Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

No dobra to Akamara jak byłaś ubrana? ;)
Ja niska,krótkie blond, fioletowa kamizelko-tunika, byłam z mężem- takim lekko niedospanym i zestresowanym kolesiem :P

Heh myślę, że M. dałby sobie radę przy SN, za bardzo panikuje, bardziej się boi mojego bólu niż ja. Banka dzisiaj trochę go zachęciła i uspokoiła :)

Witam sie po całym dniu nieobecnosci:)

ja juz po wizycie i generalnie nie jest zle, ale mam sie oszczedzac, bo jezeli kolejny raz przytrafią mi sie takie skurcze jak w poniedziałek to moze to sie skonczyc porodem, a ginka powiedziała, ze dobrze zebym jeszcze te 2 tyg pobyła w dwupaku:)

Mała wazy ok 2500, takze nie nalezy do najwiekszych, co osobiscie mnie cieszy:) na plusie mam 6kg, wyniki sie poprawiły wiec wszystko wyglada obiecująco.

Ja tez byłam dzisiaj na tym spotkaniu z anestezjologiem, co prawda nie chce rodzic w szpitalu wojewódzkim, ale róznie to moze byc.

Dusia, a na kiedy Ty masz termin porodu, bo chyba nie ma Cię na liście. Ja na początku byłam przekonana, że będę rodzić na Zaspie, ale teraz mam mętlik w głowie. wiem tylko tyle, że nasz pan Doktor jest na tyle młodym lekarzem, że nie ma na oddziale nic do powiedzenia i podobno nawet na obchody nie chodzi( info od dziewczyny, która rodziła w lutym). Do Wojewódzkiego znowu mam bliżej, bo ja z Pruszcza jestem.

A ja mam jakos mazniete, i nie wiem które to FL :P

ale chyba mam

pd 8.10
27.35
6.30 wiec pewnie to to ;) czyli Olka w 30t2d miala ok 43cm ;) o mamuniu ! :P

Tez zaczełam przeglądać te naklejki i chyba kupimy takie http://allegro.pl/naklejki-scienne-dla-dzieci-444-wz-naklejka-10cm-i2227124432.html 10 i 20cm ,któryś ze wzorów 94 95 96 97 213 214

znalezione w sieci :

Dziewczyny długość Waszych maluszków od główki do stópek możecie obliczyć z FL czyli dł. kości udowej tj dł FL * 7 :) Np. Gdy dł FL wynosi 50.50 mm = 5.5cm *7=38.5 CRL=38.5 :)

nulka, kość udowa jest określona w wartości FL

a ja właśnie zamówiłam sobie piłkę z pompeczką :) będę sobie na niej trzymać nogi i pupę do góry no i delikatnie ćwiczyć :) a jak nadejdzie czas to będę skakać jak najęta :P

Moja Niuńka w 31 tc ważyła 1930 na prywatnym USG,wiec wierze mu na słowo ;) a skad wiecie ile miala kosc udowa ? musze popatrzec na USG czy jest tam cos napisane...

Ja wróciłam z Akpolu, młoda ma juz wszystko co potrzeba , a 120zł poszło ;) takze tylko musze jeszcze zajsc do Gemini i moge rodzić :P

A czy w tesco są tez bodziaki albo kaftaniki rozpinane po bokach albo z przodu czy tylko od dołu ? Bo w Akpolu byly po ponad 20zł :/

nieska, a na żywo są o niebo lepsze, naprwadę śliczne,
mają je w sklepie papierniczym na Pl,. komorowskiego, ale można zadzwonić i dowiedzieć się gdzie jeszcze mają bo może bliżej ciebie.
tutaj kosztują 22 zł za paczkę, czyli uważam że bardzo tanio :)
a te dla chłopców są 100 razy ładniejsze

Ja polecam taki nakejki :) http://allegro.pl/naklejki-scienne-tecza-xxl-niebo-slonce-promocja-i2242670905.html jeszcze nie nakleiłam ale wiem,że malować ścian nie będziemy a to fajne rozwiązanie, podobno ładnie się odklejają nie odchodzą z farbą

Mikulka te naklejki - rewelacja, właśnie czegoś takiego szukałam :-)

Sylwiaagnieszka - jak mąż tak reaguje na same jęki zza ściany to może i dobrze, że nie będzie musiał z Tobą porodu SN przeżywać :-)

Dziewczyny jeśli chodzi o najtańszą hurtownie w gdańsku, to ja polecam BoboRaj na szarej, mają raczej konkurencyjne ceny tylko zaopatrzenie zdecydowanie mniejsze niż w Akpolu. A piętro wyżej jest sklep z mebelkami, pościelą, przewijakami itp. - ceny porównywalne do tych w necie.

