Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Sylwiaagnieszka na imie mam Agnieszka Barbara ale cala ridzina i przyjaciele mowia Kropcia a to dlatego ze jak sie urodzilam jako wczesniak to moj tata powiedzial ze jestem malutka jak Kropeczka i tak zostalo :) Jeden przechwycil od drugiego i poszlo w eter mimo tego ze mam 29 lat i taka najmniejsza nie jestem ;)

A na warsztaty chcialam isc ale przed poludniem mamy montaz kuchni a na 17 mam wizyte u gin wiec odpada :/

a ja zaczynam cierpieć na fotelikofobie :P juz mi sie wszystko miesza, ale mam pozapisywane wszystko na kartce, co na pasy, co za isofix, na który isofix ile wiekowo/wagowo fotelików wchodzi,które foteliki można zapiąc na pasy a które na pasy i na isofix, jakie są czego ceny... masakra ;)
Ale jutro podejmujemy ostateczną decyzje i musze wszystko wiedzieć ;)

jezu Banka, nie zauważyłam postu Sylwiagnieszki i zachodzę w głowę o co chodzi z Kolumbią, już nawet przeszukłam neta czy nie ma przypadkiem jakiegoś swiatowego dnia KOlumbi albo coś :)
sywiaagnieszka to w czwartek na pocieszenie chodz z nami na lody :)

ja również idę na warsztaty:)

Dziewczyny, to jutro wielkie swietowanie:) Kolumbia to daleko, ale z drugiej strony egzotycznie, wiec moze ciekawiej..?

Ja tez jestem zapisana na warsztaty - zapisalam tez wczoraj meza (mailowo, bo w ankiecie trzeba bylo podac trymestr ciazy;), choc On moze sie sporo spoznic, bo wprost z pracy - wiec na ewentualne lody wczesniej tez reflektuje:) Kate88, Ty tez bylas zapisana, jesli dobrze pamietam?:)

Mąż do wtorku w domu, wraca ok. 6 czerwca. Jedzie do nowej roboty aż do Kolumbii, troszkę stresu w domu jest przez to.

Masia to Ty też Agnieszka, bo Czesławy nie obstawiam :P Ja niby też mam jutro imieniny, rodzina i większość znajomych mówi mi Agnieszka, reszta Sylwia, w dowodzie mam Sylwia Agnieszka. Mój synek będzie miał na pewno jedno imię :)

To i ja bede na warsztatach :) juz napisałam maila :) dobrze, ze są popołudniu to człowiek bedzie najedzony po obiedzie i może nawet po drzemce ;)

Ja jutro tez mam imieniny i siedze i kombinuje jakie ciacho zrobic. Chociaz ja i tak bd mogla sobie na nie tylko popatrzec :(
A tak w ogole ja mam jutro imieniny 20.04 , moj max 22.04 a 24.04 mamy pierwsza rocznice slubu:)))

Jak nie zapomne to zapytam polozna dzis na SR jaka szczepionke podaja na Klinicznej. Dobrze ze obok jest apteka w ktorej mozna kupic.

sylwiaagnieszka a twój luby w domu cz popłynął?

nulka, to ja na pewno będe :)
i można iść na lody do medisona

Ja tyż idę na te warsztaty, no chyba że zdrowie nie pozwoli-podbrzusze nadal pobolewa, muszę powolutku chodzić :/ Czuję się jak inwalidka

WG mapy to w Heweliuszu... http://modanabrzuszek.pl/index.php/warsztaty/gdansk-26-04-2012?id=6

nulka, ja idę tylko nie wiem gdzie to będzie.

hejka ja już po wizycie u gina i na kawie w pracy :)

Więc mały waży już prawie 2kg i ma 43cm, na razie wygląda że jest tydzień większy niż wskazuje miesiączka. Wszystko jest dobrze tylko mama się sypie :) Mam lekką anemię i trochę białka w moczu także do następnej wizyty mam pić dużo soków warzywnych i jeść żurawinę, a jak się nie polepszy to będę skazana na leki.

