Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Hej, a ja dziś na nogach od 6 bo miałam zjazd na uczelni. Jutro też ale trochę później więc pośpię. W nocy nie śpię za dobrze bo nie wiem jak się ułozyć i do tego skurcze łydek. Biorę magnez ale słabo działa. Dziś to już męża obudziłam bo nie mogłam sobie poradzić z tym skurczem ;)

Makuszka słodkie te naklejki, gratuluję też zakupu fotelika.

Ja wietrzę już wózek bo strasznie pachnie świeżością :)

Jeżeli chodzi o leżaczek to ja póki co nie kupuję, może od kogoś dostaniemy.

Współczuję Jonka6, na szczęście do tego minimalnego 33 tyg. niewiele Ci zostało, oczywiście trzymam kciuki byś wytrzymała do końca. Sama też staram się oszczędzać ze względu na twardniejący brzuch, ale trudno tak, trzeba byłoby chyba mieć jakąś zaufaną gospodynię domową.

Dzisiaj odebraliśmy salonowy dywan z pralni, mieliśmy od razu skoczyć na spacerek do parku regana ale zimno mi było, skończyliśmy w Alfie, mąż nakupował sobie ciuszków a ja...nic. Chciałam jakąś ciężarówkową bluzę, ale nie było :( Poprzesadzaliśmy kwiaty, zrobiłam obiad i teraz padam na pysk, najchętniej wyrwałabym sobie kręgosłup :/

hejka Dziewczyny,

Jonka, to nie ma żartów jak miękka szyjka...oszczędzaj się !

Ja jestem u Mamy, bo u mnie malowanie, z tymi farbami to istna zadyma, tego kolory co chciałam nie było, kupiłam niby podobny...ale jest zdecydowanie ciemniejszy w rzeczywistości, niż na opakowaniu :/ no nic...jest malowane.

Ja oszczędzam się jak tylko się da, wczoraj na 3 raty robiłam naleśniki :/

Miłego Popołudnia :)

Jonka, oszczedzaj sie koniecznie ! Jeszcze za wczesnie na Twojego malucha !

Pomelo, a co to za specjalny masaż ? Podasz jakies namiary :) ?

Ja tez wróciłam z krótkiego spacerku, wcześniej zrobiłam pierwsze Olkowe pranie :D wiec juz czuje sie o niebo lepiej ;) Teraz wszystko sie ładnie suszy na słoneczku :)
No i na obiad dzis robie makaron z sosem truskawkowym, tak mnie naszło a ze w zamrażarce ostały sie moje ostatnie mrożonki, to obiad zaraz bedzie gotowy :)

jonka6 - jejciu to się oszczędzaj dziewczyno żeby i do 35 tc dotrwac ;)) chociaż wiem że przy krasnalu to łatwo mówić a trudno zrobić ....

pomelo - no postaram się dowiedzieć co to było ... żeby wiedzieć o co krzyczeć w razie czego hehehhe

a dzisiaj w Wysokich Obcasach - na prawdę mocny tekst w temacie ciąż ... życie jest trudne jednak ... żartów nie ma ...

a w temacie suszonych śliwek
wkurzyłam się kupiłam śliwki suszone i zmiksowałam je z jabłkiem - i miałam deserek ala gerber - tylko o wieeeele słodszy - chyba za dużo tych śliwek zmiksowałam na 1 jabłko ....

Aaa i jeszcze jedno ooolll dzięki za słowa otuchy w znaczeniu cosik w kroplówce:)może damy jakoś radę:)Aaa i pytałam jeszcze dzisiaj w SR o tens i p.Iwona mówiła, że te elektordy wrzuca się przy kręgosłupie i że tak naprawdę nie jest to potwierdzone, że pomaga, ale są osoby, które są zadowolone z tego i właśnie mówiła o wypożyczalniach, że da nam namiary.
Agusia85 Ty jeszcze chodzisz do SR prawda? Jakbyś we wtorek albo w czwartek przypomniała jej i wzięła ulotkę i potem napisała mi namiary to byłabym wdzięczna,

Hej Mamuśki:) My dzisiaj też od rana aktywnie:)Byliśmy już na ćwiczenaich w SR i p. Iwona przyniosła taki stary drewniany stetoskop i słuchaliśmy serduszek naszych maluszków:)Dodatkowo mieliśmy masaż dla ciężarówek i dostaliśmy zniżkę 20% na masaż ciężarówek:)Potem szybki spacer na molo w Orłowie, a teraz aktywny towarzysko dzień zaczynamy:)pogoda jest fajna, bo nie jest zbyt gorąco więc nie puchnie się szybko:)Miłego dnia dziewuszki:)

Ja dzis na nogach od 7, bo jechałam do gina, no i mała lipa wyszła bo sie okazało że mam już miekką szyjkę ;/ i skurcze od wczoraj dosc silne.
Na chwile obecna mam brac Buscopan a jesli to nie pomoze to szpital i jakies mocniejsze leczenie, Lekarz mi powiedzial " oby Pani wytrzymała do 33tyg, bedzie bezpieczniej" no i oczywiscie zakaz chodzenia na spacery itp, mam leżeć...
Wrocilismy do domu, ja poszłam spać i mężulek zabrał Bianke na spacer ale była cisza ;) i skurcze ustąpiły.

