Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Dziewczyny, nie zazdroszcze problemow z umowieniem sie na wizyte do lekarza, szczegolnie tak blisko rozwiazania..! Gdybyscie rzeczywiscie znalazly sie nagle w sytuacji bez lekarza, to polecam dr Tylickiego:
http://tomasztylicki.ginweb.pl/
Przyjmuje wieczorami w centrum Wrzeszcza i jest dosc elastyczny z umawianiem sie na wizyty. jest bardzo rzetelny i konkretny:)

My mieszkaliśmy do niedawna na Pogodnym więc też blisko, a na NH czy Cztery Pory Roku jezdzimy do znajomych :)

Sylwiaagnieszka gazetka jest tylko do konca dzisiejszego dnia-od jutra nowe promocje :)

W gazetce superpharmu są promocje na dzieciaczkowe rzeczy tj. kosmetyki HIPPa, Jonhsona, pieluszki Happy, Huggies i Pampers, smoczki NUKa, nożyczki szczotkę Canpola

Nieska ale zonk, już mnie to denerwuje, pod koniec maja terminów na czerwiec u nikogo sensownego nie będzie wrrrrr...
Co do skurczy mi to samo powiedziała, Szymula też to mówił więc chyba jest ok. Mi też ostatnio nie robiła jako takiego USG, sprawdziła tylko serduszko i na chwilkę zjechała na drugą jamę macicy by spr czy faktycznie się powiększa.
Trzeba będzie z nią konkretnie pogadać 11 maja!

Widzę, że Was tu dużo z okolic NH :D
Sama co prawda tam nie mieszkam, ale często zaglądam, bo mam tam dwie koleżanki :)
Mi się tam bardzo podoba, bo niby obwodnica rzut beretem, ale jest tam cisza i spokój. No może poza niektórymi sąsiadami heh ale tacy to są praktycznie wszędzie :)

A za Akamarę i Kasie i T. też trzymam kciuki i czekamy na relacje i koniecznie zdjęcia ;)

To co to jest za osiedle przy stawku przy pętli ? Kolorowe ?

Ja tylko sie orientuje gdzie jest NH :P

Dziewczyny, dostalam od kolezanki stronke gdzie są sklepy i ceny/promocje pieluch :) ja juz dodałam do ulubionych ;) http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

Halset, hmmm ok, spróbuję, bo już mam dość tego gardła, zaraz jadę do pralni po mężowy płaszcz to wstąpię do apteki, może kupię też coś z wyprawki bo znowu wróciła mi schiza przedwczesnego porodu, a tu nie wszystko gotowe.

Azura jak najbardziej polecam Madzię 6 kombiaka, jest super, żadnego auta tak dobrze mi się nie prowadziło. My mamy diesla 2,2, w wersji sport. Jedyny minus to DPF- trzeba go bardzo pilnować bo naprawa tego cholerstwa jest strasznie droga.

Jolaa moja teściowa robi taką kapuchę i jest super, bardzo wiosenna:)

ciekawe co się dzieje z irongirl - bo chyba nic nie pisała po tym poście jak zastanawiała się nad wizytą na pogotowiu ...

Klub Mam w Gdyni bardzo polecam - założyły go mamy z wątku lipcowo-sierpniowych z 2010 roku i klub nadal super działa :). Ja niestety rzadko bywam na spotkaniach - brak czasu - ale te kilka razy kiedy udało mi się tam zjawić wspominam bardzo miło ...

Ja też myślę że z tym 8 miesiącem to mit, dla dziecka liczy się każdy dzień.

Hej! Widzę, że mam podobne odczucia jak większość. Nie zaglądałam do Was dwa dni a tu takie niespodzianki. Oczywiście również trzymam kciuki, za pierwsze Rozpakowujące się. Kurde chyba czas najwyższy się sprężyć i przygotować wszystko na tip top, a cały czas tłumaczyłam sobie że mam jeszcze dużo czasu:)
Wczoraj kurier przywiózł mi leżaczek (prezent od moich rodziców). Zjawił się o 21.30!!!
U nas się wypogadza, więc za niedługo zbieram się z córą na centrum Matarnia.
Dopisuje sie do listy na spotkanie jutro o 15stej przed Krewetka:
1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura
5. banka

4 pory są praktycznie połączone z NH, tyle że inny developer buduje. Jak zejdzie się od nas na dół to faktycznie jest stawik (chociaż teraz wypompowano z niego wodę), ale to nie jest ten koło pętli (niestety!!!!) do pętli to jest od nas jakieś 4 przystanki autobusem...
ps. My też początkowo mieliśmy kupić mieszkanie na NH, ale tutaj dali nam ofertę nie do przebicia :)

Cześć dziewczyny.