Potem byłam zanieść zwolnienie i siedziałam w pracy prawie 3h :) każdy chciał mnie zobaczyć, posłuchać- miłe to takie :)

A teraz jadę z mamą do klifu na zakupy i po jakieś ciasto bo jutro mam imieninki i wpadają rodzice i teściowie :)

w sumie to nie pytałam co podają, tylko czy można przywieść swoją:)

kobritta, a wiesz co podają na Klinicznej ?

dziewczyny, ponawiam pytanie, idziecie na kampanie moda na brzuszek :) ? Bo samej mi sie nie chce a potwierdzic trzeba do dziś :)

Ja właśnie wróciłam ze spacerku, w sumie jest dość ciepło, tylko pochmurno... wiec teraz trzeba nadrobic spalone kalorie ( chociaz nie wiem czy podczas turlania sie cos ucieka ;) ) i dokończyć wczorajszy urodzinowy tort :D

Dziewczyny jeśli chodzi o podanie swojej szczepionki na klinicznej to nie ma z tym problemu. Pytałam swoją gin., która tam pracuje i powiedziała, że większość mam tak robi, trzeba to tylko zaznaczyć na początku w szpitalu i w razie co mąż może dowieść.

To i ja także się witam :)
Przed południem u mnie też był czas nic nie robienia-bosko :) Mój mąż się cieszy, że chociaż przed południem uczciwie leże i odpoczywam.

Co do pieluszek to ja planuję kupić Pampers Premuim Care i pieluszki Happy New Born. Po jednym opakowaniu i zobaczymy czy będzie duża różnica, a później albo Dada albo te rossmanowe. Mam problem z wyborem kosmetyków, bo ciągle nie mogę się zdecydować, ale na szczęście mam jeszcze trochę czasu na kupno :)

Czy kupiłyście już może maść na popękane brodawki?

Wczoraj pokoik maluszka został pomalowany :)) Kolor troszkę jak dla mnie za mocny ale super pasuje do mebli, które tam wstawimy i lampy jupi :))

to i ja sie witam
podjechałam dzisiaj do pracy załatwić jeszcze jednen projekt co prowadzę ;)

qrcze ja tak lubie swoja prace ze nie wiem jak sie z nią rozstanę heheheh- ostatni tydzień przede mną - bo pracuje d końca kwietnia tylko ....

dyr mnie się dzisiaj pytał już kiedy wracam - po hehehehhehe
a jeszcze nie odeszłam całkiem hehehehhe

to tyle w temacie nic nie robienia ;)
ja musze kuchnie doprowadzić do porządku po wczorajszym dni - to ja już wole w pracy caly dzień siedzieć hehehhehe

Witamy w południe :)

my właśnie do domku wróciliśmy młody poszedł spać a ja ledwo żyje, powiem Wam że coraz ciężej mi się przemieszczać, dziś z centrum na ujeścisko pojechaliśmy i ledwo do domu wróciłam. Na szczęście D nie ma szybkiego tempa więc jakoś się wlokłam za nim, ale chyba dłuższe trasy sobie odpuszczę bo dwa razy mi się słabo zrobiło więc chyba czas zwolnić tempo.

anavaw ja mam fassolkę i nie umiem się z nią wyspać, jakoś ułożyć się nie mogę, w kółko mi nie wygodnie.

pomelo oby to były aniołki, bo jak mam mieć drugie takie jak mam to miejsce na srebrzysku zaklepać muszę :) swoją drogą ciekawe czy będziemy takie aktywne jak już maluchy się pojawią :)

ja mam belle happy z wycięciem, huggiesy nam się nie sprawdziły więc teraz mam belle a później na rossmanowskie przejdę ja mam tylko jedno opakowanie kupione co by do torby spakować, a reszte później będę kupować :)

mąką ziemniaczana też się super sprawdza w razie odparzenia, my jak coś się działo to sudocrem stosowaliśmy

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...