Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

Ja też jestem raczej spokojna, ale w ciąży mi się zmieniło.

sylwiaagnieszka, juz niechce robic boruty, napisalam jej tylko ze wiedziala ze mi bardzo zalezalo no ale coz to swiadczy tylko i wylacznie o tej kobiecie... brak slow nic wiecej

Nieska to powodzenia, ja robiłam to na raty:)
Irongirl w poniedziałek pisała, że mała ma jakieś zakażenie i od tamtego postu na fb cisza.

Witam z rana :)

sylpiw -podnóżek dostałam gratis :) Jak się niżej ułożysz to da się głowę oprzeć. A przesyłkę dostałam dwa dni po wpłacie. Na matarni, niedaleko ecco oni mają wystawione stoisko, gdzie można obejrzeć, usiąść i wypróbować te worki, ale cenowo bardziej opłaca się zamówić przez net niż kupić na miejscu :)

A ja wracam do sprzątania i prania, w końcu mam gdzie ułożyć ciuszki dla małego, więc zaczęłam je prać :)

ja też się melduje w dwupaku i ja również super śpię, raz tylko siusiu idę i gdyby młody o 7 nie wstawał to spałabym i spała :)

makaron z truskawkami już trzy razy na obiad był więc teraz pora na coś innego :)

ja mam medele właśnie i u mnie się sprawdziła :)

cześć dziewczyny:)

Ja dziś w miare spałam o 6.30 już nie mąż do pracy wstajem , a ja już potem spac nie mogę. Ciszę się , że jutro ma wolne, bo pośpie.
Ja dziś brak sił, zero mi sie chce, a czeka pranie małej na prasowanie ....
Dziewczyny a ktoś wie co u Irongirl, jak wyszła do domu jakoś się nie odzywa.....?

Sylwia, ciśnienie pod koniec ciąży wzrasta, mi lekarz kazał brać tabletki do samego porodu, bo teraz jest najgorzej i tak jak zorientowałam się że zabraknie mi 5 tablet do wizyty to receptę wczoraj wypisywał mi mój dentysta :D

dobra, lecę po te firanki, które są chyba ze złota to tak sobie policzyły...że dobrze że siedziałam ;]

aha, mi cycki mało urosły, kupiłam sobie D na nawał a potem się zobaczy, bo skąd tu człowiek może wiedzieć jak będą wyglądały ;)

paaa

Dori:
no właśnie jeden wystarczy ... - ja miałam niepotrzebnie aż 3 :)

Mi urosły piersi - szczególnie w pierwszym miesiącu, potem powoli wróciły do swojego rozmiaru, ale to chyba dopiero po pół roku :P
Teraz też na razie mi w ogóle nie rosną ale wolę już nie ryzykować, a przez net da się też dobrze kupić.

Ja z miseczki 70D doszłam po porodzie do G - nawet o H myślałam przy kupnie :)- różnica była naprawdę olbrzymia ...

Odnośnie laktatora - miałam nowy, ale z tego co wiem to wygotowanie wystarczy, bo przecież wirusy nie przetrwają w temperaturze 100 stopni - gdy to wszystko wygotujemy przez 10, 15 minut.
Więc nie ma co straszyć wirusem HIV bo pod tym względem to w ogóle ryzyka nie ma.

Moje piersi urosły na początku konkretnie, potem zmalały i teraz znowu obserwuję ich wzrost i bądź tu mądra z kupnem stanika. Wczoraj w lidlu kupiłam za duży- miseczkę, obwód ok. Mam też 2 szmaciaczki z allegro, które niby rosną ze mną i to by było na tyle, jak coś to kupię później.

Szarlotka ma być ta http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/Szarlotka-sypana.html

W nocy złapał mnie silny skurcz lewej łydki i czuję go do teraz :/ Ciśnienie rozkurczowe ma już 90 i nieco więcej, ale w pon. wizyta to się zapytam.

Martuchowata też bym się mega wkurzyła i nie omieszkałabym napisać maila do tego sprzedawcy.

