Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

ja kupuję całą serię linomagu,
podobno jest bardzo dobra a cena nie powala, mają płyny do kąpieli, kremy, maści, ja też jako noworodek tego używałam, a tutaj za niecałe 80 zł mam wszytko co trzeba z nawiązką :)
na pewno zamówię też ten aquastop bo podobno super jak się maleństwo łuszczy :)

http://sklep.ziololek.pl/

Hej dziewczynki.

Pieluszki bede kupować Premium Care ( to wyciecie na pepuszek uważam za zbędne, pieluszke delikatnie sie zawija i jest ok,ale od tego jest tyle roznych pieluszek zeby testowac ;) tak jak przy Biance, 2 opakowania i kolejny rozmiar, pozniej sleep & play ( porażka) i teraz Activ baby mamy zamiar tak samo zrobic z młodym

A ja teraz ide na sieste ;) heheh moja młoda już marudzi że chce lulu to ja skorzystam jupi

Szybko piszę, bo lecę na ćwiczenia. Moja siostra ma dwóch synków, pierwszy jak się urodzil to mial tak odparzony tyłek, że masakra...(tzn nie po urodzeniu tylko po pieluszkach:) i najlepszym sposobem aby się tego pozbyć nie były żadne kremy tylko wietrzenie tyłka:) dzieciaczki to uwielbiają i można fajnie ten czas wykorzystać na zabawę:)także ja prócz próbki kremu nivea, który dostalismy chyba na Mamo nadchodze na razie w nic sie nie zaopatruje, zobaczę jak sposób natrualny zadziała a jak coś to do sklepu i apteki mamy 2 min:)już się nie mogę doczekać tego naszego maluszka:) uwielbiam te małe pupki dziecięce i tą skórke tylko całować:):):)

Na buźke bede kupować ziajke, tez byla w normalnej cenie a na d*pke nic... tzn w zapasie mam sudocrem ale na codzien nie bede smarować, tylko jak tfu tfu juz sie cos bedzie działo...

hmm- nie znam się na tym linomagu, rok temu miałam mustelę i teraz też kupię

Kremu przeciw odparzeniom bym nie kupowała, tylko jak już krem na odparzenia (jeśli już będzie zaczerwienienie) - i tu dwa linomag zwykły zielony i bepanthen maść - i stosować na zmianę

ale jak już są czy przeciw ? bo podobno rewelacyjnie sprawuje się linomag zielony, a jak już są to sudokrem
krem z filrem mineralny to wkleił ktoś punktowy musteli, nie był taki strasznie drogi, ale dlatego że był właśnie tylko na wrażliwe miejsca, jak zobaczyłam normalny to cena 2 razy taka.

widziałam cud narodzin :) super dokument :) no pewnie że damy radę ;]

nam w szkole rodzenia również polecała podwijać pieluszkę, bo wycięcie jest za małe :) no ja pieluchami się zajmę w maju :)

To jak już sobie tutaj gaworzymy :) to jeszcze podpytam o krem z filterm (wiem, że musi być na początek z mineralnym) ale teraz pytanko co sądzicie o Linomag SUN (położna w SR mówiła, że jest ok) bo to jedyny w przyzwoitej cenie:P (poza Nivea- ale słyszałam, że jest słaby). Pomóżcie Mamy!!!!
O i krem przeciw odparzeniom...jakiej firmy polecacie??

Ja kupiłam jedno opakowanie Pampers new baby i pani mi powiedziała, że one mają wycięcie na pępuszek, ale szczerze mówiąc nie sprawdzałam czy jest tak w istocie:) Ale kupiłam tylko jedno opakowanie, bo nie wiem jak duża będzie mała i czy potem się nie przejdzie od razu na inny rozmiar.

bella i huggiesy, mam jedne i drugie w razie uczulenia ;) ale szczerze powiedziawszy, to wgłebienie jest tak malusie, ze wg mnie i tak trzeba bedzie pieluszke odwinąć...

oglądałyscie ten filmik cud narodzin ? http://playtube.tv/videos/322/811/ciekawosc-cud-narodzin najbardziej podobało mi sie doświadczenie w 20min ;)
No i są też 3 zupełnie różne porody... jak one dały rade to my tez damy :)

ja kupię w maju - co 2 miesiące zamawiam dla Elizki ze sklepu blizejciebie.pl i przy okazji zamówienia dla niej, zamowie dla małego ...

Dziewczyny, wy już kupujecie pieluchy ? :D ba macie kupione ? :P

kupiłam new baby i po nich było uczulenie ( po tygodniu albo dwóch dopiero się pojawiło) , dlatego dalej nie używałam już pampersów. Ale kiedyś dostaliśmy premium care i były ok, nie było uczulenia, ale one dość drogo wychodzą na dłuższą metę.
Przeszliśmy na huggisy - ale moja mała była dość szczupła i strasznie nam przeciekały. Były dni że ją po 7 razy musiałam przebierać.
Dopiero happy się sprawdziły.

Pampersy na 100% nie mają wycięcia, my zakupiliśmy huggies:)

Nilkaa, a powiedz stosowałaś New Baby czy Premium Care? Możesz któreś polecić.
Z góry dzięki

pampersów chyba nie ma z wycięciem na pępek - na pewno dwa lata temu nie było ..
Jeszcze happy mają wycięie - innych nigdy nie próbowałam, więc nie wiem.

Hej Dziewczynki!
Mam pytanko: które pieluchy mają wycięcie na pępek? Wiem, że Huggiesy...a z Pampers??

Moja droga nic nierobienie jest chyba bardziej męczące niż robienie za dużo:)Pamiętam jak miałam złamaną nogę i musiałam leżeć w łóżku bo do tego dochodziły jeszcze wymioty ciążowe z jakieś 1000 razy dziennie... i wszyscy mi mówili, że sobie odpocznę i super i wogle...a ja ryczałam w łóżku no bo ile można oglądać filmy, seriale, czytać książki... ja po jedynm dniu już miałam dość:)bo co wstałam z łóżka i chodziłam (a w zasadzie skakałam) to mi się robiło jeszcze bardziej niedobrze, bo wszystko mi podchodziło do gardła.... więc dom odłogiem leżał...a ja ryczałam z niemocy, że jestem w tym domu ale nawet nic nie zrobię...:)

pomelo, no jasne że można sobie zorganizować czas, ja do tej pory aż tak się nie nudziłam, zawsze coś sobie znalazłam do roboty :)

Już się nie moge doczekać kiedy Synek będzie z nami, wtedy będę mogła powiedzieć że jestem zmęczona, a nie jak teraz od nic nie robienia ;]

Azura powiem Ci, że ja też myślałam, że mnie szlag trafi z nudów w domu. Ale mogąc chodzić i nie mając takich problemów jak Ty spokojnie można sobie zorganizować czas. Ale jeżeli Ty prawie nic nie możesz robić to na bank musi być Ci ciężko...ja sobie nie wyobrażam, że miałabym np nie pracować całe życie. Chyba bym świra dostała... ale już niedługo żadna z nas nie będzie narzekała na nudę:):):)pewnie trochę ciężko będzie się przestawić po tych chwilach zwolnienia i drzemek kiedy się chce.. na życie z małym bąblem:)no chyba, że nasze dzieci to będą czyste anioły...:)

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...