Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

To ja dołączam do grona opuszczonych w tym tygodniu przez męża...mam nadzieję, że szybko minie...

Pomelo oczywiście ja jeszcze chodzę na SR- dopiero mamy 5 spotkań za sobą więc jeszcze trochę :) Oczywiście zapytam o tą wypożyczalnię, tylko przypomnj mi w czwartek bo ja jako ciężarówka mam kiepską pamięć :)

Myśmy wczoraj byli na długim spacerku, potem w castorami wybierać farby (ale i tak jeszcze nie kupiliśmy bo nie mogliśmy zdecydować się na kolor). Mapu było niestety już zamknięte więc pojechaliśmy do Tygryska. Kupiliśmy pieluchy, chusteczki nawilżone, czapeczkę dla malucha, butelkę i ręczniczek kąpielowy.

A teraz lecę na obiadek :)

kate - ja ostatnio na nowo odkryłam kurnik i literaki i tez gramy namiętnie hhehehe

a my wróciliśmy ze spacerku - pojechaliśmy na górki zachodnie zobaczyć jak tam sezon - powoli się rozkręca - ja w tym roku o żaglach to mogę pomarzyć ;((

ale z ciekawostek widziałam pospolite ruszenie wędkarzy na śledzie .... hehehe zabawne ;)

no ale zimno było i wróciliśmy na obiadek do domu - teraz czekam aż się frytki zrobią ...

cześć mamuśki :)

Powiem Wam, że my ostatnio gramy w wolnej chwili w scrable i w kości :D I radocha jak nic :)
Kurcze ale od wczoraj dopadło mnie "przeziębienie", tzn gardło nie boli, głowa nie boli, a mam katar który leci non stoper, głos jakbym wypiła co najmniej pół litra i lewe oko czerwone jak zombi :D Także ponoć jestem "urokliwa" :) A tak serio dobija mnie to;/ Nie mam jak oddychać,oko zaropiałe, siedzę i użalam się nad sobą :( Mam nadzieję, ze szybko minie, bo męczące to jest... Bynajmniej jak do czwartku będzie lepiej to z chęcią się wybiorę z Wami do anestezjologa, o ile mnie przygarniecie :)
Ja też dziś sama zostałam, ale na szczęście tylko na tydzień, więc chyba dam radę :)

Pozdrawiam mamuśki!!

wczoraj do północy graliśmy z przyjaciółmi w carcasonne ...na szczęście dziś mąż do małej wstał a mi pozwolił się wyspać :)

My już po spacerze porannym, teraz Elizka zasnęła, więc chwila dla mnie -tzn dla domu na porządki :P.

hej brzuchatki :-)
Ja niestety nadal nie najlepiej się czuje :-/
a pogoda też taka sobie więc tym bardziej nic mi się nie chce :-/
Mam nadzieje że jutro będzie lepiej :-)
miłej niedzielki życzę

hejka Dziewczynki :)

Bożenka, życzę aby mężowi udało się jednak na być przy porodzie :)

Co do koloru, widziałam już po pierwszym malowaniu, no jest ciemniejszy i wygląda tak :)
http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2857,Na_przekor_jesieni,,cale_wnetrza

Bardzo mi się podoba :) Dobrze że mebelki będą białe, zasłony będą białe z zielonymi elementami, także rozjaśnię pokój tym sposobem :)

Nulka, jak tylko uporam się z bałaganem po malowaniu to też do nich dzwonie, ja fotelik na szczęście mam już fotelik dopasowany do wózka.

Bożenka83 jeśli to jakieś pocieszenie dla Ciebie to mojego męża średnio pół roku w roku nie ma w domu i daję radę, w trójmieście nie mam rodziny, tylko znajomych no i moją kochaną, kocią pocieszkę. Niedługo to się zmieni, będę miała "nowego" faceta 24h/dobę :) "Stary" będzie dochodzący:P

Makuszka, ja sie nie zdecydowałam, bo uwazam, ze w Polsce narazie jest to mało pewne, za mało informacji, nie wiadomo, czy np za 5 lat to bedzie jeszcze istnieć czy sie rozpadnie, a krew i pieniadze pojdą w błoto. Dla nas jest to za duży wydatek, zeby ryzykować. Może przy drugim dziecku sie skusze, pod warunkiem, ze sytuacja sie rozwinie.

Azura, chyba jutro tam zadzwonie... bo wietrzenie to jedno ale dwa, to mielismy jeszcze zobaczyc co z fotelikiem,bo niby mamy cybexa,ale on z bazą jest mało stabilny i gdyby recaro sie ładnie wpinał w adaptery do wózka, to fotelik zmieniamy... ale jak na fotelik trzeba bedzie czekać 4-5 tyg to troche kicha ;)

Bożenka, wspolczuje :( Ale masz tu jakas rodzine w razie pomocy ?

