Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Pomelo chciałam spytać kiedy będziecie zwiedzać porodówkę w Redłowie w ramach SR?

Witajcie :)

ja również niczego nie wieszam, bo niema gdzie :)

Ale dziś beznadziejna pogoda, my zajechaliśmy tylko do Brzeźna na rybkę i z powrotem do domu.

Ja właśnie siedzę nad wyprawką, czego mi jeszcze brakuje :)

To ja chyba jakaś walnięta jestem bo już mam wszystko poprane i poprasowane(ubranka, rożki, kocyki, pościel itp.)...a to dopiero 31 tydzień. Chociaż wynika to raczej z tego, że coraz ciężej idzie mi wykonywanie obowiązków domowych, więc im szybciej z głowy tym lepiej...
I przyznam się, że jak ja nienawidzę prasować, to te maleńkie ciuszki z przyjemnością się prasowało...i oczywiście jak na początku ciąży płakałam, że nic nie mam...to teram nie wiem gdzie to wszystko pomieścić...a babcie wciąż szaleją ;) ale z tym to większość z nas ma problem, obyśmy tylko takie miały :)

nie ma co tak patrzeć na wyniki wagi na USG bo to się jeszcze ileś razy może zmienić ... i przecież USG nie określa prawidłowo wagi - tylko na podstawie kilku różnych parametrów ją wylicza - nie zawsze prawidłowo, zresztą także możliwość popełnienia błędu w zaznaczeniu odpowiednich długości też jest spora.

pyszotka - współczuję tak długiego oczekiwania na diabetologa, ja już dawno jestem po pierwszej wizycie - tylko że byłam prywatnie

No to sie pospiesz, ja zamówiłam 13 marca i ciągle nic... :/ O ile dobrze pamietam, to Ty jestes z Gdyni czy z okolik, nie ma tam zadnego sklepu co by przymierzyc do Jedo fotelik Recaro ??

nasz synek ogólnie niby wychodzi cały czas że jest tydzień-dwa mniejszy ale z córcią też tak było dlatego ja się szykuje na ponownie przenoszoną ciąże ale zobaczymy co czas pokaże

A co do wózka to głupio się przyznać,ale jeszcze nie mamy ;-((( W przyszłym tygodniu jedziemy wybrać i kupić,bo czas leci a My w czarnej du....,a jednak czeka się trochę na zamówienie. Też zdecydujemy się chyba na Jedo. I faktycznie liczyłam,że do tego czasu odezwą się do Ciebie z Mama i Ja i będziemy również mogli porównać,który fotelik jest najlepszy do tego wózka,ale coś im się nie spieszy,a niby wszystko da się szybko załatwić jak się jest w sklepie,a tak to jakoś im się nie spieszy jak formalności załatwione...

Co do ciuszków ja tez będę składać np. na pół, bo nie mam gdzie ich wieszać...

Mikulka, ja mam pierwsze pranie za sobą, białe ciuszki czekają na prasowanie... a ja z dalszym praniem czekam na słoneczko :)

Pyszotka, moja mała jest ogolnie duża i zawsze na USG jest wieksza o ok tydzien-dwa niz powinna ;) No ale skoro w 31tyg wazyła niecałe 1900 a podobno dzieci rosną ok 200g na tydzien to mam nadzieje, ze max 4 kg :)) stad tez fakt, iz nie zależy mi na terminowym porodzie, nie obraze sie na 37 czy 38 tydzien :P
A jesli chodzi o tego paciorkowca to nie mam pojęcia, sprobować zawsze możesz... a jak Ci nie da, to trudno...
Jeszcze napisz mi co z tym wózkiem/fotelikiem.

ja 90% miałam poskładane a wieszałam tylko sukieneczki i to też nie wszystkie a teraz to chyba tylko jak będę miała jakiś garniturek to go powiesze a tak to będę składała wszystko na półeczki w szafce :-)
ja ostatnio nie mam na nic siły a musze w końcu wziąć się za pranie ciuszków dla małego i przygotowanie torby do szpitala
Tym razem chyba będę to robiła na ostatnia chwile :-/

Nulka czyli na NFZ jest za darmo badanie na paciorkowca???A nie wiesz czy jak bym poszła na NFZ do ginki tak jednorazowo to też może mi zrobić za darmo,czy trzeba prowadzić u Niej ciążę???Bo chodziłam do tej ginki zanim byłam w ciąży...

