Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

aaa, no tak, gdzies by wypadalo wkladki dokleic. Nie pomyslalam. To moze tez sie rozejrze.

Makuszka, to duża dziewucha :) wspolczuje Ci tych opuchnięć :/ To musi byc masakra...

A stanik do spania, raz, ze troche utrzyma te cycki a dwa, ze jeśli bedziesz karmić, to mleko bedzie 'cieklo' całą dobę a wkladki przy koszulce czy pizamie sie nie utrzymają... tzn ja tak mysle ;)

My z mezem sie troche pobawilismy naklejkami na ściane i pokoik wygląda z chwili na chwile coraz ładniej :))) jeszcze jutro moze zyrandol powiesi, ja poprasuje reszte ubranek i bedzie wszystko gotowe :))

mi się wydaje, że do spania się przyda po pierwsze, żeby cycki się nie zmasakrowały doszczętnie a po drugie, zeby było do czego włożyć wkładki laktacyjne, żeby się nie ubrudzić mlekiem :)

hej, witam sie i ja po dlugiej nieobecnosci. Chyba ze dwa watki mi przelecialy.
Dzis bylam u gina, Mloda wazy juz 2900. Poki co nic nie zapowiada wczesniejszego wyjscia ale tez wszystko sie zdazyc moze. Miewam tez bole miesiaczkowe ale gin powiedzial ze one o niczym nie swiadcza. Szyjka wysoko i dluga wiec mam na luzaka czekac na swoja kolejke. I cale szczescie bo bylo niedawno kilka takich dni ze bylam przekonana ze zaraz zaczne rodzic.
Weekend minal super, maz zabral mnie na ostatnie juz chyba duze zakupy urzadzeniowo-domowe do Szczepana. Mam wreszcie lampy i serwis obiadowy na 12 osob. Jestem zajarana i przeszczesliwa. Moge planowac chrzciny :-)) A w niedziele bylismy w Gdansku, zalapalismy sie na obiadek za pol ceny a potem lody w Grycanie. I dlatego sie nie zdziwilam dzis ze mam juz 19 kilo na plusie....
Jestem na maxa opuchnieta, ledwo palce u nog zginam takie sa parowki, kostek juz nie widac wogole. Ale nic to! Damy rade! :-)
Mloda jest ciagle rozkopana, tupta sobie od srodka po moim brzuchu, ciekawe dokad ona idzie? :-)
Mam pytanko - po co Wam stanik do spania? Bo ja nie slyszalam zeby takie cos bylo potrzebne.

jantarka, a ja ostatnio miałam problem z tą kartą doz ;] chciałam kupić kropelki DiK za 50% i nie zbijała ceny :/ także podziękowałam...

zatem boję się cokolwiek kupować na tą kartę :D

aha to z auta nas widziałaś myślałam że gdzieś na Długiej.
My musimy kupić jeszcze jedną paczkę pieluszek rozmiar 1 bo nie mamy a nie chce za dużo kupować bo nie wiadomo ile czasu mały ponosi taki rozmiar a dokupić zawsze można

To było na pewno po meczu, bo szliście już w stronę Długiej :) My wjechaliśmy w Szafarnie, więc właściwie mój rozbrykany Mąż jechał tak szybko, że nie miałam czasu nawet zareagować :)

jantarka, szkoda że wcześniej nie dałaś znać, bo ja już mam pieluchy nakupowane :)

hello, ja dzisiaj byłam na SR, temat o kąpieli no i u lekarza. Młoda ma już 2200 a ja 4 kilo na plusie :) padam, jutro się odezwę.

Bardzo możliwe że to my byliśmy bo też byliśmy na spacerku w drodze powrotnej.
Tak my w koszulkach a Gabrysia na rowerku i też w koszulce :-)
szkoda że nie miałyśmy szansy spotkać się oko w oko ale może jeszcze da się to nadrobić :-)
Jak mi się uda to wstawie później fotkę :-)

W aptece Dbam o Zdrowie:) zapomniałam dodać...

Podczytuję wątek, ale nie wiem, czy już o tym coś było: do końca maja po wyrobieniu sobie karty rabatowej dla mamy i maleństwa są pieluchy pampers premium care- newborn 78 szt. za 39,99 zł. Po przejrzeniu cen w marketach i dzieciowych sklepach wychodzi najkorzystniej.

Ech, moja mała tak się dzisiaj wierci, jakby chciała jeszcze tej nocy wyskoczyć...