oooll ale mi zrobiłaś smaka na te klopsiki, chyba wyśle męża hehhee

to i ja się witam znad mopa ;))

pogoda taka śliczna że też wybywamy zaraz - najpierw na targi turystyczne zobaczyć co tam ciekawego ....a potem
do ikei na klopsiki - obudziłam się i wiedziałam że MUSZE je zjeść dzisiaj ;))
przy okazji zobacze co tam dla maluszka mają ;)))

co do znieczulenia - mi podawali cosik w kroplówce i spokojnie toto dało radę - dużo bym dała aby sobei przypomnieć co to było hehehhehehe

miłej słonecznej i spokojnej soboty !!!

witam i ja po śniadanku :)

Mój mały dzisiaj jakiś niemrawy, właściwie jeszcze od rana nie dał znać o sobie :( Może potem się rozkręci.

Dzięki za info co do tej choroby przełyku, w środę mam wizytę u gina więc się go zapytam co on o tym sądzi i czy mam iść z tym do ogólnego.

Aby o tym wszystkim nie myśleć jedziemy z psem na spacer, a potem do castoramy po zakupy na remont, do mapu i do tygryska. Także pewnie wieczorem padnę na twarz :)

Miłego dnia brzuchatki :)

oj nulka to uważaj,
ale może coś tam sobie zjadłaś nie tak.
jak u nas było malowanie to się zmyłam w końcu farb nie wolno mi wdychać nie :)
Kobritta nie zazdroszczę stanie przy garach ale pewnie pięknie Basiowe przyjęcie będzie.
ja się wycwaniłam bo mój mąż będzie dzisaj zbijał skrzynki na kwiaty mojej przyjaciółce a ja sobie będe siedziała z nią w ogrodzie a popołudniu wpadną tam jeszcze nasi inni znajomi więc posiedzimy i po plotkuujemy :)
a przed tym szybko do leclerk po wodę i mleko bo piję jak słoń :)
miłego dnia dziewczyny :)

I ja tez po śniadanku, ale ostrożnie bo w nocy złapała mnie taka biegunka, dodatkowo ból brzucha jak na @ ... serce mialam w gardle, czy to może juz...
Na szczescie zasnełam, obudzilam sie przed 8, niestety dalej z lekkim bolem jak na @ i póki co nie wstaje....

Ale mam nadzieje, ze przejdzie i jednak zalicze dzis karmienie kaczek nad stawem :)

Madziuska, gratuluje zdrowej córeczki :)

ja już też po śniadanku, zaraz ruszam na zakupy a potem czeka mnie pichcenie w kuchni na jutrzejszą imprezkę:) Jest u mnie mama, więc będę miała pomoc.

I ja witam w sobote :) Wycieczki zazdroszcze bo nasza konczy sie na Leroyu, Praktikerze i Castoramie a taka piekne slonko za oknem...mam nadzieje ze jak zrobimy mueszkanko odbije to sobie chociaz weekendem na polwyspie :)

Witam sobotnio, ja też już nie śpię i zaraz ruszam, ale ogarnąć domek i kleić pierogi :)

Mikulka, ja już też nie śpię :) Zazdroszczę wycieczki, bo my dziś robimy malowanko w pokoju i z domu to najwyżej pojedziemy do Castoramy albo do Leroya :)

hej hej, widzę że w sobotę same śpiochy :)
ja już po śniadanku z mężem i zaraz korzystając z pogody udajemy się na całodniową wycieczkę, tz. nie tak zaraz ale koło 11 :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Azura pokój pomalowaliśmy na żółto-carry. Tak sobie wymarzyła nasza córa. Zakupiłam tez nowy dywan i jest naprawdę ślicznie.
Moja mała też jest mniejsza o ok. 2tyg ale wszystkie przepływy w normie więc mam się nie martwić. Waży teraz ok. 1600

a to ja odwrotnie, brzuch mam mniejszy niż w poprzedniej i mniej kg przytyłam.

A ja dziś po wizycie i cała happy jestem :) mała jest nadal małą, nie urosły jej jajka co mnie bardzo cieszy:) rośnie nadal trochę wolniej ale przynajmniej Dawida nie goni, ma niecałe 1500g. Wszystkie przepływy i parametry w normie więc jak na razie jest okazem zdrowia i mam nadzieję że tak zostanie, chociaż na nerkach ma jakieś kielichy ponoć 3mm a jak miałaby więcej niż 1cm to wtedy by coś tam robili, mam tylko nadzieję że nie będzie jak z Dawidem i jest kamykami, ale to już pewnie po porodzie się okaże. Łożysko nadal nisko więc mam na siebie uważać nadal co by do skurczy nie dopuścić, tylko jak to zrobić przy małym.

to szkoda tej Makowskiej, właśnie do niej chciałam chodzić pod nieobecność mojej gin :(

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...