O to ładnie Nulka Twoja mała ważyła,czyli będzie duża pannica ;-))) Tylko,czy mamusia przepchnie tak dużą córeczkę przez kanał rodny,bo to pewnie wielkie wyzwanie jak dzidziuś jest duży,aż się boję,żeby maluchy trochę przystopowały do porodu,a potem mogą sobie rosnąć :-))) Ja się boje,że przez tą cukrzycę dzidziuś będzie duży,a nie chcę pobić rekordu laski z Zaspy 7 kg :-)))

Mała to Twój synek ważył w 34 tc tyle co Nulki w 31 tc widać różnicę w wadze maluszków,a niby dziewczynki są zawsze mniejsze...

nulka, ja nie mam gdzie wieszać za bardzo więc na razie chyba wszystkie jej poskładam :) zresztą nauczona waszym doświadczeniem chyba w tym tygodniu popiorę wszystko młodej bo później to już mogę nie mieć siły albo sposobności.

ja dzisaj byłam w GB ale się coś przyduszałam i wcale nic mi się nie chciało kupować, poza tym mam zamiar kupować dopiero po porodzie jak już będe chuda :)

dziewczyny które idę jutro na szkołe rodzenai na Kliniczną, gdzie trzeba się zgłosić i o której?

ooolll, ja tez gram często w literaki jak sie nudze ;) czasem trzeba wytęzyć mózg ciężarówki :P

pyszotka, mi pobrala moja gin a musiałam zawieźć do Gdańska, do Mswia ale nic nie płaciłam... ale podobno tam kosztuje 25zł a mój maluch w 31 tyg ważył 1893g.
A jak tam wózek ? Macie już ? Bo wiem, ze mialas podobny dylemat co ja jesli chodzi o fotelik...

Dziewczyny , czy ciuszki maluszków macie poskladane? Czy na wieszaczkach? Bo myslalam, zeby zrobic czesc tak czesc tak.. ale nasze wieszaki są wielkie ! ;) i znalazłam mniejsze wieszaczki dla dzieciów (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/ ) i zastanawiam sie, czy nie kupić 2 kompletów na te maluskie ciuszki ...

ja paciorkowca będę miała w piątek i nie będę za niego płaciła tylko będzie to na NFZ więc fajnie że znowu kasy nie trzeba wydawać :-)
Jeżeli chodzi o wagę maluszka to nasz skarbek w 34tc ważył 1876g i to podobno dobra waga jak na ten tydzień

Acha i jeszcze wiadomość dla chcących rodzic na Klinicznej rozmawiałam z ginką o znieczuleniu na Klinicznej i niestety dalej jest jeden anestezjolog,więc trzeba mieć farta,że akurat będzie wolny... Ale powiedziała mi,że jest gaz do wdychania tzw. głupi Jasiu i on jest dla każdego dostępny-choć szczerze nie wiem jak to działa i czy daje efekty łagodzące!!!Może Wy coś wiecie na ten temat???

Hej Kochane :-)))

Dużo zdrówka dla Was... Widzę,że niektóre będą już rodzic,bo termin już tuż,tuż,a inne bo ich maluchy już nie mogą się doczekać wyjścia na ten świat... Trzymajcie się i odpoczywajcie,bo podobno najgorzej jest urodzić w 8 miesiącu ciąży!!!

Ja już też obolała chodzę i jestem już zmęczona tą ciążą,chciałabym mieć malucha już w ramionach,a nie bawić się z Nim przez brzuch :-)))

Najgorsze,że jestem podatna na zmiany pogody i cały ten tydzień umierałam-migreny,bóle krzyża,łydek-nawet tabletki nie pomagały,bo raz ciepło,a na drugi dzień zimno.No i nie miałam siły,aby wyjść na spacer i dotlenić bobasa :-((( Och mam wyrzuty sumienia z tego powodu,ale nic na siłę,bo nie chciałam paść gdzieś po drodze ;-((( Oby ten tydzień był lepszy...

