Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Masia- duzo szczescia i milosci z okazji 1 rocznicy ;)

My mam rocznice 7 sierpnia i to juz 3 lata hehee

Pomelo mam urodziny tego samego dnia co Twój mąż ;) hehhe

Jutro lece do lekarza i zobaczymy co nowego ale brzuch caly czas sie napina...cały...

My też jesteśmy zeszłorocznym małżeństwem :) Będziemy się rocznicować w październiku :)
A dziś jest Nasza druga rocznica poznania, o której zapomniałam heheh
Ale Mąż pamiętał i dostałam od Niego pięknie kwitnącego kwiatka w doniczce :)

U nas jak mała się postara to będzie prezentem urodzinowym dla tatusia:) bo mój mężuś urodził się 6 maja:)ja obstawiam, że mała wylezie 5 maja:) więc prezent w sumie będzie i tak i tak, czy tata chce czy nie:) bo ud nie zacisnę:)

Mikulka, pewnie masz racje... ale przynajmniej nie bede miała az takich wyrzutów sumienia ;)
Mam coś takiego http://www.edziecko.com.pl/p/59/263/jednorazowe-podklady-do-przewijania-60x60--podklady-do-przewijania-higiena-i-pielegnacja.html ( mój pies jak był mały i nie mógł wychodzić to kupowałam jej takie zeby w domu na to siusiała :P )

Kurcze, nie wiem co z tym moim brzuchem... bo niby mi twardnieje, jest taki dziwny... bo jakos jakby falami sie napręża... a tu jeszcze ponad 3 tyg do KTG...
Zjadłam czekolade, troche polezałam i w sumie jest mi lepiej... ale komu po czekoladzie nie było by lepiej :P

O matko, ale was duzo panien młodych z 2011 ;) ja mojemu mężowi zrobiłam na 1 rocznice ślubu prezent w postaci bucików niemowlęcych ;)

pomelo, ja tam nie miałam co czekać bo ja mam 29 lat więc to był najwyższy czs :)

Masia, to dzidzia uciska, ale jak zmieni pozycję jest lepiej :) to takie podduszenia fazowe, jak ci mega dokucza to na podłogę na kolana, to trochę odciąża przweponę i się można dotlenić

Dziewczyny, pół dnia człowieka nie ma i potem siedzi i czyta i czyta i czyta/...:) No więc odpowiadam po kolei:
Masia-wszystkiego naj naj z okazji 1 rocznicy:)
Mikulka-my też braliśmy ślub 4 czerwca w zeszłym roku:) to będziemy razem świętować:) a co do tego rozpładniania to ja się w sumie cieszę, że inni też mają szybko dzieci, bo wśród naszych znajomych jesteśmy pierwsi i wszyscy naokoło robią wielkie oczy, że czemu tak szybko...a ja kurna nie będę babcią na wywiadówki latała:):):)
Ooolll-ja mam super pomysł na weekend majowy:)jadę na porodówkę:):)
Nikaa-strasznie Ci zazdroszczę, że jesteś w przychodni u p. Iwony, ona jest taka kojąca i wszystko tak super tłumaczy i się zna i wogle.... rewelacja, mało jest osób które wykonują swoją pracę z taką pasją. W sobotę jak byłam u niej na ćwiczeniach w SR i przez trąbke słuchaliśmy serduszek i wszystkie leżałyśmy z gołymi brzuchami i ona tak podchodzi i mówi..oj dziewczyny jak ja lubię te wasze wielkie brzuchy:):)I nawet chciałam się zapisać do tej przychodni...ale trochę mi daleko a jeżdżenie z każdym pierdem w korkach po Wielkopolskiej jakos mi się nie uśmiecha...:(
Ja byłam na spacerku z Mamą na bulwarze, zakończonym wielkimi lodami:)a potem na tarasie u dziadków graliśmy w karty i wracam do domu, patrzę i wyglądam jak flaga biało-czerwona. Białe czoło i naokoło oczów (od okularów) a poniżej czerwona:):)normlanie z moją twarzą mogę zostać maskotką EURO:)

Suuper Mikulka :)

Powiedzcie czy macie problemy z oddychaniem? Mi tak od dwoch dni strasznie ciezko sie oddycha. Wietrzenie pokoju, zmiana pozycji niewielki efekt przynosi :(

aaaa,
zapomniałam się pochwalić, dostałam telefon, że wóżek do odbioru, więc w tym tygodniu go odbierzemy :)

Tak Nulka ja z okolic p. oruńskiego. Wiem, że muszę być silna ale pomarudzić nie zaszkodzi ;) Niedługo minie 5 lat odkąd pływa, jakoś źle nie wspominam tych czasów, zawsze dawałam sobie radę, ale teraz nie chodzi tylko o mnie ale i o tą małą istotkę, którą mam w brzuchu. Na poród powinien być, bo jak wróci to będzie końcówka 36 tyg., chyba że coś będzie nie tak tfu tfu tfu...

Podkłady z IKEI to pod prześcieradło, na szczebelki kupiłam oddzielnie, bez pościeli bo na razie nie zamierzam jej kupować.
Kosmetyki mam HIPPa, głównie dlatego, że część dostaliśmy a że nie chciałam mieszać to resztę sami dokupiliśmy. Z HIPPka mamy też podkłady do przewijania-ceratka a na wierzchu frotka z hipkowymi słonikami, śliniaczki z hippa i inne- przyszły chrzestny maluszka do kwietnia pracował w HIPPie ale kurka zachciało mu się zmiany pracy ;)

Becik jeden już mam- taki konkretny z usztywnieniem, drugi myślę, by kupić lżejszy=letni.