Makuszka a widziałaś jaki masz suwaczek? :)

Hejka, tak jak piszecie - kazdemu podpasuje napewno inny laktator;)

Ja mialam swoj TT i pozyczone Aventu i taki Medeli.
Generalnie TT byl najlagodniejszy dla piersi i najwygodniejszy w obsludze, natomiast, gdy bylo goraco i robily mi sie bolesne czopy, to TT nie potrafil tego odetkac, tylko wlasnie Avent, a juz w totalnym kryzysie Medela. Na co dzien jednak taki model Medeli nie byl wygodny w obsludze przez ten tlok. Avent byl duzo lepszy, ale jesli trzeba duzo odciagac, to tez reka pracuje i sie meczy bardziej niz przy TT - i badz tu madrym, ktory wybrac;)))

Ja wczoraj spalam do 10.20, a dzis do 9tej i moglabym tak jeszcze spac - moze organizm zbiera sily przed porodem;)

Dzięki Mikulka zrobię tak jak mówisz, bo jeden muszę mieć na początek.

Mikulka ale narzedzia hirurgiczne nie sa wygotowywane w garnku z pokrywka tylko w sterylizatorach a wczesniej leza troche w tych zracych srodkach odkarzajacych. Ja plastikowych elementow do kwasu solnego bym nie wsadzila bo bym sie bala ze mi sie rozpuszcza. A z tego co slyszalam to w szpitalach wyporzyczajac laktator daja lub sprzedaja (niewiem) jednorazowe koncowki w woreczkach. Nasza polozna z SR tez wypozycza taki laktator profesjonalny - pompe ssaca ale zaznaczala ze do kosztu wypozyczenia dochodzi zakup nowego lejka.
Ale kazdy ma swoj wybor, swoja odwage.

http://allegro.pl/laktator-reczny-mini-lactaset-medela-base-i2303990176.html
o ten przykładowo

ja taki kupiłam ale jeszcze nie używałam,
zasadniczo mówi się, że najlepszy jest madeli, avent i TT na drugim miejscu, a każdemu słyuży co innego :)

http://allegro.pl/laktator-philips-avent-butelka-pojemnik-na-mleko-i2354955129.html co myslicie o tym? moze ktoras uzywala takiego?

Dori30, ale z tymi piersiami jest różnie, mi przykładowo w ciąży nie urosły a wielu kobietą rosną, moja kuzynka po urodzeniu poza 3 dobą czyli nawałem zasadniczo ma mniejsze niż miała, więc chyba nie ma regóły, jakiś jeden bylejaki trzeba kupić bo do szpitala się przyda, szczególnie przy dużym biuście

nilkaa nie strasz mnie kochana :) ja już jaki mam problem a ty mówisz o jeszcze większych. Fakt na razie po za obwodem nic mi nie urosły, ale łudziłam się cały czas, że po urodzeniu również nie urosną. Sama nie wiem co robić

Nieska dzięki, widzę że to jest ta pufa z centrum Matarnia, na którą się tak napaliłam już dużo wcześniej i teraz jest promocja. Chyba tam dzisiaj zawitam:)
Ja ogólnie też dobrze sypiam, ale to zasługa mojej starszej córy, która nie budzi mnie szybciej niż 8-8.30.
Zgadnijcie co będzie u nas dziś na obiad?? MAKARON Z TRUSKAWKAMI:) Tyle o nim pisałyście, że w końcu sama się skusiłam:):)

makuszka, ja się nie do końca zgodze bo zgodnie z tą opinią wszystkie narzędzia np. chirurgoczne musiałyby być jednorazowego urzytku.
poza tym szpital też porzycza laktator więc nie może to stanowić zagrożenia.
a wszystkie wirusy po podgrzeniu do ponad 100 stopni giną w ciągu sekund.

Dori30:
wszystkie moje staniki do karmienia kupione przed urodzeniem (nawet w 38 tygodniu) po porodzie były dużo za małe( mimo że kupowałam z rozmiarem misieczki o 1 większy niż nosiłam), więc i tak kupowałam później przez neta - i tylko te były później dobre -więc naprawdę nie ma co się śpieszyć ...

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?