W piątek 13 byłam na wizycie u ginki,ale dzień od rana wcale nie zaczął się dobrze,więc bałam się,że z maleństwem będzie coś nie tak. Najpierw telefon z Poradni Cukrzycowej,że jednak Pani dr nie będzie w poniedziałek (a czekam na tą wizytę już 1,5 miesiąca) to babeczka chciała mnie przełożyć na 15 maja,czyli kolejny miesiąc czekania,a ja,że już tyle czekam i chyba szybciej urodzę niż znajdą dla Mnie termin w tej Poradni,no i nagle znalazł się termin na za tydzień,a babka zdziwiona,że tyle już czekam-masakra jakaś,aż moja ginka się zdziwiła,bo mówiła,że czeka się ok. tygodnia. A kurde jestem w ciąży i chyba zależy mi być zdrowym dla siebie i dla maleństwa-zwłaszcza,że ginka bardzo przejmuje się moją cukrzycą. Następnie mój mąż pojechał odebrać mi wyniki morfologi,tarczycy i moczu,bo potrzebowałam na popołudniowa wizytę to okazało się,że nie ma bo kierowca nie dojechał.Ale po negocjacjach z Panią przez telefon przesyłali mi faksem te wyniki,bo jednak nie po to płacę,żeby tych wyników nie było.Ach mówię Wam zwariowany dzień...

No i nareszcie wizyta u ginki synek zdrowy,ale mamusia nie,bo cukrzyca i muszę teraz być pod szczególną opieką. Zresztą położna mierzyła mi ciśnienie,a to był dzień wielkiej migreny,gdzie tabletki nawet nie pomagały i na prawej mierzyła 3 razy i mówi,że Pani to chyba dzisiaj bez ciśnienia,bo nie mogę zmierzyć.No ale potem na lewej jakoś się udało. Och piątek 13,a niby nie wierzę w zabobony :-))) Ale się nie da po takim dniu!!!

A więc Synek waży już 1679g!!!Więc chyba jest ok. i nie za duży-jak było u Was w 32 tygodniu z waga maluszka???Potem pokazała Mi tempo wzrostu maleństwa do tej chwili i jak tak dalej będzie rósł to na koniec powinien mieć około 3480g-zobaczymy,czy się sprawdzi :-)))

Moja waga na szczęście stoi w miejscu i nadal tylko 3 kg na plusie-oby tak zostało...

Acha laseczki powiedzcie mi gdzie robicie badanie na paciorkowca???Gdzie jest najtaniej???Czy na NFZ jest za darmo???Te, które już robiły bardzo proszę o radę,gdyż uważam,że 60 zł w laboratorium mojej ginki to dużo.Może mi pobrać i sama zawiozę do laboratorium gdzie jest taniej!!!Nulka Ty chodzisz na NFZ jak było u Ciebie???Z góry dziękuję Kochane :-)))

dokladnie, na pietrze:)

Za to ceny ciuszkow na parterze poszly do gory od czasu kiedy tam ostatnio bylam...

a w BOBORAJU te przewijaki sa na piętrze tam gdzie pościele tak?
dawno tam nie byłam
Muszę się chyba tam wybrać bo 45zł to nie jest dużo jak za przewijak

45 PLN. Moze daloby sie znalezc gdzies taniej, ale pamietalam, ze w Akpolu widzialam za 60... Tak, taki sztywny z nozkami, do polozenia na lozeczku - z Maja sie tez wlasnie taki bardzo dobrze sprawdzil. No i ladny - w sloniki. Na miejscu byly dostepne 3 rozne wzory

Banka a ile zapłaciłaś za przewijak?
ale to taki usztywniany z nóżkami żeby na łóżeczko położyć?
bo ja ostatnio znaleźć nie mogłam :-/ a to napewno chciała bym kupić bo przy małej też miałam i bardzo sobie to chwaliłam

Hejka Dziewczyny, duzo zdrowka!

ja przesadzilam od piatku z aktywnoscia i czuje sie ogolnie zmeczona i ze brzuch sie caly spina. Za to jestem bardzo zadowolona, bo mielismy b. aktywny weekend - wczoraj drobne zakupy z Boboraju - ciuszki sa rzeczywiscie drogie, ale na pietrze sa tanie reczniki, kocyki, tetry, kupilismy nawet nowy przewijak:)
a po poludniu byla imprezka urodzinowa Mai dla znajomych - byla 9 dzieci i urodziny swietnie sie udaly - wszyscy sie razem bawili, dzielili zabawkami, szaleli, a dorosli mieli czas w spokoju pogadac:) No i poniewaz ja nie mialam sily, to moj maz wszystko to przygotowal - wysprzatal, a nawet upiekl babeczki i ciasto marchewkowe:)))

a dzis bylismy na basenie i Maja po raz pierwszy przeplynela sama w rekawkach cala dlugosc takiego krotkiego, dzieciego basenu! Bylam z Niej strasznie dumna, bo chodzi na basen od 5 msc zycia i raczej zawsze z plywaniem byla ostrozna i wolala sie nas przytrzymac i zmienilo sie to dopiero od miesiaca:) Duzo wrazen na moj spiety brzuch;)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...