Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm - Zaspa CC

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-35-t381958,1,16.html

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

Pq sprzedaj dalej sposób z olejkiem cytrynowym :) Może się przyda.
Kiedyś kupiłam płyn Akyszek, który niby miał odstraszać koty, mojej w ogóle nie przeszkadzał, no może samo psiukanie jej się nie podobało.

Mój kot też wskakiwał do łóżeczka...póki co włożyliśmy do niego wanienkę, fotelik i inne pierdoły i dał sobie spokój. Chyba nie czai, że to nie dla niego...bo w końcu łóżeczko jest małe i on jest jedyny mały w tym domu :) A nie ma opcji żeby nie wchodził do pokoju, bo to nasza przy okazji sypialnia...mam nadzieję, że Malutka zadziała na niego odstraszająco...a jeśli nie to koleżanka sprzedała mi sposób z olejkiem cytrynowym, którym trzeba lekko spryskać łóżeczko...zobaczymy jak wyjdzie...totalna izolacja Małej i Kota na pewno nie wchodzą w grę...

Hej dziewczyny, jak wytrzymujecie ten upał? Ja dzis z mezem i synkiem pojechalam do Krzesznej do mojej mamy na działke. Co chwile szukalam kawałek cienia bo wytrzymac sie nie dało, cala mokra! A jeszcze ubralam sobie letnie spodnie sprzed ciazy to mialam caly tylek mokry :P Teraz wieczor i az milo sie oddycha :)

Wow to PZU ładnie podchodzi do sprawy, dzięki za info:)
Sprawdzonego sposobu na ból pleców nie mam, ale najlepiej się czuję jak leżę w moim kojcu.
Też mam kotkę,która myślała, że łóżeczko jest dla niej, tak samo leżaczek, wózek, wanienka itp. Musiałam parę razy ją pogonić, głośno klaskałam i głośniej do niej mówiłam- znaczy się wrzasnęłam:P Trzeba robić to za każdym razem jak wskakuje i po czasie skuma o co chodzi. Obecnie nie wskakuje do łóżeczka, przynajmniej ja tego nie widzę a pokoik malucha stoi otwarty.
Oooll ja bliżej Traktu mieszkam i mój budynek terytorialnie przynależy do dolnej Orunii.
Moja kotka też dzisiaj niemrawa, podobnie jaj jej pani, cały dzień śpi, do miseczek podchodziła tylko się napić.

sylwiaagnieszka masz jakieś sprawdzone sposoby na bolące plecy, bo ja już dzisiaj nie wytrzymuje z bólu. Żadna pozycja nie jest dobra :(.

pitolki* chyba mam cos z klawiatura

male sprostowanie mojej wypowiedzi: nie pitolki a pitolki hehe...

Dziewczyny apropo zwierzat.. Moze macie jakis pomysl na to, aby kota odzwyczaic do wskakiwania do lozeczka ??? Jeszcze synka z Nami nie ma, lozeczko stoi skrecone od jakiegos czasu i moja kotka notorycznie tam spi.... Musze przewijak klasc i inne pitolki, co by jej utrudnic mozliwosc lezakowania... ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sylwiaagnieszka trzeba było załączyc zeskanowany akt urodzenia, dowód osobisty i podac nr konta, ja składałam wniosek w czwartek ok 21, a w poniedziałek pieniądze mielismy juz na koncie.

nulka- no ja mam drzwi na ogródek tylko uchylone do góry (nie wiem jak to opisac) bo bym juz go nie zobaczyla - a tak to podchodzi sobie popatrzeć przez okno na trawe - ale takie słońce jest ze nie chce go ciagac na ten skwar ...

Moja ciągle pije, ciągle sika a ja ciągle sprzatam :P Z apetytem nigdy nie ma/nie miała problemu :P
Ale puszczam ją dopiero wieczorem jak zamkne balkon, bo boje sie ze nie wyhamuje ;)

no to chyba okolica w pobliżu ;) bo to chyba orunia górna??

nulka- a ja te temp uwielbiam tylko wychodzi na to ze młoda nie bardzo ... a z brakiem miejsca rozumie ... ale bez przesady jakas łaczność mogłaby być zachowana z rodzicielką ;))

nulka- a jak twoj krolas znosi upały - bo tulisiasty mniej je i jakiś taki mało r******y jest ... i sie zastanawiam czy mu nie za cieplo

aaaa irion- super ze juz wychodzisz !!! dzielna jesteś bardzo i młoda po mamusi to ma wiec pewnie niedlugo bedziecie juz razem ;)) wielkie usciski dla ciebie !

oolll, no to dobrze, ze młoda sie jednak troche poruszyła... teraz napewno bedzie sie troche mniej ruszać, z braku miejsca... no to teraz bedziesz bujać brzuch;)

Ja troche sie przespałam i ciągle trzymam sie zdania, ze dla mnie jest dzis zdecydowanie za ciepło... czekam na wieczór....

