Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Ja wczoraj przez mezowe urodziny praktycznie cały dzien albo stałam w kuchni albo sprzatałam to wieczorem padłam i spałam do dzis do 7:30 z 2 przerwami na WC wiec jestem wyspana... chociaz w taka pogode pewnie drzemką nie pogardze ;)

Azura, tu tez masz rzeczy z tej firmy http://www.abcmalucha.eu/wyniki-wyszukiwania,19.html?sPhrase=&iProducer=7&sPriceFrom=&sPriceTo= , może bedzie taniej :)

HYHYHY... jutro bede śmigać naszym wóziem po domku :D

ja dziś w ramach rozrywki piekę ciasteczka owsiane :) http://zwegowani.pl/ciasteczka-owsiane/

no właśnie, gdybym to ja jeszcze mogła sprzątać..to byłoby co robić, a tak ..parę razy się schylę i już mnie boli :/
ale po 37 tc to sobie odbiję i z ścian schodzić nie będę :)

Zaraz w DD TVN: ciąża jak narkotyk :)

Cześć Dziewczyny :)

Dziś nawet pospałam :)
Dostałam wczoraj od koleżanki fasolkie do karmienia, Ona własnie mówiła , że spała z nią jak jeszcze miała brzuszek. Zawsze myślałam ,że to za małe, że to tylko do karmienia. Ale pomogło, jak ktoś ma zamiar kupic tak czy tak, to polecam już teraz. Inna Noc :)
Miłego Dnia

okropna ta pogoda, ja też zalegam jeszcze w wyrku...
ehh, zaczynam łapać doła zazdroszcząc tym co chodzą do pracy :)
ja się do takiego nic nie robienia nie nadaję :/

bardzo współczuje problemów mieszkaniowo-kredytowych, ale nic mądrego nie powiem, bo to dopiero będzie przed nami.

hej dziewczyny,
pogoda nie taka straszna jak się wydaje :)
ja właśnie wróciłam z laboratorium i trochę siąpi ale się przejaśnia i jest dość ciepło więc jak nadzieja, że do południa będzie całkiem miło.
ja dzisaj mam w planach porządki, w końcu powoli już przychodzi na to czas :)chyba wezmę się za szafę, tz. za dolne półki i kuchnię.... no i lazienka woła o pomstę do nieba ....ehhhhhh
ciężkie jest życie jak się siedzi w domu, przed ciążą jak chodziłam do pracy to mi bałagan nie przeszkadzał :)

Hej dziewczyny, która z was robi prywatnie badania w laboratorium UCK??

Hej dziewczyny. Strasznie współczuję problemów z mieszkaniem i z tymi sprawami kredytowymi...:(Nie poddawajcie się i walczcie, niestety takie uroki życia w naszym kraju:(Chętnie bym jakoś pomogła ale w sprawach kredytu zupełnie się nie orientuję, więc nie będę się wypowiadać zeby nie namieszać. Mam tylko nadzieję, że wam się uda zakończyć tę sprawę happy endem.
Agusia85-chodzi o to, że p. Iwona miała przynieść ulotki dotyczące wypożyczenia TENS-namiary na jakąś firmę chyba tutaj u nas gdzieś blisko.
Ale dzisiaj pogoda...:(mam ochote nie wypuszczać nosa spod kołdry ale muszę się zwlec bo inaczej będzie jeszcze gorze, może ćwiczenia trochę podniosą mnie na duchu:)trzymajcie się:)

Witajcie z rana :)

nilkaa, fajne te zestawy mothercare, ja jednak zostanę przy hartmannie, bo jednak do specjalistyczna firma opatrunkowa, nie mam wątpliwości że te podkłady są super chłonne i mają te gaziki nasączone spirytusem do pępuszka. Znalazłam sprzedawce, co ma wszystko co potrzebne.

a zawieszki boskie, bananowa anna mnie urzekła :)

z tymi szczepionkami to masakra, pamiętam że na Zaspie lekarz mówił że nie ma możliwości przyniesienia własnej szczepionki, ciekawe jak na Klinicznej...

witam z rana :)

Ja również współczuję problemów z mieszkaniem i mam nadzieję że za 2 latka jak my będziemy kupować to obejdzie się bez takich przeszkód. A tymczasem zrób tak jak dziewczyny radzą- poszukaj innego doradcy a może uda mu się załatwić kredyt. Szkoda i zadatku i mieszkanka. Trzymamy kciuki.

