Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Do czwartku jeszcze 3 dni wiec nie mów hop ;) hihi

Właśnie skończyłam czytać ten artykuł... i w sumie uwazam, ze te co miały cesarki na życzenie bedą je wychwalać a te co rodziły naturalnie, bedą dumne z siebie ze urodziły...
Ja mam może staroświeckie poglądy, czy jak to inaczej nazwać i uwazam, ze cesarka na życzenie to jest troche moda, troche kaprys... i uważam, ze po to kobiety zostały stworzone do rodzenia dzieci i tyle kobiet na świecie urodziło dzieci naturalnie, ze jeśli nie ma wskazań medycznych to nie powinno sie tego robić...
Zresztą wydaje mi sie, ze gdyby to było takie fajne i bezpieczne to zostało by to dopuszczone do normalnych szpitali i jakby sie szło rodzić, to lekarz by pytał ' natualnie czy cesarka?' a z tego co wiem, to tylko i wyłącznie w prywatnych można sie umówić... a nawet wybrać date urodzin ;)
Ja jednak mam nadzieje, ze moje dziecko nie przekroczy 4kg i bede mogła urodzić je naturalnie, bez zadnych komplikacji :) potem lekarz ładnie mnie zszyje i bede jak nówka ;)

Hej,
mi tez pasuje czwartek 15.00 pod Krewetka:)

Mi sie 2 dni temu snil porod i juz potem nie moglam zasnac, wiec czytalam w nocy przez 1,5 godz ksiazke i o 5 rano zrobilam sobie sniadanie;))

Serwus :-)
Pisze do Was z ogrodka, w ktorym postanowilam sie dzis powentylowac :-) Poki co slonca nie ma, ale i tak jest przyjemnie.
Dzis idziemy sprawdzic przeplywy, a w piatek kolejna wizyta. Czasami mam wrazenie jakbym w ogole z gabinetu nie wychodzila, bo co chwile tam jestem heh Mala poki co to jest dzis malo ruchliwa. Mi ta pogoda jakos nie odpowiada, moze jakies cisnienie jest nie takie.
Pierwsze porody zblizaja sie wielkimi krokami ;) Mam nadzieje, ze Mamusie beda sie chwalily zdjeciami swoich dzidzusiow :)

Akamara ma się dobrze bo jeszcze dzisaj pisała do mnie w sprawie warsztatów więc wszystko wskazuje na to, że w czwartek ujrzymy ją w 2paku :)

No właśnie :)

No Akamara tez coś zamilkła... ;) dziewczyny wy powinnyscie sie codziennie zameldować :P

A ja nie mogę się doczekać już relacji Pomelo ablo Kasi i Tomusia :))

lecę do Medisona ...
Zapewne dziś będą się wszyscy zastanawiać czy pomelo urodziła skoro dziś jej nie ma :P

witka z pracy

elfik- pocieszające że ciężarówka jeszcze jakaś pracuje ;) długo zamierzasz pracować??

ja etatowo kończę w tym tygodniu, a zlecenia lotne jak to mówię chce ciągnąć do czerwca - ciekawe czy się uda i sił starczy hehehhehe

lece po kanapke - koło mojej pracy otworzyli super bar kanapkowo sałatkowy - mniam ;)))

miłego dnia !

Azura, daj znać jak mebelki przyjdą :))

Jolaa, a Ty jestes w Baltimedzie czy na Świetokrzyskiej :) ?

Ja dzis sie obudzilam przed 8... poogladałam tv i znowu zasnełam i po 10 mnie kurier obudził ;) biedak musiał sie przestraszyć jak mu drzwi otworzylam :P

A poza tym mam istny sajgon w domu, mąż ma ból gardła i głowy, temp 36.7 wiec ogolnie umiera... a jeszcze lekarz powiedział, ze to wygląda na angine ( wiec samo słowo angina dla mojego meza znaczy ,ze umiera :P ) chociaz jak kiedys miał angine to wygladał duzo gorzej, wiec jak dla mnie po prostu jest porzadnie przeziebiony... no ale dostał zwolnienie, wiec poszedł spać ;) ciężki tydzien mnie czeka... :P

Pomelo spojrzałam na Twoj suwaczek i aż mnie zmroziło...jak tam nastrój??