Nieska zdążysz jeszcze pójść do anestezjologa. Wcześniej trzeba zadzwonić na izbę przyjęć na ginekologię i potwierdzić, że zajęcia odbywają się, a są w czwartki. Spotkanie trwało niecałą godzinę, było całkiem sympatycznie i rzeczowo. Na oddziale trafiliśmy na babeczkę z SR i dzięki niej zwiedziliśmy porodówkę, nie mam porównania, ale wygląda to całkiem nieźle, jest czyściutko, pokój porodowy duży. Mąż troszkę się zestresował jak usłyszał jęki rodzącej w sąsiedniej sali, nerwy odreagował na moim płaszczyku- teraz mam modny gnieciony płaszczyk :P

jonka heheheh ale jest pełno czerwieni fioletów zieleni amarandów i tysiąc innych kolorów dla dziewczynki ;))
ja jakpatrze to mi się wydaje że jest tyle fajnych ciuszkó i dla chłopakó i dla dziewczynek - kolorowych pięknych ;)))
każdy coś znajdzie dla siebie ;))

aaa wtesco jest też sok śliwkowy - świeżo wyciskany z lodówki ;) to tak na froncie "śliwkowym" natomiast w lidlu nie znalazłam tego śliwkowego cuda ;(

nilkaa niesety sie nie zgodze z Toba w sprawie ciuszków, bo dla chłopców sa mega cuda ;)
również mogłam otworzyć sklep z ciuszkami dla dziewczynki ale wszystko RÓŻOWE ;/ bleeeee normalnie jakas plaga wiec wyzwaniem było szukanie, teraz całe szczecie pojawiło sie wiele kolorowych ciuszków i ten nieszczęsny róż można zastąpić np fioletem.
Oczywiście jak ktoś lubi różowy to jego sprawa, ale ja to jestem chora jak widze "różowe" sklepy...

witam :)
ja właśnie po wizycie mamy i po spacerku :)
dzisaj w sklepie na placu komporowskiego odkryłam super naklejki na sciane, są takie jakby pluszow, wypchane, jak zabawkie i całkiem spore
http://www.pandragon.com.pl/category.php/1,753/Room-Decor.html
na żywo są śliczne a jedna paczka kosztuje 22 zł, więc są na pewno niedrogą alternatywą wystroju pokoju,
sprzedaje więc temat :)
szczególnie te chłopięce są boskie

pierwszego synka rodziłam w 39 tyg i ważył tylko 2900 a ten już 2500 :)

chce jechac do hurtowni, nie wiem czy mam jechac do mama i ja, akpol, czy vitalia, powiedzcie mi drogie moje jakie kupiłyscie z jakiej firmy majtki poporodowe z siateczki i czy mają być większe tylko o rozmiar?

ja jestem w 34/35 tyg i mały wazy 2500, kurcze fajnie by było urodzic w weekend majowy :) mąż by wziął 3 dni urlopu i miałby 9 dni wolnego. Ale mój lekarz nie wyraził zachwytu uważa, że do 15 maja przynajmniej powinnam pochodzić.. a ja już nie mam siły :(

bo chyba w przypdku chłopców to już takiego ubrankowego szaleństwa nie ma :) - dla Elizki to też miałam tyle że sklep można by założyć ( i nadal w niektórych ciuszkah jest raz, albo dwa) tak jakoś dla synka zakupy mnie już tak nie bawią ...
Zresztą znajomi obiecali pożyczyć więc tym bardziej nic nie kupuję.

Bożenka, to długa jak na Dziewuszkę :D

Wiecie co, a ja jakoś nie mam świra na dziecięce ciuszki, Młody ma solidną bieliźnianą wyprawkę, bluzę polarkową i spodenki dresowe. Ciuszki wolę mu kupić jak się urodzi i będzie wiadomo co na niego będzie pasować.

Jakiś czas tego pisałam że chcę pokój malować farbą Dulux Family Zone, z tym że ona nigdzie nie jest dostępna ;] skoro w sklepach duluxa nie mają to daje sobie spokój i będzie farba Tikkurila dla alergików, też jest delikatna :)

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...