Mała757 Dziewczyny chyba się burzy przestraszyły heheh ;)
Wczoraj dałam się podejść mojemu Mężowi i wyciągnął mnie na starówkę na rybki i tak mi się coś zdaję, że Cię widziałam jak wracałaś po meczu z Córeczką na rowerku i Mężusiem - oboje byliście w koszulkach GKSu :) To znaczy intuicja mi tak podpowiada że to właśnie Ty, a wnioskuje to, bo na forum kiedyś wrzuciłaś swoje zdjęcie brzuszkowe, a ten mój to gnał na złamanie wędki, żebym przypadkiem zdanie nie zmieniła, to widziałam Cię jakąś sekundę ;)

Niedawno wróciliśmy z badania przepływów i Pani Doktorka powiedziała, że w ogóle bez sensu tak często przychodzę, bo wszystko jest książkowo :)
Żeby mi się nie nudziło to kolejna wizyta jest w ten piątek, a na niej będzie pobierany wymaz na paciorkowca.

oj cichutko tu dzisiaj. Ależ mnie mały przed chwilą kopnął. Aż krzyknełam:) łobuz mały :)
no ja już wszystko mam dla siebie do szpitala, dla małego też. Poprane, poprasowane.Teraz tylko czekam na tel z mama i ja ze jest wozek i fotelik do odebrania-juz sie nie moge doczekac.A po majówce składamy łóżeczko, przygotowujemy pokój no i ja torbę muszę spakować.

Jakaś cisza tu dzisiaj :-)
ja czasami teraz myśle że już tak mało czasu nam zostało do rozwiązania a my dość daleko w polu ale w sumie nowy najemca poczeka na nas więc najwyżej będziemy na szybkiego wszystko robić ale już wiem że na nas poczeka więc jestem spokojniejsza
Teraz tylko czeka spakowanie torby do szpitala i wypranie ciuszków dla małego i będziemy gotowi :-)
ale ten czas leci

ja należę do przychodni Karwiny - więc nie dość że mamy świetną profilaktykę przedporodową to jeszcze później położna przychodzi do domu :), a z racji że to prowadząca szkołę rodzenia to naprawdę potrafi to dużo pomóc w czasie pierwszych dni po porodzie ...

ja po urodzeniu Gabrysi poszłam normalnie do przychodni i tam mi zdjęli szwy ale teraz nie mam tak blisko do przychodni więc jak mam możliwość żeby do mnie przyjechała to skorzystam :-)

ja przy poprzedniej ciąży zastanawiałam się czy chcę rodzić naturalnie czy cesarkę mieć i wszystko jednak przekonało mnie do naturalnego porodu (oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań czy też w czasie porodu jest taka potrzeba - to zupełnie inna sytuacja, w takim wypadku to najlepsze wyjście), ale cesarka na życzenie mnie nie przekonuje.
Mam w rodzinie wielu lekarzy i ich też pytaliśmy o zdanie i wszyscy doradzali jednak poród naturalny. Więc to nie do końca prawda że lekarze swoim żonom czy rodzinie zalecają tylko cesarkę.

Mi się ostatnio podobał felieton Reni Jusis w magazynie Dziecko (co prawda już zwariowanej i przeginającej w stronę eko mamy) - jej spokojne podejście do drugiego porodu, pogodzenie się z jego nieprzewidywalnością i podejściem do skurczów porodowych, jako kolejnych które przybliżają nas do narodzin dziecka.
Ja tym razem też mam dużo spokojniej podchodzę do porodu.

U mnie w przychodni położna jest jedna wiec wyboru zbyt duzego nie mam, ale zajmuje sie maluszkiem i mama w razie potrzeby tez ściaga szwy-jestem umowiona z nia na telefon- jak tylko wrocimy ze szpitala to mamy zadzwonic i sie umowic.

ja mam taką położną teraz wybraną że na 7dobe po porodzie przyjedzie mi zdjąć szwy i zobaczy jak tam u małego i w razie jakiś pytań i wątpliwości to mogę do niej dzwonić.
Nawet jak bym musiała mieć jakiś zastrzyk czy coś to ona też przyjedzie i zrobi.

ooolll, póki co dobrze się czuję więc chodzę do pracy. Pracuję tylko 4h ze względu na pracę przy komputerze więc jest spoko. Planuję do końca maja jeszcze poklikać w biurze, ale za dwa tygodnie mam wizytę i może ginka będzie chciała wcześniej mnie na zwolnienie dać.

Byłam w klifie i spadochrony kupiłam ;)

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...