Mnie wczoraj rodzice wyciągneli do Gdańska zobaczyc nowego Neptuna, miał sie skubany świecic ale niestety, tylko sie błyszczał ;) a potem skoczylismy do nowo otwartej knajpki orientalnej- chińskiej. Pierwszy raz jadłam chińskie jedzenie (no troche jest spolszczone) i było mega ! Sajgonki uwazam, ze 1 klasa ! Moj tata wziął chrupiącą kaczke z ryzem, mieciusia a skórka mega chrupiąca a mama kurczaka na słodko, ale nie próbowałam bo nie lubie ;) ceny tez przystępne, wiec polecam jak któraś by nie miala planów na obiad ;)

Witam serdecznie, ja po wczorajszych wojażach ledwo wstałam, tz. spałam 12 godzin bo wczoraj z 10 h spędziłam na powietrzu. do tego na koniec dnia najdałam się pizzy i ciasta i miałam mega zgage, ale napiłam się pół litra mleka o 2 w nocy i przeszło:)

dzisaj pogoda niestety jest słaba ale chyba gdzieś sobie trochę podreptamy z małżonkiem,
oooo, właśnie się zgodził na galerię bałtycką, wow....
Azura, farby zreguły jak wyschną są znacznie jaśniejsze więc się nie martw :)
no nic, idę się wykąpać zanim mąż się rozmyśli z tą galerią :)

Bożenka, kurcze czyli może sie zdarzyć, że możesz urodzić sama? :(

no i zostałam sama:-(
właśnie wracam z lotniska... niestety sytuacja zmusiła nas do wyjazdu męża za chlebem... na razie na miesiąc...

hej dziewuszki brzuchatki :-)
ja dzisiaj miałam beznadziejną noc bo nie dość że ta alergia z przeziębieniem mnie wykańczyły to jeszcze straszną zgagę miałam i co chwile się budziłam :-/
Trochę też mnie schurcze dzisiaj męczyły ale to chyba od kaszlu niestety je pobudzałam- ale jest już ok :-)
pozdrawiamy serdecznie i miłego wieczorku życzymy :-)

Nulka ja też czekam na wyposażenie do wózka, sam wózek jest, ale chciałam go zabrać z całym majdanem. Coś sie w tym mama i ja się nie śpieszą :-\
A kolorek zobacze jutro po pierwszej warstwie, moje Kochanie mówi że jest bardzo ładny :-)

a jeszcze chcialam zapytac czy ktoras z Was zdecydowala sie na pobranie krwii pepowinowej? Juz chyba cos o tym kiedys pisalyscie ale w sumie nie wiem czy ktoras sie zdecydowala.

ja dzis padam na twarz - przesadzilam wszystkie domowe kwiaty i zrobilam rozsady pelargonii zeby na lato bylo co w ogrodzie postawic. Do tego sprzatanie chaty i gotowanie obiadu. Ledwo zyje. Jak na 8 miesiac to chyba jestem na za wysokich obrotach, musze spasowac bo sie wczesniaka dorobie.
Piszecie o tych bolach miesiaczkowych - ja tez takie miewam, mniej wiecej co kilka dni, ale trzymaja krotko, moze z kilka minut. Czyzby to pierwsze skorcze? Hmmm :-)

Ja wozek odbieram dopiero za tydzien, ale chyba zdaze go wywietrzyc zanim sie Mloda pojawi na swiecie.

Azura, moze drugą warstwe rozcieńczcie z białą ? bedzie jaśniej...

Kurcze, a ja od 13 marca czekam na wózek i cisza... mogliby juz zadzwonic z tego mama i ja, bo pewnie tez trzeba bedzie wietrzyć... dobrze, ze ładna pogoda, to na balkonie bedzie stał ;)

Pomelo, rozmarzyłam sie tymi masazami... mmm... jak mi sie marzy taki godzinny masaz ciała, plus twarzy z maseczką i manicure z pedicurem.... mmmm..... szukam sponsora !!! ;)

Ooolll dzięki za info już puściłam do mojej znajomej lekarki i zobaczymy co mi powie.
Wysyłam wam linka do tego gabinetu z masażem: http://www.manaspa.com/?page_id=51 ten gabinet jest na żwirki i wigury w Gdyni. Z tego co ta babka mówiła to masaż kosztuje 120 zł i obejmuje całe ciało. Pewnie najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć.

w kwestii lodówki - bożenko- nie pomogę niestety

pomelo - odbyłam konferencję z moja kolezanką położną i już wiem - DOLARGAN - to to miałam podane, jest to środek z grupy opiatów i jest dyskusyjny, tzn. ma swoich zwolennników i przeciwników wśród lekarzy i położnych no i wśród kobiet też
niestety podany na wczesnym etapie porodu moze wpływać na dziecko

no nie wiem ja wspominam ten środek dobrze
chociaż z drugiej strony - położna od noworodków mówiła ze może przez niego matyśka miała problemy zze ssaniem- ale nie byłą pewna
a w klinice naneotologii nie potrafiono określić co jest powodem jednoznacznie - bo byłą wcześniakiem i to się u nich zdarza, więc nie koniecznie to była wina dolarganu

jak widać nei ma środkó doskonałych ;)
w każdym bądź razie - możecie sobie same wyrobić zdanie - taka opcja jak DOLARGAN też jest, nie wiem tylko czy w trójmiejskich szpitalach się ja stosuje ....

Hej kobietki,
potrzebuję pomocy czy któraś z Was nie ma w domu przypadkiem jakiejś małej lodóweczki np turystycznej tylko takiej na prąd by nadawała się do podłączenia do prądu.

Mąż wyjeżdża jutro nad ranem także dziś to ostateczny termin do transportu!!! Chyba że któraś jeszcze pomoże w kwestii transportu, samochód mam gorzej z kimś kto wniesie:-(

Oczywiście jestem w stanie odkupić lodówkę. PLISSSSSS dziewczyny pomóżcie!!!!!!

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...