Ja za 45min mam wizytę u gina- i aż mnie brzusio boli. Wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu i też nie są najlepsze- leukocyty mocno w górę, erytrocyty mocno w dół. Zobaczymy co gin powie.

My wczoraj odebraliśmy fotelik i wanienkę także kolejne dwie rzeczy są :) Bardzo się cieszę :) My dzisiaj na SR mamy spotkanie z pediatrą także może zapytam o te szczepionki. Pomelo a co dokładnie miałam zapytać z tym Tensem p.Iwonki?? Bo mi wyleciało z głowy.

Miłego dzionka brzuchatki :)

Współczuję sytuacji mieszkaniowych, ale też myślę, że może da się coś uratować... zwłaszcza, że to nie jest zaniedbanie z Waszej strony...pogadajcie z deweloperem...zawsze kobiety w ciąży tak łatwo nie spławi...

A ta pośredniczka to z jakiejś agencji czy prywatna osoba? Bo jeśli z jakiegoś open finance czy tax care to zawsze możecie tam skargę napisać i reklamację...

A co do szczepionek to myślę, że można nie wyrazić zgody, ale nie sądzę, że zaszczepią czymś z zewnątrz...wg prawa po prostu nie mogą stosowaś leków z zewnątrz...ale waalcz!

lekarka mi powiedziala, ze nie wypuszcza mnie ze szpitala dopoki nie zaszczepia. moze ktos sie tam wybiera dowiedziec?

A czy wiecie czym szczepia na Klinicznej?

tzn można nie zaszczepić i potem dopiero u pediatry w czasie pierwszej wizyty- tak to zrozumiałam ( odnośnie Zaspy) i ja bym tak na Waszym miejscu zrobiła.

Aj znowu pomyliłam osoby, chodziło mi o Jonkę i Małą ;)

Jonka i Biała Katarzynka znam Wasz ból z własnego doświadczenia niestety :(
Na miesiąc przed przeprowadzką do nowego mieszkania musieliśmy zwolnić wcześniejsze, na szczęście kumpela nas przygarnęła.
Co do zadatku tu było więcej nerwów, mąż niby już na 100% załatwił kredyt, poszliśmy do notariusza po upoważnienie dla mnie bym mogła dokonczyć formalności bo M. wypływał na dniach, po paru dniach dostaje tel. że odmowa przyznania kredytu. To były ciężkie czasy dla mnie, zwiedziłam chyba większość banków w trójmieście, dogadałam się z deweloperem co do terminu wpłaty I transzy, kredyt po wielkich bojach załatwić się udało, ok. 45tys. zadatku zostało uratowane. Mała może jeszcze nie wszystko stracone, pogadajcie ze sprzedającym mieszkanie, może jakoś się uda. Doradcy fin. to często ludzie z przypadku, dla nich liczy się tylko premia od klienta, często wiedzą mniej niż klienci-znam również z doświadczenia. Bardzo ciężko o kompetentengo doradcę.

Nie poddawajcie się!

Byliśmy dzisiaj w kinie i ledwo tam wysiedziałam, młody cały dzień sprawdza jak bardzo może rozciągnąć mój brzuch w poprzek :/ Dodatkowo doszedł ból podbrzusza, zastanawiałam się czy nie jechać na IP, ale póki leżę jest ok, zobaczę jutro.

Trzymajcie się brzuszki:)

teoretycznie nie mozna, ale masz prawo nie wyrazic zgody i powiedziec ze maja zaszczepic engerixem, bo jesli zaszczepia ta druga a cos sie stanie to oni ebda ponosic pelne konsekwencje, jesli sie nie zgodza to niech mi to na pismie dadza, bede sie klocic o swoje, kurde mamy do tego prawo to nasze dzieci.

Trzymam kciuki, żeby się Wam wszystko dobrze poukładało :)

irongirl, ale położna na SR mówiła, ze nie można przynosić swoich szczepionek na Zaspe i ze szczepią euvaxem... nie wiem jak jest w innych szpitalach...
Kurcze, moze ja tez sie przejde do mojej ogolnej, która tez jest pediatrą i sie podpytam....

dziewczyny dzięki za dobre słowa postaram się ochłonąć i jakoś to przeżyć
Mam nadzieje że jutro w lepszym humorze się obudzę :-)
pozdrawiam na wieczów

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...