Wchodzę spokojnie na forum, a tu takie newsy! :)

Akamara, Kasia i Tomuś - trzymam kciuki! I za wszystkie pozostałe mamusie, którym może przyjdzie rodzić w najbliższym czasie :) Ciekawe, co tam u Akamary? :)

A ja po wizycie u gin, ponoć wszystko w porządku, ale mam jakiś niedosyt, bo usg nie robiła już od prawie dwóch miesięcy :/

A na napinający się ciągle brzuch zapisała no-spę i kazała za bardzo się nie przejmować, więc chyba też ok :)

Sylwiaagnieszka - dalej nic nie wiadomo o terminach, prawdopodobnie będzie można się rejestrować dopiero pod koniec maja...

Dziewczyny, ale obiad robię- łatwizna i taniocha, ale pamiętam jak kiedyś mama coś takiego robiła do świeżych ziemniaczków: http://www.gotujmy.pl/kapusta-z-parowka,przepisy,112105.html

Hej dziewczynki. Ja pitole... Akamara milczy to znaczy, że już może mieć dzidzię:)Wiecie co ja mam problemy z wizualizacją, ale przed chwilką widziałam w TV takiego noworodka to aż mi się łezka w oku zakręciła, że w my w brzucholach też mamy takie słodziaki (ach te hormony:)).
Poniżej przesyłam link z marcowo-kwietniowych: http://projektintegracja.pl/
to klub Mam założony w Gdyni i teraz szukają kogoś do Gdańska. Myślę, że to fajny sposób na spotkanie i otwarcie geby po porodzie do kogoś:)
Napiszę jeszcze później bo Mama przyszła i idziemy się na chwilkę wyprowadzić na spacer:) trzymajcie się:)

No prosze... a my już bylismy zdecydowani na kupno mieszkania na NH ale jednak oferta na Oruni Górnej nas bardziej zainteresowala :)

Ale z 4pór roku to tylko zejsc na dół i już jest ten staw koło pętli prawda ? Bo ja tam dość często z piesem chodze, tylko ławek mi tam brakuje ;)

Mikulka trzymam za nas kciuki byśmy dotrzymały:) niby niedługo, ale jednak trzeba być ostrożnym:) Jejku jak ten czas szybko zleciał, jeszcze niedawno pamiętam miałam okropne mdłości- I trymestr:)

ej dziewczyny, z tym 8 miesiącem to jest mit,
liczy się każdy dzień w brzuchu mamusi a krytyczny tydzień to 28 (po nim wzrasta bardzo szansa dla maluszka) - za bezpieczny uznaje się 34 tydzień, do tego tygodnia robia się wszystko, żeby młode było w brzuszku a później już tak bardzo nie walczą :)
no a 34 tydzień to właśnie 8 miesiąc :)

Ja tam nie wiem, czy zadupie, czy nie- znam większe zadupia:) mnie się tu dobrze żyje i podoba:) ależ mnie nastraszyłyście tym 8 miesiącem, że lepiej w siódmym urodzić. Mi 17-go maja stuknie miesiąc do planowanego porodu:)

Będę wypatrywać :) Ja póki co nie mam jeszcze "znaków szczególnych", oczywiście poza hipopotamim wyglądem :):):)
Też lubię nasze zadupie, chociaż przyznam się, że jak podczas ciąży nie jeżdże sama autem to troszkę jest ciężko...a komunikacja miejska póki co jest u nas tragiczna...

Ja zawsze poruszam się z córcią na różowym rowerku biegowym i podróbką YORKA z piłeczką :-) takie moje 2 znaki charakterystyczne :-)

Ja tam uwielbiam to nasze "zadupie". Ostatnio jak pojechałam na moją starą dzielnice tj na przymorze to wróciłam taka zmęczona tym szumem, hałasem. A moja córka wychowana na naszej wsi, cały czas kurczowo trzymała mnie za rękę, bo widać była w szoku od takiej ilości ludzi samochodów i tramwajów :-)

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...