Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Pierwsze pytanie czy wpuszcza cie na pokład samolotu, bo mnie w 30tc nie chcieli (bylam w ciazy z Bianka), dlatego jechałam do Sis na swieta samochodem.
Ale jesli to nie problem ty czujesz sie ok i z maluszkiem tez ok to ja bym jechała ;) mega relaks ;) Choc np do Egiptu bym nie poleciała bym sie bała hehehe ;)

hej dziewczyny. Witam się po dłuższej nie obecności poza netem :-) byłam u rodziców i nie miałam czas na forum.
Jestem dziś w kropce i muszę się poradzić. Czuje się bardzo dobrze, i z maluszkiem też niby wszystko ok. Dziś dostaliśmy z mężem propozycję pojechania na wczasy za 2 tygodnie do turcji za znajomych bo oni z nie mogą i im kasa przepadnie. Napaliłam się jak nic i bardzo bym chciałą ale sama nie wiem to będie 28 tydz. jutro będę dzwonić do lekarza zobaczymy co powie. A któraś z was by się odważyła lecieć?

No tak, mnie prasowanie pozbawiło wszelkich sił witalnych, a mój kochany Małżonek sobie urzęduje gdzieś na mieście i popija piwo z kolegą..sprawiedliwości na tym świecie to nie ma nawet za grosz ;)

moja siostra i tata na zaparcia jedza po 2-3 kiwi i dzialaja;) kiwi ogolnie swieze dzialaja przeczyszczajaco;) siostrze podczas ciazy poza kiwi pomagala maslanka na pusty zoladek;)

agusia - wg mnie najtaniej jest w Tygrysku. Porownywalam ceny i praktycznie wszystko bylo tansze niz w Akpolu. Mapu ma podobne ceny do Tygryska a Mama i Ja jest wg mnie najdrozsze. Do Swiata dziecka nie dotarlam bo myslalam ze tam sa rzeczy dla wiekszych dzieci niz noworodki, ale moze sie myle.

Tak, z samych śliwek też próbowałam, ale ja nie przepadam za smakiem suszonych śliwek, więc ten z jabłkami mi bardziej smakuje :) Co do ceny zdecydowanie się zgodzę, Gerber ma nieźle wygórowane ceny tych deserków :/

nieska, jest też taki bez jabłek, jeszcze lepszy - ja go również zjadam i się nim zajadam bo jest pyszny :)
tylko sok wychodzi ekonomiczniej cenowo :)

Jeśli chodzi o zaparcia to mi pomaga również sok ze świeżych jabłek, np. z tych soków jednodniowych.
Dobry jest też deserek ze śliwek gerber http://www.gerber.pl/produkty/owoce/ctl/product/mid/639/productid/60.aspx

Dzięki Mikulka. To pójdę jutro jeszcze raz na polowanie:)

pomelo, on jest firmy dizzy, ja dzisaj go kupowałam, tylko nie pamiętam na jakim dziale. jest w szklanej butelce :)

I jeszcze jedna sprawa. Byłam dzisiaj w lidlu w poszukiwaniu soku ze śliwek na zaparcia. Zapytałam sprzedawczyni to zrobiła wielkie oczy, że czegoś takiego nie ma. Możecie napisać konkretną jego nazwę i na jakim dziale można go znaleźć?

Hej dziewczyny. Cały dzień dzisiaj korzystałam ze słoneczka:) Było tak pięknie, że spacerując musiałam ściągnąć sweter bo było mi gorąco:)
Byłam dzisiaj u lekarza, będę teraz miała wizyty co tydzień. W przyszłym tygodniu mam pierwsze badanie KTG z leżeniem i wogle (do tej pory słuchali serduszka takim jakimś przenośnym urządzeniem)...Paciorkowca nie stwierdzono:) więc jest OK:) Szyjka zamknięta na 4 spusty także trochę jeszcze się potoczę:) Brzuch cały czas nie opada, w nocy ciężko mi się przewracać z boku na bok:)Ale za to położna się zlitowała i mnie dzisiaj nie ważyła:) (dała mi dojść do siebie po Świętach:)).
Azura trzymaj się dzielnie i nie daj się. Dobrze, że te dolegliwości dopiero teraz się pojawiły a nie wcześniej. Teraz będzie łatwiej dobić do końca.
Wiem, że to słabe pocieszenie, ale przynajmniej będziesz mogła sobie bez wyrzutów sumienia leniuchować:)bądź dobrej myśli, bo głupich myśli trzeba się w ciąży wyzbywać:)będzie dobrze:)

i tak z dzieckiem nie wychodzimy w poludnie, tylko popoludniu wtedy juz slonce tak nie swieci i mozna maluszka ochronic przed sloncem. tak nam powiedziala polozna. nie bedziemy tez chodzic po samym sloncu tylko raczej w cieniu, wiec nie powinno byc zle;) powiedziane ze kremy od trzeciego meisiaca wiec ja uzywac nie bede bo nie ufam. napisac mozna wiele na kremie, tak jak na serach i wedlinach i maslach. a nie wszystko jest prawda. kiedys nie bylo takich kremow jak nasze matki nas chowaly i jakos zyjemy i nic nam sie nie stalo;)

mała i pozwolili ci chodzić w szpitalu w piżamie?????
jak ja rodziłam młodą - piżamy były zakazane po porodzie ;(

oh byłoby cudownie gdyby coś się zmieniło

Hehe z tym katarkiem to faktycznie jak się nie miało z tym styczności to można różnie sobie pomyśleć :) Jak też na początku byłam do tego sceptycznie nastawiona, zdanie zmieniłam dopiero jak na własnej skórze poczułam jak działa :)

Jeżeli chodzi o szlafrok to ja miałam taki cieniuteńki niby satynowy ale w ogóle go nie nosiłam ponieważ było tak ciepło ze tylko w piżamie chodziłam

ooolll z ziajki to taki: http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki_1/dla_dzieci_1/od_1_dnia_zycia,prod:sloneczna_emulsja_dla_dzieci_spf_30.html ?

akamara, irongirl - są kremy któe można stosowac od 1 dnia życia dziecka- wklejałam kiedyś linki
są z adermy, są i z naszej ziajki
ważne żeby miały filtry mineralne ;)

agusia - tez myślałam właśnie o szlafroku i szukałam w outlecie - ale nic nie znalazłam - tak myślę może na rynku coś się uda znaleźć ;)

ja mam bawełniany bez szału z allegro :) - siostra mi kupiła na poprzedni poród, nie nosiłam go poza wizytą w szpitalu ...
A ja akurat liczyłam że kupi mi taki ciepły, włochaty - bo rodziłam pod koniec września kiedy zimno było ... Taki też mi w końcu kupiła, tylko że biały -więc w żadnym wypadku nie wchodzi w grę.

hej laski, co do pasów poporodowych to mi koleżanka lekarka radziła, żeby kupić ale po porodzi bo rozmiar wtedy się dobierze odpowiedni, trzeba sprawdzić ile się będzie miało w brzuchu :)
ja sab simplex zakupię bo mama chrzestna młodej jedzie do berlina na majówkę więc skorzystamy :)

ja dzisaj też miałam pierwszy skurcz, chyba, tz. rozbolał mnie brzuch i musiałam posiedzieć na ławce, ale szybko przeszło ;0

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...