A jutro na 7:20 na KTG ! Nie mam pojęcia jak podniose tyłek po 6, bo nawet do lab jeździłam koło 9 :P

Masia z samego rana wybierała się na IP.
Mieszkam na Zamiejskiej, blisko skrzyżowania z Małomiejską,Raduńską,Podmiejską.
Ja dzisiaj leniuchuję, plecy znowu zaczęły boleć i ciężkoooooo, czuję się jak słoń. Zazdroszczę niektórym Wam werwy.

Akamara a trzeba było dodawać akt urodzenia w PZU?

w końcu udało mi się wejść na drugim lapku - nie wiem czemu od wczoraj wieczora póżnego otwieral mi sie nasz wątek do jednego postu i nie chcial sie wgrać do końca ... wiec nic napisac nei moglam

wczoraj wlasciwie jeszcze o 20 byla cisza, dopiero okolo 21 - jak juz chcialam jednak wrocic na kliniczną - mala dala znac ze ok
a tak dzisiaj znowu mam śpiącą królewnę - nie powiem nerwy mam w strzepach ......
i jak tu sie ma mama wyluzowac jak dziecko takie uparte koźlątko .... i nic na nią nie dziala
wczoraj juz czulam sie jak idotka- bo koleżanka połozna powiedziala mi ze mam mocno rozchuśtac brzuch - tak wiecie wziąć go w objęcia w dwa ramiona i rozbujać - podobno to pomaga - no troche pomoglo - ale uczucie takiego bujania dziwne .... ehhh
nawet nie wiedzialam ze tak mi zabraknie tych kuksancow od środka i rozpychania ehhhhh

bozenka- gratki wielkie !!!
akamara - o dobrze wiedziec z tym pzu bo ja tez tam ubezpieczona ;)
mikulka- moja friend jeżdziła do 9 m-ca na rowerze hehehhe i mowila ze superr .... super??? tak na dłuższą mete???
sylwiagnieszka- a gdzie ty mieszkasz , ciagle zapominam zapytac a mam jakies wrazenie ze nie daleko ....
ja od jutra biore sie za pranie dzidziaka rzeczy - dzisiaj wyprałam i na ogrodku wyschło mi w ciagu godziny an wiór wszystko ;))))

miłego dnia!!

aaaa ja nie wiem jak masia wyglada - jak siedzialam te 3 h na klinicznej w roznych miejscach to byly 2 inne laski co tez czekaly na izbie ale nie wiem czy to ktoras z nich ....
aaa jeden plus ze sobie zwiedzilam kliniczna - bo bylam na izbie przyjec, na patologi i na polożnictwie hehehehhe

Gratuluje nowym mamusiom :)

Ja jestem po ciężkim weekendzie na uczelni i zajęciach terenowych w lesie i do tego wpadłam jedną nogą do jeziora ;)

Przez resztę dnia odpoczywam i leniuchuję.

ooollll odpisała iż Mała nadal się za dużo nie wierci ale są w domu a nic nie pisze bo trojmiasto się jej wiesza,
więc wiadomo, że u jednej jest w miarę ok :)

napisałam do oolll smsa, jak odpisze dam znać, a do masi nie mam kontaktu :(

No właśnie ni ma nr tel.do żadnej, Masia pisała kiedyś z telefonu na forum, a teraz cisza :/ nie świadczy to dobrze.

Akamara ale fajnie, chociaż jedna sprawa będzie bez biegania po urzędach:)
Wydaje mi się, tak na chłopski rozum, że PESEL nie powinien być niezbędny do becikowego, bo to aż miesiąc czekać, ale ok wszystkiego się dowiemy tzn. tatusiek się dowie bo to on będzie załatwiał to wszystko.

Witam dziewczyny

Dopiero odkryam to forum, mam termin na 19 lipca ale prawdopodobnie czeka mnie CC w czerwcu na klinicznej! Zaraz sprawdze jak tu sie trzeba zarejestrowac i trochę spóźniona ale do Was dołączę :D

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...