No to widzisz Jola na razie jeden problem z głowy:) Ja dzisiaj nie jadę na ćwiczenia bo odbieram ok 11.30 wózek:):)więc zaległości ćwiczeniowe trzeba będzie nadrobić albo z pustym wózkiem (tylko wtedy trochę siara spotkać kogoś znajomego:)) albo wieczorkiem:):)no nic miłego dnia:)

Pomelo dzwoniłam do siebie do przychodni i spokojnie to wszystko tatuś może załatwić po porodzie, bierze dokumenty, które wydadzą mi w szpitalu i z tym leci do przychodni- tam wybiera pediatrę, wypełnia odpowiednie deklaracje i tyle:)

Hej Kobietki po weekendzie ;), widze sami kibice ;) ja się wyłamie bo my z mężem tylko na rajdy samochodowe śmigamy a wiadomo w gda to tylko raz w roku, zostaja te amatorskie ale to juz nie jako kibice a załoga ;)

Miałam w weekend cos pakowac ale bylo tak milo ze nic nie zrobiłam, spacer, lody, ja sie dobrze czułam hehe bede musiala nadrobic ;)

Hey Dziewczyny :)

Ja też się zdecyduje na serię kosmetyków z Linomagu tylko bez płynu do kąpieli bo mam Balneum.
Troszkę ogarnęłam pokój i czekam na transport z meblami. Potem idę do fryzjera, bo odrost już spory i trzeba to zafarbować :)

Co do przychodni, to i ja muszę zmienić, bo teraz mam blisko pracy, ale to śródmieściu co teraz dla mnie odpada, zdecyduję się na dr Serkies w przychodni na Mickiewicza i dla siebie jakiegoś internistę, a z tego co widzę na stronie, to pielęgniarka środowiskowa jest jedna :)

Kabor ja też dzisiaj miałam straszną noc, nie spałam od 3 do 5. A głupie myśli oczywiście wtedy lgną....
Jola musisz zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć. Bo w mojej przychodni jest tak, że jak urodzi się dziecko to Tata idzie z kartą szczepień i wybierają pediatrę i położną do matki i dziecka. A np na Karwinach musisz to zrobić przed porodem... czyli już teraz, ponieważ mają program profilaktyki już dla kobiet w ciąży. Także najlepiej się zadzwoń, tam na pewno powiedzą co i jak.

Cześć laseczki :)

Myśmy się wczoraj nalatali szukając czegoś ciągle do mieszkania. Mamy dosyć cieżki tydzień teraz. W poniedziałek montaż drzwi, wtorek ekipa kończy prawie całą robotę, w środę przyjeżdza spora część mebli, czwartek/ piątek montaż kuchni, piątek montaż rolet i weekend przeprowadzka... I na okrągło teraz sprzatanie na mieszkaniu, bo cały czas się kurzy i syfi, bo to cały czas osiada i pewnie dłuuugo będzie. Ale co tam cieszymy się bardzo :)

Co do kosmetyków to jestem już prawie przekonana do kosmetyków HIPPa. Ceny też przystępne, a w razie czego będę dopieszczać swoje ciałko jak synek będzie źle reagował :)

Swoją drogą Mikulka racja gdzie jest te pozostałe 40zł ;)

pq, one są markowe tyle, że polskie :)
a tak poważnie to przykładowo oliatum to 94% parafina,
pól litra parafiny w aptece to 2 zł......... no więc ja nie wiem gdzie jest te 40 zł :)

dzięki śliczne, też słyszałam, że są bardzodobre...a ceny nieporównywalne z tymi markowymi

zamówiłam prawie wszystkie :)
a dokładnie oba kremy (z białą i różową zakrętką),
krem z filtrem,
oliwkę,
maść z zieloną nakrętką to najsłynniejszą,
płyn do kąpieli ciała i włosków od pierwszych dni życia,
no i ten super polaceny krem dla noworodków omega coś :)

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...