Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Wszystkiego imieninowego dla Agnieszek ;)

Ale z Was ranne ptaszki :)
My od 7 też nie śpimy, ale do 8 sobie leżeliśmy, a później wykopałam Męża z łóżka, żeby mi i Karolince zrobił śniadanie :) Ja teraz sobie przed kompikiem zalegam, a Mąż maluje chmurki :D

Ww międzyczasie załatwiliśmy jeszcze transport szafy z Warszawy, także od rana mózg pracuje na pełnych obrotach, bo ta szafa zanim do Nas dotrze musi przejść przez kilka innych rąk :)

i ja się witam z rana, ale dzisaj muszę się sprężać no siędze sobie w piżamie a muszę szybko zrobić galaretkę z brzoskwiniami, umyś podłogi w hacie, siebie doprowadzić do ładu i o 10.30 lecieć na rynek z Azurą po te koszule (Azura, nie zdenerwuj się, ja wiem, że na 11.00 jesteśmy umówiona, ja jeszcze do piekarni będę dygać:)),
no a później gotowanie i reszta sprzątania bo dzisaj na 17.00 goście :)

Ja też czytając wątek marcowo-kwietniowych myślałam, że to będzie trochę prostsze stwierdzić czy to już.... albo odchodzą wody, albo masz skurcze, których częstotliwość wzrasta i prosta sprawa... ale jak widać nie jest to tak proste jak mogłoby się wydawać. Trochę mnie to przeraża, bo jeżdżenie w kółko do szpitala to słaba sprawa... ja to jeszcze mam blisko 7 min al ktoś kto np mieszka w Gdańsku a chce rodzić w Wejherowie to współczuje....Wczoraj jak wracałam z ćwiczeń to mała tak zaczęła się kręcić, żę myślałam, że mi z brzucha wyskoczy ludzie się na mnie dziwnie patrzyli:) a potem jak szłam to coś mnie zaczęło łupać w plecach, ale nie przy kręgosłupie tylko tak obok, może mała zaczęła na nerw kulszowy uciskać i w dole brzuch coś pobolewało i myślałam, że coś się zaczęło...ale po 5 razach przestało. Tak więc dalej się turlam:)

I ja sie witam :)

Ja tez przed 7 sie obudzilam, chyba z tych emocji bo zaraz wyruszamy po furke dla Oleńki :D

Masia, my mamy Jelp ale żel do prania, jakos na pierwsze pranie proszek mi nie pasował ;) i jest dosc wydajny, bo wg tego co jest napisane wlewa sie tylko 2 zakrętki na pranie takze wcale jakos duzo sie tego nie zuzywa. Zresztą one chyba są teraz w Akpolu w promocji...

Miłego dnia dziewczyny !

No wlasnie czytalam ze Jelp najmniej uczula. Znaczy najrzadziej po mim zdarzaja sie reakcje uczuleniowe ale cena odstrasza bardziej niz zacheca.. a czy ktoras z Was uzywala plynu do prania Jelp? Jest bardziej wydajny?

Cześć Dziewczyny,
Ja miałam trochę Jelpa, Trochę Lovelli i Dzidziusia i powiem, że Jelp zdecydoanie najlepszy Jelp, ale też najdroższy...
Tylko po nim pranko wyglądało na naprawdę doprane.

Hej dziewuszki:) też musiałam nadrobić prawie 40 wpisów:) teraz zabiorę się za śniadanko:)

Witam z rana mamusie :)
Obudzilam sie na siu siu i nie moglam juz zasnac. Poczytalam watek marcowo- kwietniowych mam i prawie wszystkie sa juz po :) Jejku jak super :) ale te ktore sie jeszcze ostaly to widze ze maja jeszcze wiekszego stresa bo nie wiedza czy skorcze ktore maja to TE wlasciwe czy jeszcze nie. Tak sobie pomyslalam ze lipcowe mamy beda mialy pod tym wzgledem przerabane ;)

Piszecie ze pierzecie ciuszki dzieciaczkow. Powiedzcie kupilyscie Jelpa,Lovelle czy innego producenta proszek?
Miego dnia laseczki :)

Hejka, a ja znowu 1,5h nadrabiałam wątek :)

Na warsztaty w przyszłym tygodniu również się wybieram, a i na lody wcześniej z chęcią pójdę :)

Jolaa - ja również czasem robię prywatnie badania w UCK

Dobrej nocki dziewczyny!

na szczepionkę jest potrzebna recepta, wiem bo moja gin. powiedziała, że mi ją wypisze niedługo i mogę wykupić i trzymać w lodówce do porodu:)

nie wydaje mi sie zbey byla potrzebna recepta na te szczepionki, poniewaz lekarka by mi powiedziala o tym. a powiedziala, ze tylko trzeba sie dowiedziec czy maja w aptece a jesli nie to zamowic zeby sciagneli. i ze w termotorbie trzeba ja dostarczyc zbey nie zmienila temperatury.

Pomelo, Akamara i Kasia i Tomuś mogę się w każdej chwili zacząć rozpakowywać, to niesamowite jak to szybko minęło...nim się odwrócimy skończą się tematy ciążowe, a będziemy nawijać o Dzidziusiach :D Już się nie mogę doczekać :)

anavaw, ja też musiałam sprzedać biurko aby było miejsce na łóżeczko :P

kate88, ale wydaje mi się że na szczepionkę to trzeba mieć receptę i wtedy to wykupujesz ją, myślę że jest dość popularna i można ją dostać bez problemu.

No ja też potwierdzałam od razu jak się zapisywałam na warsztaty :)
Ja się nie mogę doczekać mebelków, wtedy to się wezmę za kupowanie :P

Witam wieczorkiem :)
Tak banka też się zapisałam na warsztaty i od razu potwierdziłam. Póki co trzyma mnie jeszcze katar i zapalenie spojówek, ale jest dużo lepiej i mam nadzieję, ze do przyszłego czwartku dam radę :)

Dziewczyny a tą szczepionkę to można tak od ręki kupić np w tej aptece obok wojewódzkiego?? Heh bo to by było dobre wyjście, bynajmniej w naszym przypadku :) Tzn gdyby tatuś miał jechać do nas do domku po szczepionkę to by zapewne ok 40 - 60 min go nie było, a tak to pod nosem, 5 min i jest z powrotem z nami :)

pochwalę się że dzisiaj zamówiłam leżaczek :) fisher prica :) i karuzelkę do łóżeczka :)

ja już po SR, ale coś spiąca jestem, więc zobaczę sobie mentalistę i ide lulu, miłej nocki laski :)

no my też kupimy teraz proszek i płyn i będziemy prać wszystko
Tatuś prał ostatnio jakieś ciuszki dla małego i jak je rozwieszał to jak zaczarowany wyglądał :-)

tez sie wybieram na warsztaty.

ja dzisiaj kupilam proszek, ale plynu do plukania nie mieli w carrefourze, kupie jutro w akpolu, nie ma to jak miec akpol dwie minuty drogi:p

pogoda srednia bo mega zmeczona jestem i zaraz ide spac normalnie:D

A ja kupiłam kilka dni temu szafę, ale że jest wielka to był problem z transportem, ale ma być jutro, więc też się cieszę, bo w końcu będzie gdzie się rozlokować z ciuchami i innymi gadżetami :)

Jeszcze się pochwalę, że jutro Mężuch będzie malował nasz sufit w chmurki heheh

no to super :-)
ja w weekend majowy biorę sie za pranie ciuszków dla małego bo w końcu muszę to zacząć robić :-)
a że będziemy oboje w domku to sobie spokojnie wszystko przygotujemy :-)

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...