Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm - Zaspa CC

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-35-t381958,1,16.html

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

A ja wymeczona nicnierobieniem postanowilam wydziergac na drutach kocyk dla naszej Dziewczynki :) Nic sobie z tego nie robie, ze mamy juz trzy kocyki i zaraz biore sie za czwarty :)

aaaa, widziała w wątku o białym jeleniu, więc ja jako jego absolutna fanka polecam :)
mydło w płynie bo jest super,
płun do prani dla mnie bajka
płyn do mycia naczyń uwielbiam i w końcu nie mam suchych łapek a myje super
od niedawna testuje też żel do twarzy i dla mnie jest boski, nie trzeba nawet smarować po nim buzi bo nie wysusza
no i szampon, jak wam napiszę że genialny to się będę powatarzać.... ale tak naprawdę jest ;0

no,, jak bym była marketingowcem w pollenie :)

do ooool- napisałaś, że znasz fajne miejsca na kasuzbach, więc może nam tez pomożesz, szukamy czegoś na wakacje - z atrakcjami dla 4 latka i
żeby było w miarę spokojnie (bo będzie z nami 2-miesięczny niemowlak), najlepiej nad samym jeziorem, z placami zabaw, fajnie jeśłi w razie niepogody też byłoby co robić (np, sala zabaw w środku, basen). Poza tym czysto, z wyżywieniem i przestronne pokoje/domki, studia 2-pomieszczeniowe żebyśmy się w czwórkę zmieścili, z góry dzięki za pomoc

Świnka bekowa :)

W tesco są lody grycana 1,1 litra w promocji za 9,99zł, nie wiem czy to dobra promocja ale ja się skusiłam i nie żałuję, kupiłam waniliowe, na to kiwi, banan, bita śmietana, czekolada i rodzynki. Co tam i tak już mam tyle kg + :P
Ja też dzisiaj humor kiepski miałam, pojechałam na ryneczek podlukać czy mają ładne surfinie, coś tam było ale kompletnie nie miałam już chęci. Siostra jeszcze zadzwoniła i dostałam OPR, że się szwędam po mieście zamiast leżeć, bo tylko to powinnam robić w moim stanie wg niej- ona nie ma dzieci...

Teraz humorek już lepiej, ale opryszczka pojawiła się na ustach :/ szybko zaplasterkowałam. Wykrakałam sobie.

Oooll Ty prawdziwa kopalnia wiedzy dot.rozrywek:) Super, na pewno się przyda.

Porodówka zawalona bo powoli zaczyna się sezon, może i dobrze, że nie weszłyście na jakąś konkretną akcję.

Akamara pewnie pilnuje malutkiej, pierwsze kłopoty zdrowotne dzieciątka to duży stres dla młodych rodziców.

pg - ja siedzialam jako 3 od lekarza - w czerwonej bluzce takiej batikowej ;))

akamara - zdrówka dla malutkiej ... oby to był tylko jednorazowy wypadek !

Biedna małą Aurelka, ale chyba jeszcze biedniejsi Rodzice...oby już objawy się nie powtórzyły!!!!

Dziewczyny na szczęście wymioty sie nie powtórzyły, ale i tak chodze koło niej jak głupia-cały czas mam stracha, obserwuje ją, mierze temperature i wypatruje jakis symptomów odbiegających od normy-mówie wam schiza:( Lekarz na pogotowiu mówił, ze to moze byc od karmienia, ze cos jej zaszkodziło, albo złapała jakiegos wirusa na spacerze lub w przychodni, bo we wtorek mielismy pierwszą wizyte.

A gdzie dziewczyny siedziałyście na spotkaniu?

to ja sie melduje po wizycie w wojewódzkim ;)
anastezjolog - zaliczony - odczucia bardzo pozytywne
z nieska probowalysmy sie wbic na porodówke ale kocioł był i położna zaprosiła nas na popołudniu ... więc innym razem ;)
była jeszcze kate88 - i tak sie nam zagadało że przeszłysmy przystanki tramwajowe hehehehhe

ja przy okazji załatwiłam jeszcze wniosek o dowód i kolonie matyski wiec super aktywny dzien hehehe jak na ciężarówke hehehe

iwonka- koło łeby masz dużo atrakcji dla dzieciaków - pytanie w jakim są wieku i czy chłopiec czy dziewczynka? kawałek dalej koło koszalina jest czadowe miasteczko właściwie to kowbojskie ale np. są tam wielbłady na których można jeżdzić hehehehh nie wiem czy kowboje jeździli na wielbłądach ale dla dzieciaków dzika frajda ;))
a co do miejsc wypoczynkowych to zalezy co chcesz agro czy spa czy pensjonat ;)
ja napisałam kilka przewodników turystycznych po kaszubach i namiarów mam sporo tylko bardziej konkretnie czego szukasz ;)))

nulka- świnka czad ;))

mikulka, ja bylam towarzysko z mężem ;) w cross'ie byla promocja drugie dzinsy za 50% i z niej skorzystalismy - w sumie moj mąż... ja to narazie sie nie skupiam na sklepach, bo ostatnio mi wpadły w oko spodnie i tylko zła byłam, ze nie moge przymierzyć...

Ja tez po obiedzie, samorobna pizza to coś o czym myslalam juz kilka dni ;) i ide sie walnąć do wyrka....
Jakis taki dzień mam, ze juz spałam 2 razy... nie wiem czy to przez ten wiatr czy cisnienie kiepskie czy po prostu tak dzis mam...

Witam Dziewczyny :)
Nasz wątek jest chyba najbardziej odwiedzany :)) Sporo już naprodukowałyśmy, chyba ktoś dobrą książkie by napisał z naszych wypocin :)))

Ja własnie zjadłam obiadek i zaczynam lenuchować od rana cały czas coś robie :) chyba mi się sprzatańsko włączyło :)

Tak sobie myślę , że ja to jedna z ostanich do rozpakowania, Wy to już bedziecie pisać o kupach itp. a ja się denerwować tak jak dziewczyny teraz. Trzymam kciuki za mamuśki :)

nulka, a skoro już zwiedzałaś outlet to moją coś fajnego?

Akamara, mam nadzieje, ze z małą wszystko ok ! Ciekawe od czego to bylo... daj znać !

Azura, nic tak nie poprawia humoru jak słodkie :D

Mikulka, dobrze, ze wróciłaś do formy :)

Ciekawe jak Bożenka... ma ktoś jakies niusy ;) ?

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...