Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Sorki że tu pisze.. :D Akamara zapraszam do wątku żonek 2010 ;D organizujemy spotkanko:D JUTRO:D

A z farba dla naszego synka to moj maz sam kupil- Nobiles zima gradowa.. dla mnie jest za ciemna jak do pokoju malucha, bo ja wole pastele no nic najwyzej przemalujemy :)

cześć brzuchatki
Ja przez tą pogodę to mam takiego lenia że szkoda gadać :-/
na szczęście lepiej się czuje jeżeli chodzi o przeziębienie i alergie więc jakoś przeżyje ten dzień :-)
pozdrowienia na nowy tydzień :-)

Dziękuję Masia:)

Kobritta to mnostwo zdrowka dla corci :)

Witam w nowym!
W końcu nadrobiłam zaległości w czytaniu. Cały weekend nie miałam czasu, żeby do Was zajrzeć. We wtorek mieliśmy malowanie, potem kupę sprzątania. W sobotę stanie w kuchni no i wczoraj imprezkę Basi. O 21.15 padłam ze zmęczenia. Za to dziś obudziłam się z ulgą, że nie muszę nic robić w tym tygodniu.
Jonka trzymaj się dzielnie i odpoczywaj.
Azura kolorek ścian bardzo ładny, mamy podobny w sypialni od ponad 2 lat i jeszcze mi się nie znudził.
Ja wózek zamówiłam na początku kwietnia w Bobowózki a czas oczekiwania na odbiór do 2 miesięcy. No ale liczę na to, że będzie szybciej. Fotelik na pewno ma być szybciej ale póki co cisza.
Laktator mam ręczny TT i u mnie sprawdził się rewelacyjnie.

Aaas to super z tym zaswiadczeniem bo wlasnie nic nie mowila :/

Mikulka poznasz mnie napewno- bede muala turkusowa bluzke. Mam ciemne wlosy i.... taka ilisc piegow ze wygladam, ze jak byla wojna na g o w n o to sie sitkiem bronilam.. ;)

Ja tez mam ten reczny laktator z TT za 1gr a bylam nastawiona na Aventu bo bardzo go babki chwalily.

Sylwiaagnieszka tak to u mnie wyglada z tymi skorczami. Jak trwala chwilke ( kilja sek) i nie sa bolesne to spoko :)

Czytałyście?

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,11518946,Nie_mowie_o_aborcji__Mowie__Ma_pani_wybor.html?as=1&startsz=x

Witam w nowym wątku:)

Na skurcze łydek pomógł mi magnez.

Dziewczyny czy miewacie skurcze w klatce piersiowej? Wczoraj złapały mnie takie bóle aż łzy mi ciekły, myślę, że to przewód pokarmowy bo zaczynało się od gardła i szło w dół mniej więcej do mostka.
Wczoraj jak byliśmy na spacerku miałam chyba pierwsze skurcze przepowiadające, nagle brzuch się mocno napiął trwało chwilę i puszczało, to było to?

Pogoda okrutna, a miało być ciepełko wrrrr, w prognozach mówią, że niby od końca m-ca ma być ponad 20st, no tak akurat jak mąż wyjedzie.

Pranie,prasowanie i układanie odkładam na później, jak zostanę sama i będę się nudzić, wieszać też nie będę bo nie mam gdzie.

W C&A jest przecena -20% na dzieciowe ciuszki, wczoraj kupiłam superowy dresik za 31zł. W końcu też dopadłam bluzę dla ciężarówki, co prawda czarną ale jest:)

Laktator ręczny TT mam za 1grosz w promocji z nianią w Akpolu. Wychodzę z podobnego założenia co Nieska, jeśli będzie potrzebny elektryczny to się dokupi.

Masia, mi dokładnie ta położna powiedziała, że to nie ważne, że można donieść póżniej,
ja będebez męża, może umówmy się na jakiś znak rozpoznawczy :)

Dziewczyny o zaswiadczenie od gina do SR to sie nie martwcie, bo ja swoje niedawno wyrzuciłam do kosza-położna o nim mówiła, ze trzeba miec itd, ale nawet na oczy go nie widziała:) po za tym ono jest potrzebne dopiero na cwiczenia, a zaczynacie chyba od teorii.

Mikulka bede razem z mezem jak nie ucieknie ;) Nie mam zaswiafczenia od gin nie wiem czy mnie nie wyrzuca :/

Hejka dziewczyny, ja tu zaglądam za rzadko bo mam mnóstwo czytania zawsze :-). Wekend spędziłam raczej na luzie bo mąż przeziębiony i nie chciałam go nigdzie ciągać, po za tym ta pogoda to porażka. Mnie zaczyna już dopadać syndrom wicia gniazda, właśnie dziś jadę do IKeA po pare drobiazgów, bo zmieniam wystrój sypialni tak na wiosne. Za dwa tygodnie malowanie salonu i przedokoiu i wtedy to już sobie napewno rozstawie łóżeczko. Ciuszki mam poprane, bo skorzystałam z ładnej pogody jak byłam u rodiców i wszystko ładnie tam schło na słoneczku i do domu przywiozłam już czyste i poprasowane. Została pościel i kocyki. Muszę dokupić pare drobiazgów: butelka, przewijak, pieluchy i będzie wszystko gotowe. A u mnie to dopiero 27 tydzień :-) więc sama się dziwie, ale wole jak przyjdzie wiosna siedzieć na działce z ZUZKĄ i odpoczywać niż ogarniać mieszkanie i rzeczy malucha.
Wakacje sobie odpuściliśmy chociaż z ciężkim bólem serca :-)
Zbieram sie do IKEA a wam życzę miłego dnia.

kabor, ja bym jeszcze dodała potas, czyli najllepiej sok pomidorowy,
ja dużo ja i pije pomidorów, przecierów, soków i na razie sporadycznie mam takie skurcze. :)

Dzięki nilka. Z tym napięciem stopy to nie działa. Próbowałam. Sproboje znowu pić magnez i objadać się czekoladą :D

na łydki to magnez - czyli duża ilość czekolady :)
A ja już boli w nocy to trzeba piętę do przodu- tzn napiąć mocno nogę - jeśli zdążysz to ból zupełnie przechodzi.

Ja tak miałam - ale po magnezie zupełnie mi przeszło :)

Hejka! Gdzie ta wiosna? :/ w taką pogodę to tylko spać. W sobotę w końcu zamówiliśmy w mama i ja wózek jedo i fotelik. Mega się cieszę:) już się nie mogę doczekać aż będę go mieć ale niestety trzeba czekać ok 4 tyg :(
Od jakiegoś czasu mam bardzo bolesne skórcze łydek w nocy.Normalnie masakra. Tej nocy to trwało to chyba kilka godzin, raz prawa raz lewa.Az mi sie ryczeć chciało:( też tak macie? są jakies szybkie sposoby na to?
Mnie dziś w Medisonie nie bedzie. to juz chyba beda 3 opuszczone zajecia ale jakos słabo sie czuje ostatnio. Ciężko mi. Zresztą po nocy do tej pory bolą mnie łydki:/
ehh te uroki ciąży..

no to ja się melduję w nowym i odpowiadam Masi iż wybieram się na tą SR na 17.00.
a ty też będziesz?

Ups, skopiowałam link do poprzedniego- poprzedniego :D (czyli 26)
A tu do 27części :
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=329076&c=1&k=130

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...