Jak mam skurcz to twardnieje od góry w dół cały na chwilę i odpuszcza. Wcześniej twardniał cały i dość długo trzymał ale odkąd biorę magnez i no spę to jest ok. Teraz jak trochę pochodzę,dłużej stoję, siedzę np. w kinie to pobolewa mnie podbrzusze, na szczęście no spa też pomaga.

Ojjj też już niedługo trzeba będzie do apteki się wybrać, ale jakoś mi się nie chce, straciłam zapał na dzieciowe zakupy.

M. założył już bazę isofix do auta i mam z tym jeździć, trochę bez sensu no ale niech mu będzie. Sama z dzieciaczkiem na początku na pewno nie będę jeździć, zwłaszcza jeśli cc będzie.

hej, ja mam też ten podkład z ikea, ale to kurcze cerata jest i chyba póki będzie mała i będzie gorąco to jej pod pupkę będę podkładać flanelową piluszkę, bo boje się, że od tego podkładu sie odparzy, a poza tym ile takie dzecko może nasikać......
Nulka, jak ci chluśnie jak na filmach to ci podkład nie pomoże :)

Nieska, ja będe o 15.00 pod krewetką

Ja na szczebelki mam ochraniacze w kompelcie z pościelą.

Nulka mi jak twardnieje to cały. Wtedy się kładę bo wiem ze przegiełam z wysiłkiem. Chociaz czasami twardnieje nawet jak leze w domu cały dzien :( Nulka a jak te podkłady się nazywają które w aptece kupiłas?

dziś nam właśnie położna mówiła, że to ostatnio największy problem w czasie porodów, że laski nie mają kondycji - wszystko super jak poród trwa kilka godzin ale przy 12 to naprawdę słabo już jest
No i zachęcała do dużej ilości ćwiczeń

Nie no ochraniacz dookoła to mam w komplecie z poscielą... a z ikea to mam taki co jednej strony jest materiał a z drugiej ceratka, można go prać.

Dziewczyny jak Wam brzuch twardnieje, to od dołu od góry czy caly ? Bo ja teraz usiadłam... nie wiem czy ten spacer mnie tak zmeczył, czy zakupy... ale nie dosc, ze mnie tak dziwnie boli, to jeszcze jest twardy i w głowie mi sie kreci :/

przed chwilą stwierdziłam , że jak ktoś mnie wkurzy przy porodzie to szybko urodze. Ja dziś przez te nerwy zrobiłam tyle , że aż sama się zastanawiam skąd mam tą siłę :)
Ale teraz na chwile zaległam na kanapie. Powiem Wam , że najgorzej w porodzie to się boję o kondycję, że to mnie zgubi.
A mam być sprawna przez kilka albo kilkanascie godz.

ale ten ochraniacz to macie taki dookoła łóżeczka - na szczebelki - z IKEA czy też pod prześcieradło też ?

Ja tez właśnie wróciłam ze spacerku i małych zakupów :))

Ochraniacz mam z Ikea, a na wyjscia mam podkłady do przewijania kupione w aptece za 4.5 5szt .... no i póki co ja śpie na jednym od 2 dni, co by materaca nie zalać jakby mi wody odeszły... ;)

Sylwiaagnieszka, jak bedą maluchy to bedziemy razem do parku chodzic.. bo dobrze pamietam, ze Ty z tych okolic ? :)

sylwiaagnieszka, jako żona marynarza musisz być silna :) ja to mojemu Mężowi to beczałam jak szedł na 8 godzin do pracy i sobie nawet nie chce wyobrażać jakbym się zachowała jakby Go miało nie być dłużej.
Oby tylko Ci wrócił jeszcze przed porodem :)

A ja dzisiejszą pogodę postanowiłam perfidnie wykorzystać i zrobiłam dwa prania :) Suszą się teraz w ogródku. Spędziłam na huśtawce jakieś prawie ze 3 godziny i jak weszłam do domu znowu mnie zmuliło na sen. Śpię tyle, że to aż mnie denerwuje, bo w domu nic nie porobię tylko kombinuję jak tu się kimnąć ;) Mąż wychodzi do pracy to leżę, wraca to leżę. Zaczynam się zastanawiać skąd ja wezmę siłę jak się Dziecko urodzi :D

ja też planuję kupic ochraniacz z Ikea, teraz oglądam komplety pościeli bo mój wczęsniejszy wybór odpada ;] lawenda jest zbyt ciemna do niebieskiej pościeli, także ta myślę że będzie idealna bo już mam zaplanowane zielone elementy w pokoju :) http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-12-el-marzyciele-w-zieleni-do-lozeczka-60x120cm-tkanina.html

Sylwia zawsze jak poczujesz sie samotna to pisz, któraś zawsze tutaj urzęduje ;)
A ja właśnie nad tym ochraniaczem sie zastanawiałam bo już też czytałam ze mamy zachwalają dlatego podpytuję.
Ja gniję dziś w domu, bo czekam na kuriera z 3 paczkami i jeszcze żaden się nie pojawił a to 14 dochodzi. Za to siedzę i spisuję akcesoria dla maluszka jakich mi brakuje no i czytam o kosmetykach :)

Dziękuję za słowa otuchy:) Tak źle nie będzie póki będę zdrowa, najgorsze są pierwsze dni jak przyzwyczajam się do pustego mieszkania. Na spacerek- tylko, że krótki chętnie się skuszę jakiegoś pięknego dnia.
Poleżałam sobie chwile na tarasie ale za gorąco mi było...

Ochraniacz kupiłam z IKEI za 19,99zł, w którymś z wątków był zachwalany, sprawdzimy :)

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...