogody czy tego, że to już końcówka, ale tak mnie łupie w plecach i tak jakby mała uciska mi na nerw kulszowy...także ja dzisiaj ćwiczenia odpuszczam. Już byłam na małym spacerku ale wróciłam do domu bo się zataczałam. No nic, miłego dnia mam nadzieję, że wy czujecie się lepiej.

ile w ogóle kosztuje maść pośladkowa bez recepty?

Masia ja liczę na to, że moja dziecko nie będzie uczuleniowcem, więc póki się tego nie dowiem to stawiam na najtańszą opcję, czyli na Ziajkę :)
Kupiłam płyn do kąpieli natłuszczający, maść pośladkowa przeciw odparzeniom i krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt, a do tego zamiast oliwki chcę kupić parafinę i na początek wystarczy :)

Witamy czwartkowo :)
My już po śniadanku, mały właśnie się rozciąga w brzuszku :) troszkę się ogarniemy i ruszamy na shopping. Co do zakupów wyprawkowych to nam już chyba tylko zostało wykupienie apteki i drogerii :)
Życzymy miłego dnia :)

Balneum/Oilatum - ostatnio się super sprawdziły, więc zamierzam znów coś z tego kupić

Zresztą nam Oilatum starczył chyba na 4 miesiące więc to bardzo wydajne jest...
Szampon z kolei mamy Musteli - Elizka miała tak długie włosy od początku że te płyny się nie sprawdzały, włosy jej się strasznie po nich plątały, o wiele lepiej było jak zaczęliśmy używać szamponu ( ale to zaczęliśmy chyba po miesiącu albo półtora).

Witajcie :-)

Masia, ja kupiłam Balneum w promocji w SP, co do reszty kosmetyków to też nie mam pojęcia które kupować, bo taki jest wybór.

Dziewczyny powiedzcie prosze jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla maluszka na pierwsze 2 misiace. Chodzi mi o to czy Balneum, Oilatum czy bardziej Ziaja, Nivea? Pytam bo w Superpharmie Nivea Baby sa od dzis na promocji tylko nie wiem czy nadaja sie nz pierwsze dni.

Czesc laseczki z ranca :)
Ja nie moge z lozka wychodzic wiec o voyagach moze pomazyc a chcialam smignac do szwagierki do Wloch :(
Co do cen to ja Agusia mam taka tabelke w ktorej porownywalam ceny produktow. Najtaniej faktycznie wychodzilo w Tygrysku, ale roznica z Akpolem byla ok. 2-3 zl a ja mieszkam blisko Akpolu a do Tygryska mam wyprawe na caly dzien + paliwo :) Mama i ja jest drozsze niz Akpol. A co do wyprawki to juz wydalam 500zl napewno:
- sterylizator 75zl
- podgrzewacz do butelek 45zl
-niania +laktator 300zl
- komplet butelek 45zl
- komplet smoczkow 20zl
- recznik 25zl
- kocyk 5zl
- ciuszki lacznie 30zl ( bo reszte dostalam)
A ile jeszcze do kupienia. Posciel i pieluchy tetrowe i flanelowe dostalismy w prezencie i jakies tam inne pitolki ale zaraz dojdzie lozeczko, materac i takie tam grubsze wydatki...
Milego dnia brzuszki :)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...